2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Nasılsın canım, görüşemedik baya? biberon tavsiye ederim ben de, ayırıyor musunuz odaları, biz de bir haftadır ayrıyız, oğluşum çok sevdi odasını:) bir kere mi kalkıyor gece canım, bir kere kalkmasını sorun etme bence, o 4 sonra 5 olur 6 olur Ben 4 te kalkınca seviniyorum, kalkmazsa 6 da temelli uyanıyor çünkü:S Güneş doğduğu için yeniden uyuması zor oluyor, gerçi geçen gün de 4 de kalktı uykusu kaçtı oyun istedi ben de beşiğine koydum, mızıldana mızıldana uyudu, ilk kez. Bizimkisi pek kendi kendine uyumuyor malesef, sen de durumlar nasıl?

Bence emzir canım, ben bile acıkıyorum o kadar saat, hem sütün artar, hem de gece emzirmeleri bebişe kilo aldırıyor, benim bebiş bir ara gece uyanmıyordu az kilo aldı, kalkmaya başladıkça onun kilosu benim sütüm arttı.

Çok geçmiş olsun canım, çok üzüldüm, yazık kuzuma

Ay yine mi buluşma var, ben de gelmek istiyorum bu avrupa yakası buluşmalarına bir gün beylikdüzündeyim ama maksimum bahçelievlere kadar falan gelebilriim herhalde:S
eyüp çok uzak:S

Şu meşhur tahinli kurabiyeyi sonunda yaptım:) tarif için gamzeye, ilk tavsiye eden besteye ve sürekli bahsederek canımı isteten herkese teşekkürler, ne kolay ve lezzetli bir tarifmiş bu böyle:)

Yarın misafirlerim gelicek, eşim iş arkadaşları, onların da 2 aylık kızı varmış, oğluşum ilk randevusuna çıkıcak, görüceye gelecekler
ben de ikimizin de süte ihtiyacı var diye, tahinli kurabiye ve bir de tahinli cevizli milföy çörek yaptım, yarın da börek ve kısır yapıcam. Yeter mi kızlar, bir de raffaello yapıcam süt tozu almaya üşenmezsem gerçi bu sefer çok tatlı olcak, ya da kıymalı poğaça yapıyım, siz ne dersiniz? Var mı pratik tarif ve tavsiyeleriniz, ilk defa geliyorlar da evime, benim tanımadığım insanlar. Menüm az biraz ama bebekle de çok birşey yapamamki, hazır mı alsam bişeyler acaba?

selam canım, iyiyiz bizde nolsun, sen nasılsın??
oglanın huy değiştirmesiyle ugrasıyorum son günlerde pek mızıklanır oldu. uykuya geçmektede sorun yaşıyoruz, eskiden koydugumda yatagına dakikasına uyurdu..şimdi aglıyor çığlık atıyor emmiyor, dolaşmak istiyor, emzik veriyorum tükürüyor..
bugun yatmadan önceki beslenmesini biberonla verdim ama nasıl zor oldu bi yandan galıyor bi ytandan tyükürüyor.. ancak 90 içirebildim ona da şükür.. eskisi gibi değil benimde sütüm, sanırım belli bir aydan sonra azalıyor, genel insanları söylediği bu yönde.. dün gece 4 defa kalktı hayretler içindeyim.. normalde 2 veya 1 kalkıyordu. ben 12 de uyandırmaya basladım, simdi 12 de de kendliğinden kalkmaya basladı. ama kalkamazsa artık uyandırmamaya karar verdim kendi düzenini kendi kursun, bir işe yaramadı zaten..
gece yatarken kameraylamı yoksa odasının kapısınımı acık bırakıyorsun? benim korkum duymazsam diye, bu akşam kamerayla yatıcam bakalım..

peki sen yatırırken neler yapıyorsun? çözüm buldunmu?

