- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #56.861
bendim canım evdeki tartıyla doktorunki arasında 180gr fark çıktı daha fazla yani..günlük 20gr almasını normal kabul ediyoruz dedi.beren günde 23gr almış..çinko ve multimix verdi..15 gün sora tartılcak 300gr alması gerekiyomuş..mama felan yok hiçde düşünmüyorum çünkü sütüm var..inşallahta gerek olmaz..
evet kıyafetle ama 200 gram gelmez kıyafeti çünkü buralar çoık sıcak olduğu için zaten üstüne doğrudürüst kıyafet giydirmiyorum.tartıldığındada hep altı temiz oluyor..
benim oğlum 3 aylık 7350 gr boyu 67 cm sadece anne sütü emiyor
kizlar selam sizlere 2 sorum olacak: 1- adet olan arkadaslar sizin de adet olmadan once sutunuz azaliyor mu? Ben dogumdan sonra 50. Gunde adet olmaya basladim 3. Kez olacagim sanirim cunku sutum acayip azaldi yok denecek kadar daha oncekilerde de boyle olmustu.isallah suan da sebep adet olacagimdanir.. 2- kizim bir anda sag gogsumu emmemeye basladisutum azaldi ondan mi acaba diorum ama daha sut var mi yok mu bakmadan agzina almadan kafasini cevirio bnde sagiyorum ozamanda hic sut cikmio nerdeyse 10 cc falan neden emmiyordur acaba? Hicbiseyi ayirt etmezdi kizim silikon uc, farkli biberonlar vs vs herseyi aliodu agzina emiodu ama simdi noolmustur fikrinize ihtiyacim var
Canim mevlut icin neler yaptin hazirlik falan bende bu hafta ici birgun okutmayi dusunuyorum da
canım ben sana cevap yazdım geçmişi iyi okumamışsın demekkızlar, geçen gün sormuştum ama gözden kaçtı sanırım, kimse cevap vermedi..yarın da evime dönücem bi 20 gün daha giremicem topice..lütfen fikri olanlar cevap versin, benim için çok önemli..bebeğim 2 ay 5 günlük oldu..hala sadece yüzüstü uyuyo..başka türlü koyunca uyanıyo...ama zararı olur mu, beli filan ağrırımı diye korkuyorum...sizlerden bu şekilde uyutan var mı?
haha haaa espriyi bi sen anladın bacım evet ondan özendik çiçek yerine konsepte uysun diye oyuncak kullandıkDoğuş' un takipçilerinden mi yoksam senın oğluşun..
sanırım bebekler bi dönem yapıyorlar bunu ama pes etme özellikle gece ve uykudan kalktıktan sonra sakin ve karanlık bi odada emzirkizlar selam sizlere 2 sorum olacak: 1- adet olan arkadaslar sizin de adet olmadan once sutunuz azaliyor mu? Ben dogumdan sonra 50. Gunde adet olmaya basladim 3. Kez olacagim sanirim cunku sutum acayip azaldi yok denecek kadar daha oncekilerde de boyle olmustu.isallah suan da sebep adet olacagimdanir.. 2- kizim bir anda sag gogsumu emmemeye basladisutum azaldi ondan mi acaba diorum ama daha sut var mi yok mu bakmadan agzina almadan kafasini cevirio bnde sagiyorum ozamanda hic sut cikmio nerdeyse 10 cc falan neden emmiyordur acaba? Hicbiseyi ayirt etmezdi kizim silikon uc, farkli biberonlar vs vs herseyi aliodu agzina emiodu ama simdi noolmustur fikrinize ihtiyacim var
ben oldum ve oğlan sütü komple bıraktı..doktora dedim ilgisi var mı,yok dedi ama bence var..biberonlada olsa içen çocuk birden niye bıraksınki sütü..ogün bugündürde içmiyo zaten..kaşığa sağıp veriyorum ara ara..onunda yarısını yutuyo yarısını tükürüyo..sütümde bitti bitecek zaten..
ozaman benimkide nerdeyse günlük 50 gram almış acaba benim oğlum zayıf doğduğu için mi böyle hızlı kilo alıyor
benimki 12gr almış oluyo ozaman çooook az...
canim bu aymı az aldi? Sadece anne sütü verlyosun dimi? Moralini bozma doktor ne dedi.bazi aylar daha az alabiliyomus..
evet canım bu ay az aldı ilk ay 1200gr 2.ay 800gr almıştı bu ay emme sorunumuz da vardı ondanda az aldı sanırım emmiyodu ağlıyodu sürekli bi 10gündür falan emmeye başladı tekrarsağlık ocağına götürdüm kilo kontrolüne çok az almış haftaya tekrar kontrole gel dedi yediklerine dikkat et dedi ceviz yememi söyledi sütümün yağlı olması için
bugün köye gittik bebeğimizleçok güzeldi bebeğimizle bol bol gezdik fakat eve gelince o kadar çok ağladı ki anlatamam ne yaparsak susmadı çok korktum ağrısı var diye ne yapıcağımı bilemedim doktoru aradımateş düşürücü veriyim mi diye ateşi olmadan verme hava değişiminden olmuştur bol bol emzir ve sakinleştir dedi.keşke gitmeseydim dedim.çok ağladı içi gitti acaba ne kadar sürer böyle huzursuzluğu ve ne yapabilirim?
