2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benimde kızım var nasıl anlayacaz ki yapışık mı değilmi

Günaydın kızlar... Şu an inanılmaz üzgünüm ve bunu ne anneme ne eşime, kimseye anlatamam. Sabah bebeğim uyumamak için direndi, benimde sabrım son raddesindeydi. Bebeğime "of yeter artık uyu" dedim biraz yüksek sesle. o da huzursuzluğumu anladı sanırım, daha çok direndi uykuya ve ağlamaya da başladı. O ağlayınca da bende ağlamaya başladım. Uyudu ve ben 1 saattir ağlıyorum. Galiba ben iyi bir anne değilim. Daha 3 aylık bebeğe uyumuyor diye sinirlenebiliyorum. Şimdiden böyle sinirleniyorsam ilerde nasıl sakin kalabilicem bilmiyorum. Hiç sesimi yükseltmicem , her şeyi düzgün ve sakin bir şekilde sıkılmadan 50 kere anlatıcam derken şimdiden sesimi yükselttim. Acaba bu güzelliği haketmiyor muyum ben. Kendimi çok kötü hissediyorum. İyi bir anne olamamaktan, bu sorumluluğun altında ezilmekten de çok korkuyorum... İnşallah Allah bana iyi bir anne olmak için gereken sabrı verir.

Günaydın canım bence sen çok ii bir annesinki bebişine birazcık sinirlendin diye üzülebiliyorsun sonuçta bizlerde insanız sabrımız bazen taşabiliyor ,rabbim isteyen herkese nasip etsin bizim evlatlarımızıda bizlere bağışlasın.Kendini boşyere sıkma lütfen bu bebişinide olumsuz etkiler rabbim hepimize ihtiyacımız olan o sabrı vermiştir emin ol :)

Bunun iyi anne olamamakla hiçbir ilgisi yok. Bizde sonuçta insanız ve bizimde sinirimiz sabrımız vücut direncimiz var. Evet çok küçükler,anlamıyorlar ama insanın öyle bir anı geliyor ki istemeden de olsa bağırabiliyor. Ben yapmadım mı,yaptım. Bende kızıma sinirlendim ve bağırdım. Bunun kadar normal birşey yok.Sonra pişman oldum ama oturup ağlamadım. Sakın sende ağlama. Kafana dank ettiği an al yavrunu kucağına sımsıkı sarıl,hiçbir şey söyleme. Sonra yüzüne bak bir kaç dk öncesinden eser bile göremeyeceksin ne kendinde ne yavrunda. Çok yükleniyoruz kendimize onu farkettim, tecrübeli değiliz olsak dahi bu sorumluluk çok büyük,kolay değil bir İNSAN yetiştiriyoruz. Onun sadece bedensel ihtiyaçlarına değil,tüm ruhsal duygusal gelişimine yön veriyoruz. Biraz akışına bırakmak lazım. Güzel arkadaşım o senin evladın,sen onu ne kadar iyi anlıyorsan o da seni anlıyordur,üzgün olduğunu anlar.kızgın olduğunu anlar. Yüzüne bakar tek 1 kez gül diye,sen güldün mü onun için her şey tamam olur,yavrununda yüzünde güller açar. O yüzden bu söylediğin çoğumuzun başına gelmiş ve gelecek bir an. Yine olacak belki de. Zamanla bizde kontrol kısmını öğreneceğiz.Bağırmadan müdahale etmeyi. Çok bunaldığında dua et,sabır çek,Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm , ben hep bunu okurum,bağıra bağıra oku,ardı ardına. O zaman dayanma gücün artar Allah ın izni ile canım benim.

canım Allah nasip ederse bende temmuz annesi olacagım . ama söylemeden geçemem senin yaşadıkların hissettiklerin çok normal bebek bakmak uykusuzluk gerginlik . ee insan da bi yere kadar dayanıyor 2 -3 desibel sesin yükselmiş ne var bunda . sakin ol ağlama . çok hassassın lohusasın halen

Herkese Günaydın

Biz şu an Afyon gazlıgölde termaldeyiz, ara ara okudumda gezmelerden bahsedilmiş, biz oğlum daha 20 günlükken gezmelere başladık, kastamonu-tosya-konya-beypazarı-nallıhan-afyon arası sürekli geziyoruz, her hafta bir yerdeyim ve dediğim şu iyi ki gidiyorum, çünkü ne kadar sakınırsanız bebek ona alışıyor ve ileride de gezmelerde zorlanabilirsiniz, ama şimdiden her ortama girerse rahat edersiniz, ben nerede olursam olayım oğlumun huzuru yerinde

bu arada son bir haftada neler oldu neler kardeşimin 6 aydır görüştüğü biz kız vardı... ailesine gelelim dedik, bizi tanımadıkları halde gelmeyin dediler, sanırım kızlarını vermek istedikleri yer vardı... ve kızla oğlan kaçıp perşembe günü nikah kıymışlar ve iki-üç hafta içinde düğünümüz var inşaAllah hayırlı olur

