- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #58.781
Slm kızlar ben geldim Gülnihal'e e-bebekten tiny love oyun halısı sipariş ettim az önce, gündüzleri yatağında durmuyor tek başına annem hep koltuğun üstünde tutuyordu ama artık kendini ittirdiği için düşer diye korkuyorum gelsin bakalım inş.sever onu
Kızlar hala benım gıbı adet olmayan varmı?
ben de hala olmadım....
Beeenn :)) sende siskinlik varmi canim ben kendimi sis hissediyorum yoksa bu gobekte ben kendimini kandirmaya calisiorum bilmiyorum :))
Şişlik var canımyani göbekte vardır mutlaka o seni bilemem ama ben regl olduktan sonra 1 kilom daha gitti ve şişliğim de gitti.Ha ama göbüşümde var yani61dim 60 oldum.caaanım pantolonlarıma giremiyorum,çalışmaya başlayınca veririm heralde artık
Benım oglan a sesı cıkarmaya basladıı cok hosuma gıdıo:))) Drumz soylemstı zatn ben cocuklrın bu donemıne uyanma donemı dıorum artrık seslı harflerı cıkarmaya baslıcak demıstı:) Bıseyler konusuo dızımde ayak vuruyo bana durmadan bazn mememe vuruoo ıstee o en fena:))) Kocam aradııı sımdı benı tatıle davet edıo ahahah:))) Heran gıdebılrıımmm kızlarr ama bu sefer kıbrısa gıdelımmı dıye sordu ben hıc gıtmedıgımden bılemıorumm bıde suan tatıle nekdr cok ıhtıyacım olsada kuzeyle nasıl yaparım dıye dusunmedende edemıorum ben kendımı eylule hazırlamıstımm daha rahat olurum dıyee bılemedmmm
Kızlar pc başına oturduğumdan beri ek gıdaları araştırıyorum, baya bişey öğrendim, yazmak isterdim ama hepsi farklı farklı yerlerden( bir kaç bişey yazıcam ama, kafamda net bişey oturdu nihayet...
Yarın doktor amcasına gidicez, gitmeden bilgim olsun istedim, sadece mama yediğinden 4. aydan sonra başlayalım demişti ek gıdalara...
Mevye püresi: Önce elma, armut, şeftali ile başlanırsa iyi oluyormuş. İlk gün öğlen 1 tatlı kaşığıyla başlanıp artırılacak daha sonra. Önce rendeleyip bir tülbentten süzüp suyu verilecek, sonra püreye çevrilecek...
Muhallebi: Bu bana çok mantııklı geldi, inek sütü 1 yıl önerilmediğinden hazır mama ile yapılıyor. Gece yatmadan veriliyor.
Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*
Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilip, iyice karıştırılır
Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.
Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz. Yağı belki doktorumuz önermez bilemiyorum, birde besin değerinin kaybolmaması için buharla pişirilirse daha iyi oluyormuş.
Yoğurt: 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.
Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:
Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
İnşallah işinize yarar kızlar, yarın doktor amcamıza bunları söyliycem, onun söylediklerini de yazarım...
kızlar özellikle sezeryan olanlar hala korse kullanıyormusunuz , faydasını gördünüzmü ve egzersiz yapabiliyormusnuz??
.........................................
canım soru sormuşsun ben korse kullanmadım hiç kuşak bağlamıştım başlarda onuda az kullandım... bence başından kullanılsa faydası olurdu bende ayva göbek kaldı...
he birde egzersiz sormuşsun 8 ay spor yasak biliyorum sadece yürüyüş...
canım bende ingilizce öğretmeniyim ve ingilizce konuşuyorum, şarkılar söylüyorum ona gün içinde :))
cnm yakınlarda park varsa gidebiliyorsan orayada gideb,ilirsin
keşke benm annemde burada olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?