- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #54.921
Sımdı uyandı emzırıyorum o hırlaması yok anlamadımkı:))) Aradan efekt verıo ama hadı hayırlısıı:))
Oglum zevkten 4 köşe oldu hep bız kız bakıoduk sımdı ona talp geldı ahaha:)))
Selam kizlar, bugun internette bir yazi okudum sutu fazla olsnlar ve paylasmak isteyenler haydi yardima...iste filiz hn im yazisi
Sevgili Dostlar,
Acil anne sütü ihtiyacı diye bir e-mail atmıştım 2 gün önce. Geriye dönüş o kadar hızlı oldu ki yüreğimiz burkuldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…
Acil süt ihtiyacımız devam etmekte. Evet çağrıma cevap geldi ve 3-4 anne süt verdi, verecek. Ancak yeterli değil. Çünkü anneler kendi bebeklerini emzirdikten sonra artan sütü bize ayırabiliyorlar. Günlük 170cc süt ihtiyacı var bizim İrem bebeğin. Bu sütü düzenli toparlayamıyoruz. Daha detaylı bir e-mail hazırlayıp daha çok insana ulaşmayı istediğim için bu maili yazıyorum.
İrem bebek Gebze Medical Park Hatanesinde, şu an 570gr ağırlığında, bir sağlık problemi bulunmayan, her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışan minicik! bir can. 410 gr’a kadar düştü ağırlığı, enfeksiyon geçirdi ama hepsinin üstesinden geldi ve cin cin bakıyor küvezde. Tek ihtiyacı anne sütü. Bağırsakları gelişmediği için mama verilemiyor. Tek alternatif anne sütü. Herhangi bir Medical Park Hastanesini arayarak “İrem Ak” bebek için bilgi alabilirsiniz.
Süt vermenin bir kriteri yok. Sadece Hepatit taşıyıcısı olmamalı anne ve bebeği 6 aylıktan büyük olmamalı. Sütün içeriği değiştiği için en fazla 6 ay önce doğum yapmış annenin sütünü istiyor doktorlar. Sağılan süt (miktarı hiç önemli değil 1 kaşık dahi olabilir) buzlukta muhafaza edildiği takdirde anne ile iletişime geçip anne için hangi zaman uygunsa gidip alıyoruz. Veya daha önce sağdığınız ancak kullanamadığınız derin dondurucuda duran sütünüz varsa onları da büyük bir zevkle gelip alabiliriz. Dediğim gibi miktarı ve kaç kez verdiğiniz hiç önemli değil. Biriktirip ayda 1 kez verebilirsiniz, haftada 1 verebilirsiniz…. Nasıl uygunsa… Her bir damlaya ihtiyacımız var çünkü. Damlaya damlaya göl olur İrem bebeğe yaşam umudu olur…
Lütfen duyarsız kalmayın… Mailimi iletin…. Etrafınızda varsa doğum yapmış birileri soruşturun…Birşeyler biliyorsanız konuyla ilgili benimle paylaşın…
Sağlıcakla kalın..
VİRÜSFiliz Çelik
0532 703 02 18
maşallah ya bu minikler çok güzeller ALlah bağışlasın
KESINLIKLE OYLE ben 68 kılo ıle hamıle kaldım 90 la dogurdum şuan 78 ım boyum 1,65 karnım harıta gıbı ve catlaklarım kırmızı gögüsleri sutyenlere sıgmıyor offff napıcam bılmıyorum alısverıse bıle gıtmek ıstemıyorum bu kılolarla :26:
Kuzum aynısı bizde de oluyor özellikle geceleri hırlıyor ama emzirince geçiyor hemen hasta ettim diye düşünme :)
cnm iremin annesiyle iletişime geçtik akşam arıcaklarmış bn buzluktaki sütlerimi vermeyi istiyorm inşallah şifa olur irem bebeğe..paylaşım için teşekkürler..Allah razı olsun
sakın üzülme burnundan geliyordur, ben de ne kadar kafama taktım dr. a bile götürdüm, özellikle sabahları nefes alamıyordu yavrum. bol bol serum fizyolojik sık. kombiyi kapattık biraz daha rahatladı sanki peteklerde kurutuyor burnunu bebeklerin..
