2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın güzel annelerr, günümüz güzel geçsin inşallah
Bugün tüm ev işleri ellerimden öper,kardeşim Alya'ma bakcak,bende kakılmış gibi ordan oraya. Ama sanırım tembelliğim üstümde kalkıp bir işin ucundan tutasım yok, az daha mı uyusam

Günaydınnnn güzel annişler hayırlı cumalar herkeseee
Gülnihal dünden beri emziğini eliyle ağzından alıyor sonra hoppp tekrar geri koyuyor bi iki defa hedefi tutturamadı ama öğrendi bütün akşam emzik çıkarıp taktı öyle oynas-dı sabah kalktım altını fln değiştirdim uzanıyordu yatağında emziği düştü ağzından başının yanına onu alıp ağzına koyduuuu bilinçli mi yaptı acabaaaa

Baston erken değil mi kuzum bizim bebek arabasını dayım aldı pıt diye kapanıyor ayağımı altını koyunca ama istediğim model değil sevmiyorum ağır bide yenisini almayı düşünüyorum bendee

Geleyim mi yardıma şekerrrrrr 2 dk da siler süpürür toplarız

günaydın güzel anneler
tiny love prenses oyun halısını dün aldım.. çok güzelmiş gerçekten kızm beğendi hemen gülücükler saçtı etrafına.

Beste, Berra aylardır gece deliksiz uyuyor, bir sorun yoksa veya gece uykusuna zamansız yatmamış ise sabah 6.30 7 den önce uyanmaz, bazen akşam 9 dan önce uyuduğu oluyor o zaman 5 gibi uyandığıda oluyor.
Bunun sebebi uyuyan bebek çıktığından değil, 1. sebebi gece uykusu öncesi hiçbir zaman emzirmiyorum, (bir ara emziriyordum 2 saat sonra uyanıyordu) yaklaşık 150 cc kadar sütü biberon ile veriyorum içeceğini içiyor kalanını bırakıyor , yani tok olduğuna emin oluyorum. Birde daha 40'ı çıkmadan çözmüüştüm onu eğer acıkmış ise illaki uyanıyor, bu sebeple acıkmışmıdır diye hiç alıp beslemedim. Zaten doktorumuz ve birçok şuna bebeği 8 ay ila 2 yaş aralığındaki anne ile konuştuğumda bana , sakın beslemek için uyandırma dediler, 4. aylarından sonra bu alışkanlık haline geliyormuş , aç olmsada alışkanlıktan o saatte uyanıyorlarmış. Düşün 1 yaşında tüm öğünleirni muntazam yiyor ama gece 2 kere uyanıyor ne bu şimdi, uyandırmaya alıştırdığım takdirde, kendi hayatımı baltaladığımı , ileride sakın bu çocuk uyanıyor diye ağlamamam gerektiğini söylediler, bende söz dinledim :)

uyku rutinimizde şöyle artık, genelde akşam 9 gibi uykusu geliyor, gözleri kızarıyor,ovuştutruyo ve hafif bir mızırdanma oluyor, koyuyorum yatağa, açıyorum uyku cd sini, her gece sabaha kadar açık oluyor, biberonunu veriyorum,medela haberman kullandığımızdan boğazına kaçma sorunu yok, bu yüzden biberonun altını yastık ile destekliyorum, Berra kendisi içiyor ben aylardır tutmuyorum biberonunu, ışığı kapatıp odadan çıkıyorum.
Sütü bitince biberonu ağzından atıyor,diliyle ittirerek ve uyuyor.....

Kendisi ne zaman uyanırsada o zaman alıp emziriyorum, dediğim gibi 6 dan önce uyanması için ciddi bir sorun olması lazım, müziği kapanmış olmalı,kaka yapmış olmalı gibi gibi.

Birde büyüme hormonu akşam 10 ile gece 2 aralığında ve aç vücutta en iyi salgılanıyor, bu sebeple bebekelrin 19-19.30 da uykuya geçmeleri istenir, saat 12 de beslemeye çalışman bu konuda engel teşkil edebilir, uyandırmaya çalışarak hormon salgısını azaltıyorsun zaten, birde besleme eklenince işler iyicene bozuluyor.

