2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ahhhhhhhh canım eski kabus günlerimi hatırlattı bu yazın bana
iki ay boyunca her gün kesintisiz saatler süren çığlık çığlığa ağlamalarıyla ömrümden ömür gitmiş tükenmiş bitmiştim
kesinlikle gazdır karnı filan da şiş olduguna göre
gaz böyle illet bi şey işte Allah kimseye yaşatmasın
biz dr a gittiğimzde lavman yapıyordu

aynen biz de iki ay çektik çok zor günlerdi şükür geçti
biz de biogaia sayesinde rahata kavuştuk dün saatini geçirdim gece huzursuzdu kullanmaya devam yani

AAAA benimki de öyle yaa!Bütün gün nereye gidersen git gez toz ama akşam 7'den sonra evde olmalıyom.Yoksa avazı çıktığı kadar bağırıyo ve tğm gün ağzımızdan geliyo:>Bize ii ders oldu geçen gün bir daha tövbe dedim valla.:>

Minecim geçmiş olsun kolik dedikleri böyle bi şey işte. ne yapacağını bilemiyosun. bi şeyler yapsan da faydası yok. seni görmüyo duymuyo resmen. çıldıracak gibi oluyosun. 2 ay ne çektik bizz... 1 yaşına kadar çekenler varmış çok korkmuştum bizim de öyle olur diye. şükür daha uzun sürmedi. rezene konusunda şu milupa hipp gibi granül olanlardan mı verdin? ben başta aktardan bitkiyi alıp verdim. içmedi ne biberonla ne kaşıkla... öğülcüyodu çocuk neredeyse kusacak gibi oluyodu. dr. umuz aktardan aldığını verme bebekler için özel çaylar var onlardan al ver dedi. ben hipp aldım. gerçekten onu sevdi kerem. 2. aydan beri de karışık bitki çayına başladık hatta az önce içti. denemek istersen tavsiye ederim

bu arada biz de 1 ay falan kullandık biogaia. kolik bitince bıraktım ben.

slm kızlar,,kaç gündür giremiyorum pek takip edemiyorum inşallah herkesin keyfi yerindedir..annem bende hala bizde karışık durumlar var ailevi annem pek yaşadığım problemleri bilmiyodu öğrendi bu sefer iyi bi patladı kaynanaya ve oğluna bakalım durumlar ne olur ama artık canım sıkılmıyo eskisi kadar bunlara..eşimse beni seviyo ama o inadından bende inadımdan vazgeçmiyorum

çok geçmiş olsun minecim, eski zamanlarım geldi aklıma, ayyyyyyyyyy 3 ay mahvolmuştuk, şimdi iyiyiz şükür, ilk defa yaşamışsın anlıyorum seni o yüzden, bir keresinde Lidya gece 12 den sabah 7 ya kadar ağlamıştı amannnn ne gündü, tövbeler olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah hiçbirimize...

kız bende seni merak ediyordum, pikniklerdeymişsin :)) benim yerime de zıplasaydın keşke azcık :)) gayretine hayranım Ayselllllllllllllll

Ben geldimmm o kadar altını yaptım biraz iş yapıp sonra cevaplarım dedim sayfa dondu yaa aklımda kalanları yazıyorumm
Mine ve Merve harikasınız börekler kurabiyeler de yenmiş ohh yarasın diycem ama demiyorum süt olsun bol bol diyorum Kuzey çok karizmatik beaa hani Alya yan yana bi resimlerini çekeydiniz beaaa
Alyaprensesin annesi ismini bilmiyorum kuzum sütün geri gelmiş çok sevindim takılma fazla bende boşverdim insan üzülüyor ama ne yapalım bebişlerimize bişey olmasın
Nigar kuzum iyiym inş. senin işinde hall olur canımm
Miray nerdeyse forumdaki herkesin yerine zıpladım baya kalabalıktık bi ara eşimi kaleci yapıp ona şut bile çektim oleyyy:79:

Son düzenleme:
Canlarım sabah Trt'de "Çocuğumu Büyütürken" diye bir program izledim, faydalı bir kaç bişey öğrendim, paylaşayım sizinle...

