- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #59.021
Kızlar kararımı verdim Antalyaya gidiyoruz kızımı denize sokayım mı hangi güneş yağını alayım onu güneşte ne kadar tutayım ayhh bana biraz bilgi verin araştırmacı anne Gamzee yardımm
BAAHHHAAARRR
ewet cnm eşim getirir.. sen açık adres yaz bana, yakınında okul hastane falan warsa da ismini at ok..
tamam canım hemmen mesaj atıyorum
Kızlar kararımı verdim Antalyaya gidiyoruz kızımı denize sokayım mı hangi güneş yağını alayım onu güneşte ne kadar tutayım ayhh bana biraz bilgi verin araştırmacı anne Gamzee yardımm
21 temmuz cnm Allahın izniyle..sorunu alıntı yappmıştım ama yazmayı unutmuşum cnm :)
Kız berna,selcük deme su cocuga:)
berna ben olsam ordan hiç gelmem :))
Beste, Berra aylardır gece deliksiz uyuyor, bir sorun yoksa veya gece uykusuna zamansız yatmamış ise sabah 6.30 7 den önce uyanmaz, bazen akşam 9 dan önce uyuduğu oluyor o zaman 5 gibi uyandığıda oluyor.
Bunun sebebi uyuyan bebek çıktığından değil, 1. sebebi gece uykusu öncesi hiçbir zaman emzirmiyorum, (bir ara emziriyordum 2 saat sonra uyanıyordu) yaklaşık 150 cc kadar sütü biberon ile veriyorum içeceğini içiyor kalanını bırakıyor , yani tok olduğuna emin oluyorum. Birde daha 40'ı çıkmadan çözmüüştüm onu eğer acıkmış ise illaki uyanıyor, bu sebeple acıkmışmıdır diye hiç alıp beslemedim. Zaten doktorumuz ve birçok şuna bebeği 8 ay ila 2 yaş aralığındaki anne ile konuştuğumda bana , sakın beslemek için uyandırma dediler, 4. aylarından sonra bu alışkanlık haline geliyormuş , aç olmsada alışkanlıktan o saatte uyanıyorlarmış. Düşün 1 yaşında tüm öğünleirni muntazam yiyor ama gece 2 kere uyanıyor ne bu şimdi, uyandırmaya alıştırdığım takdirde, kendi hayatımı baltaladığımı , ileride sakın bu çocuk uyanıyor diye ağlamamam gerektiğini söylediler, bende söz dinledim :)
uyku rutinimizde şöyle artık, genelde akşam 9 gibi uykusu geliyor, gözleri kızarıyor,ovuştutruyo ve hafif bir mızırdanma oluyor, koyuyorum yatağa, açıyorum uyku cd sini, her gece sabaha kadar açık oluyor, biberonunu veriyorum,medela haberman kullandığımızdan boğazına kaçma sorunu yok, bu yüzden biberonun altını yastık ile destekliyorum, Berra kendisi içiyor ben aylardır tutmuyorum biberonunu, ışığı kapatıp odadan çıkıyorum.
Sütü bitince biberonu ağzından atıyor,diliyle ittirerek ve uyuyor.....
Kendisi ne zaman uyanırsada o zaman alıp emziriyorum, dediğim gibi 6 dan önce uyanması için ciddi bir sorun olması lazım, müziği kapanmış olmalı,kaka yapmış olmalı gibi gibi.
Birde büyüme hormonu akşam 10 ile gece 2 aralığında ve aç vücutta en iyi salgılanıyor, bu sebeple bebekelrin 19-19.30 da uykuya geçmeleri istenir, saat 12 de beslemeye çalışman bu konuda engel teşkil edebilir, uyandırmaya çalışarak hormon salgısını azaltıyorsun zaten, birde besleme eklenince işler iyicene bozuluyor.
