- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #53.961
kabul etmek ne demek canım hoşgeldinn :))merhaba arkadaşlar, biraz geç oldu ama, kabul ederseniz bende aranıza katılmak istiyorum. Benim de neredeyse 3 aylık olacak bir kızım var, sizlerle paylaşımlarda bulunmak iserim.
aslında bende merak ediyorum iyiki sormuşsun benide kayınvalidem sürekli zorluyo çocuğa bişeyler tattır diye hatta geçen gün halası ağzına gofreti soktu çok bozuldum napıyosun falan dedim Allah tan kızım çıkardı:))
birsey soracagim, bebeklerinize meyve veya baska tur yiyecekleri tattiriyor musunuz? tattiriyorsaniz doktorla konusarak mi basladiniz? ben 6. aya kadar sadece anne sutu verilmesi gerektigini biliyordum..
kabul etmek ne demek canım hoşgeldinn :))
teşekkürler :)
aslında bende merak ediyorum iyiki sormuşsun benide kayınvalidem sürekli zorluyo çocuğa bişeyler tattır diye hatta geçen gün halası ağzına gofreti soktu çok bozuldum napıyosun falan dedim Allah tan kızım çıkardı:))
Hamıle oldugumu ogrendıgım ılk gunden berı tuttugum anı defterını okudum sımdı ama ne okuma aglaya aglaya...salya sumuk:) testtekı cıft cızgımı,yukselen degerlermı,tetanoz asısımı dersın,ıkılı testmı,karnımın cıkmaya baslamasımı,bulantılarımmı..off offf zaman ne cabuk gecmıs,sonra dogum hıkayemı okudum ve yıne agladım,hamdolsun kızım sagsalım kollarımda..bunu ıcın mılyarlarca kez dua edıp sukredıyorum...ama mutsuzum kızlar,mutsuz bı anneyım,esımle son yasadıgım olaylar benı cok yıprattı,saglam gorunmeye calıssamda yapamıyorum,kahredıyo bu durum benı...
annem dün gitti ühühüh( dün bi konuşma geçti eşimle pazar günü pazara gitti alcaklarono yazdım hava yağmurluydu berenide çıkaramazdım ben gitsem durmaz mecbur o gitti..yok efendim arkadaşları dalga geçiyomuş pazara gidiyo diye bunca sene anasıyla bile gitmemişti şimdi gidiyomuş şu işe bak ya gitme kardeşim pazara akşam gelince parmaklarını yersin yemek yerine ohh bende yemek yapmam çokta iş..bide benim eşimle ne kadar gergin olsakta küs olsakta berene bakar akşam gelince işten uyutur onu ilgilenir..şimdi yapmıyo birileri bişe dedi kimin dediğini söylemedi ama demişlerki sen ne çocuğu bakıyon sen sadece sev sinirden çıldırdım ya bu zihniyete yetişmişler böle bi laf olurmu sen sev sadece davarlar ne olcak..tabiki yapabilceği şeylerde yapcak oda
ben bazı sebeplerden dolayı emziremiyorum bebeğimi mamayla besleniyor, artık tatırmaya başladım, mesela çilek yalattım, yaptığım yemeğin suyundan parmağıma azcık batırıp tattırdım, annem ver yavaş yavaş alışsın dedi, bir sıkıntı olacağını da sanmıyorm, o kadar şeyden ne olur ki
ben bazı sebeplerden dolayı emziremiyorum bebeğimi mamayla besleniyor, artık tatırmaya başladım, mesela çilek yalattım, yaptığım yemeğin suyundan parmağıma azcık batırıp tattırdım, annem ver yavaş yavaş alışsın dedi, bir sıkıntı olacağını da sanmıyorm, o kadar şeyden ne olur ki
günaydın kızlarrrrr :)
sabah sabah çok yoruldum, alternatif annedeki yazımı yazdım az önce bugün yayım zamanı ve ben yine son dakikaya bıraktım :) önümüzdeki hafta röportajlara başlayacağım prematüre aileleri ile ilgili soru hazırlamam lazım.
