2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim,çünkü çevremde yakınımda tek güzel şeyler söyleyen siz oldunuz bana güç verdiniz..az önce teyzemle konuştum moralim bozuk dedim demez olaydım nolcak mama verirsin diyor ya nekadar umursamazlar ben burda neyin mücadelesine giriyorum yakınımdakiler ne diyor..gamze aynen dediğin gibi demin eşime çok meraklıysan sen ye mamayı dedim:)) yani doktor mama dese koşa koşa gidip alcak ben napcam bu adamla bilmem..ben kg falan takmazdım sağlıklı olsun önemli değil fakat sizde bilirsiniz çevrenizdeki insanları hadi onlara tıka kulağını def et..ama en yakınızdakiler asıl onlar en çok canı acıtıyo..umarım kontrole gittiğmde mama falan konuşmaz yoksa hemen değiştircem doktoru..

canım ben normal doğum yaptım.epidural de olmadım.yan etkisi var diyende var çok memnun olanda.ben badem normal doğum yapcamm tamamen normal olsun deyip bir cesaret yaptım iykide yapmışım...

Ben de emzirmek ve sadece anne sutu vermek için zamanında cok cabalayan bir anne olarak birşeyler soyleyeyim isterim. Bebeklerde 3.aydan sonra gunduzleri emme refleksi azalıyor. Sadece karınlareını doyuracak kadar emip bırakırlar. Dış dunyaya ilgi duymaya başlar. Haliyle memeden iki fırt çekip bırakırlar. Bu durumda sunları yapabilirsiniz:
- 4 saatte bir emzirin. Bu arada bebek iyice acıkmış olur ve en azından bir memeyi tamamen boşaltır
- Bebeğin dikkatini dağıtmayacak yerde emzirin. Mumkunse odayı karartın ki sağa sola bakmayıp adam gibi karnını doyursun :)
- Emzirme ortusunun altında emzirebilirsiniz
- Her emme seansından sonra memede kalan sutu sağıp biriktirin. Goreceksiniz zaten en yağlı sut bu "aa emmiyor artık" dediğiniz andan sonra sağdıgınız suttur. Bu biriken sutleri gece yatmadan tek seferde verebilrisiniz. Boylece ay bebek az emdi az kilo aldı endişesiyle hemen mamaya sarılmaz ve ek gıdalara olabildiğince geç başlarsınız.
Bebekler için hiçbir mama anne sutu kadar sağlıklı değildir inanın.

Eki Görüntüle 437645 Eki Görüntüle 437644

pınarla bizim bir klasık ,bir modern isimli oğluşlarımız, Mehmet Can ve Mustafa Eren:)

Bende şimdi bu bebekleri gördüm ya bi kere hepsini ozlicem hepsinde ayrı bir tat imdat allahım imdat :)
Yalnız annen haklı tabi nalancim bir dahakinde kesinlikle gölgelik cayır çimene yayılalım bu kalabalığı kapalı mekan da zor kaldırır bence etrafimizdaki insanlara yazık :))

safulcum bende uzuldum şimdi ama insanlar hep olumsuzlar , emzirir bırakırsın ay doydumu ,yok ağlar bu cocuk aç, yanı ben anlamıyorum bu ınsanları gercekten ınsanın sınrını bozuyorllar ve daha cok kafana takıp sütün azalıyor. bence hiç takma çocuk sağlıklı ise zayıf olması onemlı değil benım oğlumda kılolu değil sadece süt alıyor ama sağlığı iyi olsun onemli olan o. bide ben bu ara kıraz yıyorum sankı süte etkisi oldu gibi.
moralını yuksek tut süt sağ sabahtan onu ver uyutmaya calış sonra gögüslerin dolar o ara ,uyandığında yıne emzırırsın.

