- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #56.121
canım benim, son tartı nerede olmuş ise , doğru sonuca ulaşmak için aynı tartıda tartılması önemli, ayrıca Berra'da 3. ay kontrolünde 2 ay kontrolü ile kıyaslayında 400 gram almıştı, doktor mama dedi ben hayır dedim ve anne sütüne devam ettik bildiğin gibi, bu ay 600 gram almış, yeditepe üni profuna gittik bu ay , kadın süper dedi, mamalık bir bebek değil bu dedi, oysa ki başka doktorlar 800-900 de bile mama diyor,
sen hiç moralini bozma, etrafını hiç ama hiç takma.
ayrıca yeterince kilo o ay almayınca ne oluyor, bir sonraki ay tamamlar, bu ay canı istememiş demek ki, büyüme ataklarından vücudu daha çok kalori harcamış belki, ve daha bir sürü şey sayabilirim sana, en gereksiz şey kilo takıntısı yapmayın lütfen arkadaşlar.
3 ay 0 kilo alımı olur, boyu hiç uzamaz evet oturalım bende seninle beraber ağlayayım , ama bu durum öyle değil ki, şu anda ağlayarak bebişine zarar veriyorsun aslında, kilo alımını engelliyorsun, annesi mutlu olacak ki o da mutlu olup kilo alsın, stres onlarında kilo alımını engelliyor.
eşinde mamaya çok meraklıysa oturup kendisi yesin....
Cnm boşuna uzme kendini heray aynı alamaz başkalarının dediklerinede kulaklarını tıka benim ılkay oğlum 1400gr aldı çok emio diye kaç kişi suratıma senin sütun az gelio doymuyo çocuk aç dedi biliyorum oan insan çok uzuluyo kendini yetersizmiyim acaba diye siniyo ama deilsin asıl onların lafına aldırış edersen yetersiz kalirsin ayrıca internetteki bütün rakamlar ortalama herbebegn gelişimi farklı olur
canım benım öncelikle o yöntem doğru ölçüm yapmıyo bildiğim kadarıyla bende baslarda denemıstım dr dakı tartıyla cok fark cıktı.ayrıca gayte normal kuzum kilonuz sıkma canını hiç dr bana söylemişti bazı ayar kilo almayabilir sıkma canını diye belki boyuna vermiştir,sen kendini böyle üzerek hem kendıne hem bebişine zarar veriyosun.yanlış yaptıgın bı sey de yok ayrıca yeme kendını.bak benım kızım 2800 doğdu sonra 2500 e düştü dr mama verelim hem kilosu cabuk artar hemde sarılık olmaz dedı.ben ınatla vermedım emzırdım sarılık felan da omadı.mama yiyip sağlıksız obez olacagına anne sütüemip zayıf olsun dedim.
canımmm neden böyle düşünüyorsun yapma gözünü sevim,burda hep yazıyorum en az kilo alan herhalde benim kızımdır ama maşallah cok saglıklı3530 dogru 3210 cıktı ayın 16 sında aylık olcaz daha kilosu 4700. maşallah sütüm çok fazla,ne zaman emse emmek istese doyuyor ama gel gör ki tartıda sonuç bu. doktor mama mama diye beynimi yedi,bende cok direttim istemem diye. günde 10 kez kaka yapıyordu,ben basladım mecbur günde 1 mamaya. ve kakası azaldı,kilo alımı diger bebekler kdr olmasada normale yaklastı,ilk aydan zaten 1 kg eksigimiz var, haftada 60 gram civarı aldı hep. bende cok üzmüştüm kendimi,sonra baktım ki her cocuk bir degil. öyle tombul olmayacak ama saglıklı olacak Allahın izni ile. eger süt yaramıyorsa bizim yapcagımız birşey yokki,elden ne gelir. ne süt yapıyorsa yiyoruz su içiyoruz bol bol,emzirmek için herşeyi yapıyoruz,yanlıs yaptıgımız tek sey moralimizi bozup olumsuz düşünmek. ben bıraktım üzülmeyi,kızım her gün yeni şeylerle cıkıyor karsıma,yeni bir mimik yeni bir hareket,farklı bir gülücük ve daha bir cok sey. varsın az kilo alsın ama saglıklı olsun,Allahımdan tek istedigim bu. doktorumun söylediği şey kilo e boy artısı durmadıgı sürece,kilo azalmadıgı sürece nekdr oldugu çok önemli degil,cocuktan cocuga değişir. tartı farkını söylemiyorum bile doktordaki ile saglık ocagındaki arasında yarım kilo fark var,evdekilerde hassas tartı degil. o yuzdennn silkelen kendine gelll al yavrunu kucagınaa doya doya sarıll,ağlamakta neymiş canımmm biz anneyiz moralimizi yüksek tutmalıyız ki bebişlerimizdee mutlu olsun güzel güzel büyüsünlerr.
afiyettt ball şeker olsun hayatımmsalıncagı begenmene cok sevindim bugün de cok hayrını gördüm pek sevdim bir kez daha. farkettm ki benim minik kızım kendini atmaya calısıyo salıncaktan emniyet kemerlerini baglıyorum artık aman dikkat et,bizimki kafasını falan sarkıtmaya calısıyorrr kuduruk ben boynuna o boyunluk kısmı varya onu takıyorum sagdan soldan boynu rahatta kalıyor,beline ise eger tam oturmuyorsa alttan küçük bir battaniye,minik yastık birşey ile destekle. aklın kalmasın.
arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim,çünkü çevremde yakınımda tek güzel şeyler söyleyen siz oldunuz bana güç verdiniz..az önce teyzemle konuştum moralim bozuk dedim demez olaydım nolcak mama verirsin diyor ya nekadar umursamazlar ben burda neyin mücadelesine giriyorum yakınımdakiler ne diyor..gamze aynen dediğin gibi demin eşime çok meraklıysan sen ye mamayı dedim:)) yani doktor mama dese koşa koşa gidip alcak ben napcam bu adamla bilmem..ben kg falan takmazdım sağlıklı olsun önemli değil fakat sizde bilirsiniz çevrenizdeki insanları hadi onlara tıka kulağını def et..ama en yakınızdakiler asıl onlar en çok canı acıtıyo..umarım kontrole gittiğmde mama falan konuşmaz yoksa hemen değiştircem doktoru..