birde bebek annesi bölü için konu buldum ve sizlerinde yardımını istiyorum,
Konu: BEBEK DOSTU MEKAN NASIL OLUR ?
dışarı çıktığınızdaki tecrübelerinizi ihtiyaçlarınızı ve çözüm yollarını bir düşünün,
mesela ,
-bebek bakım masası, duvara sabit olabilir, alt açma masası gibi olabilir
-merdivenli yerlerde rampa .....
gibi gibi,
bunlara gittiğinizde çok memnun kaldığınız ve hiç memenun kalmadığınız cafe-restaurant-avm yi de ekleyebilirsiniz ...[/QUO
bahçehir akbatı avm de süper bebek bakım odaları var içinde tüm imkanlar mevcut gönül rahatlığıyl gidebilirsinz ...
yok artik!! gorumcen biraz sacmalamis diycem en kibar tabirimle :)
aslinda birseyler tattirmak gerektigini biliyorum yani daha sonra yemek secen bir cocuk olmamasi icin ama sadece ne zaman baslamak gerektiginden emin olamiyorum. iste sindirim sistemleri kabul eder mi vs gibi. ama dedigin gibi parmakla tattirmaktan bir zarar gelmez sanirim.
kızlar ben şuan anne sütünden başka bişeyin tadına baktırmakta çok katıyım..2,5 -3 aylık bir bebeğin anne sütünün tadından başka bi tada gereksimi yok..geçende eşim salatanın içinden yağlı tuzlu alıp salatalığı yalatcaktı eline reflexle çat die vurdum bağardım sen napıyosun die ozaman 2 aylıktı baya bi kavga ettik bilmiyosan ne zaman ne yapılcanı yapma cahilmisin sen baya üstüne gittim.bilmiyorum belki biraz fazla titizim ben..haziranda rotavirüs aşısı var ozaman doktora sorcam.sırf eşim duydun die yoksa eğer 6 aya kadar sütüm kızımı doyurabilcek kadar olursa hiçbirşey vermicem..tattırma olayıda 4-5 aydan önce yapmayı düşünmüyorum..bi kaybı olcağınıda sanmıyorum..kaynanada geçen yumurtayı ağzına sürcek oldu onada bağardım reflex olarak sonra kalktım gittim.eşimede söyledim bu çocuğun annesi bensem beslenmesi ve bakımıyla ilgili kararları ben veririm.sende dahil kimse benim bilgim isteğim olmadan hiçbişe yapmıcaksınız.buna kendi annemde dahil annem zaten yapmaz ilk önce bana sorar.bilmiyorum ben böleyim..eşimde su vermicenmi diyo herkex veriyomuş doktor verme gerek yok demişti bencede yok ama aşırı sıcaklar olursa belki veririm.eşim kocakarı inançlarıyla büyümüş ne yazıkki bişeyi yaparken araştırmak işin ehline doktor vs sormak yerine alalade herkese sorar..bana aşırı titizsin diyo eskiden bunlar olmuşta çocuklar ölmüşmü diyo ya elbette bi şeklide büyüyo öle böle ama ben bize yapılmayan yada bilmedikleri yada imkan olmadığı için yapılamayan şeyleri ben kızıma yapıcam tabiki beslenmesi ve bakımıyla ilgili en iyisini onun için en doğrusunu yapmaya çalışıcam.elbette hiçbir anne çocuğuna yanlış bişe yapmak istemez ama bilgisizlikten yanlış olmıcanı düşünerek oysa yapılmaması gereken birçok şeyi yapabiliyolar..
birsey soracagim, bebeklerinize meyve veya baska tur yiyecekleri tattiriyor musunuz? tattiriyorsaniz doktorla konusarak mi basladiniz? ben 6. aya kadar sadece anne sutu verilmesi gerektigini biliyordum..
mirayhan hoşgeldin canım...
