- 28 Eylül 2011
- 899
- 60
- 98
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.101
yazı manyağı yapıcam sizi kızlar :)
LeGa-Be-Be: Dikkat Bu Evde Ferber Var
LeGa-Be-Be: Esra Ertuğrul-Emzirme-Boba ve Biz
LeGa-Be-Be: AnaKılavuz.Com 19 Mayıs Kahvaltısı
bu sabah 3 yazı yazdım maşallah bana :)
Merhabalar herkese, tüm anneler ve bebişleri için huzur dolu bir gün diliyorum.Birkaç sorum olacak..Emzirirken nessfit veya kellogslardan yiyebilir miyiz? Kızım için ergobaby almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz yoksa klasik bir kangru mu tercih etmeliyim? Bir de önümüzdeki ay işe başlayacağım.Ufaktan mamayla takviye etmeye başlamayı düşünüyorum.Pre aptamil aldım uygun mudur? Ne sıklıkta vermeliyim?Mama bana ben mamaya bakıyorum içim acıyarakElim varmadı henüz..
gamze ferber yazını okudum ve denemeye karar verdim. ben çok yanlış yapıyorum öyle alıştırdım diyerek beşiğinde sallıyorum ama bu da can yani , kollarım dayanmıyo bi süre sonra.. bi de uyumayacağı tutarsa yandıkk..sen berrayı kendi odasında mı uyutuyorsun yoksa sizinle aynı odada mı?
4 aylığa kadar kanguruyu tavsiye etmiyorlar,kullananlar var tabi o ayrı.
bence en mantıklısı yanguru gibi
bebek içinde kucaktaymış gibi duruyo ben daha almadım ama yanguru almaya kararlıyım bu daha iyi tabi içinde dururlarsayanguru ne kıss?
bebek içinde kucaktaymış gibi duruyo ben daha almadım ama yanguru almaya kararlıyım bu daha iyi tabi içinde dururlarsa
nete yaz çıkar
Ferber tekniğini bende çok araştırdım, bir yanım evet derken bir yanım şiddetle hayır diyor.... ne yapacağımı şaşırdım yaa, bu teknik bebeğimin uyku saatini çoğaltırmı, çünkü sadece 5-6 saat uyuyan bebeğim var...:44::44:
bebek içinde kucaktaymış gibi duruyo ben daha almadım ama yanguru almaya kararlıyım bu daha iyi tabi içinde dururlarsa
nete yaz çıkar
selam kızlar,
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. geçmişi okuyamamış olanlar için durumumuzu tekrar özetliim. yaklaşık3 haftadır, hatta 1 ay olucak bu hafta artık, kızım aniden kasılmaya başlıyor. vücudu resmen c şeklini alıyor başı ayaklarına yaklaşıp göğsü öne doğru çıkıyor. yay gibi geriliyor çocuk. bu sırada morarıyor nefes alamadığı için.gözleri kocaman açılıyor, korkunç bir tablo çıkıyor ortaya.ilk olduğunda hastaneye kaldırdık, 2 gece kaldık. daha sonra pek çok doktora gittik. her tür tetkik yapıldı, eeg ve beyin usg dahil. sonuç: sebebi anlaşılamıyor. cumartesi tekrar kan vermiştik. bu sabah aldık sonuçlar yine temiz. yani şuan kızım çok sağlıklı doktorların dediğine göre. ancak nöbetler kesilmiş değil. sadece hafifledi diyebilirim.. okadar korkmuştukki ilk zamanlar epilepsi olduğunu düşünmeye başlamıştım, neyseki değilmiş. geceleri hala uyumuyoruz, başında nöbetleşe beklemeye devam. her an olabilir diye. sesi çıkmıyor çünkü o sırada. görmesek boğulabilir.
işin ilginç kısmını paylaşıcam şimdi sizlerle. kardiolog bir arkadaşım bu durumun nedeninin 2. ay sonunda olan aşılar olabileceğini söyledi. bunun üzerine doktorumuzu arayıp durumdan bahsettim. "olabilir bu da bir ihtimal" dedi. hatta boğmaca aşısı neden olabiliyormuş bu tip reaksiyonlara. bunca zaman bu ihtimal hiç araştırılmadı. yani çocuk doktorları boğmaca aşısının böyle bişey yapabileceğinden habersiz mi yaşıyorlar? kaç dr gezdik kimse bahsetmedi bundan. çok şaşırdım. tek sorun bunun test edilmesi mümkün değil. yani aşıdan olup olmadığına emin olamıycaz hiçbir zaman sanırım. takibe devam edelim diyor drumuz. eğer tamamen geçerse yakın zmnda, aşıdandır diyebiliriz dedi. bu durumda 2. dozu olmaması gerekebilirmiş. bilemiyoruz bakalım, en azından şundan olabilir denmesi bile sevindirdi bizi.