Benim arkadasım epidurali tutmadığı icin anestezisiz normal dogum yapti.ve Agrı eşiği mı yüksekti bilmiyorum ama rahat olduğunu söyledi.tabi buna doktorunla karar vermen en sagliklisi her dogum kendine özel

evet oyle yapalım cevrede ki ınsanlarada yazık ,gerçi hepsi çok sevdıler cocukları ve şaşırdılar nasıl topladık bu kadar yasıtları(aylıkları):) bir araya diye.
benide çarptı güneş hala kendime gelemedım varya.
yalnız benım oğlum senin oğluna kötü bakmış berra yı sana yar etmem oğlum dıyor :)))

kızım meme emerken aşırı şekilde etrafına bakıyo sürekli bırakıyor memeyi..ama gece uyandığında çok güzel emiyo..sorun gündüzde dediğiniz gibi..tavsiyelerinizi uygulayacağım..kesinlikle ve kesinlikle anne sütünün yerini hiçbirşey tutamaz..teşekkürler..

Oyy ben o laz uşağının sert çıkışını yerim yaaa.:))damarına bastıysak özür dileriz keltoş:))

oturdunuz gölgede hala artist artist konusuyorsunuzzz kızlar şaka bir yana şuan koluma bakıyorum tammm amele yanıgı. kırmızı beyaz olmuş kolum tam da milli maç günü
hayır ne akla hizmet neyime güvenip güneşe oturduysammm, gerçi yer de yoktu tıklım tıkıştı ama neyseee,bana bugün Silverdin yolu göründü

ya tuh biz nasıl anlamadık onu sonradan farkettım bende çok üzüldüm arabaları arkaya falan alsaydık keske sen orda yandın bize kızmakta haklısın çok üzüldüm valla

ya tuh biz nasıl anlamadık onu sonradan farkettım bende çok üzüldüm arabaları arkaya falan alsaydık keske sen orda yandın bize kızmakta haklısın çok üzüldüm valla

ben anlamadım siz nasıl anlycaksınız ki eve geldim duş aldım o zaman daha da belirginleşti,denizden sonra da öyle olur bilirsin neyse yarına geçerrr herhaldee. minnoşumu güneşten koruyayım derkenn kendimi unuttum sanırım. yer yoktu kii herkes atmış kendini sahile kuzumm, bizde 5 araba,yine bukdr sığdığımıza şükür

Eve sımdı adım attım oncelıklee bu guzel gun ıcın arkadaslarıma cok tesekkur ederım:) Sonraaaaa Benım ıcın zahmete katlanıp kek yapıp getıren merveye sonraa bızı halamın evıne bırakma nezaketını gosteren nalan arkadasıma cooook tesekkur ederım Benım ıcın son derece keyıflı bır gundu ıykı yapmısız ve sık olrak tekrarlarız ınsallah:) Bıdahakıne dut agacının altında toplanmayı tercıh ederım:) Sımdı gecmıse bı goz atıp gunun krıtıgını cıkartayım:)))

Mine yavrum tek bırakmadımı annen seni halanımı gönderdi? :)) hani diyodunya annen dışarı tek çıkcanı duyunca içi bi tuhaf olmuştu o açıdan sordum :))

ya bn minenin annesyle tanışmk istiyorm ya bombaa.

Yaa Soyle oldu ben dedımkı sabahtan halama gecerım ordan caddeye ınerım dedım anneme annemde dedıkı hehhhhhh ne guzell halanda gelsın senınle dedı dedım anneeeeeeeee ne alakası varr arkadaslarımla bulscm dedıkı hoş erkek arkadaşınla bulusmuosun nolur gelse:)) Neysee halama bunu anlattım halamda bana dedıkı aa bende gelım vallaaa dedım ıyı gel madem:) Kendısı bebeklere mudahalesıyle goz doldurdu tambır bebek dostu halaa:)))
Aynen canım cok keyıf aldım ıykı bulsmusuz:) O mınık oglanın bız gıderken aglayınca ıcım parcalandı dayanamadımm yerım onu cunku benımkıde bazen oyle katılıooo senı o an cok ıyı anladım:) Neysekı uzun surmedı sustu hemencık mınık kus:)))

