2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar, bebişleriniz kaçta uyuyor ve kaç saat arayla kalkıyor gece?
bugün bir arkadaşım geldi bebişi 1 aylıktan itibaren onlar uyandırmadıkça kalkmıyormuş. en sonda ferber tekniği uygulamışlar ve şimdi akşam 8 sabah 6 uyuyormuş.. ahh ahh ne güzel olur diye düşünyorum ama o tekniği uygulamakta her yiğidin harcı değil, benim için çoook uzak şuanda..
bizim kuzu akşam 22.00 de uyuyor saat 01.30 - 02.00 kalkıyor emziriyorum, 05.30 - 06.00 tekrar kalkıyor emziriyorum, sonra 09.00 - 09.30 gibi tam uyanıyor. gün içinde de 2-3 defa 1er saat uyuyor hamak sayesinde.
uyku eğitimide yapmak istiyorum yoksa 6 aylık olucak hala böyle gece kalkmalara dewam, başka bir arkadaşımın 2 yaşında oğlu gece 2 defa kalkamaya dewam ediyor insan tükenir, hele birde çalışırken

bebek birden tokluk hissi yaşamak istiyor olabilir, bende akşam üzeri biberonla sağdığımı veriyorum yoksa ağlamaktan ememiyor.

tek kullanımlık birşey istemiyorsan süt saklama kapları var, yıkar yıkar kullanırsın

bugün aşımızı vuruduk. rota aşımızı da olduk. malum salgın olabiliyormuş Allah korusun tedbirimizi alalım dedik.aşıdan yarım saat önce ateş düşürücü verdik. ara ara bakıyorum ateşine yükselme olmadı şimdilik
teşekür eederiz teyselerrrr :))

canım benim oğlum gündzü gece farketmiyor uyuyor. ama gece daha ağır uyuyor. 4-5 saat uyanmıyor bazen. ama sabah 7 den sonra ne kadar beşğinde sallasamda uyumuyor emziriyorum. kahvaltımızı yapıyoruz. 2 3 saat sonra tekrar uyuyor.
gündüzleri işlerimi yapabilyorum bu sayede..

bahsettiğin ferber tekniği bana da çok uzak nasıl dayanırım o ağlarken bilmiyorum en fazla 5 dk dayanabilirm ağlamasına.
nette araştırdıö ama uygulayan kişiler epey memnun şimdiki hallerinden

Selam herkese hızlıcageçmişe baktım misafir vardı.
İSOL Decim doğum günün kutlu olsun.
ALYANA cım geçmiş olsun kasık fıtığında şişlik nerede oldu.
AYÇA cım kafana takma dört yıl olmuş Allaha havale et. Yavrular ilgilen hep muhatap olma hiç. Eşin için mecbur hem sevab işlersin.
ÖZLEM cim seni burda görmek ne güzel. bebiş ve sen umarım iyisinizdir.

iyi geceler cümleten. yatmadan bi bakayım dedim. bugün misafirimiz geldi kadına uyuz oldum gerçi oğluma boynuzlu dedi. neden saç çıkış yeri varya kafamızda oğluşumda iki tane var ona dedi. kendi kızları sanki çok matah bişi hıhhh çirkin bişiii neyse sornada armadaya gittik bişiler yedik gezdik ordan teyzeme gittikk ordan da eve ama ben ne zaman bu cocugu dırası cıkartsam evde cok huzursuz oluyor aglıyor falan okuyoruz devamlı ama nazar değiyor sanırım bilemedimm..

biraz geç oldu ama iyi doğdun cnm. kızınla ve hayatında olmasını istediklerinle mutlu huzurlu bir ömür diliyorum.
Bgn benım dogumgunum,dogumgunu dıye mutlu olmazmı ınsan,olamayabılıyomus...pazartesınden persembeden farksız olabılıyomus...

geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin cnm.. sünnet iyi olmuş. bende düşünüyorum.

bizdee benimkide aynı öyl yapıyor 2 saat tutuyorum göğsümde güya emiyor cekiyorum en fazla yarım saat sonra aglıyor acıkıyor. biberonla veriyorum bu sefer. aynen pompam onun emmesinden daha iyyi çekiyor sanırım.

madela elektirkli kullanıyorum ben. pillide olsa daha memnun olabilirdim ama olsun. :)
merhaba kızlar bebeğim emmiyo malesef ve sağıp vermeyi düşünüyorum artık hangi markayı hangi modeli tavsiye edersiniz kullanan var mı

