2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

aslında bende merak ediyorum iyiki sormuşsun benide kayınvalidem sürekli zorluyo çocuğa bişeyler tattır diye hatta geçen gün halası ağzına gofreti soktu çok bozuldum napıyosun falan dedim Allah tan kızım çıkardı:))

Hamıle oldugumu ogrendıgım ılk gunden berı tuttugum anı defterını okudum sımdı ama ne okuma aglaya aglaya...salya sumuk:) testtekı cıft cızgımı,yukselen degerlermı,tetanoz asısımı dersın,ıkılı testmı,karnımın cıkmaya baslamasımı,bulantılarımmı..off offf zaman ne cabuk gecmıs,sonra dogum hıkayemı okudum ve yıne agladım,hamdolsun kızım sagsalım kollarımda..bunu ıcın mılyarlarca kez dua edıp sukredıyorum...ama mutsuzum kızlar,mutsuz bı anneyım,esımle son yasadıgım olaylar benı cok yıprattı,saglam gorunmeye calıssamda yapamıyorum,kahredıyo bu durum benı...

merhaba arkadaşlar, biraz geç oldu ama, kabul ederseniz bende aranıza katılmak istiyorum. Benim de neredeyse 3 aylık olacak bir kızım var, sizlerle paylaşımlarda bulunmak iserim.
kabul etmek ne demek canım hoşgeldinn :))

gofret mii onu yemesini mi bekledi yani iyice bi azarlasaydın valla benimki zaten mama takviyesi de aldıgı için sadece anne sütü durumumuz yok ama daha bişey yedirmedim sadece emziğini tutsun diye 1 tane kayısının içini ezdim emziği ona batırıp verdim tabi benim uyanık emzikteki kayısı bitince geri attı ama öle bişey denemiş olduk işte:)

birsey soracagim, bebeklerinize meyve veya baska tur yiyecekleri tattiriyor musunuz? tattiriyorsaniz doktorla konusarak mi basladiniz? ben 6. aya kadar sadece anne sutu verilmesi gerektigini biliyordum..

ben bazı sebeplerden dolayı emziremiyorum bebeğimi mamayla besleniyor, artık tatırmaya başladım, mesela çilek yalattım, yaptığım yemeğin suyundan parmağıma azcık batırıp tattırdım, annem ver yavaş yavaş alışsın dedi, bir sıkıntı olacağını da sanmıyorm, o kadar şeyden ne olur ki

gofret mi :)) o kadar da değil canım, az az yalatıyorum ben sadece

yaşadıgın şeyler hiç kolay değil canım elbet yıpranırsın Allah yardımcın olsun en kısa sürede unuttursun güzel günler gelsin
sağlam görünmeye çalışma en azından burda çalışma acını yaşla ağla bağır kız küfret içinde kalmasın

sana bir önerim eşim bakıyor, uyutuyor demişsin ama sen yanında olma bakayım bakabiliyormu... o halde berenle onu evde bırak o baksın sende pazara git bak bakalım bütün görevi üstüne alıyırmu almıyormu... ay ne sinirlendim şimdi eşin insanların dolduruşuna hemen gelebilir dikkat et uyanık ol sen parmağında oynat...

yok artik!! gorumcen biraz sacmalamis diycem en kibar tabirimle :)

aslinda birseyler tattirmak gerektigini biliyorum yani daha sonra yemek secen bir cocuk olmamasi icin ama sadece ne zaman baslamak gerektiginden emin olamiyorum. iste sindirim sistemleri kabul eder mi vs gibi. ama dedigin gibi parmakla tattirmaktan bir zarar gelmez sanirim.

mirayhan hoşgeldin canım...

