- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #58.541
Buaksam annemın yanına gıttım bayramogluna guya balık mangal vs yapıp keyıf yapcktık gıttım kuzey huysuzluk etmeye basladı emzırdım bıraz durdu faln sonra sofra kurulana kadr ıdare ettım lakın tam sofraya oturcaz krıze gırdı ama nasıl aglıo nasıl aglıoo hıc boyle agladıgını gormedım cıglık cıglıgaa ne memeyı alıoo ne gozu bısey goruoo yasları suzuluo cocugumun durumun normal olmadıgını dusunup hemen hastaneye gıdelım dedım sonra annemler aldılar sıck havlu fln yaptılar ne mumkun durmuoo ama benım elım ayagım bosaldıııı bı ara katıldı artık o sıraa nefesı durduu kıpkırmızı olduuuu o sıra şoka gırdım zaten neyse kendıne geldıı kaptıgımz gıbı hastaneye gotrduk yolda meme verdım sakınlestı hatta uyuduu hastanenın bahceınde durduk dedım hem uyku huzursuzlugu hem gaz bırlesınce agladı belkıı ama bı sure sonra yıne aglamaya baslyınca ıcerı gırdık ama hastane ayaga kalktııı herkes toplandıı nasıl bagırıoooo durduramıoruz ben artıkk bayıldım bayılcamAnnemle kocam gırdıler odaya ben korıdorda kaldım ama yer ayagımn altından oynuooo yavrumun sesııı kulagımın ıcıne ıslıo (( Neyse ben yapılan mudahaleyı gormedım sanırım dr parmagını sokmuss gazını cıkartmıs bıde bıraz kaka yapmıs ondan sonra aglaması durdu cocugumun ama serdar kuplere bındı nıye parmagını sokuo dıyee:)) Fıtıl at dedı drumuz bızee ben aradım drunu sen fıtıl versene dıye aldı karıyı berııı ALLAH ımmm zaten gergınımmm aptal gıbı oldum sonra colıca dıye bı surup verdı kadın bana dedı bunu kullan fıtıl al bılmem nee bana akıl verıo kola ıcme kuru fasulye yeme lan benım cocugumun hıc sancısı olmamıskı benım ılkkez basıma boyle bısey gelıo bana anlatıoo 3 aylık olms cocuk gaz sancısı aklıma gelırmı hıc Ama tas gıbıydı karnı gercektn oyle cıkana kadr annemın kollarında bayıldı cocuk Istee o gozlerını kapadı ben basladım aglamayaaa nasıl bosaldım anlatamam ( Okadar kasmısımkı o aglarkenn mısıl mısıl uykuya dalınca daha fazla dayanamadım ( sonra eve geldık yemek zatn burnumdan geldıı gozum hıcbıseyı gormedıı sıkıntıyı cekıp donmus oldukk arabada uyuduu eve gırdım uyandıı gulucukler atıo banaa agular yapıooo bıraksalar konusacak:)) Sonraa oynadıkk uyku duzenı sastı tabı cocugun:)) Oyleee gozleırnı kasımaya baslayınca emzırdım salladım uyuttum babası yatrdı yatagınaaa okdr darlandımkıı gelıp yazmak ıstedım Insallah bıdaha boyle bısey olmazz valla yaslandıgımı hıssettım yaaa aglamasına engel olamamak ne oldugunu anlamamak cok fena yapıo ınsanı (( Iste oylee bıraz uzun oldu amaa cook kotuyduu cook uzuldumm doktum ıcımı rahat ettım oh:))
mine biogaia alsana damla..hergün 5 damla veriyosun..beğırsakları düzenliyo kolik sancılarını geçiriyo..biz hala kullanıyoruz..dün bitti..bugün doktora devammı diye sorup alıcam yine..bide herakşam yatmadan önce ona azıcık rezene içir..bi 10 cc kadar..hem rahat uyur hemde böyle bişeyi yaşamazsın..bizim 18-20 saat atakları gibi olmuşsunuz..biz ilk 3 ay herakşam öyleydik..saat 8 ekdadar yırtıyodu kendini 8 i 5 geçe gülmeye başlıyodu..çok şükr bitti artık o günler..
