2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Asılarımızı olduk geldık,ayy nasıl agladı kuzucum evet en acılı olanı en sona bırakıyolarmıs kı en sonda cok daha fazla agladı ama ıslem bıttıkten sonra hemen sustu kuzucum,hemen emzırdım ve uyudu su an evımdeyım ve kızım yıne gulucukler sacıyo etrafına...
Boyumuz 58cm olmus kılomuzda 5.500gr,doktorumuz gelısımının cok ıyı oldugunu soyledı..
Suan uzerınde sdc cıtcıtlı badysı var,coraplarınıda gıydırdım ve ınce bı battanıye orttum uzerıne..

teşekkür ediyorum canım Allah korusun yavrularımızı. dedigin gibi üzerine toz konacak diye ödümüz patlıyor.

merve canım çok geçmiş olsun ya..Allah birdaha yaşatmasın..bişede çıkmamış çok şükür röntgende..Allah korusun yavrularımızı..

sagol hayatım. geçti geçti Allaha sukur. asıl size geçmiş olsun miniginle aşınızı olmussunuz. inşallah cıkmaz atesi yavrumun yaa. bizimde 16 sında aşımız var ben smdiden piskoya baglamıs durumdayım

geçmiş olsun kuzumm bizde bi atlatsaydık su 2. ay asılarını ahh ahh

Verem asısını kola paralel yapıyolar,bacaklardakını dık batırıyolar,hemsıreye neden oyle yaptıgını sordugumda kola yapılan asının canlı oldugunu derının ust kısmından yapılması gerektıgını soyledı,dırek bacakjlardakı gıbı yapılsa canlı oldugundan dolayı allah korusun verem olma ıhtımalı varmıs,bende ası yapılırken anam bu kadın bılmıomu ası yapmasını acaba dıye dusunmustum:) ayrıca verem asısı nekadar ız bırakırsa kolda okadar basarılı bı ası oldugunu gosterırmıs bunuda doktor bey amcamız soyledı

geçmi kaldım bilmiyorum ama 1 kol 2 bacak diye biliyorum :)
kızlar bu 2.ay aşısı kaç tane oluyo..tek bi aşı yapmıyolarmı sağ bacak sol bacak fln noluyoruz :44:

su iç bol bol ama endişelenme doğumdan sonra iner. benimde şişmişti vucudum.
ahh cnm Allah yardımcın olsun aynı uykusuzluk bendede var ama napalım işte bebeişlermiz içinn işte

nasılsınız kzılar? spoara doğru gitcem ama hava cok sıcak hiç gözüm yemiyorr neyse şu halkalı sling hakkında fikriniz var mı????

merviş zeytinyağını çok denedim ama hala sonuc yok dün gece dereceyle uğraştım bayagı ama maalesef annende 4-5 ayda yumurta deneyebilir dikkat et :)

kızlar benim kızım sırtüstü yatarken kafasını çok kaldırıyor kalkmak istiyor. hatta ben ellerinden tuttugumda beline kadar yukarı kalkıyor. kendi kendine bırakıyorum oynaya oynaya yastıktan kayıyor yataga enlemesine yatıyor çok hareketli. böyle olan var mı?

hiç netten araştırmadınmı canım.al ben senin için araştırdım demin
belki işine yarar

Halkali sling kullanma

bizimki ilk ay kalkmaya çalışıyordu ama sen kaldırma sakın belini incitir yada acıtırsın bu şekilde kaldırmak için daha erken...

zaten doğru dürüst dinlemeden yazdı hiç içime sinmedi kullanmıyorum
canım ne olur beni bi aydınlat çok çaresizm bi ayda 500 gram almş
dr mama verelm dedi sütüm var istemem dedim sütüm var ama emdiğini kustugu için kilo almamış
mama kusmasını engeller dedi ama kadın beni dinlemedi ya ne dese boş
gitmeyecem bi daha ona
dün emdi uyudu rahat bi gün geçirmiştik ama bugün yine eskiye döndük emiyo emdiğini çıkarıyo uyumuyo sürekli huzursuz bloğunu takip ediyorum normalde ama bununla ilgili bi yazıyla karşılaşmadım link verebilir minin

gündüz uykusuna hala yatmamış olan oğluşum az önce daldı şükür uyuyacak dedim
bi anda hıh hık diye ses geldi baktım nefes alamıyo hemen kucagıma aldım dudakları büzmüş morardı bi anda
parmagımla nefes almasını sağladım ama aklım çıktı anlık da olsa çok zor bi andı ve biz bunu çok yaşıyoruz
Allahtan ben yanındaydım yanında olmadıgımda veya uyurken olsa ne olur düşünemiyorum bile Allah korusun

malkoç_ga buldum canım yazını
ben de kundak yapıorum ve dike yakın bi pozisyonda yatırıyorum
biberonla beslemiyorum emziriyorum az az sık sık emzirmeye çalışıyorum
benim de adım panik anneye çıktı herkes abarttığımı düşünüo bebek bu kusar lafından dolayı cinnet noktasına geliyorum
kusar elbet kusar da kilo almayacak derecede kusmaz herhalde