Uzman kişi iki bayanı karşıılıklı oturttu ve önlerine bir sayfa koydu. Sayfada Bir kadına göre 6 rakamı, bir kadına göre ise 9 rakamı vardı. Yani biri 6 olarak biri 9 olarak görüyor kağıdı. Uzman dedi ki:" X hanım burdaki rakam ne?", kadın 6 dedi, sonra diğerine aynı soruyu sordu ve 9 cevabını aldı. Ve uzman şöyle devam etti... İşte bu farklı bakış açıları ama kişiye göre de doğru bakış açıları. Siz X hanım bunu karşınızdaki hanıma "rakam 9 değil 6" deseniz bile kabul ettiremezsiniz çünkü o 9 görüyor. İlişkilerinizde bunu hatırlarsanız ve karşınızdaki kişinin yerine geçip onun bakış açısından da bakarsanız birbirinizi daha iyi anlarsınız dedi. Anne-çocuk, baba-çocuk, eş olarak bunu kullanın, aklınızın bir kenarına yazın dedi. Ne kadar doğru değil mi kızlar?

Ve sonra sorumluluk verme bilinci ile ilgili şunu anlattı...

Olay şu anda profesör olan bir kişinin başından geçmiş: Beyefendi henüz küçükken buzdolabından süt içmek için süt şişesini çıkarıyormuş ve elinden düşürüp kırmış. O sırada annesi gelmiş ve şöyle demiş:"benim oğlum süt banyosu mu yapmak istedi?" sonra bir süre sütle oynamışlar ve annesi "evet oyunumuzu oynadık, şimdi bunu bir bezle mi temizlemek istersin yoksa başka birşeyle mi?" demiş... Ve bu olay sayın profesöre sorumluluk duygusu kazandırmış. Eğer annem "ne yaptın, dikkatsiz çocuk" deyip kızıp bağırsaydı bu duyguyu belki de kazanamazdım diyormuş...

Son olarak da...

Eğer çocuğunuz size "seni sevmiyorum anne, ya da baba" diyorsa bu aslında benimle ilgilenin demektir. O zaman onu kucağınıza alıp ama ben seni çok seviyorum deyip bir süre oyun oynarsanız, ilgilenirseniz, hem sevgi mesajı vermiş olursunuz hemde çocuğunuzun gönlünü alırsınız dedi...

İşte böyle kızlar bende paylaşayım dedim...:126:

Kızlar hepınıze coook teşekkur ederım ıykı varsınız Valla hepınızın yarasını deşmişim:)) Benım ılkkez basıma geldıgı ıcın şoka gırdım ve bıdaha ınsallah oyle bısey yaşamam cook uzuldum ıcım parcalandıı Bızım oglanda aksama kadr problemsız gez dolas hıc gıkı cıkmıoo saatlerce acıkmazsa hıc aglamıoo lakın aksam oldumuuu ısteee baslıo mızlanmayaaa hele memesını gec vereyım aglasın tamam ıpın ucu kopuo ozaman hıc durmuo:)) Ama dun eve donerken attıgı o gulucuklerr agzını acması agulamalrııı bugunde keyfı yerınde mınık kusumunn gulduk eglendıkk oyunlar oynadıkk sımdı uyuoo cok sukur kakasını yaptı gazını cıkartıoo sorun yok ALLAH ın ıznıyle:) Sımdı o uyurken gıdıp zeytınyaglı fasulye atım dıyorum:)) Sonralıklan gelırımm benım guzel kaderdaşlarım:)))

Canlarım sabah Trt'de "Çocuğumu Büyütürken" diye bir program izledim, faydalı bir kaç bişey öğrendim, paylaşayım sizinle...

Uzman kişi iki bayanı karşıılıklı oturttu ve önlerine bir sayfa koydu. Sayfada Bir kadına göre 6 rakamı, bir kadına göre ise 9 rakamı vardı. Yani biri 6 olarak biri 9 olarak görüyor kağıdı. Uzman dedi ki:" X hanım burdaki rakam ne?", kadın 6 dedi, sonra diğerine aynı soruyu sordu ve 9 cevabını aldı. Ve uzman şöyle devam etti... İşte bu farklı bakış açıları ama kişiye göre de doğru bakış açıları. Siz X hanım bunu karşınızdaki hanıma "rakam 9 değil 6" deseniz bile kabul ettiremezsiniz çünkü o 9 görüyor. İlişkilerinizde bunu hatırlarsanız ve karşınızdaki kişinin yerine geçip onun bakış açısından da bakarsanız birbirinizi daha iyi anlarsınız dedi. Anne-çocuk, baba-çocuk, eş olarak bunu kullanın, aklınızın bir kenarına yazın dedi. Ne kadar doğru değil mi kızlar?

Ve sonra sorumluluk verme bilinci ile ilgili şunu anlattı...