Ayrıca sabah uyandı ya, emiyor yarım saat sonra tekrar uyuyor, ortalama 1 saat kadar, uyanıp tekrar emiyor, yarım saat sonra tekrar uyuyor, öğlen 13 e kadar bu düzen devam ediyor, gün 13 den sonra başlıyor Berra için...
son bir şey, emziren anneler dövme yapılmıyormuş, bir iki dövmeci ile görüştüm de yapamayız, emzirme bitsin öyle gelin dediler, hevesim kursağımda kaldı, seninki böyle birşey söylemedi mi ?
Birde nerede kaça yaptırdın ?
Beste, Berra aylardır gece deliksiz uyuyor, bir sorun yoksa veya gece uykusuna zamansız yatmamış ise sabah 6.30 7 den önce uyanmaz, bazen akşam 9 dan önce uyuduğu oluyor o zaman 5 gibi uyandığıda oluyor.
Bunun sebebi uyuyan bebek çıktığından değil, 1. sebebi gece uykusu öncesi hiçbir zaman emzirmiyorum, (bir ara emziriyordum 2 saat sonra uyanıyordu) yaklaşık 150 cc kadar sütü biberon ile veriyorum içeceğini içiyor kalanını bırakıyor , yani tok olduğuna emin oluyorum. Birde daha 40'ı çıkmadan çözmüüştüm onu eğer acıkmış ise illaki uyanıyor, bu sebeple acıkmışmıdır diye hiç alıp beslemedim. Zaten doktorumuz ve birçok şuna bebeği 8 ay ila 2 yaş aralığındaki anne ile konuştuğumda bana , sakın beslemek için uyandırma dediler, 4. aylarından sonra bu alışkanlık haline geliyormuş , aç olmsada alışkanlıktan o saatte uyanıyorlarmış. Düşün 1 yaşında tüm öğünleirni muntazam yiyor ama gece 2 kere uyanıyor ne bu şimdi, uyandırmaya alıştırdığım takdirde, kendi hayatımı baltaladığımı , ileride sakın bu çocuk uyanıyor diye ağlamamam gerektiğini söylediler, bende söz dinledim :)
uyku rutinimizde şöyle artık, genelde akşam 9 gibi uykusu geliyor, gözleri kızarıyor,ovuştutruyo ve hafif bir mızırdanma oluyor, koyuyorum yatağa, açıyorum uyku cd sini, her gece sabaha kadar açık oluyor, biberonunu veriyorum,medela haberman kullandığımızdan boğazına kaçma sorunu yok, bu yüzden biberonun altını yastık ile destekliyorum, Berra kendisi içiyor ben aylardır tutmuyorum biberonunu, ışığı kapatıp odadan çıkıyorum.
Sütü bitince biberonu ağzından atıyor,diliyle ittirerek ve uyuyor.....
Kendisi ne zaman uyanırsada o zaman alıp emziriyorum, dediğim gibi 6 dan önce uyanması için ciddi bir sorun olması lazım, müziği kapanmış olmalı,kaka yapmış olmalı gibi gibi.
Birde büyüme hormonu akşam 10 ile gece 2 aralığında ve aç vücutta en iyi salgılanıyor, bu sebeple bebekelrin 19-19.30 da uykuya geçmeleri istenir, saat 12 de beslemeye çalışman bu konuda engel teşkil edebilir, uyandırmaya çalışarak hormon salgısını azaltıyorsun zaten, birde besleme eklenince işler iyicene bozuluyor.
Ayrıca sabah uyandı ya, emiyor yarım saat sonra tekrar uyuyor, ortalama 1 saat kadar, uyanıp tekrar emiyor, yarım saat sonra tekrar uyuyor, öğlen 13 e kadar bu düzen devam ediyor, gün 13 den sonra başlıyor Berra için...
son bir şey, emziren anneler dövme yapılmıyormuş, bir iki dövmeci ile görüştüm de yapamayız, emzirme bitsin öyle gelin dediler, hevesim kursağımda kaldı, seninki böyle birşey söylemedi mi ?
Birde nerede kaça yaptırdın ?
