- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #58.501
harikasınız çok hoş görünüyorsunuz. yok anacım bizim İzmirli baayanlarda hiçö hayır yok hamileyken de 2 kez teklif etmiştim geçen gün de yazdım hiiiiççç buluşmaya niyetleri yok. çok özeniyorum sizlere valla. zaten izmir de son 1 ayım. İstanbula taşınıyorum artık kısmet olursa istanbul bulışmalarına katılırım izmirden ümidim kalmadı. oysa gitmeden burdaki arkadaşlarla tanışmayı da ne kadar çok istemiştim
Güzeldi vallahi, ii ki de geldi Minecim. Kuzey zaten maşallah Allah nazarlardan saklasın pek uslu bir bebişti. Kızımda utandı mı ne ise huysuzluk yapmadı. Yedik içtik konuştuk derken akşamı ettikkeşke hepimiz yakın olsakta bebişlerimizi birlikte büyütebilsekkk
benimde kızım var nasıl anlayacaz ki yapışık mı değilmi
Günaydın kızlar... Şu an inanılmaz üzgünüm ve bunu ne anneme ne eşime, kimseye anlatamam. Sabah bebeğim uyumamak için direndi, benimde sabrım son raddesindeydi. Bebeğime "of yeter artık uyu" dedim biraz yüksek sesle. o da huzursuzluğumu anladı sanırım, daha çok direndi uykuya ve ağlamaya da başladı. O ağlayınca da bende ağlamaya başladım. Uyudu ve ben 1 saattir ağlıyorum. Galiba ben iyi bir anne değilim. Daha 3 aylık bebeğe uyumuyor diye sinirlenebiliyorum. Şimdiden böyle sinirleniyorsam ilerde nasıl sakin kalabilicem bilmiyorum. Hiç sesimi yükseltmicem , her şeyi düzgün ve sakin bir şekilde sıkılmadan 50 kere anlatıcam derken şimdiden sesimi yükselttim. Acaba bu güzelliği haketmiyor muyum ben. Kendimi çok kötü hissediyorum. İyi bir anne olamamaktan, bu sorumluluğun altında ezilmekten de çok korkuyorum... İnşallah Allah bana iyi bir anne olmak için gereken sabrı verir.
Herkese Günaydın
Biz şu an Afyon gazlıgölde termaldeyiz, ara ara okudumda gezmelerden bahsedilmiş, biz oğlum daha 20 günlükken gezmelere başladık, kastamonu-tosya-konya-beypazarı-nallıhan-afyon arası sürekli geziyoruz, her hafta bir yerdeyim ve dediğim şu iyi ki gidiyorum, çünkü ne kadar sakınırsanız bebek ona alışıyor ve ileride de gezmelerde zorlanabilirsiniz, ama şimdiden her ortama girerse rahat edersiniz, ben nerede olursam olayım oğlumun huzuru yerinde
bu arada son bir haftada neler oldu nelerkardeşimin 6 aydır görüştüğü biz kız vardı... ailesine gelelim dedik, bizi tanımadıkları halde gelmeyin dediler, sanırım kızlarını vermek istedikleri yer vardı... ve kızla oğlan kaçıp perşembe günü nikah kıymışlar ve iki-üç hafta içinde düğünümüz var inşaAllah hayırlı olur
Bu arada benim oğluş havuza girmeye bayıldı, suya girince kendini bırakıveriyor, birde ilginç tarafı biz sadece kafasını tutuyoruz o vücudunu suyun yüzeyinde tutuyor ve ayarkalrını sanki yüzüyormuş gibi yapıyor hayretler içinde onu izliyoruz
merhaba anneler size bir sorum olacak benım sat 23 mayıstı adet görmedimm bugunde baktım gelmemiş kahvaltıda karpuz peynır nektarin muz yıyım dedim peynırı yıyemedımmm tadı bana zehirmiş gibi geldii ama başkada bı belirtimm yok tabıı bunada belirti denirse ne adet belirtisi nede başka bişe şehir değişikliğide yaptımmm onuda etkilemiş olabırmı bilemedimmm???????????????????????