Olay şu anda profesör olan bir kişinin başından geçmiş: Beyefendi henüz küçükken buzdolabından süt içmek için süt şişesini çıkarıyormuş ve elinden düşürüp kırmış. O sırada annesi gelmiş ve şöyle demiş:"benim oğlum süt banyosu mu yapmak istedi?" sonra bir süre sütle oynamışlar ve annesi "evet oyunumuzu oynadık, şimdi bunu bir bezle mi temizlemek istersin yoksa başka birşeyle mi?" demiş... Ve bu olay sayın profesöre sorumluluk duygusu kazandırmış. Eğer annem "ne yaptın, dikkatsiz çocuk" deyip kızıp bağırsaydı bu duyguyu belki de kazanamazdım diyormuş...

Son olarak da...

Eğer çocuğunuz size "seni sevmiyorum anne, ya da baba" diyorsa bu aslında benimle ilgilenin demektir. O zaman onu kucağınıza alıp ama ben seni çok seviyorum deyip bir süre oyun oynarsanız, ilgilenirseniz, hem sevgi mesajı vermiş olursunuz hemde çocuğunuzun gönlünü alırsınız dedi...

İşte böyle kızlar bende paylaşayım dedim...:126:

kızlar merhaba moralim çok bozuk( gçeen hafta işe başladım kızım daha 3,5aylık(((
eşim vardiyalı çalışıyor gündüzleri evde daha çok kalıyor ve kayınvalidemde bizimlle kalıyor.
işe başlamak çok zor geldi her gün ağlıyorum. eşim bebeğimizin yanında daha çok kalacak diye içim daha çok rahattı.
sabah 7de emzirdim işe geldim. saat 12 hala süt vermemişler(( emzik başlığını değiştirdikleri için
içim yandı yaa ben olsam hayatta bırakırmıydım kızımı öyle.. çokmoralim bozuk. sürekli ağlıyorum. işten ayrılmayı düşünüyorum. benim gibi çalışan anneler siz nasıl dayanıyorsunuz.

aaay Mineee yazdıklarını okuyuncaşok oldun çünkü aynılarını dün bizyaşadık.bizde 3 ay da 1 kere bile böyle bi şey yaşamadık.dün kuzenımın çiftliğine gittik mangal felan yapılacak.biz girdik içeri herkes Armin i seviyo hanıefendı de ilgiye bayılıyo zaten kakır kakır gülüyo derken 2 sanıye içinde ne olduysa çığlık atmaya başladı,ne oldugunu şaşırdık derken gittikçe ses tonu arttı çığlığa dönüştü ağlamaktan kaskatı kesildi.ilk kez başımıza geldiği için neye uğrayacağımız şaşırdık.babası aldı dışarı çıkardı,dışarda iyi içerı gelınce basıyo yaygarayı.arabayla 1 tur attık geldık durdu neysekı tam sofraya oturduk yıne basladı daha kötu hemde.karnına masaj yaptım bacaklarını hareket ettırdım ama nafıle,çiftlilk şehir dısında hastaneyede gıdemedık.kaltık eve gelirken yolda uyudu.eve gelınce uyandı,kapıdan içerı gırer girmez gülücükler atmaya başladı sıpa.ne oldugunu anlamadım valla,gaz sancısımıydı,yabancı bı yere gıttıgı ıcın mı bılemedım :44:

kızlar herkese iyi günler sizleri hep okuyorum ama yazmıyorum benim bebeğim 16 nisan doğumlu yaklaşık 2.5 aylık sizlere sorum çocuğunuza hangi oyuncakları alıyorsunuz ben çıngırak,çıngıraklı patikler ve arabasına sallanan oyuncaklardan aldım onun dışında masal kitabı aldım onu okuyorum günde 1saat klasik müzik 1saat türk sanat müziği dinletiyorum,şarkı ve ninni söylüyorum,konuşuyorum ,arada özellikle gazı olduğunda jimnastik yaptırıyorum ,fakat masaj yapamıyorum çünkü bebeğim çok huysuzlaşıyorsiz başka çocuğunuzun gelşilimi için neler yapıyorsunuz bi de oyun hyalısı alan var mı alanlar öneriyor mu kaç aylıkken kullanmaya başladınız marka verebilir misiniz,bebeğim henüz kahkaha atmıyo bazen gülümsüyo sizin bebişlert nasıl çojk şey sordum biliyorum ama hepsine vereceğiniz cevapları çok merak ediyorum hepinize bol sütlüve kahkahalı günler diliyorum

