- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #52.981
bebeğim 2 buçuk aylık oldu ve biz hala emzirme işini çözemedik.çok aç olmasına rağmen ve göğsümde baya süt olmasına rağmen sağıp biberonla verince doyuyor ve 2 saat acıkmıyor ama emzirince göğsüm yumuşayana kadar tutmama rağmen bebeğim bırakınca ağlıyor ve çabul acıkıyor.göğsümden süt bitene kadar tutuyorum belim baya ağrıyr tutarken ama bebeğim niye doumuyor anlamıyorum.sütüm az desem sağınca güzel çıkıyor ben bu işi anlamıyorum bir türlü.bebek sağma makinesinden güzel çeker deniyor ama benim bebeğim ilk önce çok güzel çekip doymaya başlayınca emzik gibi çekiyor ben hep sıkarak süt getirmeye çalışıyorum nasıl yapıyosunuz sizler?ve birde benim 2 tane saklama poşetim var 1 tanesini akşam buzluğa koydum ama ben baya saklamak istiyorum başka neyde saklayabilirim acaba buzdolabı poşetlerinde olur mu??
KEKİM mesaj yazdım ama görmedin sanırım... özledik seni kuzum... umarım bebiş ve sen iyisindir...
canım bizim 2. ay aşımızda aşı olduk eve geldik sadece huysuzlaştı... o gece sürekli ateş takibindeydim gece 37.5 olunca fitil verdim şurup verenlerde var... bunlardan birini seçeceksin... doktorumuz fitil önerdi... sonra hemen ateş düştü birdaha da çıkmadı... bazı bebişlerde ateş olmadı... korkma canım zaten sürekli yanındasın ve ateş çıkınca çok halsizleşiyor her yeri yanıyor ilaç iyi geliyor endişe etmeden verirsin... umarım kolay atlatırsınız... geçmiş olsun... çok öptüm...
canım nasıl yapıyosun dut şurubunu banada anlatırmısın deneyim bakalım benim kız da almıyo emzik ve ben yorgunluktan bitiyorum artık
canım ben de fitil kullananlardanım ismi paranox ve mucizevi bişey takır takır düşürüyo ateşi ve bi dahada çıkmıyo aşıdan gelince ateşi takip et 37yi bulursa yarım fitil koy insallah kolay atlatırsınız ama gözün korkmasın bebiş hemen toparlıyo keyfi yerine geliyo:)
ü
Limonlu kek geçen bir arakadaşın doktoru 38 olursa ilaç ver demiş. Ben 37,7 olunca çay kaşığından az şurup verdim daha da gerek kalmadı.. Çıkmaz inş..
Bir haftaya kadar kakası hep sarı, köpüklüydü. Bir haftadır normale dönmüştü bugün yine köpüklü yaptı. Bizim doktor da köpüklüye normal diyor...
selam kızlar geldim okudum gidiyorum sıpa uyudu bende yatayım hemen yarın misafir falan yorucubir gün olcak..
sünneti ne yaptınız doktor bana 1 yasını bekle dedi ama ben hemen yaptırmak istiyorum ama hastanede narkoz veriyorlar lokal yapmıyorlar çok kararsız kaldımm
bencedeee yoksa halimiz ha değil :)
geçmiş olsun cnmm
geç kalmışım cnm bende görüşmek isterdim :)
benimkide hırıltılı ama burnu sümüklü ondann
cnm benimki 90 100 cc içiyor 1 hafta snra2 ayımız bitiyor.
cnm doktor bize gelmeden yarım saat önce calpol ver dedi bende haftaya gidicem verip giderim hiç sıkıntım olmaz inş.
canım benim oğlum gündzü gece farketmiyor uyuyor. ama gece daha ağır uyuyor. 4-5 saat uyanmıyor bazen. ama sabah 7 den sonra ne kadar beşğinde sallasamda uyumuyor emziriyorum. kahvaltımızı yapıyoruz. 2 3 saat sonra tekrar uyuyor.kızlar, bebişleriniz kaçta uyuyor ve kaç saat arayla kalkıyor gece?
bugün bir arkadaşım geldi bebişi 1 aylıktan itibaren onlar uyandırmadıkça kalkmıyormuş. en sonda ferber tekniği uygulamışlar ve şimdi akşam 8 sabah 6 uyuyormuş.. ahh ahh ne güzel olur diye düşünyorum ama o tekniği uygulamakta her yiğidin harcı değil, benim için çoook uzak şuanda..
bizim kuzu akşam 22.00 de uyuyor saat 01.30 - 02.00 kalkıyor emziriyorum, 05.30 - 06.00 tekrar kalkıyor emziriyorum, sonra 09.00 - 09.30 gibi tam uyanıyor. gün içinde de 2-3 defa 1er saat uyuyor hamak sayesinde.
