2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba .. ben tecrübelisiniz diye size sorayım dedim . yardımcı olursanız sevinirimm
29 haftalık hamıleyım . bu zamana kadar tam 20 kılo aldım . eşim aılem dr um herkes şokta süreklı su içen salatalık süt yogurt vs boyle öğün gecıstıren saglıklı beslenen ve hamur işi yemeyen bir hamıleyım .. hamılelıgımın 15. haftasında sıgarayı bıraktım . acaba onunda etkısı varmı bılmıyorum .
ellerim ayaklarım kocaman şiştii... doktora gıttım kan ve ıdrar degerlerım normal sekerım normal tansıyon stabil.. sorun yok
ne yapmalıyım bana yardım edin.. :18:

tatlımm hiç takmıosun kafana TSH hormonu dimi bizde düşük çıkmıştı çok ağlamıştık bi daha bakıldı normalll çıkmıştı zaten salak insanlar yeni doğan bebekte hormonlar sürekli değişiomuş niye yapıolarsa geçmiş olsun canım çok çekmişin bebeiş için içini ferah tut allahın izniyle bişiciği yokk:)

kızlar günaydın dün oğluma sesi kısıldı diye deniz suyu yaptım oda genzine kaçtı o zamandan beri sesi hııltılı ve kısık çıkmaya başladı ateşi yok herhang bir beslenme sorunuda yok ama korktum işte acaba doktora mı gitsem

Varya ne olursa olsun su uyku fena sut yapıo,uykudan her kalkıp emzırısımde goguslerım nası doluyo,ve bırını verdgmde dgr gogsumden acaıp sut akıyo,uzerımı degıstırıorum artık
uyku,uyku,uyku
tabı fırsat verırse veletler

canım aynen sana katılıyorum
uyku su ve tahin pekmez acayip sütü arttırıyor
ama dediğin gibi nerde uyku uyumak :97:
neyse belki yakında iyice düzene girer uykuları
benimki artık gündüz daha çok uyanık kalıyor

mervecim canım çok geçmiş olsun gece okudum ama yazmaya fırsatım olmadı
canım gerçekten çok zor bir durum Rabbim bir daha ne sana nede kimseye yaşatmasın
dün seni okuduktan sonra gece kızımı yanıma aldım gözüm hep onun üstündeydi bizimkide arada tıkanıyor

günaydın hanımlar

gaz problemi için omx kullandım işe yaramadı,sonra aktara gaz için önerebileceği bişi varmı die sordum
oda gazero die tamamen bitkisel olan bir damla verdi günde 3 kez 4-5 damla bir çay kaşığına damlatıyorum üzerine kendime demlediğim rezene anason ve papatya çayıyla birlikte karıştırıp veriyorum 4 gündür kullanıyorum çok iyi geldi gaz sancısı çekmiyoruz allaha şükürler olsun
sizinlede paylaşmak istedim gaz sancısı ile baş edemiyorsanız bir de bunu deneyin

mervecim çok geçmiş olsun canım... aman dikkat et kuzuma...

güle güle kullansın arabayı kuzu... canım 2 aylık oldu bebeğin hemde havalar artık daha sıcak estiği zamanlarda battaniye ile ört tabi... ama ince olsun hatta penye battaniye ile sar ır sonra üstünede at bir battaniye ama sıcaksa üstü ile yatır arabaya üstünede ince battaniye ser... arabanın zeminine de ince bir battaniye sersen yumuşak yumuşak yatar arabadan aldığında kafası terliyse eve kadar üstünü örtki rüzgar yemesin üşütmesin kuzu...

bebeişimin ateşi çıktı aşı olmuştuk...38.2 diyo ....calpolu verecem ama birde tribudat die bi şurup kullanıom demin içti onuda ikisi karışınca rahatsız etmesin...püff...napcam yaa

bebişin şuan nasıl oldu acaba? umarım iyidir canım...

Kizlar bana yardım edin lütfen

bende kan pıhtısı olmadı ama kanamam 2 ay sürdü... halende çok az leke şeklinde çamaşırım kirlenir... daha adet olmadım henüz...

çok geömiş olsun canım...

kızlar bu 2.ay aşısı kaç tane oluyo..tek bi aşı yapmıyolarmı sağ bacak sol bacak fln noluyoruz :44:

iki bacak bir kol... bacağa yapılan bir tanesi çok acıyor...