Aysıma yıne krızlerde...
Emmıyo emmıyo emmıyo ama ben naptım bı yolunu buldum,sımdı bu dana emzık almaya basladıya,emzıgı verıyorum agzına,dızımde sallıyorum uyumaya baslıyo,derken emzıgı alıyorum yavascaaaa sonra emzırıyorum,tıpkı suan yaptıgım gıbı,valla ıyımı kotumu yapıyorum bılmıyorum ama anca bu sekılde emzırebılıyorum,gece falan guzel emıyo ama gun ıcınde tutuyo ınadı,dılerım bu krız gunlerımız gecer,
yok cnm babamla bu kdr süre anlaşabiliyorm...bn deli o benden deli didişip duruyorz :)) o yüzden herkes evinde rahat o agresif bn sivri dilli bn bide kendi evi dışında rahat edemeyenlerdenim..sırf annem için duruyorm ve geliyorm ona moral olsun diye..yoksa bn kocamı 1 gün bile bırakıp başka yere giden bi insan değilim yanii. ama annemin durumu herşeyi değiştiriyo..
Merhaba kızlar!
Dün kontrolümüz vardı, Lidyacık 6400gr ve 63 cm olmuş :)) geçen aydan beri 500 gr almış, doktorumuz çok iyi dedi, ilk 3 ay 1 er kilo sonra 500 gr alması normal dedi. Çok sağlıklı bir bebeğiniz var dedi. Ayyyyyyy çok sevindim :)) Zaten ben sağlıklı olduktan sonra kilo olayını hiç takmıyorum. En düşük bu ayda 4500 gr en yüksek 8000 gr mış bizimki ortada :))
Ek gıdalara da meyve suları, püresi ve sebze çorbalarıyla başlıyoruz. Yoğurt ve muhallebi için 5. ayı bekliyelim dedi.
Az sonra 4. ay aşılarına gidicez, çok üzülüyorum( bakalım nasıl geçecek bugün...
Bu arada ben rota virüsünü yaptırmadım diye korkuyordum, zamanı geçti diye üzülüyordum. Dün doktorumuz 6. ay dolmadan bitmesi ve arasının 1 ay olması gerekiyor dedi, yani bu ay ve bi dahaki ay yaptır dedi. Çok sevindim yaptırıcam :))
Kızlar sileden selamlar) bu sene ilkkez havuza girdim ) oglum suan gölgede uyuo bende keyif yapıyorum cok iyi geldi herkese tavsiye olunur ))
Evet canım rozaydi))
O kardeşden herkese lazım)
kızlar bugün oğlumu dr götürdük.beyimiz 1 haftadır yine kakasını yapmıyor.dr.muz 65 yaşında çok fazla referansı olan tatlı bir bayandı.Gayet güzel muaynesini yaptı sorduğum herşleye cevap verdi ama konu kakasına gelince kızdı.Yapmaz yapmaz niye buna takıyorsunuz dedi.Çocuğun ateşi yok ağrısı yok ağlaması yok bırakın istediği zaman yapsın ,illa ilaç mı verelim lavman mı yaptıralım küçücük çocuklara dedi.Peki deyip ayrıldık.
Ama dünde başka bir dr gittiğimizi söylemedim.Oda 1 hafta uzun süre olurmu öyle 3 gün sabah akşam zyağ verin yapmazsa ilaç tedavısı şart dedi.
Ben şimdi kime inanayım şaşırdım,eşimde çocuğu hırpalatmayalım dedi bugünki dr söyledikleri mantıklı gelmiş.
sizin yada çevrenizde başına böyle bir durum gelen var mı,ne yapıcağımı şaşırdım.
maşallah bebeğine canımek gıdalara geçiyosunuz demek bebeğin tam olarak kaç günlük? ne zaman en doğru zamandır ek gıda için ?
slm kızlar bişey sorucam bebekleriniz nekadarlık oldular ve boy kilo durumları nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?