GÜNAYDINLARRRRRRRRRRR
Kızlar buluşmunız çok güzel, siz çok güzelsiniz, bebişler de öyle, kendim gelmiş kadar sizi görünce mutlu oldum, devam edin buluşmalara
Mineciğim oğlana çok üzüldüm, daha önce hiç yazmadım ama Kerem de her gece öyle oluyor, dışarıya çıkmayı sevmiyor, tüm gün gez dolaş ama akşam 8-9dan sonra evde olalım istiyor
Azeri canım sen nasılsın,
Alyaprenses seninde sütün gelmiş çoook şükür
Ben hala tayin işini halledemedim, ama hala uğraşıyorum, bakalım kısmette ne varsa onu göreceğiz
Buaksam annemın yanına gıttım bayramogluna guya balık mangal vs yapıp keyıf yapcktık gıttım kuzey huysuzluk etmeye basladı emzırdım bıraz durdu faln sonra sofra kurulana kadr ıdare ettım lakın tam sofraya oturcaz krıze gırdı ama nasıl aglıo nasıl aglıoo hıc boyle agladıgını gormedım cıglık cıglıgaa ne memeyı alıoo ne gozu bısey goruoo yasları suzuluo cocugumun durumun
mine biogaia alsana damla..hergün 5 damla veriyosun..beğırsakları düzenliyo kolik sancılarını geçiriyo..biz hala kullanıyoruz..dün bitti..bugün doktora devammı diye sorup alıcam yine..bide herakşam yatmadan önce ona azıcık rezene içir..bi 10 cc kadar..hem rahat uyur hemde böyle bişeyi yaşamazsın..bizim 18-20 saat atakları gibi olmuşsunuz..biz ilk 3 ay herakşam öyleydik..saat 8 ekdadar yırtıyodu kendini 8 i 5 geçe gülmeye başlıyodu..çok şükr bitti artık o günler..
Buaksam annemın yanına gıttım bayramogluna guya balık mangal vs yapıp keyıf yapcktık gıttım kuzey huysuzluk etmeye basladı emzırdım bıraz durdu faln sonra sofra kurulana kadr ıdare ettım lakın tam sofraya oturcaz krıze gırdı ama nasıl aglıo nasıl aglıoo hıc boyle agladıgını gormedım cıglık cıglıgaa ne memeyı alıoo ne gozu bısey goruoo yasları suzuluo cocugumun durumun normal olmadıgını dusunup hemen hastaneye gıdelım dedım sonra annemler aldılar sıck havlu fln yaptılar ne mumkun durmuoo ama benım elım ayagım bosaldıııı bı ara katıldı artık o sıraa nefesı durduu kıpkırmızı olduuuu o sıra şoka gırdım zaten neyse kendıne geldıı kaptıgımz gıbı hastaneye gotrduk yolda meme verdım sakınlestı hatta uyuduu hastanenın bahceınde durduk dedım hem uyku huzursuzlugu hem gaz bırlesınce agladı belkıı ama bı sure sonra yıne aglamaya baslyınca ıcerı gırdık ama hastane ayaga kalktııı herkes toplandıı nasıl bagırıoooo durduramıoruz ben artıkk bayıldım bayılcamAnnemle kocam gırdıler odaya ben korıdorda kaldım ama yer ayagımn altından oynuooo yavrumun sesııı kulagımın ıcıne ıslıo (( Neyse ben yapılan mudahaleyı gormedım sanırım dr parmagını sokmuss gazını cıkartmıs bıde bıraz kaka yapmıs ondan sonra aglaması durdu cocugumun ama serdar kuplere bındı nıye parmagını sokuo dıyee:)) Fıtıl at dedı drumuz bızee ben aradım drunu sen fıtıl versene dıye aldı karıyı berııı ALLAH ımmm zaten gergınımmm aptal gıbı oldum sonra colıca dıye bı surup verdı kadın bana dedı bunu kullan fıtıl al bılmem nee bana akıl verıo kola ıcme kuru fasulye yeme lan benım cocugumun hıc sancısı olmamıskı benım ılkkez basıma