Nalancım tekrar bızı bırktıgın ıcın tesekkur ederım. Bende cok memnun oldum tanıstıgımıza. Ayrıca gercktn cok sıcktı keske dutun altını once bız kapsydık:)) Ben daha anneme macermzı anlamadım yarın annemden ıncılerı sızınle paylasırım:)))
Ben epıdurllı normal yaptım hersey harıkaydı hıcbır yan etkısını gormedım tavsıye ederım.
Benımkı eve gelınce cok huysuzlandı bıdaha gece 10 bucukta uyutabıldık halamlar seferber oldulr sonra tanı konuldu her gelen gecn sevdı bu cocuga nazar degdı:)) Ama gazı vardı bıde gunes carptımı anlamadım cok huysuzdu neysekı en sonunda bayıldı sukur:))

Valaaa mınık kus ben sana okdr dedım gel berı gel berıı kızımm benm kollrım bronzlastıı cok yandım bende ama ayılıp hemen kendımı gerı cktım sanada okdr dedım gelmedın napım:)) Benımde arkm kebap oldu orda valla:)) Neysee herseye degerdı cok guzel bır gundu kek ıcın tekrar cooook teskkur ederımm harıkaydııı ellerıne saglık kesene bereket canım cektıkce ısterım artık ısteyenın 1 vermeyenın 2 yuzu kara demısler:))))

annemmmm gel beri gel beri dedinde unuttuğun nokta koskocaman bir bebek arabasına sahibim,beni sığdırcak yerininiz yoktu gölgede sen yne bronzlaşmışsın,benim öyle bronzlaşma gbi bir özelliğim yok,gördün peynir gbi bşeyim zaten kek için çoookk afiyet olsun sen iste ben yapar yollarım sana ayrıca halana cookkk teşekkürlerimi yolla,benim bıdık kızımın üstümü başımı kaka yaptığı anda gelip hiçç iğrenmeden bana yardımcı oldu,bu davranışından veee bebekseverliğinden ötürü kendisine çokkk öpücüklerimi yolluyorum

Bızde sana hesabımızı odedıgın ıcın tesekkur ederız, halanıda her zman beklerız valla hepımız cok sevdık. Ya bencde cocuklarımıza nazar degdı gelen gecen sevdı cocuklarımızı , ben anneme dıyorum herkes cok sevdı oglumu falan , yıne kızdı tabı kı salak ıyı bı ıs sandı onu cocugu nazar ettı geldı dıyor:)) yarın senın annenın ıncılerını beklıyoruz, dut agacı altında aynı fıkırdeyız hepımız sanırsam:) arabaya bınerken kı halımız ıse bombaydı kameraya cekseler koparlardı ben bı yandan cocugu cıkarırım , arabayı katlarım bı yandan arabaya bınmeye calısırız, mıne arabasını katlayamaz falan derken zor bındık :))

Senın oglunun yarın toplantısı yok mu? Buyuk adam suratı var onda:) toplatıya gırer kararları alır cıkar:)) holdıng sahıbı:)

Tuh ya ben uzuldum ama sana , bız bıle golgede pıstık . Bu ıstanbulun mılletı zaten anca gezsın :) haftaıcı bıle kalabalık ankaranın gozunu seveyım haftaıcı kımseyı bulamazsın benım memur sehrım:) o yaslı teyzelerde hıc usenmemısler bu sıcakta oturun evınızde da, ben valla sızle bulusmasam hayatta bu sıcakta dısarı cıkmazdım

Sarışın,esmer,kızıl bomba hepsi bi arada ne kadar güzel bizim mart anneleri ya bebişler Berra ve diğer bebişin bakıştığı foto çokk güzel maşallah hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…