ücreti ne kadar bu doktorun?

bende üye olmuştumm taa ne zaman bana hediye mediye gelmedi. milupa dısında.
kızlar primaya üye oldum ürünlerinden filan gönderiyormuş tanıtım amaçlı
böyle başka siteler var mıdır kampanyalarını takip edeceğimiz

valla benimki gündüz kestiriyor genelde gecede keyfine göre mesela suan 12 yi geciyor ve hala uyumadı. yatma saatine göre değişiyor ama 2 3 gibi 5 6 gibi 8 9 gibi kalkıyor. yani 2 3 saatte bi uyanıyor.. o teknik neymiş? söyleyin de belki ben yiğid uygulayabilirim

kızlar , seyahat notlarımızı çok not gibi olmasada uzun uzun yazdım :)

bu arada beste hissettin mi nedir, sen ferber dediğinde ben uyguluyordum bugün 1. gün bitti 1 saat 45 dk, bir iki gün içerisinde yazacağım detaylarını ve hiçde içim parçalandı öldüm bittim olmadım öncesinde okuduklarımdan dolayı kendimi hiç suçlu hissettmedim.

LeGa-Be-Be: Gezdik Geldik...

iyi okumalar...

Dogumgunumu kutlayan tum arkadaslara cok tesekkur edıyorum,guzel dualarınızla beraber ıyıyım cok sukur,ıcım bu olayı ortbas edemesede dısım cok ıyı rol yaparak mutlu olmaya calısıyo,evet kımseye nasıp olmayan ,mılletın sahıp olmak ıcın mılyarlar harcadıgı saglıklı guzel bı kızım var,onun ıcın fedakarlık yapıp yoluma devam edıcem,dılerım bıdaha basınızı agrıtmam,sızlerı cok sevıyorum

Canm pudra sekerinin bi olcusu varmi bardakla falan yada hangi paket pudra sekeri markasi falan?

günaydııııınn. valla daha hiçbirşey okumadan yazayım dedim. çok uzun zamandır giremiyorum da foruma ufaklık sağolsun. gündüz nefes aldırmıyor. gece de ben de onunla yatıyorum. intrnet falan hak getire yani:) herkesi öpüyorum. yine mızırdanmaya başladı, şuanda da kucagımda zaten. öpüyorum hepiniziiiiii:)

günaydın kızlar bebişiimn büyük tuvaletini yapamama problemi yine devam ediyor 5. günde yapamayınca dün fitil verdik yarım ama pişman oldum nasıl bir ağlamaydı bir saat susmadan ağladı içim parçalandı bir daha asla fitil vermicem...ama geceden bu yana ıkı kere tuvaletini yaptı şükür rahatladı mışıl mışıl uyuyo kuzum...
benim sütüm yağlı olduğu için yapamıyormuş öyle diyorlar yağlı olsa tombiş bir bebek olur diyorum bende şuan normal sınırlarda bir bebek

günaydın kızlar. nasılsınız? kimsecikelr yok mu? misafir gelecek bugün giremem sanırım.. oğluşum çok huzursuz bugün ya uyanıp uyanıp aglıyor mızırdanıyor . dün dışarı cıktık ondanmı ki? teyzem çok hırpalayarak seviyor ondan da olabilirmi? puff

benim oğlumda da var 2 3 gün yapamadıgı oluyor ben şırıngayla zeytinyağı veriyorum poposundan hergün 1 kez 3. gün yapıyor yapamazsa agzından veriyorum.

Son düzenleme:
Gunaydın kızalar.. Nolmus buraya kımsecıkler yok:)) mayısıda bıtırıoruz ama havaya bak ALLAH ım yanı hıc anlamadm normalmı bu? Bahr yasamadn yaza gırcez hü Kapalı havada ıcım sıkılıo pazar gunlerı annem gelmıo bende evde tek kalıorum oglanla sımdı ne hıkmetse uyudu cok sukur bı bakım dedım:) Yaa bısey sorcm sızın cocuklrdada calar saatlık varmı?:) Şöylekı benım mınık oglum saat kacta uyursa uyusun bellı saatlrı var 10 dakka once dalms olsada o vakıt gelınce uyanma egılımı gosterıo veya dırek uyanıo:)) kocama dıorumkı ıse gıtmk ıcın saat kurmana gerek yok kuzeye soyle uyandırsın senı ahahah:))))