bu gün baya bi yoruldum yarın atlasın mevlüdünü okutuyorum evi temizle siparişlerle, süslerle, ikramlarla ilgilen derken e bide atlas faktörü var valla yoruldum
dün yaprak sarması yaptık kaynanam da geldi yardıma atlası 1 aydır görmemişti neyse gördü çocuğu dakka bir gol bir
zayıf bu pınar diyo.yook dedim kilo alımı normal cocuğun diye
yok yok valla zayıf diyo ayy sinir oluyorum ya illa cocuk koca yanaklı mı olacak yani sağlığı iyi gelişimi iyi daha ne ne yani
zayıfsa zayıf çok da fifi ben biliyorum çocuğumu sonuçta
.Kızlar,aysima 3.ayını bıtırdı ve suan 6 kg,63 cm de boyu,kılosu azmı?
benim oğlum 3 aylık 7350 gr boyu 67 cm sadece anne sütü emiyor
masallah gayet güzel almıs önceki aylar..aynen bendede 1aydır emme problemi vardi zaten kg yada yansidi hemen.su bika. Gündür daha iyi gibi..tosun olsun felan yada kg takıntım yık tek korkum mama vermek zorunda kalmak..insallah emmemezlik yapmazlar birdaha hic yüregim parcalaniyo resmen öyle olunca..
atlasımın mevlüdünü okuttuk teyseleri allah kabul etsin inş.
oğluşumun düzeni de bozuldu uyumadı sağolsun misafirler gitti banyosunu yaptı
pijamalarını giydi annesini emdi çok şükür rahatladı saat 7de bi yattı daha da emme haricinde kalkacağını sanmam
sizinlede mevlüt fotolarımızı paylaşalım oğlumu bide smokinli görün teyseler
Eki Görüntüle 441425
Eki Görüntüle 441424
Eki Görüntüle 441423
Eki Görüntüle 441422
aynı şekilde ben de tombiş olsun derdinde değilim doymamasından gelişememesinden korkuyorum..öyle tabiki moralim çok bozuktu emmedikçe ağlıyodum çok üzülüyodum memeyi bırakıcak diye çok şükür bu ara iyi bakalım inş. kilo alımlarıda normale biner bu arada gece ve gündüz kaç saatte emziriosunuz kaç dakika? benimki gündüz 2-3 saatte gece 4 saatte falan emiyo 5dk anca emio sonra uyuyo hemen emmio bidaha
Slm... Çooook keyifli bir yorgunluk çekiyorum. Bugün iki aile pikniğe gittik. Oğluşum iki üç defa onar dakikalık uyusa da uyanıkken çok keyifliydi. MaşaAllah hiç ağlamadı. Kızımda enerjisini attı rahatladı. Banyolarını yaptılar uyuyorlar...
Cnm bence bol bol okuyun üfleyin. Nazar olabilir...Bebekler çok nazar alıyor annenin babanın bile değiyor. Ben okumadan yatırmıyorum.
Cnm babanneler kiloları pek beğenmez. Benim kızımada bu kız ölecek ölecek çok zayıf diyordu. Takmıcaksın duymamazlıktan geleceksin...
.
Cnm kızlar erkeklere göre biraz daha geriden gidiyor. Kızımın gelişim kartına baktım 5600 müş. Oğlumdan bir kilo geride:)
MaşaAllah boyu da kilosu da çok iyi. Benim oğluş biraz minyon olacak sanırım. Baba tarafı da minyon çünkü...
Kızlar bu ay Selimhanın da emme sıkıntısı var. Beş dakika emiyor ve uzuuuun süre emmek istemiyor, diliyle ittiriyor. Ay da bir kilo alırken bu ay 600 gr aldı. Ama doktoru güzel kilo almış bundan sonra yavaş yavaş azalabilir dedi. Kızımın 350 gr aldığı aylar oluyordu ama doktorumuz da inatla mamaya başlatmadı. Kızım beş ay sadece anne sütü aldı ve 20 aylık olana kadar emdi. Önemli olan kilo değil sağlık.
Ama bir çok anne gibi bende biraz etli olmasını istiyorum. En büyük sebebi de ay bu oğlan doymur, senin sütün yaramıyor gibi şeyleri duymamak için...
canımmm dert etme kilosunu nolur artık,saglıklı olsun da yeter. bizim topicte en az kilo alan benim kızımm,3530 dogdu ,3200 hastaneden cıktı, 5 gün sonra 3 aylık olcak, hala 4700kg. ama emme dersen cok güzel maşallah iştahı,kakası falan zaten o biçim. ama gel gör ki tartı öyle demiyor. doktor günde 1 mama dedi veriyorum,az da olsa toparlıyor minnoşum kendisini. en son 2 haftada 380 gram almıstı doktor cok iyi dedi(mamadan sonra) benm kızım gündüzleri 2 saati zor bekliyor,bazen daha da kısa. doymak bilmiyor gibi ama doydugu kakasından belli. Minnoşum sanırım Dudak Tiryakisigeceleride artık uyandırmıyorum 5-6 saat aralıksız uyuyor. o yüzdenn kilosuna takma sen sakın, ayda 500 gram diyor saglık ocagı özel doktorlar abartıyorlar benceee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?