2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

maalesef ciddiyim cnm.. pierre carden kalas gibi bi model,çift yönlü 360 derece dönen ön ve arka tekerler

kullanıcı hatası derler kesin

kızlar şu tahinli kurabiyenin tarifini bana da versenize yarın misafirlerim gelicek de:)

1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvı yağ

ben şöyle yapıyorum

pudra şekeri yerine bal koyuyorum yarım çay bardağı kadar , tadına bakıyorum öyle ayarlıyorum biraz fazlada olabilir yani, dövülmüş ceviz, öğütülmüş keten tohumu ve çörek otu ekliyorum

8-9 dk üstü pembeleşene kadar pişir, altı çok pişmesin tadı acı oluyor, 10 dk ya geçince oluyor bu durum, birde ısıtılmış fırına koyuyorum fırın ayarı 170

müş ben tecrübe etmedim ama etseydim ve bu doktorlara ben gitseydim 65 lik teyzeyi dinlerdim

offffff tam da ben yazmayı düşünüyodum, benim kızımda aynı durumda sadece anne sütü almasına rağmen yapamıyo, gazı çok kötü kokuyo, bizde bu sorun yeni başladı, ben 1 hafta bekleyemedim 4. gün zeytinyağlı kulak çöpüyle poposunu uyardım tam dolu 5 bez yaptı ve ilk yaptığı katılaşmıştı gerisi sıvıydı, doktora söylemedim tabiki, uyarmak iyi değilmiş ama benim kızım ağlıyo ama kakadanmı gazdanmı bilemedim, çünkü çok gazlı, doktorumuzda 10 güne kadar normal diyo ama normal olsa kaka katılaşmazdı, şimdi 3 gündür gene yapmıyo bekliyorum, dün zeytinyağı verdim 1 çay kaşığı yapmadı her emmeden sonra su veriyorum 2 çay kaşığı, birde 3 saatte bir emziriyordum 2 saate indirdim, nette bi doktor sık emzirin yazmış istersen sen de dene

Çok sağol canım benim, ağzım sulandı:) bu arada misafirler yarın demişim cumartesi gelcekler yarın yapsam umartesiye bayatlar mı, bir de un miktarını kafamıza göre mi ayarlıyoruz ben pek ayarlayamıyorum da:S malzemeler bu kadar mı?

bayatlamaz, 1 günde ben dünkünü yiyorum şu anda ağzımda helva var gibi dağılıyor.
ununu elime yapışmayacak bir hamur olana kadar koyuyorum 5 yemek kaşığı garanti alıyor tepeleme, sonrasını azar azar koyup deniyorum, malzemeler o kadar yağ-şeker- tahin- un orijinal tarif

4-5 gündür saat 12 gibi oglumu uyandırıp emziriyorum, tabi uyku sersemliğiyle çok emmiyor. sabaha kadar uyusun diye, fakat yinede saat 4 gibi kalkıyor. uyku rutinlerinde gece beslenmesini fazla yapın yazıyor hep ama sanırım bizde işe yaramadı zaten 12 de kaldırmasamda ya 2 ye kdr yada 4 e kadar uyuyordu..
bu tarz bi uygulama yapan varmı?

beste uyku öncesi emzirmek yerine biberonla verdiğindede sonuç aynı mı ? bizde emzirme dediğin gibi oluyor, biberon, sabah en erken 7 ile sonuçlanıyor, uykuya yatış 8.30-9 civarı akşam

Arkadaşlar iiakşamlar....Bir sorum olacak benşm oğlanın elleri özellikle de başparmağı hep ağzında,sürekli ağına götürüp parmağını ıssırıyor.Biliyorum bir çoğumuzun bebeğinde bu sorun var.Aranızda dişlik kullanan var mı?Bu aylarda dişlik kullanılır mı erken mi?

Ben 9da doyurup yatırıyordum 12de emzirıyorum bide 4'te kalkıyo sonra da 6.da bidaha emiyor oynuyorum filan 9'da 1saat uyuyor 3-4ölçek mama veriyorum 1de uyumadan önce 2ölçek içiyor yarım saat 1saat uyuyor emzirıyorum yine saat 5'te 6'da yarım saat bazen o da yok uyuyo kalkınca emiyo mama veriyom 3ölçek uyuyo ve aynı döngü başa sarıyo bi aksilik olmadığı sürece bizim program böyle

Ay bugun bende yaptım tahinli kurabiye gamze:) ben yıllardır yapıyordum bu kurabıyeyı hatta ank da nalan kurabıyesi derlerdi buna:)
burda yeni meshur oldu:)gercekten helva gibi .
bi arkadas sormus , ben 2 tepsi yapıp ,dondurucuya koyuyorum 1 tepsısını misafir geleceği zaman çıkarıyorum hiç bişey olmuyor mis gibi.
bide kızlar ben o kurabiyeye çiğköfte şekli veriyorum elımde çimdikleyim tepsıye koyuyorum oyle pişiriyorum çok güzel oluyor

Canim bulusmadaki tarifleriden boregi verecektim ya yanina pastayida ekle en iyisi minede begendigine gore :))

Böreği hemen anneme danışıyorumm.