Geçmiş olsun canım ya umarım düzelmiştir.

kızlar mrb nasılsınız bayadır gıreedım buraya aa faceden takıpteyım tatıldeyız cok fırsat bulaıyorum
oglumun ılk dısı bugun cıktı :))

ohhh iyi gezmeler,bizim yerimize de gezin.Bu arada gözünüz aydın,ne kadar erken olmuş böyle,maşallah diyelim.

geçmiş olsun,bebeğimiz hasta olunca hayat duruyor sanki.en kısa zamanda iyileşir umarım.

peki sen yatırırken neler yapıyorsun? çözüm buldunmu?

Bizimki de bu aralar gece uykusuna zor geçiyor, uykusu oluyor ama uyuyamıyor uğraştırıyor biraz, benimkisin hiç yatağına koyunca uyumadı zaten geçenlerde işte ilk defa gece uyudu 40 dakika mızıklandıktan sonra. Bizimkisi de artık az emiyor ama doktor uyarmıştı, 3. aydan sonra algıları arttığı için az emer ve başka şeylerle ilgilenmeye başlarlar diye, bu yüzden de sütü azaltan bebişler yani, bir de sıcaklar denk gelince bizim bu döneme iştahlarıda azaldı. Bizimkisi de 5er dakka falan emiyor işte, sorna sağa sola bakıyor kafasını kuş gibi çevirip:) mamaya bile bayılırdı ağzında tutuyor yutmuyor:) Senin bebişin düzeni biraz kaymış benim bebişin de öyle olmuştu 2 saate bir emmeye kalktı 2 hafta boyuncai zombi gibi geziyordum ama o dönem iyi kilo almıştı, şimdi normale döndürdü, gitgide uzatıyor saatini.
Telsiz koydum ben odasına kapısını da açık bırakıyorum zaten sıcak olduğu için. Ama tabi telsiz kıpırdanma seslerini duyurmuyor, belli frekans üstünü duyurduğunda, uyanınca ağlamaya başlıyor o zaman uyanıyorum ben de, önceden yanımdayken beşiği de sallanıyordu, azcık kımıldansa hemen anlıyordum uyanacağını, gerçi bazen kımıldanıp uyanmadığı da oluyordu da ama öyle yani. Ama sonuç olarak ayrı oda onun uyku saatini arttırdı benim de kalitesini yükseltti. Ama odası acaip güneş alıyor erken kalkıyordu, ben de koyu bir perde yaptırdım böyle daha iyiyiz sanki.

Bu arada bebişimin dönencesini uykusunu getirmekten çok açıyor gibime geliyor, onu izlerken heyecanlanıyor falan hiç uyuycak gibi durmuyor, siz de durumlar nasıl, kendi kendine uyuyan bebişler nerelere bakınıp uyuyor.

Bir de uyku arkadaşı gerçekten çok etkili, ben bebişime edindirmeyi başardım sanırım, uyku battaniyesi almıştım ona bayılıyor, ona sarılıyor, yüzüne falan sürtüyor, kolunun altında uyuyor, mayışıyor onunla:) ama yedek alıyım dedim bulamadım çok üzüldüm ya

İyi aksamlar kizlar
Biz dorduncu ayimizi doldurduk doktorumuz hipp organik yulafli tahil bazli mamaya baslatti bizi gunde 100 cc anne sutu ile verin dedi gunde bir defa ilk alti ay sadece anne sutu degilmiydi nerden cikti bu mama dedim doktora kilo sinirda dedi gecen ay 600 gram bu ayda 500 gram almis baslamaliyiz dedi siz basladinizmi acaba hangi mamayi kullaniyorsunuz merak ettim icime dert oldu:26:birde dis cikariyoruz cok istahsiz ve keyifsiziz uc gundurr off off icim daraliyor. Yinede cok sukur allah saglik sihhat versin