kızlar ben şuan anne sütünden başka bişeyin tadına baktırmakta çok katıyım..2,5 -3 aylık bir bebeğin anne sütünün tadından başka bi tada gereksimi yok..geçende eşim salatanın içinden yağlı tuzlu alıp salatalığı yalatcaktı eline reflexle çat die vurdum bağardım sen napıyosun die ozaman 2 aylıktı baya bi kavga ettik bilmiyosan ne zaman ne yapılcanı yapma cahilmisin sen baya üstüne gittim.bilmiyorum belki biraz fazla titizim ben..haziranda rotavirüs aşısı var ozaman doktora sorcam.sırf eşim duydun die yoksa eğer 6 aya kadar sütüm kızımı doyurabilcek kadar olursa hiçbirşey vermicem..tattırma olayıda 4-5 aydan önce yapmayı düşünmüyorum..bi kaybı olcağınıda sanmıyorum..kaynanada geçen yumurtayı ağzına sürcek oldu onada bağardım reflex olarak sonra kalktım gittim.eşimede söyledim bu çocuğun annesi bensem beslenmesi ve bakımıyla ilgili kararları ben veririm.sende dahil kimse benim bilgim isteğim olmadan hiçbişe yapmıcaksınız.buna kendi annemde dahil annem zaten yapmaz ilk önce bana sorar.bilmiyorum ben böleyim..eşimde su vermicenmi diyo herkex veriyomuş doktor verme gerek yok demişti bencede yok ama aşırı sıcaklar olursa belki veririm.eşim kocakarı inançlarıyla büyümüş ne yazıkki bişeyi yaparken araştırmak işin ehline doktor vs sormak yerine alalade herkese sorar..bana aşırı titizsin diyo eskiden bunlar olmuşta çocuklar ölmüşmü diyo ya elbette bi şeklide büyüyo öle böle ama ben bize yapılmayan yada bilmedikleri yada imkan olmadığı için yapılamayan şeyleri ben kızıma yapıcam tabiki beslenmesi ve bakımıyla ilgili en iyisini onun için en doğrusunu yapmaya çalışıcam.elbette hiçbir anne çocuğuna yanlış bişe yapmak istemez ama bilgisizlikten yanlış olmıcanı düşünerek oysa yapılmaması gereken birçok şeyi yapabiliyolar..

gamze sen palladiumu biliyorsundur.ben oranın emzirme odasından hiiiiç memnun kalmadım.son katta.yemek yerken kızım huysuzlanınca görevliye sorup gittim.içerde bir tane koltuk vardı.orası da doluydu.kalakaldım.içerdeki kişi de yeni gelmiş(benim kız feryat figan.tezgaha alt açma örtüsünü serip,onun üzerinde yarı oturtarak emzirdim.ama çok zor oldu.yani koskoca avm'nin bana sunduğu tek konfor göğsümü açabileceğim bir dört duvar sunmaktı.giriş katta gayet güzel bakım odası varmış,görevli öyle dedi.tamam da avm'nin en üst katından en alt katına ha diyince inilemiyor ki!!!
ay bu arada capitol'ün en üst katında bir bakım odası var,evlere şenlik.kızımla bir keresinde de orayı kullanmak zorunda kaldık.küçücük,daracık bir yer.zaten bebek arabaları geçilebilecek 1 cm yer bırakmamış.oturacak iki koltuk,hatta bir sehpanın üstü bile dolu.bekle bekle...kızım ağlıyor bir yandan...hadi capitol eski diyelim ama palladium yeni bir bina.demek ki hala çok büyük bir ihtiyaç olarak görülmüyor bakım odaları.sadece alt değiştirmek için uyduruk bir alan verilmesi yeterli geliyor bu zihniyete.
oh be yazdım da rahatladım,ne gıcık olmuşum:)))

şimdi aklıma geldi.biz ailecek viaport'u seviyoruz.biraz uzak ama açık alan olduğu için ferah.yeterli olmasa da çocuk eşyaları satan markalar var.hem hava alıp,hem mağaza gezmek güzel oluyor.bakım odası geniş.bebek arabalarına yer kalıyor.insanın içini kaldırcak gibi pis değil ama temiz de değil.yine de bir alt açma örtüsü ve arabanız yanınızdaysa,rahatça işinizi halledebiliyorsunuz.bebek dostu bir mekan sayılabilir,diğerlerine göre.

yok canım olmaz, yavaş yavaş alışırlar hem daha sonra daha kolay olur yedirmek, çok değil bir parmak tattır sadece, ben öyle yapıyorum 3-4 gündür hiç de bişey olmadı.

bu kadar katı olma canım, oncağız tattırmadan hiçbirşey olmaz, annelerimiz bizi nasıl büyütmüş öyle düşün, çok narin olmamak lazım diye düşünüyorum ben, sakın yanlış anlama benim fikrim bu

birsey soracagim, bebeklerinize meyve veya baska tur yiyecekleri tattiriyor musunuz? tattiriyorsaniz doktorla konusarak mi basladiniz? ben 6. aya kadar sadece anne sutu verilmesi gerektigini biliyordum..

bn şu ana kdr çörek otunun suyunu içirdim kaka yapması için ve zemzem suyu biraz..onun dışında hiçbişey tattırmadım..

sonunda....

hoş geldin canım, telden de hiç iletişime geçmeyince bende seni rahatsız etmek istemedim, bebişim çok güzel olmuş, doğduğundada çok güzeldi o zaten ve evet alevcim eşinden hiçbirşey yook kızında :)

helal olsun sana....

kayıtlara alınmıştır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…