- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #58.741
kızlar iyiki varsınız bana yazan herkesten Allah razı olsun. öğlene kadar kaç kere sağdım 60ml ancak çıkmıştı. şimdi 120ml oldu çok şükür.. 2saat sonra yavrumu kollarıma alacağımmmmmmmmm
Oyun halısı alan varmı? Ben almak istiyorum ben yokken onlarla oyalansınn en çok
Su saat oldu aysıma hala kakasını yapmadı,eve geldık bızde,kakayı yaparsa hemen hastaneye goturucez
Kızlar pc başına oturduğumdan beri ek gıdaları araştırıyorum, baya bişey öğrendim, yazmak isterdim ama hepsi farklı farklı yerlerden( bir kaç bişey yazıcam ama, kafamda net bişey oturdu nihayet...
Yarın doktor amcasına gidicez, gitmeden bilgim olsun istedim, sadece mama yediğinden 4. aydan sonra başlayalım demişti ek gıdalara...
Mevye püresi: Önce elma, armut, şeftali ile başlanırsa iyi oluyormuş. İlk gün öğlen 1 tatlı kaşığıyla başlanıp artırılacak daha sonra. Önce rendeleyip bir tülbentten süzüp suyu verilecek, sonra püreye çevrilecek...
Muhallebi: Bu bana çok mantııklı geldi, inek sütü 1 yıl önerilmediğinden hazır mama ile yapılıyor.
Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*
Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilip, iyice karıştırılır
Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.
Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.
Yoğurt: 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.
Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:
Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
İnşallah işinize yarar kızlar, yarın doktor amcamıza bunları söyliycem, onun söylediklerini de yazarım...
Mıray yazdıkların tamda aradıgım seyler,cok saol paylastıgın ıcın
Benimde yeterli sütüm olmadığından 4.aydan itibaren ek gıdaya başlayacağız. Aptamil veriyorum bebişime ben ek olarak. Siz ne veriyrouz ve kaç kere?
canım bende Aptamille besliyorum ama anne sütü hiç yok bizde sadece mama, 3 saatte bazen 4 saatte bir veriyorum,120 cc ama artık 150 yapıcam, mama kutusunda 180 diyor ama içemiyor daha o kadar bende ondan yavaş yavaş artırıyorum. bazen çok çabuk acıkıyor 2,5 saatte veriyorum ama o zaman100cc falan veriyorum, Günlük 850 cc alıyor şu an, yarın onu da sorucam doktora...Şu an 800-1000 cc arası alması gerek kutuda yazana göre..
kızlar yeterli sütümüz yok derken sağdığınızda kaç cc alabiliyorsunuz?
canım ben hiç anne sütü veremiyorum kan sulandırıcı ilaç içtiğimden ve ilaç süte geçtiğinden( sadece mama
Şuan gerçekten kafayı yememe ramak kaldı,bir bebek neden aralıksız çığlık atar, yok anacım normal ağlama gibi bir özelliği yok çığlık atıyor yaaaa . çıldırcam gerçekten sinir hastası olcam ben bir kaç günde anamı ağlattı yeter ya Allahım sabır ya sabır ya sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Canım cook gecmıs olsun ınsallah problem olmadan atlatır.
Hosgeldın canım demek ankara turu bıttı:) Sımdı baslasın ıstanbul turu hayydeeeeeeeeeee:)))
Tamamen normal canımmm gecen bıyerde okumustum hamıleyken ıcerde hep bu pozısyonda durduklrı ıcın oyle duruolrmıs kasları guclendıkce duzelecek ve zatn yurumeye baslıcklar:))
Geldiğimde vişneli her hangi bir tatlı bulmazsam yaktım seni Mineeee ben söyleyimmPazar neden kurulmasın bee anlamadım ben bir şeyy, belki de yeri değişti senin haberin yok Hava cidden çok sıcak,bende başladım tek gezmelere,her gün anneme gidip geliyorum bebek arabası ile,15 dk yol sırf Alya sultan gezsin diye. Ama gel gör ki onun bana acıması yok,eve adım attığımız anda feryat figan,off daraldım artık iice. Günde 2 kez çıkıyoruz dışarı ama yetiremedik küçük hanıma.
Ahh güzel arkadaşım çok geçmiş olsun. Miniğim inşallah tez zamanda toparlar kendini, hastane boyutuna gelmez. Ben anlamıyorum ki ufacık bebekler nereden kapıyorlar mikrobu? Bende hep ellerinden şüphelenirdim ya hasta olursa diye ama bıraktıramıyorum kiii!
Bebeğimmm hoşgeldinnnn , demek gezdiniz tozdunuz ohhhh yarasın laz uşağıma benimmmHava değişiminden ilk gün zorlanırsınız doğaldır,sonrasında iyi olsun yavrum da. Evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun canımmm,nice aşk dolu senelere inşallahhhh
Geçmiş olsun canım, inşallah tez zamanda iyileşir güzel yavrun. Hep derdi annem bebeği yazın giydirmek zor,kışın değil. İnanmazdım ama şuan fazlasıyla yaşıyorum bu derdi. İnce gibi hissediyorum ama bakıyorum terlemiş çocuk ahh ahhh Allah yardımcımız olsun .
günaydın güzel anneler..
çalışıyorum ve bebeğimden ayrılmanın ne kadar zor olduğunu daha önce yazmıştım
hafta sonları bebeğimle iyiyiz bana daha çok tepki veriyor ama çalışmaya başlaıdğım ilk günden beri
akşamları yüzüme ilgili bakmıyor.dikkatini çekmeye çalışyorum oynatıyorum kucağımda sürekli ama başkası bir seslense
gülücükler atıyor. çok zoruma gidiyor bu durum acaba beni unutuyormu bebeğim?
akşamda bir misafir gelmişti bebek seni unutacak babannesine alışacak seni hiç aramayacak dedi. başladım ağlamaya(
öyle olurmu bana küsüyormu bebeğim? bana düşkün olmazmı acaba((((((((((((
Şuan gerçekten kafayı yememe ramak kaldı,bir bebek neden aralıksız çığlık atar, yok anacım normal ağlama gibi bir özelliği yok çığlık atıyor yaaaa . çıldırcam gerçekten sinir hastası olcam ben bir kaç günde anamı ağlattı yeter ya Allahım sabır ya sabır ya sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Canımmmm sakin ol dışarı çıkar istersen çıkınca sakinleşiyor diyorsun ya hem sen hava al hemde o ikinizde sakinleşin
Yok kuzum yok hiç bir şey fayda etmiyor,resmen başka bir bebek geldi kızımın yerine. o kadar asabi ki hayret ediyorum artık. gazı yok sancısı yok aç değil altı temiz hepsinden adım gibi eminim. sıcak diyorum sabahtan beri 3 kez duş aldık, onun dısında sürekli serinletiyorum yüzünü yıkıyorum ben daha ne yapım yaaa elimden gelen bu kadar. bende derman kalmadı artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?