Ben şimdi gördüm aradım kuzum hemen yengesiyle görüştüm bana uzaklarmış ama çok darda kalırsak tekrar arayıp gelip alacaklarmış sütleri inş. sağ salim kucağına alır annesi İrem bebeği
İrem bebeğe süt veren arkadaşlar Allah kabul etsin, keşke fazla sütüm olsa da ben de versem..yalnız eklemek istediğim bişey var, aileyle tanışın, çocukla iletişimi koparmayın çünkü artık sizin süt evladınız oluyor, islama göre çocuklarınız kardeş, çok uçuk ve uzak gelebilir ama birbirleriyle evlenemezler mesela,başka ayrıntılar da var tam hatırlayamadığım, islama göre süt annelik hukukunu bi okuyun isterseniz..
evt cnm buraları hiç bilmiyolarmış akşam eşi gelince bu nodan ulaşırz demişler ama olsun alsalarda almasalarda en azından ihtiyaç halinde hbr verrler darda kalmazlar yavruyu düşündümde çok zor ya hiç dayanamıyorm artk bebeklere oda bi anne oda bi evlat kndimi hep onların yerine koyuyorm o yüzden böyle şeylere çok üzülüyorm anne olduktan sonra artk
ewet kızlar o hırlama benim ayşeciğimdede oluyor
bu arada bebişleri ne sıklıkla yıkıyosunuz
ya kızlar benim içime kurt düştü az önce bişer atıştırıyodum eşim ne o homini oldun dedi yoksa hamilemisingeçen ay bu zamanlar 1 hafta kanamam olmuştu adet oldum die düşündüm ama bu ay tık yok 1000 kere sordum eşime eminsin dimi diye eminimde olur olur diyo millete diyodum aile planlaması die bişe var korunma die bişe var başıma geliyomuş bide düşüncesi bile felaket.test flanmı alsam Allahım ya içimi rahatlatcak bişe söyleyin nolur:18:
Kızlar hepinize merhaba. Bugün doktor kontrolümüz vardı, şehir dışına gittik. Mahvolduk tek kelimeyle nasıl yorulmuşuz anlatamam. Çocuklu olmak zor zanaat :)) Kontrollerimiz iyi geçti de
doktor ROTA VİRÜSÜ aşısından bahsetti. Siz yaptıracak mısınız ya da yaptırdınız mı? Bir de 4. aydan itibaren ek gıdaya başlayalım dedi, mamayla beslendiği için, kafam karıştı. İişitme
testi yaptıramamıştık bazı sebeplerden dolayı. Onu yaptıralım dedik, uyurken yapılıyormuş, uyumadı ki benim fıstık :)) Adam kulağına sinyali gönderiyor, bizimki kıpır kıpır, bir de sesler
çıkarıyorki görmeyin, sinir etti odyometristi :)) napalım bebek bu, perşembe tekrar gidicez. Hem işitme testi hem kalça ultrasonu yapılacak.
günaydın kızlar, saat 11 de aşımız var, çok tırsıyorum dua edin de kolay geçsin, ateşi falan çıkmasın kızımın..
Günaydın kızlarrrrr mınık kralım uyurken bende bır goz atayım dedım:) Gecmısı okuyamıorum umarım herkes cok ıyıdır. Benım mınık bocegımı hastamı ettım naptım anlamdm ama bogaıznda mı desm burnundamı desem genzındemı desem bılemdm bı hırıltı var nefes alırken sırtını dınledm emın oldum gogsunden gelmıo genzınde balgammı var nedır anlamadımBurnunu cektık babasyla bıraz daha rahatladı annem geldı dedı yok gogsunden hırlamıo benı dr gıtmekten gerı ettı kocamda oyle cıktı bısey olursa dr gotrcem mınık bocegımı hasta ettım dıye cok uzuluorum hü
Alın işte teyzeleri buda minik kralım:)))
Eki Görüntüle 432020
kızlar hepinize gunaydın aşı olucak bebeklerımızın annelerı sakın endişelenmeyın her sey cok guzel olucak
bebişimin ilk seyahatinde çekilmiş resmi çokkk çirkin teyzeleri Eki Görüntüle 432023
kızlar bıde bu aldıgımız kılolar ve bakımsız hallerımız ne olucak kendınıze gelebıldınız mı naptınız
Duygucum hıc boyle olmadıgı ıcın burun damlası kullanmadk lakın artık tam yerı ve tam zamanı:)) Alıp sıkıcm burnuna yerım o mınık burnunu ben delıklerıde mınıcık bıde tıkandıı napsn cocugum
sanırım evde ateş düşürücü ve burun damlası eksik olmaması lazım...
hmm evet, ama aslen ailem manisalı da onun için sordum.manisalı dilim ama 20 yıldır manisadayım yanii artk manisalı olduk, sende izmirdeydin galiba dimi cnm?
Haklısın benım sadece ateş ölcerım varAnnemde dedıkı bısey olrsa yarım fıtıl atarz dedım yokkı neee dr yazdı nıye almadın dıye bagırdı bana Sonra bana ne dedı bılıomusunzzzzzz mıne galıba ben senden daha cok sevıyorum bana oyle gelıoo dedım anne ne dıosun yaaa ananem benı sendn dahamı fazla sevıodu yanı dedım aynen boyle oldu yuzu ahahaha ayy sınrlerımı zıplattı tabıkıı oyle bısey olamaz kızım sen onun anasısın ama bende coook sevıyorum ıste dıyoo:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?