2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çok zor çok bieberon alıyosa sütünü sağıp biberonla ver canım sen,

çok geçmiş olsun canım inşallah kısa zamanda atlatırsınız
muhallebi gibi nasıl pınarcım,kendi sütümü ya da mamayı kaşıkla vermeyi deniyorum ara ara yarısını döküyo

arı mama ile yapıyorum
önce 2 tatlı kaşığı arı mamayı muhallebi kıvamına getirdim sonra 30ml aptamil (sütünü de karıştırabilirsin) yaptım içine karıştırıp biraz akıcı olmasını sağladım böyle böyle başladım ilk kutu bitti ikincinin yarısındayız,artık akşamları veriyorum sadece

tamam biliyorum arı mama 4. aydan itibaren kullanılıyo ama ne yapim yahu çocuk aç mı kalsın
mamayı vermeye başladığımda en fazla 4 gün kakasını yapmadı ve kakasının rengi koyu yeşil olmuştu bi kaç gün ara verdim kakası normale döndü bunu da belirtmek istedim canım

geçmiş olsun canım benim...senin bebekte rota virüsün belirtileri ne .
moralim çok bozuk.tahlil yaptırdık bugün yien idrar yolu enf. geçmemiş,yarın böbrek usg si çekilecek.ve 2. ay kontrolunden berı yani son 1.5 aydır kilo almamış,naapacam nasıl kilo aldıracam bu çocuga

yazıları hep okuma ile gecıyorum yazamıyorum cunku calısan annelere allah yardım etsın bende işi bırakanlardanım kimseye guvenemıyorum ama benım cocuk gelısımı mezunuyum o yuzden evde bebek bakmak ıstıyorum bebeyımle aynı olacak am abakalım kısmet

günaydın pınar, atlas memeyi emmek istemyor mu kaçırdım sanırım..yoksa süt azlığı yüzünden miydi? bu arada ege nin sırtı buz gibi oluyor gecenin bi vakti. gene üşüteceğim diye korkuyorum. hel de pencereyi ödüm kopa kopa açıyorum..

Sevgili Anneanneler-Babaanneler,

Kızınızın/gelininizin sütünün yeterliliğini sorgulamayınız. Hele de emzirmeyi yeni öğrenen bir anneye “Sütün yaramıyor” gibi yıkıcı nitelikte yorumlar zinhar yapmayınız.

Anne sütü ekşimez. Memedeki süt hiç ekşimez. Yoğurt değil ki bu…

Sizin zamanınızda hazır bebek bezlerinin, otomatik çamaşır makinelerinin, mutfak robotlarının olmadığını biliyoruz. Lütfen siz de bebeklere yönelik televizyon kanallarının, GDO’ların, cıngıl cıngıl reklamların olmadığını biliniz.

Evet, sizin zamanınızda bebekler altı aylıkken bezi bırakıyordu. Öte yandan yenidoğan bebekler iki (üç??) ezan geçmeden emzirilmiyor, şekerli su veriliyordu. Sütlü pirinç unu da oldukça popüler bir mamaydı. Anlayacağınız sizin zamanınızda yapılan her şey doğru değildi, devir değişti.

Kısacası, “Bizim zamanımızda …” diye başlayan cümleler kurmadan önce sizin zamanınızda yaşamadığımızı lütfen unutmayınız.

Kızınızın/gelininizin herhangi bir cinsiyetten çocuk doğurması konusunda ısrarcı olmayınız. Unutmayınız, babalar ne verirse anneler onu pişiriyor.

Torununuzu parka götürdüğünüzde lütfen dikkatli olunuz. Onun için değil, kendiniz için. Maazallah bir gün kaydıraktan kayarken bir yerinize bir şey olacak.

“Bir yeri şişer, canı çeker” diyerekten bebeğimize çikolata, kahve, kola ve bilumum alakasız yiyecek-içecekleri lütfen tattırmayınız. Bir yeri şişmez. Şişse de iner.

Torununuzun sağ elini kullanması konusunda ısrarcı olmayınız. Bırakınız, hangisini istiyorsa onu kullansın. Solak olmasında hiçbir sakınca yok.

Evet, biliyoruz çocuğu şımartmak büyükanneliğin doğasında var. Ancak bunu yaparken mümkün olduğu kadar biz anneleri zor durumda bırakmamaya çalışınız. Kötü alışkanlıkların yerleşmesinin kısa sürdüğünü, ancak unutturulmasının vakit aldığını unutmayınız.

Karşı olduğumuzu bildiğiniz şeyleri gözümüzün önünde yaparak bizi kötü polis olmak zorunda bırakmayınız. Biz yokken yapınız ve bize söylemeyiniz.

Anneler çocuklarını aç bırakmazlar. Bir çocuk sürekli yemek yemek, tombul olmak zorunda değildir. Obezite denilen şey günümüzün önemli sorunlarından biridir.

Benzer şekilde anneler çocuklarını hasta da etmezler. Çocuklar kendileri hasta olurlar. Rica ediyoruz en ufak bir burun akıntısında“Annesi hasta mı etmiş benim kuzumu?” demeyiniz.