uyku eğitimide yapmak istiyorum yoksa 6 aylık olucak hala böyle gece kalkmalara dewam, başka bir arkadaşımın 2 yaşında oğlu gece 2 defa kalkamaya dewam ediyor insan tükenir, hele birde çalışırken
Bgn benım dogumgunum,dogumgunu dıye mutlu olmazmı ınsan,olamayabılıyomus...pazartesınden persembeden farksız olabılıyomus...
günaydın kızlar oğluşum annemin koynunda uyurken bende geçtim netin başına
isolde doğum günün kutlu olsun bugün bütün mutsuzlukları olumsuzlukları sil ve yepyeni bir hayata başlıyomuş gibi başla
kızlar oğlum pazartesi kasık fıtığından ameliyat olacak narkoz verilmişken sünnette aradan çıkacak bizim için dua edin hayırlısıyla ameliyata girsin çıksın kuzum daha çok küçük ve bu aralar maşallah çok zıpır inş. ameliyat etkilemez küçücük bünyesini...(
herkese mutlu günler...
bebeğim 2 buçuk aylık oldu ve biz hala emzirme işini çözemedik.çok aç olmasına rağmen ve göğsümde baya süt olmasına rağmen sağıp biberonla verince doyuyor ve 2 saat acıkmıyor ama emzirince göğsüm yumuşayana kadar tutmama rağmen bebeğim bırakınca ağlıyor ve çabul acıkıyor.göğsümden süt bitene kadar tutuyorum belim baya ağrıyr tutarken ama bebeğim niye doumuyor anlamıyorum.sütüm az desem sağınca güzel çıkıyor ben bu işi anlamıyorum bir türlü.bebek sağma makinesinden güzel çeker deniyor ama benim bebeğim ilk önce çok güzel çekip doymaya başlayınca emzik gibi çekiyor ben hep sıkarak süt getirmeye çalışıyorum nasıl yapıyosunuz sizler?ve birde benim 2 tane saklama poşetim var 1 tanesini akşam buzluğa koydum ama ben baya saklamak istiyorum başka neyde saklayabilirim acaba buzdolabı poşetlerinde olur mu??
merhaba kızlar bebeğim emmiyo malesef ve sağıp vermeyi düşünüyorum artık hangi markayı hangi modeli tavsiye edersiniz kullanan var mı
canım özele gitme durumun var mı ? varsa toob hastanesinde levent bey var o görmüştü kızımı memnun kalmıştım ben kendisinden..
süt sağmak için de ben kullanmıyorum ama bizim kızlar avent diyor başka da birşey demiyor:)
kızlar primaya üye oldum ürünlerinden filan gönderiyormuş tanıtım amaçlı
böyle başka siteler var mıdır kampanyalarını takip edeceğimiz
kızlar, bebişleriniz kaçta uyuyor ve kaç saat arayla kalkıyor gece?
bugün bir arkadaşım geldi bebişi 1 aylıktan itibaren onlar uyandırmadıkça kalkmıyormuş. en sonda ferber tekniği uygulamışlar ve şimdi akşam 8 sabah 6 uyuyormuş.. ahh ahh ne güzel olur diye düşünyorum ama o tekniği uygulamakta her yiğidin harcı değil, benim için çoook uzak şuanda..
bizim kuzu akşam 22.00 de uyuyor saat 01.30 - 02.00 kalkıyor emziriyorum, 05.30 - 06.00 tekrar kalkıyor emziriyorum, sonra 09.00 - 09.30 gibi tam uyanıyor. gün içinde de 2-3 defa 1er saat uyuyor hamak sayesinde.
uyku eğitimide yapmak istiyorum yoksa 6 aylık olucak hala böyle gece kalkmalara dewam, başka bir arkadaşımın 2 yaşında oğlu gece 2 defa kalkamaya dewam ediyor insan tükenir, hele birde çalışırken
bebişimmm maşallahın var daha doğuramadın demek
hemen verim tarifini çiçeğimm 2 tarif var ikiside lezzetli. helva için kol gücü lazım.iyice iyice iyice karıstırıp birbirine katman lazım malzemeyi,azcık sabır ister ama sonucuna değer. olmazsa borcama koyma,kaselere koy eşinle ye
1-) 1 paket margarin ile 4 su bardağı unu kavur,pembeleşince altını kapat. 1 paket vanilya 1 paket pudra şekerini kat iyice karıştır. ama iyice birbirine yedirmen lazım. sıvı birşey katmadıgın için biraz sert bir karışım oluyor. borcama iyice kaşıkla bastıra bastıra yay karışımı,sıcakken baklava dilimi şeklinde kes. ılıyınca dolaba koy. servis et. yerken böyle ağızda dağılacak fıstık gbi oluyor
2-) 1kg süt 1 bardak irmik 1 bardak tozşeker 1 yumurta 1 vanilya. muhallebi gbi pişir,altını kapat 1 kaşık margarin ilave et. borcama dök üzerine hindistan cevizi,ceviz fındık ne istersen süsle. soguyunca servis et canım.