Kızlar bız asıya gıdıyoruz,ınsallah cok aglamaz kızım...

güle güle gidin canım...

dün saat 14.00 dan 20.00 kadar hiç uyumadı...
gecede saat başı kalktı...
şuanda uyumaya hiç niyeti yok...
çıldırcam... 11. haftadayız büyüme atağımı, kolik krizimi hepsi bizimi buluyor anlamadım gitti... öyle bir uykusuzumki kendime gelmek için duş aldım ama halen uykusuzum uyumak istiyorum ben...

cnm o sendeki kilo büyük ihtimal ödemdir..yani kilo değildir..ve doğum yapınca yavaş yavaş hepsi iner normal kilona dönersin..bazı annelerin vücutları fazla su tutma eğilimindeymiş o yüzden çok fazla ödem oluyomuş..zaten diyosun şiştim diye eller ayaklar şişse belliki ödem var çok fazla doğumdan sonra incecik olursun mrk etme..bndede çok fazla ödem vardı indi hepsi..35-36 giyen bn 37 numaraya nerdeyse girmiyodum..

Dün buradada yazmıştım oğlum emme krizindeydi, öğlen ikibuçuk saat uyudu onun dışında saat gece onbire kadar sürekli emmek istedi, artık takatim kalmamıştı, eşim bana sen git yat ben oyalarım dedi, bende yattım uyumuşum sonra eşim aşkım kalk oğluşumuz emmek istiyor dedi, bende ''gülerek oyalayamadın demi'' dedim, eşimde yoooo saate baksana uyudukta emme saati geldi dedi, saate bi baktım saat 352: eşim oyalamış, uyutmuşta saat 3:30 olmuş.... dedim nasıl oyaladın, ağzına yalancı meme vermiş, sonrada omuzuna yaslayıp uyutmuş, şaka gibi halbuki bu yalancı memeyi ben günlerdir uğraşıyordum ama almamıştı neyse 3:30da uyandı, sonra 5:30da uyandı ve hala uyanığız, oğlum şu an kucağımda yazıyorum bunu neyse ben geçmişi okuyayım

Son düzenleme:

ayyy cnm bnm anlayabiliyorm sni..bazen öyle oluyoki kafa sanki bna ait değilmiş gibi kontrol edemiyorum uykusuzluktan düşüyo sağa sola yalpalıyo aynı son anlarını yaşayan bi kuş gibi Allah yardımcımız olsun..bugünlerde geççek be..düşünsene üniversite çağına gelcekler tutcaklar bi kız getircekler düğün isticekler neler neler koca herif olcaklar o zmnda isticez yanı başımızda olsunlar ama nerdeee kuş yuvadan uççak..karının koynuna girdimi ne ananın kokusu kalır ne babanın ay sbh sbh duygusala bağladım evlendrdim oğlumu kaynana oldm..annemi şimdi anlıyorm..annelik 20 saniye içinde önümüzdeki 20 senelik senaryoyu yazabilmekmiş..

aynen bizimde ilk emziği baba tutturdu hatta bna yöntemini gösterdi..hala tutmasada çok açsa zorluyrm tıkıyorm ağzına bi süre sonra emmeye başlıyo..bnmde velet omzumda öyle yazıyorm..

Seni çoook iyi anlıyorum, maalesef benim oğlumunda öyle uyku düzeni yok, gece saat 12 gibi uyuyor, saat birbuçukta, üçbuçukta ve beş vivarlarında uyanıyor sonra daha da uyumuyor taki öğle saatine kadar, öğlende iki-dört saat arası uyuyor ama aralarda emmek için uyanıyor tabi, sonra gece 12ye kadar uyanık, eğer bebekler uyuyarak büyüyorlarsa uyusa bir bu kadar daha büyürdü diyorum ben

aynen bende uyumak isityorum...benimki 10 gündür saat başı kalkıoo gece uykum çok bölünüor..emmek için deil ıkınmaktan uyuyamıoo..ıhh ıhh bir müddet sonra ağlıo...ateşi 38.5 olmuştu hastaneye gittim..calpolu içiridm..Ya ataeş ölçere güvenedmim..kafası hala çok sıcak şuan 36.7 diyor..Braunun kulaktan ölçer cihazını kullanıom ama sapması felan varya emin olamadım..Ama daha iiyi şuan uyuyor 10dk ya uyanır kucama alırım yine uyur bu şekilde devam...hatta gece bazen özellikle kalkmıom eşim gelsin pışpışlasın diye uykumm çok ağır bastırıyo napimm..zor ama güzel işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…