2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kararımı verdim Antalyaya gidiyoruz kızımı denize sokayım mı hangi güneş yağını alayım onu güneşte ne kadar tutayım ayhh bana biraz bilgi verin araştırmacı anne Gamzee yardımm

canım biz ciildiye doktoruna götürdük Babe'nin pediatric güneş korucusunu verdi 50 faktör... Bebek ve çocuk tenleri için üretiliyor...

Merhaba kızlar!
Dün kontrolümüz vardı, Lidyacık 6400gr ve 63 cm olmuş :)) geçen aydan beri 500 gr almış, doktorumuz çok iyi dedi, ilk 3 ay 1 er kilo sonra 500 gr alması normal dedi. Çok sağlıklı bir bebeğiniz var dedi. Ayyyyyyy çok sevindim :)) Zaten ben sağlıklı olduktan sonra kilo olayını hiç takmıyorum. En düşük bu ayda 4500 gr en yüksek 8000 gr mış bizimki ortada :))
Ek gıdalara da meyve suları, püresi ve sebze çorbalarıyla başlıyoruz. Yoğurt ve muhallebi için 5. ayı bekliyelim dedi.
Az sonra 4. ay aşılarına gidicez, çok üzülüyorum ( bakalım nasıl geçecek bugün...

Bu arada ben rota virüsünü yaptırmadım diye korkuyordum, zamanı geçti diye üzülüyordum. Dün doktorumuz 6. ay dolmadan bitmesi ve arasının 1 ay olması gerekiyor dedi, yani bu ay ve bi dahaki ay yaptır dedi. Çok sevindim yaptırıcam :))

Kızlar kararımı verdim Antalyaya gidiyoruz kızımı denize sokayım mı hangi güneş yağını alayım onu güneşte ne kadar tutayım ayhh bana biraz bilgi verin araştırmacı anne Gamzee yardımm

denize sok, direkt güneşte hiç bırakma ve trukid 30 faktör fiziksel koruma sağlayan organik güneş koruyucusu al.

30 faktör üstü korumalarda çok çok yoğun kimyasal var, güneşin zararının çok daha fazla zararı içeriyorlar.

trukid fiziksel koruma salıyor, vücudunda beyaz bir tabaka oluşturacak, ve organik koruyucu, bu aralar unnado,minimoy gibi yerlerde çokça indirime giriyor.

berna ben olsam ordan hiç gelmem :))

yok cnm babamla bu kdr süre anlaşabiliyorm...bn deli o benden deli didişip duruyorz :)) o yüzden herkes evinde rahat o agresif bn sivri dilli bn bide kendi evi dışında rahat edemeyenlerdenim..sırf annem için duruyorm ve geliyorm ona moral olsun diye..yoksa bn kocamı 1 gün bile bırakıp başka yere giden bi insan değilim yanii. ama annemin durumu herşeyi değiştiriyo..

hakan gerçek tattoo da yaptırdım bu işte çok iyi, gittiğimde tesadüf jinekolog vardı dövme yaptıran ona sordum, gebelikte olmaz oda vücut bozuluyor, pskilojik olarak gebe o an istiyor sonra pişman oluyor vs. gibi şeylerden yoksa fetuse bir zararıda yokmuş. emzirme döneminde olur bir sakıncası yok dedi.. 200tl ye yaptırdım.

uyku eğitim kitaplarında ve tracy de okudugumdan deneyim dedim gece yatmadan uyandırmayı belki deliksiz sabahı bulur, 5 gündür falan 12 de emziriyorum dün akşam kendliğinden kalktı 12de.. ama yine 12de kaldırsamda 4 te uyanacaksa o saaatte kalkıyr, pek işe yaramadı gibi..
madem öyle o zaman uyandırmayım kendi kendine yapsın düzenini... umarım alıştığı üiçinde saat 12 de bu akşamda kalkmaz..en son beslemesini kuvvetli vereyim biberonla, banyo sonrası saat 20.30 gibi. akşamda bırakıym. zaten bu akşam odasına taşınıyor beyfendi artık:)
dün 12 de emzirdim 2 de kaltı sonra 6 da. karman çorman olduk, peki kendiliğinden kalkarsa beslemek yerine oyalamak uykuyamı daldırmak mı lazım? bir blogda okuduğum, gece besinlerini yavas yavas azalttıgını biberondan alıyorsa cc azaltarak emiyorsa dk ile, bebeginde sonunda değmez kalkmaya deyip kalkmadığını okudum.

herkese selam kızlar...elimde buz torbası yiğit tuna beyle kavga ede ede emişmeye çalışıyoruz :) şu saat oldu bir iş yapamadım durmuyo canımın içi oğlum:)
gamze bir sene önce bugünden bahsetmişken....ben de 4 sene önce bugün bu saatlerde aşkımla tanışmıştım :) sabah erken saatlede birbirimize tanışma yıldönümü hediyemizi verdik çocuk hazır uyumuşken ...........................

Aysıma yıne krızlerde...
Emmıyo emmıyo emmıyo ama ben naptım bı yolunu buldum,sımdı bu dana emzık almaya basladıya,emzıgı verıyorum agzına,dızımde sallıyorum uyumaya baslıyo,derken emzıgı alıyorum yavascaaaa sonra emzırıyorum,tıpkı suan yaptıgım gıbı,valla ıyımı kotumu yapıyorum bılmıyorum ama anca bu sekılde emzırebılıyorum,gece falan guzel emıyo ama gun ıcınde tutuyo ınadı,dılerım bu krız gunlerımız gecer,

o yöntemi bende denedim canım aynen dizime yastık alıp bi emzik bi meme :) bir süre idare etti ama şimdi ona da itiraz ediyo....bir arkadaşımla konuştum onun da oğlu 4. 5. aylarda böyle yapmış dr.götürmüş sütün olduğu halde emmiyorsa bırak aç kalsın acıkınca emer demiş...hayırlısıyla bu dönemi atlatırız işallah...

doğru diyosun ya, dün bizde ablamlara gittik, çok güzel vakit geçirdik ama öğlen eve geldiğimizde evimizzzzzz dedik :))

maşallah bebeğine canım ek gıdalara geçiyosunuz demek bebeğin tam olarak kaç günlük? ne zaman en doğru zamandır ek gıda için ?

Kızlar sileden selamlar) bu sene ilkkez havuza girdim) oglum suan gölgede uyuo bende keyif yapıyorum cok iyi geldi herkese tavsiye olunur))

Evet canım rozaydi))

O kardeşden herkese lazım)

minecim annemin memleketindesin şu an bende cok severim şileyi teyzemler merkezinde oturuyo abimde 4 sene görev yaptı memur olarak ohh sefan olsun cnm

canım benim bebeğimde de aynı sorun var doktorumuz bölge hastanesinde ebru hanım çokda memnunum çok ilgili ve bilgili bir doktor bizede günde iki kere 2 çay kaşığı hakiki zeytinyağı verebilirsin hemde bebeğini besler dedi...ben hergün vermiyorum çünkü severek içmiyor zorluyor beni bende 3.gün yapamadıysa 4.gün mutlaka iki kere veriyorum rahat bir şekilde yapıyor

maşallah bebeğine canım ek gıdalara geçiyosunuz demek bebeğin tam olarak kaç günlük? ne zaman en doğru zamandır ek gıda için ?

sağolasın teyzesi :)) 4 ay 1 günlük :)) anne sütü alıyorsa sadece doktorumuz 6. ayda başlardık dedi, ama sadece mama yediği için 4. ayda başlıyoruz dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…