Var tabii bizimki her. Gece ayni saat 04.00 uyanip yiyp yatio sonra sabah 07.30 (babamizi da uyandiriyo alarmi kapayip yatmis oluyo ama mirayi kapatamiyo henuz) sonra yine yiyo beraber bi yatios oglene kadar :)))

Ne kadar umursamaz, anlayışsız insanlarmış yaa..Allah'a havale et canım.. Hiiçde takma kafana..12 yıl dile kolay.. şimdi senin gibisini arasınlar da bulsunlar bakalım.

benim büyük kızım 2 yaşına kadar sürekli geceleri uyandı hatta öyle zamanlar oluyorduki hiç abartısız 10 kere kalkıyordu.
şuan bebeklerin gece 2-3 kez kalkmaları çok çok normal.. yada ben çok zorluk çektiğim için şimdi küçük kızım 2-3 kez kalktığında seviniyorum..
Bence bu zamanların kıymetini bilin, yarın öbür gün dişleri çıkmaya başladığında huysuzlukları artacak, her ay huy değiştirecekler .. uyku filan hak getire yani

bende üye olmuştumm taa ne zaman bana hediye mediye gelmedi. milupa dısında.

primanın hediyesi eve gelmiyo..sn bi avm seçiyosun ordaki e bebek mağazasına geliyo ordan alıyosun gidince..hatta bn gittiimde bnmki gelmemişti ama orda başkalarının paketleri vardı bna verdiler onlardan bi tane

Bgn benım dogumgunum,dogumgunu dıye mutlu olmazmı ınsan,olamayabılıyomus...pazartesınden persembeden farksız olabılıyomus...
Canım geç kaldım biliyorum ama yinede doğum günün kutlu olsun, Rabbim hakkında hayırlı olanı gönlüne razı, gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin,duam seninle

canım her olanda hayır vardır, bende işimi bırakıp tosyaya gelince çok üzülüyordum, taki oğlumu kucağıma alana kadar da üzüldüm, ama şimdi iyi kider bırakmak zorunda kalmışım diyorum

canım yaa senin oğlun uykusu gayet iyi değil mi, akşam ondan sabah dokuza kadar sadece iki kere emmek için kalkıyor, benim oğlum saat 11-12 gibi uyuyor saat 01:30da uyanıyor, saat 04:00de uyanıyor ve saat 05:30-06:00da uyanıyor ve bir daha uyumuyor öğlende saat 11:00-12:00 arası uyuyor birde ikindin bir saat uyuyor bu kadar bu arada ben ferber tekniğini olumlu bulmuyrum... bebeklerimizin şu an yaptıkları sadece iki şey var biri uyumak biride emmek, hayatlarının tamamı bu olan bebeğimi ağlatarak bu alışkanlığı kazansırırsam ona en büyük zararı vermiş olurum diye düşünüyorum....uyumayan ,uyumak istediği zamanda emerek uyuyan bir bebeğim olduğu için çok araştırdım bunu ben, hatta bir yazıda diyor ki, siz bebeğinize uyutmayı değil, susmayı, size olan güveninin sarsılıp sizden birşey istememesine sebeb olusunuz yazıyordu.... anlık çözümler bulacağım derken bir ömür psikolojisi alt-üst olacakmış gibi geldi bana.... hele birde bu tekniklerin kaynağı avrupadansa iki kez düşünürüm, çünkü ben Almanyada iki sene kaldım ve maalesef bencil insanlar... yani evlatlarını doğururlar ama asla keyflerinden vazgeçmezler, oradaki gençliğin ne halde olduğu gözler önünde... yani kısacası kısa vadede çözüm ama uzun vadede sorun bence bu yöntem

Günaydın kızlarrr:)))
Uzuuuuuun bi aradan sonra:)Çok özledim herkesi gerçekten internet olmaması ne kötüymüşUmarım herkes iyidir...
hoşgeldin canım, yokluğun belli oluyor, bizde seni çok özledik

canım biliyorsun ki benim bebeğimdede vardı bu sorun, birde maalesef gaz sorunu... zinko damla kullanıyordum güya, ama sancısı gelince kullanıyordum, sonra üzerindeki kullanımını okuyunca günde üç kere verilebilir yazıyordu, bende perşembeden beri sabah sekiz, akşam sekiz verdim veee oğlumun hem sancıları daha azaldı, hemde her sabah düzenli yapmaya başladı, tavsiye ederim.... şimdi daha sakin bebeğim boşu boşuna bebeğime eziyet etmişim kullanmayarak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…