2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben aldım tatlım, Tiny Love Prenses, çok memnunuz biz, baya da bir parçası var, tavsiye ederim, netten bir bak istersen,... sütünün artmasına da sevindim, yarasın yavruna inş :))

Kızlar pc başına oturduğumdan beri ek gıdaları araştırıyorum, baya bişey öğrendim, yazmak isterdim ama hepsi farklı farklı yerlerden ( bir kaç bişey yazıcam ama, kafamda net bişey oturdu nihayet...

Yarın doktor amcasına gidicez, gitmeden bilgim olsun istedim, sadece mama yediğinden 4. aydan sonra başlayalım demişti ek gıdalara...

Mevye püresi: Önce elma, armut, şeftali ile başlanırsa iyi oluyormuş. İlk gün öğlen 1 tatlı kaşığıyla başlanıp artırılacak daha sonra. Önce rendeleyip bir tülbentten süzüp suyu verilecek, sonra püreye çevrilecek...

Muhallebi: Bu bana çok mantııklı geldi, inek sütü 1 yıl önerilmediğinden hazır mama ile yapılıyor. Gece yatmadan veriliyor.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilip, iyice karıştırılır

Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz. Yağı belki doktorumuz önermez bilemiyorum, birde besin değerinin kaybolmaması için buharla pişirilirse daha iyi oluyormuş.

Yoğurt: 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.

Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:

Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

İnşallah işinize yarar kızlar, yarın doktor amcamıza bunları söyliycem, onun söylediklerini de yazarım...

Son düzenleme:

Benimde yeterli sütüm olmadığından 4.aydan itibaren ek gıdaya başlayacağız. Aptamil veriyorum bebişime ben ek olarak. Siz ne veriyrouz ve kaç kere?

Benimde yeterli sütüm olmadığından 4.aydan itibaren ek gıdaya başlayacağız. Aptamil veriyorum bebişime ben ek olarak. Siz ne veriyrouz ve kaç kere?

canım bende Aptamille besliyorum ama anne sütü hiç yok bizde sadece mama, 3 saatte bazen 4 saatte bir veriyorum,120 cc ama artık 150 yapıcam, mama kutusunda 180 diyor ama içemiyor daha o kadar bende ondan yavaş yavaş artırıyorum. bazen çok çabuk acıkıyor 2,5 saatte veriyorum ama o zaman100cc falan veriyorum, Günlük 850 cc alıyor şu an, yarın onu da sorucam doktora...Şu an 800-1000 cc arası alması gerek kutuda yazana göre..

Son düzenleme:

kızlar yeterli sütümüz yok derken sağdığınızda kaç cc alabiliyorsunuz?

Lılyum bız serap hanıma gıttık,ordada duydum mustafa beyın methını ama ızınlıymıs,bende sans yokkı zaten,acıbademın jınekologlarını ıyı bılıyorum ama cocuk doktorlarıyla alakalı pek bılgım yok maalesef,keske mustafa bey ızınlı olmasaydı,benımde fazla beklıcek vaktım olmadıgı ıcın serap hanımı tercıh ettık

kızlar bu arada aysımanın kaka ısı hala yapmadıgı ve suan uyudugu ıcın yarına kaldı,aslında gecede goturebılırmısız ama doktorla bırebır gorusmek ıstedıgım ıcın yarın erkenden hastanede aysımanın kakasını beklıcem,umarım yarın fazla bekletmez bızı

Slm kızlar ben geldim Gülnihal'e e-bebekten tiny love oyun halısı sipariş ettim az önce, gündüzleri yatağında durmuyor tek başına annem hep koltuğun üstünde tutuyordu ama artık kendini ittirdiği için düşer diye korkuyorum gelsin bakalım inş.sever onu

Şuan gerçekten kafayı yememe ramak kaldı,bir bebek neden aralıksız çığlık atar, yok anacım normal ağlama gibi bir özelliği yok çığlık atıyor yaaaa . çıldırcam gerçekten sinir hastası olcam ben bir kaç günde anamı ağlattı yeter ya Allahım sabır ya sabır ya sabırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Canımmmm sakin ol dışarı çıkar istersen çıkınca sakinleşiyor diyorsun ya hem sen hava al hemde o ikinizde sakinleşin

Hoşbulduk canım, İstanbul gecelerine akalım artık dıyosun:))

Hoşbulduk ;yani benim için çok gezme olmadı aile içi takıldım. Amin canım inş hepimiz uzun yıllar yasayalım eşlerimiz ve çocuklarımızla

canım benim aynı soruyu bende kendi kendime sorup duruyorm sanki kızım benden soğumuş gibi hissediorum okuldan gelince gülücükler bekliorum ama o öfkeli bakıo bana eşimde çalışıo ama ona gülüo sanki bana onu bırakiıp gittiğim için kızmış gibi bakıo babaannesine tepki vario gülüo ve ben onu kıskanıyorum itiraf ediyorum ama kocam hariç herkesi bebeğim konusunda kıskanıorum sanırım ben psikolojik hastayım

relax relax :) canım azerinin dediği gibi biraz açık havaya cıkın ılık bi duş aldır ii gelir belki canım ya

Canımmmm sakin ol dışarı çıkar istersen çıkınca sakinleşiyor diyorsun ya hem sen hava al hemde o ikinizde sakinleşin

Yok kuzum yok hiç bir şey fayda etmiyor,resmen başka bir bebek geldi kızımın yerine. o kadar asabi ki hayret ediyorum artık. gazı yok sancısı yok aç değil altı temiz hepsinden adım gibi eminim. sıcak diyorum sabahtan beri 3 kez duş aldık, onun dısında sürekli serinletiyorum yüzünü yıkıyorum ben daha ne yapım yaaa elimden gelen bu kadar. bende derman kalmadı artık

sıcaktan sanırım, benim oğlum da uyuyan çocuk uyumaz oldu.. dengeleri bozuluyor bence, uyum sağlayana kadar da analarımızı ağlatacaklar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…