- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #59.081
Bu arada bebişimin dönencesini uykusunu getirmekten çok açıyor gibime geliyor, onu izlerken heyecanlanıyor falan hiç uyuycak gibi durmuyor, siz de durumlar nasıl, kendi kendine uyuyan bebişler nerelere bakınıp uyuyor.
Bir de uyku arkadaşı gerçekten çok etkili, ben bebişime edindirmeyi başardım sanırım, uyku battaniyesi almıştım ona bayılıyor, ona sarılıyor, yüzüne falan sürtüyor, kolunun altında uyuyor, mayışıyor onunla:) ama yedek alıyım dedim bulamadım çok üzüldüm ya
İyi aksamlar kizlar
Biz dorduncu ayimizi doldurduk doktorumuz hipp organik yulafli tahil bazli mamaya baslatti bizi gunde 100 cc anne sutu ile verin dedi gunde bir defa ilk alti ay sadece anne sutu degilmiydi nerden cikti bu mama dedim doktora kilo sinirda dedi gecen ay 600 gram bu ayda 500 gram almis baslamaliyiz dedi siz basladinizmi acaba hangi mamayi kullaniyorsunuz merak ettim icime dert oldu:26:birde dis cikariyoruz cok istahsiz ve keyifsiziz uc gundurr off off icim daraliyor. Yinede cok sukur allah saglik sihhat versin
ben gündüz uykusunda beşiğinde yatırıyorum daha yumuşak olduğundan onu seviyor bir de sabahtan banyo yaptırınca o gün gündüz uyumadığını farkketim akşam üzeri yıkıyorum o yüzden. Ben daha yeni aldım dönenceyi ama benimki nasıl bayılıyor bir görsen, hatta problemliydi değişime verdim bir hafta onsuz kalcak diye üzülüyorum aşık aşık seyrediyor çünkü ne buluyorsa o minik şeylerde:) O yüzden kaldırmaya kıyamam herhalde, zaten bizimkisi yatağında uyumuyor malesef henüzBen donenceyi kaldirdim cunku oynamaya ziplamaya gece uyanmaya basliyordu dikkatini dagitan herseyi kaldirdim odaya karartan perdelerden aldim ben direk yatagiina koyuyorum poposunu pispisliyorum on on bes dakika agliyor uyuyor ama bir saatten fazla degil gunduz uykusu yukari cekemedim bir turlu oyun arkadsini ise dis cikardigi icin agzina sokuyor yine uykusu dagiliyor yani
dediğin çok doğru canım emerken ilgilenecek birşeyler arıyor sağa sola bakıyor bazen aglamasın diye donencenin onunde emziriyorum ayakta, bazende dolaşarak emziriyorum çok zor oluyor ama ancak oyle emiyor kimi zamanlar.. demekki algısı artttıgı için..aynen 5er dk falan ancak emiyor dr. daha güçlü çektiği için daha çabuk boşialtır memeleri demişti.. kurulu saat gibiler bide çok enteresan bizim düzen bozulana kadar dk geçirmiyordu saatinden.
gündüzleri 3 saatte bir emzirmeye çıkardım, eskiden 2 saattte bir emziriyordum oda sanırım sütü azalttı..
bende camını acık bıraktım hava girsin diye, stor perde yaptırdım kapkaranlık şimdi odası ufak bi gece lambası koysam sanırım iyi olacka, göz gözü görmüyor.
bencede uyku kalitesi hem bizim için hem on un için artacaktır, benim eşim çok öksürüyor her seferinde garibim irkiliyor, alışamadı. birde köpeğimizi susturabilsek:)
hahaah aynen dönenceyi ben emzirirken eglensin diye kullanıyorum:) mümkün değil onunla uyuması oyuna baslıyor hemen
uyku arkadasımız var onun bahtaniyesini bugun tutmus oyle uyudu, bazende emiyor onu..