boyle bısey gelıo bana anlatıoo 3 aylık olms cocuk gaz sancısı aklıma gelırmı hıc Ama tas gıbıydı karnı gercektn oyle cıkana kadr annemın kollarında bayıldı cocuk Istee o gozlerını kapadı ben basladım aglamayaaa nasıl bosaldım anlatamam ( Okadar kasmısımkı o aglarkenn mısıl mısıl uykuya dalınca daha fazla dayanamadım ( sonra eve geldık yemek zatn burnumdan geldıı gozum hıcbıseyı gormedıı sıkıntıyı cekıp donmus oldukk arabada uyuduu eve gırdım uyandıı gulucukler atıo banaa agular yapıooo bıraksalar konusacak:)) Sonraa oynadıkk uyku duzenı sastı tabı cocugun:)) Oyleee gozleırnı kasımaya baslayınca emzırdım salladım uyuttum babası yatrdı yatagınaaa okdr darlandımkıı gelıp yazmak ıstedım Insallah bıdaha boyle bısey olmazz valla yaslandıgımı hıssettım yaaa aglamasına engel olamamak ne oldugunu anlamamak cok fena yapıo ınsanı (( Iste oylee bıraz uzun oldu amaa cook kotuyduu cook uzuldumm doktum ıcımı rahat ettım oh:))
Günaydınnn kızlar nasılsınız geçmişe bakamadım çoook işim var buluşma olmuş herhalde resimleri çok merak ediyorum boş zamanımda geri dönüş yapıp bakıcam.Dün biz pikniğe gittik o kadar çok top oynadım hopladım zıpladım ki dökülüyor her tarafım sabahta 2 saat yürüyüş yapmıştım akşam yatağa nasıl attım kendimi hatırlamıyorum kızımda temiz havanın etkisiyle hiç uyanmadı gece ana kız fena uyumuşuzşimdi işe dönüyorum bi sürüüü işlenecek evrak beni bekliyor kendinize ve bebişlere iyi bakınn
aynen bizimkide bi mızmızlanma tutturdu başımız şişio aslında çok sakin bi çocuktur ama uyku glince bişiler oluo :)) dün bi arkadaşa gittik saat 9 olmuş meğer uyku saati geçio orda uyudu ama hemen uyandı eve geldik uyku tutmadı ve saat 12 ye kadar uyudu uyaandı bızırdandı 12 de yayıldı Artık yatağına evden başka biyeri istemio nolcaksa böle halbuki doğduğundan beri seyahat edioruz anlamadım yaniiii hergün yeni bişi çıkarıo
GÜNAYDINLARRRRRRRRRRR
Kızlar buluşmunız çok güzel, siz çok güzelsiniz, bebişler de öyle, kendim gelmiş kadar sizi görünce mutlu oldum, devam edin buluşmalara
Mineciğim oğlana çok üzüldüm, daha önce hiç yazmadım ama Kerem de her gece öyle oluyor, dışarıya çıkmayı sevmiyor, tüm gün gez dolaş ama akşam 8-9dan sonra evde olalım istiyor
Azeri canım sen nasılsın,
Alyaprenses seninde sütün gelmiş çoook şükür
Ben hala tayin işini halledemedim, ama hala uğraşıyorum, bakalım kısmette ne varsa onu göreceğiz
canım, çok geçmiş olsun. Berra 4.ayına 1 hafta kala, 5 günlük tatilin son 2 gününde aynen anlattığın şeyi yaşatmıştı bize, sakinleşmeyen bir ağlama krizi, kesintisiz 45 dakika sürdmüştü ilk akşam yaşadığımız , tamda balıkçıya girdiğimizde, geçmiş olsun tekrar canım...
Ahh bebeğim yaa çok geçmiş olsun ne zor bir gün yaşamışsınız. Ben anlamıyorum bu minikleri yaaa, hem ortam hem insan seçiyorlar.Yavruma nazar mı degdi ne oldu be Mineee?Bir anda neden gazı olur ki bilmiyorum. Hiç sancı yaşamazlar olunca da böyle ağır oluyor demekki kuzum yaa.Allah bir daha göstermesin zor anlarını inşallah.