yapa yapa öğrenicez artık, tekrar sağol canım :)) evet süresi çok iyi ya hemen oluveriyor...afiyet olsun canım. unun az geliyor olması bardaktan kaynaklanıyor olabilir. ben de ilk yaptığımda un eklemiştim. sonra biraz daha büyük bardak kullandım. parçaları büyük yapmış olabilirsin belki biraz daha küçültürsen 30 adet çıkar. hem hazırlık süresi hem de pişirme süresi açıısndan da çok kısa olması annişler için SüPERr:))
arkadaşlar bugün yan apartmanda komşunun çocuğu balkondan düşmüş Allahtan çocuk yaşıyormuş ama ciğerleri patlamış demiş doktor henüz 1 yaşında bile değilmiş dua edelimde yavrucağıx-za Rabbim annesine bağışlasın
merhaba canlar umarım iyisinizdir her şey yolundadır. Canım sıkkın benimde eşim yurt dışına gitti sabah ve bugün 4. yıl dönümümüz ayrı girdik canım sıkkın kaldık kızımla baş başa perşembeye kadar yalnızız...hemencecik geçsin günlerr(
hemen paylaşıp çıkıyorum şeker :))
mini tahinli kurabiye
1 su bardağı un - yarım su bardağı tahin-yarım su bardağı pudra şekeri- yarım çay bardağı sıvı yağ. hepsini karıştırıp yuvarlak - minik parçalar yapıp tepsiye diziyorsunuz. 30-40 arası çıkıyor. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika pişiriyorsunuz. (süre aşmasın) tepsiden sıcakken almayın. dağılıp parçalanabilir. Afiyet OlsUn
harikasınız çok hoş görünüyorsunuz. yok anacım bizim İzmirli baayanlarda hiçö hayır yok hamileyken de 2 kez teklif etmiştim geçen gün de yazdım hiiiiççç buluşmaya niyetleri yok. çok özeniyorum sizlere valla. zaten izmir de son 1 ayım. İstanbula taşınıyorum artık kısmet olursa istanbul bulışmalarına katılırım izmirden ümidim kalmadı. oysa gitmeden burdaki arkadaşlarla tanışmayı da ne kadar çok istemiştim
Teskkur ederız canımm. Hıc uzulme buraya geldıgın vakıtt bulusuruzz resımlerı koyarız onlarr kıskanır:)))
baya bi sitem etmişim sanırım
Bu benim de tarifimdir veee bayılırım bu kurabiyeye...ve daha önce de yazmıştım bu kurabiyeye şekil verip ve pişirmeden buzluğa atabilirsiniz.Ani misafirlerde çıkartıp çözülmesini beklemeden pişirin aynı tad ve kıvamda yiyebilirsiniz.Ben denedim ve oldu...:>
Evett oyundan sureklı dıslanan cocuklar gıbı:)))) Insan ıstıo vallaa ben cok memnun oluorum bulusmalardan cok keyıflı gecıo kı ızmırlı baya arkadas vardıı kısmet olmadı demek:)
KIz benım beyım boşnak boşnak böregı dıye bısey duymadınmıı ondan ıyımı bılcez:)))) Ben onla tanıstktan sonra ogrendım borek yemeyı:))) O resmı kuzey paşa ıcın koydum cok tatlı cıkmıs yavrum maşallahhhama koyarken boyle bısey işitmeyi göze almıstım bılıodum cır cır etcegını:))) fotojenık degılsek bızım sucumuzmu ayol alla alla:)))
Kizaar boregin tarifinide verseniz bu arada :))
kıskandımmmm :)))) gerçi dün çok güzel gezdik , aksi olsaydı çok aklım kalacaktı sizde :)))
bu arada ortamdaki 3. kişi kim ? Merve'nin annesi diye tahmin ediyorum, birde yasemin di sanırsam yanılıyorda olabilirim gelmemiş gibi ?
hemen paylaşıp çıkıyorum şeker :))
mini tahinli kurabiye
1 su bardağı un - yarım su bardağı tahin-yarım su bardağı pudra şekeri- yarım çay bardağı sıvı yağ. hepsini karıştırıp yuvarlak - minik parçalar yapıp tepsiye diziyorsunuz. 30-40 arası çıkıyor. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika pişiriyorsunuz. (süre aşmasın) tepsiden sıcakken almayın. dağılıp parçalanabilir. Afiyet OlsUn
Ben bunu pudra sekeryle hıc denemedım bıdahakıne oyle yapayım madem ben ıcıne yag katmıorum cunku tahın yeterınce yaglı bıde ben mınık cevız parcası koyuorum ıcıne yada yarım cevızı yuvarladıgm kurabıyenın ustune basıorum. verdıgn fıkırde cok hoss yenmezse hemen dolaba kalıralım dıcem ama benım kocam bayılıoo bu kurabıyelere hepsını ogun yıo benım ıcınde ıyı oluo gercı kalınca gıt gel bende bır bır goturuorum:))
Dediğin gibi bak ceviz fındık ben de koyarım ama yağını koymamak aklıma gelmemeişti.ben de deneyeceğim.Benimki de yer ama çok yemez maalesef ben de yarım ölçüde yapsam mutlaka komşuya da verilecek kadar çıkar benim yerime onlar yesinler:>
Buarada buluşmanız da süper olmuş...Harikasınız valla..
Ben bunu pudra sekeryle hıc denemedım bıdahakıne oyle yapayım madem ben ıcıne yag katmıorum cunku tahın yeterınce yaglı bıde ben mınık cevız parcası koyuorum ıcıne yada yarım cevızı yuvarladıgm kurabıyenın ustune basıorum. verdıgn fıkırde cok hoss yenmezse hemen dolaba kalıralım dıcem ama benım kocam bayılıoo bu kurabıyelere hepsını ogun yıo benım ıcınde ıyı oluo gercı kalınca gıt gel bende bır bır goturuorum:))
Bu benim de tarifimdir veee bayılırım bu kurabiyeye...ve daha önce de yazmıştım bu kurabiyeye şekil verip ve pişirmeden buzluğa atabilirsiniz.Ani misafirlerde çıkartıp çözülmesini beklemeden pişirin aynı tad ve kıvamda yiyebilirsiniz.Ben denedim ve oldu...:>
dediğin gibi baya kişi var ama kısmet olmadı gerçekten. ben de istiyom ben de ben de...buluşalım kaynaşalım
(belki sitemim işe yarar toplanıveririz belli mi olur)
Gez gez ayaklarımın altından alevler cıkıyo valla,kızıma oyuncak kıyafet,kendımede bır ıkı bısı aldım,araba ısını dmf nın dedıgı gıbı yapıcam,kızım oturmaya baslayana kadar bu arabayla ıdare etcem,sonra semsıye tıpı araba alıcam,chıcconun arabalarını gordum bgn,begendım bakalım ,onlardan alırım muhtemelen
merhabalar
ben de bugün test yaptırdım 84,52 çıktı.Bat gnüm dündü,4 hafta 1 gün için düşük bir değer mi?
ben de mart 2013 annesi olabilecek miyim Allah'ın izniyle sizzce?
biberon kullanan arkadaşlarım biberonu neyle yıkıyorsunuz? ben sabunla yıkıyorum hep deterjan sürmedim bu zamana kadar, deterjanla yıkıyor musunuz? gerçi ikisi de kimyasal ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?