arkadaşlar merhaba uzun süreden sonra baya ara verdim arada internetin olmaması ve birazda kızımızın sarılığının uzaması ve başka bir problem yaşamamız bizi hastaneye taşıdı o yüzden ara verdim ama hep aklımdaydınız sizi çok özledim ve bebişlerinizi merak ediyorum yaa size kızımın bir kaç fotosunu koyuyorum sonunda
Eki Görüntüle 427811 Eki Görüntüle 427812 Eki Görüntüle 427813 Eki Görüntüle 427814 Eki Görüntüle 427815
kızlar ben şuan anne sütünden başka bişeyin tadına baktırmakta çok katıyım..2,5 -3 aylık bir bebeğin anne sütünün tadından başka bi tada gereksimi yok..geçende eşim salatanın içinden yağlı tuzlu alıp salatalığı yalatcaktı eline reflexle çat die vurdum bağardım sen napıyosun die ozaman 2 aylıktı baya bi kavga ettik bilmiyosan ne zaman ne yapılcanı yapma cahilmisin sen baya üstüne gittim.bilmiyorum belki biraz fazla titizim ben..haziranda rotavirüs aşısı var ozaman doktora sorcam.sırf eşim duydun die yoksa eğer 6 aya kadar sütüm kızımı doyurabilcek kadar olursa hiçbirşey vermicem..tattırma olayıda 4-5 aydan önce yapmayı düşünmüyorum..bi kaybı olcağınıda sanmıyorum..kaynanada geçen yumurtayı ağzına sürcek oldu onada bağardım reflex olarak sonra kalktım gittim.eşimede söyledim bu çocuğun annesi bensem beslenmesi ve bakımıyla ilgili kararları ben veririm.sende dahil kimse benim bilgim isteğim olmadan hiçbişe yapmıcaksınız.buna kendi annemde dahil annem zaten yapmaz ilk önce bana sorar.bilmiyorum ben böleyim..eşimde su vermicenmi diyo herkex veriyomuş doktor verme gerek yok demişti bencede yok ama aşırı sıcaklar olursa belki veririm.eşim kocakarı inançlarıyla büyümüş ne yazıkki bişeyi yaparken araştırmak işin ehline doktor vs sormak yerine alalade herkese sorar..bana aşırı titizsin diyo eskiden bunlar olmuşta çocuklar ölmüşmü diyo ya elbette bi şeklide büyüyo öle böle ama ben bize yapılmayan yada bilmedikleri yada imkan olmadığı için yapılamayan şeyleri ben kızıma yapıcam tabiki beslenmesi ve bakımıyla ilgili en iyisini onun için en doğrusunu yapmaya çalışıcam.elbette hiçbir anne çocuğuna yanlış bişe yapmak istemez ama bilgisizlikten yanlış olmıcanı düşünerek oysa yapılmaması gereken birçok şeyi yapabiliyolar..
gamze sen palladiumu biliyorsundur.ben oranın emzirme odasından hiiiiç memnun kalmadım.son katta.yemek yerken kızım huysuzlanınca görevliye sorup gittim.içerde bir tane koltuk vardı.orası da doluydu.kalakaldım.içerdeki kişi de yeni gelmiş(benim kız feryat figan.tezgaha alt açma örtüsünü serip,onun üzerinde yarı oturtarak emzirdim.ama çok zor oldu.yani koskoca avm'nin bana sunduğu tek konfor göğsümü açabileceğim bir dört duvar sunmaktı.giriş katta gayet güzel bakım odası varmış,görevli öyle dedi.tamam da avm'nin en üst katından en alt katına ha diyince inilemiyor ki!!!
ay bu arada capitol'ün en üst katında bir bakım odası var,evlere şenlik.kızımla bir keresinde de orayı kullanmak zorunda kaldık.küçücük,daracık bir yer.zaten bebek arabaları geçilebilecek 1 cm yer bırakmamış.oturacak iki koltuk,hatta bir sehpanın üstü bile dolu.bekle bekle...kızım ağlıyor bir yandan...hadi capitol eski diyelim ama palladium yeni bir bina.demek ki hala çok büyük bir ihtiyaç olarak görülmüyor bakım odaları.sadece alt değiştirmek için uyduruk bir alan verilmesi yeterli geliyor bu zihniyete.
oh be yazdım da rahatladım,ne gıcık olmuşum:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?