Merhaba canım, üzüldüğün için bende çok üzüldüm ( Allah hepimize güç versin, artık ömrümüzün sonuna kadar aklımız yavrularımızda olacak...
Ben neden süt vermediklerini anlamadım? Emziği mi kabul etmemiş bıdık?
Onlar da ne yapacaklarını bilememişlerdir canım yavaş yavaş bir düzene oturur, bende başlıycam eylülde işime ve şimdiden düşünmeye başladım kara kara, anlıyorum seni, ama onlar için çalışıyoruz bizler napalım, işten ayrılmayı düşünme bence, bir daha bulmak zor olur...
Oturup güzelce konuşur bir plan yaparsınız ve ona uyarak beslerler bir daha... Sende böyle olmayacağını, o kadar aç bırakmamalarını anlatırsın, şöyle şöyle yapın dersin hallolur. Üüzülme ağlama herşeyin çaresi var canım...

kızlar herkese iyi günler sizleri hep okuyorum ama yazmıyorum benim bebeğim 16 nisan doğumlu yaklaşık 2.5 aylık sizlere sorum çocuğunuza hangi oyuncakları alıyorsunuz ben çıngırak,çıngıraklı patikler ve arabasına sallanan oyuncaklardan aldım onun dışında masal kitabı aldım onu okuyorum günde 1saat klasik müzik 1saat türk sanat müziği dinletiyorum,şarkı ve ninni söylüyorum,konuşuyorum ,arada özellikle gazı olduğunda jimnastik yaptırıyorum ,fakat masaj yapamıyorum çünkü bebeğim çok huysuzlaşıyorsiz başka çocuğunuzun gelşilimi için neler yapıyorsunuz bi de oyun hyalısı alan var mı alanlar öneriyor mu kaç aylıkken kullanmaya başladınız marka verebilir misiniz,bebeğim henüz kahkaha atmıyo bazen gülümsüyo sizin bebişlert nasıl çojk şey sordum biliyorum ama hepsine vereceğiniz cevapları çok merak ediyorum hepinize bol sütlüve kahkahalı günler diliyorum

ahh güzelim size de oldu demek, sanırım bu minikler ortam değişikliğinde böyle tepki veriyorlar. nasıl anlıyorlar bilmiyorum ama anlıyorlar bir şekilde. Geçmiş olsun canım benimm.

çok tatlısın :)) merhaba canım...

bende aynen senin aldığın oyuncakları aldım, 4 ayını dolduruyor artık kızım ama hala tam anlamıyla tutamıyor hiçbirşeyi...tutmaya çalışıyor...
senin yaptıklarını bende yapıyorum, konuşuyorum, anlatıyorum, şarkı söylüyorum...babamız da masal kitabı almış, okuyoruz bizde...
başka da birşey yapmıyorum, zaten bunları yapınca yorulup uyuyor...daha çok küçükler, biraz daha büyüsünler daha kaliteli zamanlar geçirirz...Ha bir de dışarı çıkarıyorum,gezmelere götürüyorum :))

Canım ben oyun halısı aldım... Tiny Love Prenses, çok çok çok memnunum, harika şeyleri var, dört dörtlük diyebilirim. Alacaksan kesin onu al derim ben. İnternetten aldık ve memnun kaldık...Daha yeni kullanmaya başladık ama henüz bebeğim de neyin ne olduğunu kavramış değil, sanırım 5-6 aylık olduğunda iyice oynayacak onunla, ama şimdi de vakit geçiriyor bir süre... Benim bebeğim kız olduğu için pembe aldım, sen ona göre seçersin alırken artık :))

Kahkaha atmaya da başladı, 3 aylıktı ama bilinçli değildi, şimdi bilinçli olarak gülüyor ve kahkaha atıyor :))

Son düzenleme:

biz iyiiyiz canım, inşallah sizde sorunlarınızı halledersiniz bir an önce ve inadınızı kırıp mutlu olursunuz... bir tarafın alttan alması gerekir böyle durumlarda ama siz ikinizde inatçıymışsınız... Allah yardımcınız olsun...

geçmişler olsun canım, minik kelebek zor anlar yaşatmış size de demek, bir daha yaşatmasın inşallah...

çokk tşk ederim hemen cevapladığın ve bu kadar olumlu yazdığın için canım. bizimkisi uyanmış ama ağlamadığı için ağırdan almışlar. biberonun başlıığını yeni almamız gerekiyordu.kalkıp eczaneden alması falan sürmüş işte 5saat inşalalh iyi olur. ben eşimle işe başlamadan oturup konuştum. kesinlikle çok ilgileniyor ama bu kadar süre aç kalması bebeğimin zoruma gidiyor ondan ayrılmak çok zor. (((

Çalışmam da gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…