Ayrıca sabah uyandı ya, emiyor yarım saat sonra tekrar uyuyor, ortalama 1 saat kadar, uyanıp tekrar emiyor, yarım saat sonra tekrar uyuyor, öğlen 13 e kadar bu düzen devam ediyor, gün 13 den sonra başlıyor Berra için...

son bir şey, emziren anneler dövme yapılmıyormuş, bir iki dövmeci ile görüştüm de yapamayız, emzirme bitsin öyle gelin dediler, hevesim kursağımda kaldı, seninki böyle birşey söylemedi mi ?

Birde nerede kaça yaptırdın ?

Son düzenleme:
günaydın güzel anneler
tiny love prenses oyun halısını dün aldım.. çok güzelmiş gerçekten kızm beğendi hemen gülücükler saçtı etrafına.

Hayırlı olsun canım güle güle kullansın kızım Gülnihal de çok sevdi bizim ki de dün geldi yüz üstü koyunca çıkıntılı yerleri yemeye çalışıyor bitek o kötü ağzından sular aktığı için ıslatıyor bütün halıyı sonra

Tşk ediyorum güzel arkadaşım,iş yapmaya değil ama sohbet etmeye beklerim :) Bence bilinçlidir emzik hareketi Gülnihal in. Alya da sık sık yapıyor izledim bir kaç kez farkında ne yaptığının cadı.

Tşk ediyorum güzel arkadaşım,iş yapmaya değil ama sohbet etmeye beklerim :) Bence bilinçlidir emzik hareketi Gülnihal in. Alya da sık sık yapıyor izledim bir kaç kez farkında ne yaptığının cadı.

Yerim ben o cadyıııı inş. en kısa zamanda gelicem kuzum Gülnihal'e bide kız arkadaş lazımmm

çoğumuzda var bu sorun..bnmkide birden bıraktı..bn biberona alıştı dedm ama burda okuyunca biberon vermeyenlerde bile aynı sorun var..dedim bi dönem heralde...şimdi sadece uykuluyken emzirebiliyorm..o şekilde devam ettiriyorz

Selçükte yapıyo cnm tam çıkıcakken ağzından eliyle tutup ittiriyo yerine takıyo..ay Allahım bi tatlı oldu o tutuşları yokmuuu...

Gamze ya normalde Selçuk 9 bçk gibi uyuyup 4 te fln kalkıyodu sadece emmeye ama Sapancaya geldiimizden beri uyku düzeni tuhaf oldu erken uyuyo ama 2-3 saatte bir emmeye kalkıyo..ve bn korkuyorm istanbuldada bu dvm eder diye..sence düzelirmi? gündüz uyku problemi yok uykudan uyanınca emziriyorm brz oynuyo fln sonra uyku..bn gece uyanmasın istedikçe bunun düzenimi deişiyo ne? bu arada gerçekten biberonla verrken gece sabaha karşı uyanıyodu..emzirince öyle olmuyo ama napiim mecbur emzirmek zorundayım

geçici olduğunu düşünüyor ve ümid ediyorum :) birde neden biberon vermiyorsun artık ?

geçici olduğunu düşünüyor ve ümid ediyorum :) birde neden biberon vermiyorsun artık ?

eşim yasakladı :)) herşeyi toplatıp kaldırdı..bnm herşeye biraz fazla karışan bi eşim varda..özellikle oğlu konusunda hasta.. dedm ya geçen memeyi almıyo diye oturup ağlayan bi adam..en korkulu rüyası sütümün kesilmesi falan filan..napiim bnde söz verdm biberon fln kestm memeden başka bişey vermiyorm..bisürü laf dinledm bide hep bnm yüzümden olmuş ne gzl emen çocuk memeyi reddediyomuş nasıl kendi elleriyle gidi almış pompayı ne oluyosa bu teknoloji yüzünden oluyomuş eskilerin hiç böyle sorunları yokmuş fln filan.

peki :)......................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…