Bize de dün halası geldi kızımın, dibimizde oturmasına rağmen haftada 1 görüşürüz. Kucağına aldığı anda bagırmaya başladı Alya,dediğin gibi katıla katıla. Ben kucagıma alana kdr durmadı. Resmen çığlık atıyo. O da diyor ki gazı var bu çocugun. hee dedim gazı var,Allahım yaa gelde gör yigenini bir kaç günde bir hayırsız,sonra da cocuk dumuyor kucagında işte.
ahhhhhhhh canım eski kabus günlerimi hatırlattı bu yazın bana
iki ay boyunca her gün kesintisiz saatler süren çığlık çığlığa ağlamalarıyla ömrümden ömür gitmiş tükenmiş bitmiştim
kesinlikle gazdır karnı filan da şiş olduguna göre
gaz böyle illet bi şey işte Allah kimseye yaşatmasın
biz dr a gittiğimzde lavman yapıyordu
aynen biz de iki ay çektik çok zor günlerdi şükür geçti
biz de biogaia sayesinde rahata kavuştuk dün saatini geçirdim gece huzursuzdu kullanmaya devam yani
Minecim geçmiş olsun kolik dedikleri böyle bi şey işte. ne yapacağını bilemiyosun. bi şeyler yapsan da faydası yok. seni görmüyo duymuyo resmen. çıldıracak gibi oluyosun. 2 ay ne çektik bizz... 1 yaşına kadar çekenler varmış çok korkmuştum bizim de öyle olur diye. şükür daha uzun sürmedi. rezene konusunda şu milupa hipp gibi granül olanlardan mı verdin? ben başta aktardan bitkiyi alıp verdim. içmedi ne biberonla ne kaşıkla... öğülcüyodu çocuk neredeyse kusacak gibi oluyodu. dr. umuz aktardan aldığını verme bebekler için özel çaylar var onlardan al ver dedi. ben hipp aldım. gerçekten onu sevdi kerem. 2. aydan beri de karışık bitki çayına başladık hatta az önce içti. denemek istersen tavsiye ederim
bu arada biz de 1 ay falan kullandık biogaia. kolik bitince bıraktım ben.
çok geçmiş olsun minecim, eski zamanlarım geldi aklıma, ayyyyyyyyyy 3 ay mahvolmuştuk, şimdi iyiyiz şükür, ilk defa yaşamışsın anlıyorum seni o yüzden, bir keresinde Lidya gece 12 den sabah 7 ya kadar ağlamıştı amannnn ne gündü, tövbeler olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah hiçbirimize...
kızlar merhaba moralim çok bozuk( gçeen hafta işe başladım kızım daha 3,5aylık(((
eşim vardiyalı çalışıyor gündüzleri evde daha çok kalıyor ve kayınvalidemde bizimlle kalıyor.
işe başlamak çok zor geldi her gün ağlıyorum. eşim bebeğimizin yanında daha çok kalacak diye içim daha çok rahattı.
sabah 7de emzirdim işe geldim. saat 12 hala süt vermemişler(( emzik başlığını değiştirdikleri için
içim yandı yaa ben olsam hayatta bırakırmıydım kızımı öyle.. çokmoralim bozuk. sürekli ağlıyorum. işten ayrılmayı düşünüyorum. benim gibi çalışan anneler siz nasıl dayanıyorsunuz.