Bu arada benim oğluş havuza girmeye bayıldı, suya girince kendini bırakıveriyor, birde ilginç tarafı biz sadece kafasını tutuyoruz o vücudunu suyun yüzeyinde tutuyor ve ayarkalrını sanki yüzüyormuş gibi yapıyor hayretler içinde onu izliyoruz

yerim ben onu minnak balık vallahi heveslendım benom oglumda dogsada off doya doya alsam kucagımaaa

Yok be kuşumm üzülmeee, bugün Mine bizdeydi, kalanlar çokk, zulam iii anlayacağın Yarın denicem bakalım inşallah severim,ben yemesemde kocaıcm bayılarak yer

Evet mervecım dunden kalanlar sana yeter geldıgımden berı verdıklerını kemırıorum kocam annenın boregını yedı ve oda benım gıbı ılk olark aa acmaamı bu borek dıye sordu dedım yok bende oyle sanmıstım:)) sonra oo guzel pastanı yedım:)) Ikı tanede o kurabıye gıbı olan seylerden yanı 1 haftada verdıgım 100 gr bı 1 gunde 1 kg olark gerı aldım yaşasın yıyıp kılo almak:)) Hersey ıcın tekrar coook teskkur ederım benım ıcın cok ıyı oldu cok keyıf aldım bıde mınıkler oturmak yerıne hep uyusalardı ıyıydı:)) Bıdahakıne bana beklıorum yada yolum duserse artık ararım cat kapı kahveye gelırım ınsallah:))) Sımdı 1 2 kare resmımızı koyalım merak eden arkadaslar ıcın:)

merhaba anneler size bir sorum olacak benım sat 23 mayıstı adet görmedimm bugunde baktım gelmemiş kahvaltıda karpuz peynır nektarin muz yıyım dedim peynırı yıyemedımmm tadı bana zehirmiş gibi geldii ama başkada bı belirtimm yok tabıı bunada belirti denirse ne adet belirtisi nede başka bişe şehir değişikliğide yaptımmm onuda etkilemiş olabırmı bilemedimmm???????????????????????

teşekkürlerr

yağ da çok azmış ohhh

evet canım hem yağ hem diğer malzemeler açıısndan fazla bir şey gerektirmiyor.

afiyet olsun canım. unun az geliyor olması bardaktan kaynaklanıyor olabilir. ben de ilk yaptığımda un eklemiştim. sonra biraz daha büyük bardak kullandım. parçaları büyük yapmış olabilirsin belki biraz daha küçültürsen 30 adet çıkar. hem hazırlık süresi hem de pişirme süresi açıısndan da çok kısa olması annişler için SüPERr:))

DENE CANIM. UMARIM SÜTÜNE BİR ŞEY OLMAMIŞTIR. Afiyet olsunn

Afiyet olsun bebeğimm bol bol süt olsun. Bende çok fena yedim vallahi kurabiye benzeri helvayı elimden düşürmüyorum dünden beri. Bugünde tahinli kurabiyeyi denicem. Serdar da pek bilgiliymiş hee açma mı yufka mı nerden biliyor kızımmm Yine ii uyudular be Mine ben bukdr beklemezdim Alya kuzumdan,görmedin mi koltukta tek başına takıldı yarım saat,tarihinde ilk Haberli habersiz her zaman bekliyorum çiçeğimmm
Kızım bari o ilk resmi koymasaydın beee şapşaloz gibi çıkmışım vallahi

KIz benım beyım boşnak boşnak böregı dıye bısey duymadınmıı ondan ıyımı bılcez:)))) Ben onla tanıstktan sonra ogrendım borek yemeyı:))) O resmı kuzey paşa ıcın koydum cok tatlı cıkmıs yavrum maşallahhh ama koyarken boyle bısey işitmeyi göze almıstım bılıodum cır cır etcegını:))) fotojenık degılsek bızım sucumuzmu ayol alla alla:)))

Son düzenleme:

Kizaar boregin tarifinide verseniz bu arada :))

süpersiniz harika görünüyorsunuz hepiniz, maaşallah size ve tatlı bebişlerinize

arkadaşlar bugün yan apartmanda komşunun çocuğu balkondan düşmüş Allahtan çocuk yaşıyormuş ama ciğerleri patlamış demiş doktor henüz 1 yaşında bile değilmiş dua edelimde yavrucağıx-za Rabbim annesine bağışlasın

merhaba canlar umarım iyisinizdir her şey yolundadır. Canım sıkkın benimde eşim yurt dışına gitti sabah ve bugün 4. yıl dönümümüz ayrı girdik canım sıkkın kaldık kızımla baş başa perşembeye kadar yalnızız...hemencecik geçsin günlerr(

Ayyyy canım yaaaa... Ne diyeceğimi bilemiyorum çok üzüldüm. Umarım iyileşir de sağ salim evine anneciğine döner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…