bu arada dün akşam kızıma hamak aldık. şuan içinde uyuyor, çok sevdi. yaşasınnn:)
Eki Görüntüle 423477
selam kızlar,
geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. geçmişi okuyamamış olanlar için durumumuzu tekrar özetliim. yaklaşık3 haftadır, hatta 1 ay olucak bu hafta artık, kızım aniden kasılmaya başlıyor. vücudu resmen c şeklini alıyor başı ayaklarına yaklaşıp göğsü öne doğru çıkıyor. yay gibi geriliyor çocuk. bu sırada morarıyor nefes alamadığı için.gözleri kocaman açılıyor, korkunç bir tablo çıkıyor ortaya.ilk olduğunda hastaneye kaldırdık, 2 gece kaldık. daha sonra pek çok doktora gittik. her tür tetkik yapıldı, eeg ve beyin usg dahil. sonuç: sebebi anlaşılamıyor. cumartesi tekrar kan vermiştik. bu sabah aldık sonuçlar yine temiz. yani şuan kızım çok sağlıklı doktorların dediğine göre. ancak nöbetler kesilmiş değil. sadece hafifledi diyebilirim.. okadar korkmuştukki ilk zamanlar epilepsi olduğunu düşünmeye başlamıştım, neyseki değilmiş. geceleri hala uyumuyoruz, başında nöbetleşe beklemeye devam. her an olabilir diye. sesi çıkmıyor çünkü o sırada. görmesek boğulabilir.
işin ilginç kısmını paylaşıcam şimdi sizlerle. kardiolog bir arkadaşım bu durumun nedeninin 2. ay sonunda olan aşılar olabileceğini söyledi. bunun üzerine doktorumuzu arayıp durumdan bahsettim. "olabilir bu da bir ihtimal" dedi. hatta boğmaca aşısı neden olabiliyormuş bu tip reaksiyonlara. bunca zaman bu ihtimal hiç araştırılmadı. yani çocuk doktorları boğmaca aşısının böyle bişey yapabileceğinden habersiz mi yaşıyorlar? kaç dr gezdik kimse bahsetmedi bundan. çok şaşırdım. tek sorun bunun test edilmesi mümkün değil. yani aşıdan olup olmadığına emin olamıycaz hiçbir zaman sanırım. takibe devam edelim diyor drumuz. eğer tamamen geçerse yakın zmnda, aşıdandır diyebiliriz dedi. bu durumda 2. dozu olmaması gerekebilirmiş. bilemiyoruz bakalım, en azından şundan olabilir denmesi bile sevindirdi bizi.
bu arada dün akşam kızıma hamak aldık. şuan içinde uyuyor, çok sevdi. yaşasınnn:)
Eki Görüntüle 423477
canım ben damaklı silikon emzik alıyorum. kullandıgımız 3 emzik oluyor yere düşerse falan diye yedek. eşim bi 3 tane daha almıs bende eeskileri attım. yani 2,5 ay olmustu. cteside çarsıya gittik emzik kutusundan emzik istedim eşimden. kutuda bebek arabasına takılı halde bana emziği verdi ama 2 emzik daha vardı kutuda. daha sonra bi bakarım kutu açık içinde emzikler yok:) yere saçılmıs:))))[/COLOR][/B]
selam kızlar,
Eki Görüntüle 423477
zaten sende mei tai görünce en çok hoşuma giden o olmustu ama wrapta da kararsızdım ama yazın zor olacak bana kullanmak. ben Siirtte yaşıyorum burasını yazın tahmin edebilirsin sıcaklıgı peki mei tai kumaşı nasıl kalın mı sence yazın kullanıslı olur mu ?
Gunaydın kızlar,dun kızım ılk defa gece 11de yatıp sabaha karsı 5te uyandı,ayy masallaah masallaaaah.... Ilk defa bukadar uzun uyudu,bunun sebebıde dun sabahtan aksama kadar dısarıda olmamız ve uyumadan once banyo yapması galıba....
Dogumdan sonra sırtımda cok sıddetlı agrılar olustu,cok onemsemedoım ama son gunlerde ıyıce arttı,sırtustu uzandıgımda nefes alamıyorum o denlı agrıyo,en kısa zamanda doktora gıdıcem ama cok aklıma takılıyo,normal dogum yapmıstım acaba onla alakalı bı durummu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?