pasaport çıkartmak için biometrik foto cxektirdik işte sonuç:) hiçbir ülkeye almicaklar bizi:):):)Eki Görüntüle 455314
ben gündüz uykusunda beşiğinde yatırıyorum daha yumuşak olduğundan onu seviyor bir de sabahtan banyo yaptırınca o gün gündüz uyumadığını farkketim akşam üzeri yıkıyorum o yüzden. Ben daha yeni aldım dönenceyi ama benimki nasıl bayılıyor bir görsen, hatta problemliydi değişime verdim bir hafta onsuz kalcak diye üzülüyorum aşık aşık seyrediyor çünkü ne buluyorsa o minik şeylerde:) O yüzden kaldırmaya kıyamam herhalde, zaten bizimkisi yatağında uyumuyor malesef henüz
Daha güçlü çektiği kesin, bazen kolumu emiyor mosmor yapıyor kan toplatıyor, ama eskiden süt bitince de boş boş emerdi hissediyordum artık boş emmiyor, süt akışı yavaşlayınca bırakıyor, e bu da sütü azaltıyor işte, ardından hemen sağmak lazım da ben sağma işini bıraktım artık çok yoruluyorum, onun yerine saat tutmadan aldıkça emziriyorum:)
Bugün bakıcının t-shirtinin üzerinden meme ucunu yakalamaya çalıştı çok güldüm ya:) nasıl da biliyor orda meme olduğunu:) yeni doğduğunda benim mememi bile zor buluyordu:)
büyüme hormonu karanlıkta daha iyi salgılandığından gece lambası kullanmayın diyorlar, telsizin varsa minik ışığı, ya da yakınındaki bir odanın köridorun ışığını açabilirsin uzaktan gelsin diye.
benimkisi de emiyor yalıyor falan arada:)
Evet cok memnun olurum canımSanada yollayalım kuşum Şuleyi sen iste :))
Ahh İsil nasıl guZel geldi kendimi tatilde hissettimminecim annemin memleketindesin şu an bende cok severim şileyi teyzemler merkezinde oturuyo abimde 4 sene görev yaptı memur olarak ohh sefan olsun cnm
Canım cok gecmis olsun. Tez zamanda iyileşir insallah. Ayrıca oglunada maşallah:)arkadaşlar ya iki gündür fenalardayızoğlumda kulak iltihabı oluştu ve uyanık olduğu her dakikada bangır bangır bağırıyor ve sonunda yorgun düşüp uyuyor, bir-iki saat sonra yine aynı, şu an yine bağırmaktan yorgun düştü, babasının kucağında uyuyor,
belirtileri netten okudumda aslında on gündür sinyalini veriyormuştu, ama biz anlayamadık
belirtiler, kafasını sürekli sağa-sola sallaması, ağrıyan kulağını omuzuna doğru bastırmaya çalışması, ağzını sürekli sonuna kadar açıp kapatması(açıp kapadığı zaman kulak kaşıntısına iyi geliyo) ama biz anlayamadık ve termalde de beş gün boyunca beş kere havuza girdi, sanırım oda tetikledi (halbuki çokta dikkat ettik, pamuk ve vazelin yaptık, kafasını hiç sokmadık)....
iki gündür çok kötü ağlıyor(gaz sancılarımızda bile böyle ağlamamıştı) bu sabah doktora götürdük, tamda üç aylık kontrolümüzde vardı, kulakta iltihap çıktı, üç iğne verdi, üçte ilaç verdi(antibiyotik, ağrı kesici ve kaşıntı giderici)...
boy ve kilo ölçümüde oldu, boyumuz 68 cm, kilomuz 7.200 olmuş
Masallahhhh Cook tatlı harika bir pasaport resmi olmuşpasaport çıkartmak için biometrik foto cxektirdik işte sonuç:) hiçbir ülkeye almicaklar bizi:):):)Eki Görüntüle 455314
arkadaşlar ya iki gündür fenalardayızoğlumda kulak iltihabı oluştu ve uyanık olduğu her dakikada bangır bangır bağırıyor ve sonunda yorgun düşüp uyuyor, bir-iki saat sonra yine aynı, şu an yine bağırmaktan yorgun düştü, babasının kucağında uyuyor,
belirtileri netten okudumda aslında on gündür sinyalini veriyormuştu, ama biz anlayamadık
belirtiler, kafasını sürekli sağa-sola sallaması, ağrıyan kulağını omuzuna doğru bastırmaya çalışması, ağzını sürekli sonuna kadar açıp kapatması(açıp kapadığı zaman kulak kaşıntısına iyi geliyo) ama biz anlayamadık ve termalde de beş gün boyunca beş kere havuza girdi, sanırım oda tetikledi (halbuki çokta dikkat ettik, pamuk ve vazelin yaptık, kafasını hiç sokmadık)....
iki gündür çok kötü ağlıyor(gaz sancılarımızda bile böyle ağlamamıştı) bu sabah doktora götürdük, tamda üç aylık kontrolümüzde vardı, kulakta iltihap çıktı, üç iğne verdi, üçte ilaç verdi(antibiyotik, ağrı kesici ve kaşıntı giderici)...