aaay Mineee yazdıklarını okuyuncaşok oldun çünkü aynılarını dün bizyaşadık.bizde 3 ay da 1 kere bile böyle bi şey yaşamadık.dün kuzenımın çiftliğine gittik mangal felan yapılacak.biz girdik içeri herkes Armin i seviyo hanıefendı de ilgiye bayılıyo zaten kakır kakır gülüyo derken 2 sanıye içinde ne olduysa çığlık atmaya başladı,ne oldugunu şaşırdık derken gittikçe ses tonu arttı çığlığa dönüştü ağlamaktan kaskatı kesildi.ilk kez başımıza geldiği için neye uğrayacağımız şaşırdık.babası aldı dışarı çıkardı,dışarda iyi içerı gelınce basıyo yaygarayı.arabayla 1 tur attık geldık durdu neysekı tam sofraya oturduk yıne basladı daha kötu hemde.karnına masaj yaptım bacaklarını hareket ettırdım ama nafıle,çiftlilk şehir dısında hastaneyede gıdemedık.kaltık eve gelirken yolda uyudu.eve gelınce uyandı,kapıdan içerı gırer girmez gülücükler atmaya başladı sıpa.ne oldugunu anlamadım valla,gaz sancısımıydı,yabancı bı yere gıttıgı ıcın mı bılemedım :44:
kızlar herkese iyi günler sizleri hep okuyorum ama yazmıyorum benim bebeğim 16 nisan doğumlu yaklaşık 2.5 aylık sizlere sorum çocuğunuza hangi oyuncakları alıyorsunuz ben çıngırak,çıngıraklı patikler ve arabasına sallanan oyuncaklardan aldım onun dışında masal kitabı aldım onu okuyorum günde 1saat klasik müzik 1saat türk sanat müziği dinletiyorum,şarkı ve ninni söylüyorum,konuşuyorum ,arada özellikle gazı olduğunda jimnastik yaptırıyorum ,fakat masaj yapamıyorum çünkü bebeğim çok huysuzlaşıyorsiz başka çocuğunuzun gelşilimi için neler yapıyorsunuz bi de oyun hyalısı alan var mı alanlar öneriyor mu kaç aylıkken kullanmaya başladınız marka verebilir misiniz,bebeğim henüz kahkaha atmıyo bazen gülümsüyo sizin bebişlert nasıl çojk şey sordum biliyorum ama hepsine vereceğiniz cevapları çok merak ediyorum hepinize bol sütlüve kahkahalı günler diliyorum
ahh güzelim size de oldu demek, sanırım bu minikler ortam değişikliğinde böyle tepki veriyorlar. nasıl anlıyorlar bilmiyorum ama anlıyorlar bir şekilde. Geçmiş olsun canım benimm.
slm kızlar,,kaç gündür giremiyorum pek takip edemiyorum inşallah herkesin keyfi yerindedir..annem bende hala bizde karışık durumlar var ailevi annem pek yaşadığım problemleri bilmiyodu öğrendi bu sefer iyi bi patladı kaynanaya ve oğluna bakalım durumlar ne olur ama artık canım sıkılmıyo eskisi kadar bunlara..eşimse beni seviyo ama o inadından bende inadımdan vazgeçmiyorum
aaay Mineee yazdıklarını okuyuncaşok oldun çünkü aynılarını dün bizyaşadık.bizde 3 ay da 1 kere bile böyle bi şey yaşamadık.dün kuzenımın çiftliğine gittik mangal felan yapılacak.biz girdik içeri herkes Armin i seviyo hanıefendı de ilgiye bayılıyo zaten kakır kakır gülüyo derken 2 sanıye içinde ne olduysa çığlık atmaya başladı,ne oldugunu şaşırdık derken gittikçe ses tonu arttı çığlığa dönüştü ağlamaktan kaskatı kesildi.ilk kez başımıza geldiği için neye uğrayacağımız şaşırdık.babası aldı dışarı çıkardı,dışarda iyi içerı gelınce basıyo yaygarayı.arabayla 1 tur attık geldık durdu neysekı tam sofraya oturduk yıne basladı daha kötu hemde.karnına masaj yaptım bacaklarını hareket ettırdım ama nafıle,çiftlilk şehir dısında hastaneyede gıdemedık.kaltık eve gelirken yolda uyudu.eve gelınce uyandı,kapıdan içerı gırer girmez gülücükler atmaya başladı sıpa.ne oldugunu anlamadım valla,gaz sancısımıydı,yabancı bı yere gıttıgı ıcın mı bılemedım :44:
Merhaba canım, üzüldüğün için bende çok üzüldüm( Allah hepimize güç versin, artık ömrümüzün sonuna kadar aklımız yavrularımızda olacak...
Ben neden süt vermediklerini anlamadım? Emziği mi kabul etmemiş bıdık?
Onlar da ne yapacaklarını bilememişlerdir canım yavaş yavaş bir düzene oturur, bende başlıycam eylülde işime ve şimdiden düşünmeye başladım kara kara, anlıyorum seni, ama onlar için çalışıyoruz bizler napalım, işten ayrılmayı düşünme bence, bir daha bulmak zor olur...
Oturup güzelce konuşur bir plan yaparsınız ve ona uyarak beslerler bir daha... Sende böyle olmayacağını, o kadar aç bırakmamalarını anlatırsın, şöyle şöyle yapın dersin hallolur. Üüzülme ağlama herşeyin çaresi var canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?