3 yumurta,1 bardak sıvıyağ ı iyice çırp canım, börek iç harcı olacak. 1,5 kilo patatesi haşla,ez,tuz ile harmanla. 5 tane yufka(yufkalara işlem tek tek uygulanacak) 1 yufkaya yumurtalı harcı sür,sonra yufkayı 3 parçaya kes(sigara böregi dilimi gibi) , her bir parçanın kenar kısmına patatesi koy,kenarlarını hiç katlamadan sigara böreği gibi sar. Tepsinin orta kısmından başlamak kaydı ile kıvırarak yerleştir. Tepsi dolana kadar yerleştir,gül şeklinde olcak. Eğer kare tepsi ise uzun uzun yerleştir. Sonra en üste de iç yumurtalı harçtan sür. 180-200 derece arasında kızarana kadar pişir. Benim fırınım hızlı pişirdiği için 180 derece bana yetiyor. Afiyet olsun canımcım.

Pasta en kolayı zaten. Her şey hazır zaten. Vaktin olursa teker teker kendin yaparsın kekini,krem şantisini,dolgu kremasını. Hazır pasta keki ya da sen kendin sıradan sade bir kek yap hayatım. 2 ye ya da 3 e böl,kekinin kalınlığına göre. Kek dilimlerini süt ile ıslat, en alt katı yerleştir üzerine Dolgu kreması sür (yapılışı paketin arkasında yazar) üzerine tercih ettiğin meyvelerden yerleştir(ben böğürtlen tercih etmiştim) 2. kat keki yerleştir üzerine. O katın üzerine krem şanti sür(2 paket yeterli oluyor canım ) eğer bir kat daha kek koyacaksan onuda yerleştirip meyvelerden bir sıra daha döşe. Krem şanti ile sıva kekin her tarafını. Benim pasta paletim çok iyi değil,pastanın kenarlarını tam pürüzsüz yapmıyor. O yüzden kenarlarına Tatlı harf çikolata,Kalp çikolata ya da Damla çikolata diz. Kusurları kapat En üste istersen meyve sos dök,istersen jöle hazırla tam pastanın ölçüsünde yerleştir,jölenin üzerine Tatlı harfler le çok güzel yazı yazılıyor Bende sıvı halde renkli pasta şekeri var onlarla da şekil yapıp,yazı yazıp süsleyebilirsin canım.

beste uyku öncesi emzirmek yerine biberonla verdiğindede sonuç aynı mı ? bizde emzirme dediğin gibi oluyor, biberon, sabah en erken 7 ile sonuçlanıyor, uykuya yatış 8.30-9 civarı akşam

biberonla hiç denemedim bu akşamda biberonla deneyim vermeyi bakalım 3+ uçla ne kadar içecek..
gece yatırıp sabah 7ye kadar uyuyormu? kaç aylıktan beri? benimki bikaç akşam 6ya kadar uyudu, günü gününe tutmuyor.

bikaç gündürde normalde yatagına bırakınca uyuyan çocuk, gece uykusu başlangıcında, 30dkda ancak uyuyor zaten emzikte almıyor, elini yiyor iyice mızıklanıyo sonra.. bu aralar bir tuhafız..

sen nasıl yapıyorsun? gece uyandırıp veriyormusun şimdi?
uyku rutinini bi anlatsana belki bikaç tiyo olur bana

Bizim sıpa tam anlamıyla eline aşık memeyi biberonu emziğı herşeyi itliyo elini yandan sokuyo memeyi çıkarıyo elini emip buruş buruş yapıyo ben usandım ağzından çıkarmaktan o emmekten bıkmadı disligi verdim tutamıyor ki tutsa iyi olacak saldırıyo ama beceremiyo

birde gece 12 de uyandırınca.. uyandırmak denemez ona.. bezini bile değiştirdim uaynsın diye yok uyanmıyor ve emmiyor doğru düzgün.. yanagına ıslak mendilde dürdüm banamısın demedi..
ne yapmalı? çokta uyarmak istemiyorum bide sabah kadar sonra uyumaz falan:) gece 4 gibi kalktığında gözler kapğalı şapur şupur elllerini emiyor aç diye besliyorum ama okuduguma göre 4 aylık bir bebek 10-11 saat beslenmmeden uyuyabilirmiş.. acaba emzirmesemde uyutmaya mı çalışsam.. ya açsa?

iyi akşamlar kızlar...moralim çook bozuk oğlum beni emmek istemiyo anlamıyorum neden?herşey yolunda emiyodu mama falan da vermiyorum kilo alımı normal dedi gerek yok dedi dr. 10 gündür böyle bir emiyo bir bağırıyo.göğsümü yıkıyorum soğuk suyla onun hevesine bir tutuyo 2 dk.olmadan bağırarak bırakıyo. sıcaklardandır diyolar,4.5. aylarda böyle yapar bebekler diyenler de var...anlamadım gitti aç aç uyuyo resmen biberon vermiyorum mememi hepten reddediyo...napcam ben?sizce neden böyle yapıyo olabilir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…