hayatım çok geçmiş olsun. inşallah igneler tez zamanda etkisini gösterirde minik yavrun acı çekmez daha fazla. Allahım korusun hepsini inşallah. maşallah boyu kilosu da cok iyi miniğimin. kulagı da düzelir hayırlısı ile annesi inşallah
Çook geçmiş olsun canım inş.ilçalar iyi gelir hemen geçerarkadaşlar ya iki gündür fenalardayızoğlumda kulak iltihabı oluştu ve uyanık olduğu her dakikada bangır bangır bağırıyor ve sonunda yorgun düşüp uyuyor, bir-iki saat sonra yine aynı, şu an yine bağırmaktan yorgun düştü, babasının kucağında uyuyor,
Ayy kuzum çok üzüldüm ama bi sonraki mesajını okudum düzelmiş çok şükürKızlar o ılacı verdıgımden berı aysıma kusuyo,oylede bı aglayısı varkı ve kafasını nereye koysa oraya uyuyo,aglamaktan baska bısı yapamıyorum,esım gelıcek bırazdan,ooff cok kotuyum,hastaneye gıtmemız gerekıyomu kızlar,ılacımı kaldıramadı yavrum acaba?
Eki Görüntüle 455224
ve işte benim tosunum
pasaport çıkartmak için biometrik foto cxektirdik işte sonuç:) hiçbir ülkeye almicaklar bizi:):):)Eki Görüntüle 455314
Ay yine mi buluşma var, ben de gelmek istiyorum bu avrupa yakası buluşmalarına bir gün beylikdüzündeyim amamaksimum bahçelievlere kadar falan gelebilriim herhalde:S
eyüp çok uzak:S
Olur canım gelebilriim tabi, şimdi haftaya annemlerin yanına gidicem ordan dönünce ben de kaynaşmak istiyorum sizinle, işsiz de kaldım nasıl olsa değerlendirip sosyalleşeyim:)
dönence uyku düşmanı kesinlikle, ben uyuyacağı aman kesinlikle açmıyorum onu, uyku arkadaşı+müzik+ışıkları kapatıyorum+biberonunu veriyorum ve uyuyor.
dönence ise gündüz bağımsız olmak istediğimde maks 7 dakika işe yarıyor, almasamda olurmuş yani, neyse içimde kalmadı :)
Ben donenceyi kaldirdim cunku oynamaya ziplamaya gece uyanmaya basliyordu dikkatini dagitan herseyi kaldirdim odaya karartan perdelerden aldim ben direk yatagiina koyuyorum poposunu pispisliyorum on on bes dakika agliyor uyuyor ama bir saatten fazla degil gunduz uykusu yukari cekemedim bir turlu oyun arkadsini ise dis cikardigi icin agzina sokuyor yine uykusu dagiliyor yani
bnm dönencenin arkasında doğumdan 5 aya kdr yazıyo cnm belki Berra da büyüdü o yüzden oyalamıyodur..oyun halısını kullanmıyomusun o şimdi tutma ve oynama döneminde olduu için işe yarar diye düşünüyorm ama..bnm dönence çok işime yaradı ya yaklaşık 1 saate kdr oyalanıyo bazen..eşimle vakit geçirmek istediim zmn kurtarıcım bile oluyo :) çok heycanlanıyo onun altında ama bakalm bu 1 haftada bişey değişmiş mi..bnde oyun halısı alcam hala modele karar veremedm çok ayrıntıyı düşüüyorm bu Selçük konusunda yaa herşeyi ince eleyip sık dokuyorm en iyisi olsun istiyorm sonrada vakit geçiyo..
bide Berranın uyku arkadaşı ne? bnde arıyormda uyku arkadaşı olrk ne yapsam bilemedm
arkadaşlar elemsu arkadaşımızın prensesi Armin için dua edelim
ne memeyi ne mamayı kabul etmiyor
isteyenler birer yasin ya da ayetel kürsi okuyabilirmi acaba
tabi diğer bebişlerimiz içinde dua edelim, masivanın meleğinede ve geçmişi okuyamadım
kimler varsa hepsi için dua edelim olurmu
Nazarda coook onemlı kızlar,o gece mısafırlıkten gelmıstık ne olduysa o gece oldu zaten,ordayken ayy ne guzel bebek,ayy soyle yapıyo,ayyy boyle bakıyo falan nazar ettıler yavruma,yaw hıcmı bı yere cıkarmım kızımı,al bak bgn dugun var napıcamı bılemıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?