Aslında çocuğumuzla aynı ortamdayken bizden “annesi” olarak hiçbir zaman bahsetmeyiniz. Bizim de ismimiz var.

Anneler çocuklarını ağlatmazlar. Lütfen, lütfen çocuklarımız ağladığında “Neden ağlıyor?” diye sormayınız. Gerçek şu ki çoğu zaman neden ağladığını biz de bilmiyoruz. Kendi de bilmiyor.

Televizyonun faydalı bir şey olduğu yanılgısından kurtulmaya çalışınız. Torununuzun bir şeyler öğrendiği iddiasını bırakınız; Peppee’yi izlemeyi siz de seviyorsunuz, itiraf ediniz.

Hayır, lazımlıklı mama sandalyelerinden istemeyiz; teşekkür ederiz.

Haklıymışsınız, anne olunca anladık.

Biliyoruz, anneanne-babaanne olunca yine anlayacağız.

İşbu mektupla ilgili anlayışınız için teşekkür eder, ellerinizden öperiz.

Anneler....

pınarcım daha çok küçük Armin mama bile vermek istemiyorum arı maya daha ilerki aylarda,dr gerek görmedıkce vermıycem

moralim çok bozuk.tahlil yaptırdık bugün yien idrar yolu enf. geçmemiş,yarın böbrek usg si çekilecek.ve 2. ay kontrolunden berı yani son 1.5 aydır kilo almamış,naapacam nasıl kilo aldıracam bu çocuga

bizde böbrek ultrsonu çekirdik çok şükür bişi çıkmadı bu gün çıkacak 2 tane daha tahlilimiz var onlarda temizse bişi yok dedi doktor
inş. sizin ultrasondada bişi çıkmaz

canım eskisi gibi emmeye yatırınca avaz avaz bağırmıyo artık ama az emiyo o yüzden muhallebi gibi yapıp veriyorum
çünkü süt kaşıkla verilmiyo ziyan oluyo maalesef

benim kızımda da son dönemde kilo alamama problemi baş gösterdi. doktor ek gıdaya alışma süreci olarak bu ay gece yatmadan önce muhallebiye başlattı hem de kilo aldırır biraz dedi. ama gel gör ki muhallebiyi zaten yememek için diretiyor zorla yediriyorum bir kaç kaşık da olsa. sonuçta yine de yiyor bir miktar ama kilo alımında gözle görülür bir fark yok bnce. yarın sabah sağlık ocağına götürüp tarttırıcaz bakalım. çok moralim bozuluyor. inek sütüne de alerjisi var sanırım dr ondan şüphelenmişti gecen ay. keçi sütü maması verdi muhallebiye koymak için. onu da yemiyor maalesef. tadını beğenmedi ağzına sürmüyor. napıcamı şaşırdım. idrar yolu enf fln mı oldu acaba o geliyor aklıma şimdi de. Allah daha beterini vermesin. çölyak hastalığı gibi bir takım hastalıklar var bebişlerin kilo almasıı engelelyen. bide süt alerjisi çıktı başıma inşallah böyle bir hastalığın habercisi değildir bunlar.

canım muhallebiye formül mamayı nasıl karıştırıyorsun

pirinç ununu suyla pişirip daha sonra içine mamayı ekliosun. bize doktorumuzun verdiği tarif şöyle: yarım su bardağı su, 1.5 tatlı kaşığı pirinç unu, 3 ölçek mama

yani toz olarak pişmiş pirinç ununa ekleniyo doğru dimi
ben formül mamayı suyla hazırlayıp mamanın içine karıştırıyordum

pirinç ununu beğenmiyorsa arı mamanın elmalı muzlusu var belki onu sevebilir

yani toz olarak pişmiş pirinç ununa ekleniyo doğru dimi
ben formül mamayı suyla hazırlayıp mamanın içine karıştırıyordum

evet toz olarak suda pişirdiğim pirinç ununa ekliyorum. sadece pirinç unu verdiğimde yiyor ama içine mama ekleyince yediremiyorum. ağzından püskürtüp ağlamaya başlıyor. arı mamayı hiç denemedim. deneyelim bakalım.

emziriyorsan pirinç ununun içine koyma formül mamayı derim ben
zaten seni emiyorsa alıyordur gıdasını

Son düzenleme:
tünaydın kızlar,, dün gece saat 23.00 de bereni emzirdim saat 02.00 ye alarmı ayarladım fakat gel görki alarmı duymamışım bile ve beren bidaha sabah 6.30 da uyandım 7.5 saat uyudu uyanmadan memede almadan ilk defa bukadar uzun uyudu..

merhaba arkadaşlar;
yaklaşık 1,5 ay annemlere gitmiştim yeni geldim orda girmeye hiç fırsatım olmadı hepinizi ve paylaşımları çok özledim

kızıma oyun halısı alıcam tavsiye ediceğiniz model varmı netten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…