Günaydın kızlarrr:)))
Uzuuuuuun bi aradan sonra:)Çok özledim herkesi gerçekten internet olmaması ne kötüymüşUmarım herkes iyidir...
günaydın kızlar bebişiimn büyük tuvaletini yapamama problemi yine devam ediyor 5. günde yapamayınca dün fitil verdik yarım ama pişman oldum nasıl bir ağlamaydı bir saat susmadan ağladı içim parçalandı bir daha asla fitil vermicem...ama geceden bu yana ıkı kere tuvaletini yaptı şükür rahatladı mışıl mışıl uyuyo kuzum...
benim sütüm yağlı olduğu için yapamıyormuş öyle diyorlar yağlı olsa tombiş bir bebek olur diyorum bende şuan normal sınırlarda bir bebek
ben bugün işimden istifa ettim anne olduğum için tam 12 senemi gecemi gündüzümü verdiğim sevgili patroncuklarım beni bi kalemde sildiler bide utanmadan çıkışını verelim diyolar tabi verceksiniz doğum için ayrıldım diyemedim,köprüyü geçene kadar ayıya dayı hesabı . moralim çok bozuk ama maddi açıdan çok bu tavırları kızdırdı o şirkette onlardan çok emeğim var ve bunu onlarda kabul ediyo . neyse herhalde kızım onu bırakıpişe gitmemi istemedi :) işe iyi yanından bakalım.
kızlar, bebişleriniz kaçta uyuyor ve kaç saat arayla kalkıyor gece?
bende üye olmuştumm taa ne zaman bana hediye mediye gelmedi. milupa dısında.
Canım geç kaldım biliyorum ama yinede doğum günün kutlu olsun, Rabbim hakkında hayırlı olanı gönlüne razı, gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin,duam seninleBgn benım dogumgunum,dogumgunu dıye mutlu olmazmı ınsan,olamayabılıyomus...pazartesınden persembeden farksız olabılıyomus...
canım her olanda hayır vardır, bende işimi bırakıp tosyaya gelince çok üzülüyordum, taki oğlumu kucağıma alana kadar da üzüldüm, ama şimdi iyi kider bırakmak zorunda kalmışım diyorumben bugün işimden istifa ettim anne olduğum için tam 12 senemi gecemi gündüzümü verdiğim sevgili patroncuklarım beni bi kalemde sildiler bide utanmadan çıkışını verelim diyolar tabi verceksiniz doğum için ayrıldım diyemedim,köprüyü geçene kadar ayıya dayı hesabı . moralim çok bozuk ama maddi açıdan çok bu tavırları kızdırdı o şirkette onlardan çok emeğim var ve bunu onlarda kabul ediyo . neyse herhalde kızım onu bırakıpişe gitmemi istemedi :) işe iyi yanından bakalım.
canım yaa senin oğlun uykusu gayet iyi değil mi, akşam ondan sabah dokuza kadar sadece iki kere emmek için kalkıyor, benim oğlum saat 11-12 gibi uyuyor saat 01:30da uyanıyor, saat 04:00de uyanıyor ve saat 05:30-06:00da uyanıyor ve bir daha uyumuyorkızlar, bebişleriniz kaçta uyuyor ve kaç saat arayla kalkıyor gece?
hoşgeldin canım, yokluğun belli oluyor, bizde seni çok özledikGünaydın kızlarrr:)))
Uzuuuuuun bi aradan sonra:)Çok özledim herkesi gerçekten internet olmaması ne kötüymüşUmarım herkes iyidir...
canım biliyorsun ki benim bebeğimdede vardı bu sorun, birde maalesef gaz sorunu... zinko damla kullanıyordum güya, ama sancısı gelince kullanıyordum, sonra üzerindeki kullanımını okuyunca günde üç kere verilebilir yazıyordu, bende perşembeden beri sabah sekiz, akşam sekiz verdim veee oğlumun hem sancıları daha azaldı, hemde her sabah düzenli yapmaya başladı, tavsiye ederim.... şimdi daha sakin bebeğimgünaydın kızlar bebişiimn büyük tuvaletini yapamama problemi yine devam ediyor 5. günde yapamayınca dün fitil verdik yarım ama pişman oldum nasıl bir ağlamaydı bir saat susmadan ağladı içim parçalandı bir daha asla fitil vermicem...ama geceden bu yana ıkı kere tuvaletini yaptı şükür rahatladı mışıl mışıl uyuyo kuzum...
benim sütüm yağlı olduğu için yapamıyormuş öyle diyorlar yağlı olsa tombiş bir bebek olur diyorum bende şuan normal sınırlarda bir bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?