dmek fayda etmedi zeytinyagı . doktor keske i bi çözüm bulsa cok zor oluyor bebişlere ya ıkın ıkın ugrasıyor yavrucaklar.
annem evet bu gidişleee kahvaltı yaptırcak cocuga yanımıza otutturup
ayrıca bu hareket meselesi aynen bizdede var. tek basına yatıramıyorum uzun süre. yatakta kaya kaya yer degiştiriyor. hele birde ayagı ile destek alacagı bi yer varsa dört dönüyor yatagında sıpam. altını degiştirirken bile dizimi itiyo ayagı ile geri geri kayıyo minnoş

geçmiş olsun canım dmekki bebişlerin nefessiz kalması sırayla hepimizin basına gelecek bir de biz sürekli yasıyoruz diyorsun Allah korusun kuzunu canım kötü düşünme. hep yanında olmamız lazımm demekki. en önemlisi panik yapmamakmıs onu anladım ben

Geçen ki emme krizinin ertesi günü öğlen 12de yatmıştı ve akşama doğru 6:30da uyanmıştı, ara ara emmek için uyandı ama geri uyudu, dünde emme krizi geçiren oğlum bugünde 11den beri uyuyor, saat 1'e doğru uyandı emdi geri uyudu, hala uyuyor... geçenkinde gündüzleri uyumasına alışkın olmadığım için bu kadar uyumasına endişelenmiştim, ama bu sefer emme krizinin ardından büyüme uyuması galiba diye düşünüyorum....(Oğlum şu an büyüme atağı geçiriyor)

Son düzenleme:

sut ve sutlu urunler
dana eti cunku dana eti de sut proteini iceriyor
yumurta
domates
bugday - bugday iceren ne varsa bulgur, ekmek un vs ...
limon
portakal gibi citric asit iceren gidalar
katki maddesi olan konserve hazir corba
ketcap
mayonez
soya
findik
fistik
avokado
ananas
kiwi
ıspanak

bunların içinde sadece yumurta ekmek ve domatesi sık tüketiyorum diğerleri nerdeyse hiç
canım benm anlamadıgm dün bir kere ağız dolusu kustu ama bugün sürekli kusuyo
bunun nedeni ne olabilir ki
ilaç vereyim mi sence ben yan etkilerinden dolayı ve dr a güvenmediğim için vermemiştm

Kusma en önemli belirti dedik,yalnız kusmanında çeşitleri var ve hepsi bize birşey anlatıyor,
-peynirimsi kusmuk, hiç dert edilecek bir kusma değil, bebeğin sütü sindirdiğini anlayabilir ve mutlu olabiliriz :)

-emerken veya biberonla beslendiği sırada bir anda tazyikli kusma, mide kapakçığının açılmadığını, aldığı sütün yemek borusunda birikip birikecek yer kalmayınca dışarı atılması , bu kusmada bebek acı çekmez , anlaşılması gereken şey henüz mideye bir şey ulaşmadı yedirmeye devam.

-emdi/sütünü bitirdi gazını çıkardın gazla beraber süt çıkardı, basınç farkından kaynaklı olabilir eğer devamı gelmiyorsa bundada pek problem yok

-gazını çıkardın ve birkaç dakika sonra ağlamalar, dilini dışarı çıkarmalar, tükürük yapmalar, zorlanır gibi bir ifade, ara ara çığlıklar, eğer kucaktaysa kendisini geriye atma gibi durumlar yaşayıp birkaç dakika içinde kusar ve ağlaması kesilirse işte tedavi edilmesi gereken reflüyü yaşıyorsunuz.Bu durumda bebek acı çekerek , midesindeki asit yemek borusunu tırmanarak onun canını acıtır ve süt yukarı taşınır.Bu durum midesindeki süt bitene kadar ,1-1,5 saati bulabiliyor , devam eder.

biz bunların hepsini yaşıyoruz. bazen emiyo gazı çıkıyo o esnada uyuyakalıyo yatırıyorum diyelim bi saat uyudu uyanırken huzursuzluk belirtileri gösteriyo ve ağız dolusu kusuyo öyle uyanıyo. yavrum benm ya sonra da ağlıyo yakıyo herhalde

Son düzenleme:
malkoç_ga
canım bloğundaki yazılar birçok konuda aydınlatıyo bizi sağolasın
benim bebegm henüz 1 aylık
senin yavrun atlatabildi mi bu hastalığı önlemler işe yaradı mı
bebeğinde de kilo alımı düşük mü çıkmıştı o zaman hastalık olarak kabul ediliyor
kilo alımı normalse fizyolojik bi belirti deniliyor
sence ilaç kullanmalı mıyım dr ilaçsız atlatması zor dedi
dün az az sık sık emdi huzurluydu
bugün hırsla emiyo vermediğimde ağlıyo sonra da kusuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…