evet dönence bırak uyku getirmeyi bnm Selçük resmen günlük sporunu yapıyo altında..
uyku arkadaşına gelince bnm kardeşimin yastığı vardı dantelli ve o olmadan hayatta uyumazdı..onu yüzüne gözüne sürter koklar diliyle tuhaf hareketler yapıp uykuya dalardı..artık o kdr kullandıki yastık gitti danteli kaldı o yastık o hale nasıl geldi hiç bi zmn anlayamadım..sadece uzun bi dantel parçasıyla uyuyp dururken bi gün o parçada ortadan kayboldu..ulan titreşimi flnda yok çaldırsak da sesine gitsek oda yok insan kafayı yiyo nerden bulcaz derken çocuk ağlıyo "anneeee sastığımm nerdee" neyse öyle böyle alıştı onsuzluğa..yıllar sonra yeni eve taşınınca bi halı açılırki arasından o sastığın kalan dantel parçası çıkar..böylece kardeşim uyku arkadaşını bırakmış oldu..o dantel parçasını hala saklar annem evlenince çeyizine koycakmış..

pasaport çıkartmak için biometrik foto cxektirdik işte sonuç:) hiçbir ülkeye almicaklar bizi:):):)Eki Görüntüle 455314

oyyyyyyyyyyyyy :)))))

dönence uyku düşmanı kesinlikle, ben uyuyacağı aman kesinlikle açmıyorum onu, uyku arkadaşı+müzik+ışıkları kapatıyorum+biberonunu veriyorum ve uyuyor.

dönence ise gündüz bağımsız olmak istediğimde maks 7 dakika işe yarıyor, almasamda olurmuş yani, neyse içimde kalmadı :)

Ben donenceyi kaldirdim cunku oynamaya ziplamaya gece uyanmaya basliyordu dikkatini dagitan herseyi kaldirdim odaya karartan perdelerden aldim ben direk yatagiina koyuyorum poposunu pispisliyorum on on bes dakika agliyor uyuyor ama bir saatten fazla degil gunduz uykusu yukari cekemedim bir turlu oyun arkadsini ise dis cikardigi icin agzina sokuyor yine uykusu dagiliyor yani

dediğin çok doğru canım emerken ilgilenecek birşeyler arıyor sağa sola bakıyor bazen aglamasın diye donencenin onunde emziriyorum ayakta, bazende dolaşarak emziriyorum çok zor oluyor ama ancak oyle emiyor kimi zamanlar.. demekki algısı artttıgı için..aynen 5er dk falan ancak emiyor dr. daha güçlü çektiği için daha çabuk boşialtır memeleri demişti.. kurulu saat gibiler bide çok enteresan bizim düzen bozulana kadar dk geçirmiyordu saatinden.
gündüzleri 3 saatte bir emzirmeye çıkardım, eskiden 2 saattte bir emziriyordum oda sanırım sütü azalttı..
bende camını acık bıraktım hava girsin diye, stor perde yaptırdım kapkaranlık şimdi odası ufak bi gece lambası koysam sanırım iyi olacka, göz gözü görmüyor.
bencede uyku kalitesi hem bizim için hem on un için artacaktır, benim eşim çok öksürüyor her seferinde garibim irkiliyor, alışamadı. birde köpeğimizi susturabilsek:)

bizim de ilk ay 600 gr aldığı için mamaya başlatmıştı doktor aptamil 1 veriyoruz. günde iki kere 90 cc falan veriyoruz, bazen 1 bebişe göre. ama bizim ilk ay diye sorun olmuştu, bir de bebiş ağlıyordu az uyuyordu, senin aslında bu aylarda gittikçe kilo alımının azalması normal gibime geldi, çok da lazım değil bence senin bebişe mama. Niye özellikle hipp yulaflı verdi acaba onu da ilk defa duydum.

kuzucuk ne seviyormuş yastığını:) bizimkisi de seviyor ya kaybolcak diye ödüm kopuyor bulmam lazım aynısından, tchibodan almıştım artık bulamıyorum
Giray da spor yapıyor aynen dönencesiyle, yatağını tekmeleyip duruyor:)

bineron olayı iyiymiş ya, Giray tutamıyor ama, bir de yatar pozisyonda boğazına kaçırıyor, calma var bizde, gerçi ona da bu aralar gıcık nedense paso çiğniyor, dr browns tercih ediyor beyimiz. Uyuycaksa da emmek istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…