- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #60.521
Bernacım gecmiş olsun . Benım bı bılgım yok ama sma diye bı mama var herhalde anne sutune yakın dıyorlar, bide onu denesen. Bende şimdi acılden geldim felaket bır kulak agrısı ıle gıttım sag kulakta ıltıhap çıktı( Mehmet Can da oksuruyordu bi kaç gundur onunda bogazında kızarıklık çıktı doktor surup verdi. Mart anneleri dökülüyor bu ara nazar degdi bızlere (
herkese iyi haftalar..
kızımın bugün 4.ay aşısı var. inşallah hzursuz olmaz. Ateş vs yapıyormu. Akşamda söz var oraya gideceğiz. huzursuz olmaz kuzum inşalalh canı yanmaz..
Günaydın kızlar yorgun bi p.tesi sabahından herkese merhabaaa.Dün aşırı sıcaktan kavlatıyı kliması olan bi yerde yapmak için çıktık bizim klima geldi ama servis çarşamba gelip kuracakmış sonra da avm ye gittik gezdik e-bebek mağazasında Gülnihali bumbaa ya oturdum çok sevdi ya gülmeye başladı direk rengi hoşuna gitti galiba alacaktım 150 dedi nette 130 ama netten sipraiş ederim dedim almadım Gamzenin sayesinde haberim oldu bu üründen çok güzelmiş ya çok şeker duruyor içinde Gülnihaltabi günün bide sonu var eve geldik uyuyordu yarım saat sonra uyandı ve yok böyle çığlık ya susmuyor ödüm koptu bişey oldu diye küvetini doldurdum çok sıcak yapmadım suyu ılık yaptım içine soktum ve sustu yavrum sıcaktan bunlamış herhalde
yaaaa tatalım benım bebegımınde aşısı var bugun inşallah huzursuz olmazlar yaaa bıde ben işteyım babasıyla annanesi götürcek kendımı cok suçlu ve mahçup hıssedıyorum bebegıme karşı :26::26::26::26:
Kızlar bana akıl verin tatil için antalyaya gidecez 2-3 gibi izne çıkıyorum ama haberlerde 48 dereceyi bulmuş diyor Gülnihal burda nefes almakta zorlanıyor orda nice olur halimiz aklımı kurcalıyor ya:26:
kızlar şimdilerde havalar çok sıcak 37 derece olması normal benim kızımın ateşi çoğunlukla 37,1. 38e yaklaşmadıkça calpol vermeyin daha şimdiden ilaca alıştırıyorsunuz bebişlerinizi.
benim kızımında ateşi aynı 36.8 en fazla 37 oluyo biz 3.5 aylıkken 2 dişimizide çıkardık şimdi üstler kaşınıyo ama daha zaman var ona sulu diş kaşıyıcıları verin buzdolabında dursun yada soğuk havuç verin kemirmeye çalışsın rahatlar ama ilaç şurup yada fitil vermeyin çıtçıtlılarla dursunlar evde duş aldırın bol bol ama gerçekten ateşi yükseldiğinde bu sefer ilaçlar fayda etmez
benm kızım da 2 ay 20 günlükken idrar yolu enf. yüzünden 1 hafta hastanede yattı. çok kötüydü Allah bir daha göstermesin bize de kimseye de
canım 36.8 ateş değil ki 37 de ateş değil havalar sıcak ben kendiminkini ölçüyorum benmki bile 37
Arkadaşlar merhabalar,geçmişi okurken konuya pat diye dalıyorum ama, 37.8 in üzeri ateştir.Annelerin daha rahat anlaması için ortalama 37 buçuk denir. 37.5 in altı ateş değildir,boşuboşuna ateş düşürücü verip direnç gelişmesine neden olmayın..
Günaydın şekerlerrrr
2günlük küçük bir Ağva kaçamağından sonra :)) Minik kuşum Alya'm biraz ürktü denizden , dalgalara bakakaldı,su da biraz soğuk geldi sanırım. Ama olsun alışcak alışcak :)) Ben 2 günde kıpkırmızı oldum her zamanki gibi, sabah 9 da ve akşam 18:30 saatlerinde denize girmemize rağmen, 50 faktör güneş kremi kullanmama rağmen :S Neyse ki bir kere Silverdin sürmem yetti,gece ağrım sızım yanmam olmadı :))
Geçmişe göz attım atabildiğim kadar,Alya'm çok izin vermiyor çünkü.
Nalancım tatlım size çok geçmiş olsun. Hem sen hem yakışıklı oğluşun inşallah tez zamanda atlatırsınız. Bende kronik faranjit var , bademciklerimi aldırdığımdan yani 7 yaşımdan beri var ve sık sık tekrarlıyor. İlaç genelde kullanmıyorum böyle çok yataklara düşmediysem. Sıcak şeyler tüket bitki çayları mutlaka,boğazın yumuşak kaldığı sürece rahat edersin,öksürüğün azalır. Ihlamur elma armut limon kuşburnu ne bulursam hepsini bir kaynatıp balla içerim ben böyle olunca. Seviyorsan çubuk tarçınla kaynatılabilir.
Masiva btanem oğluna çok geçmiş olsun. Kulak enfeksiyonunun tekrarlamasına çok üzüldüm. İnşallah tez zamanda iyi olur minik yavrun.
Gamzecim sende rüyaaa gibi Ayder seyahatinden sonra döndün yuvanaa :)) Yazını sabırsızlıkla bekliyorum. Karadeniz turu yapmak benimde aklımda,eşim izin alabilirse tabii kiii :)
Hoş geldin canımmm açık tenlisin ya ondan ben kolay kolay yanmıyorum ya acaip bi cildim var galiba sadece kararıyorumAlya'nın denizde resimlerini çektiniz mii
hadi ya ben de mi geçsem ki, kaç kilo aysima?
Günaydın şekerlerrrr
2günlük küçük bir Ağva kaçamağından sonra :)) Minik kuşum Alya'm biraz ürktü denizden , dalgalara bakakaldı,su da biraz soğuk geldi sanırım. Ama olsun alışcak alışcak :)) Ben 2 günde kıpkırmızı oldum her zamanki gibi, sabah 9 da ve akşam 18:30 saatlerinde denize girmemize rağmen, 50 faktör güneş kremi kullanmama rağmen :S Neyse ki bir kere Silverdin sürmem yetti,gece ağrım sızım yanmam olmadı :))
Geçmişe göz attım atabildiğim kadar,Alya'm çok izin vermiyor çünkü.
Nalancım tatlım size çok geçmiş olsun. Hem sen hem yakışıklı oğluşun inşallah tez zamanda atlatırsınız. Bende kronik faranjit var , bademciklerimi aldırdığımdan yani 7 yaşımdan beri var ve sık sık tekrarlıyor. İlaç genelde kullanmıyorum böyle çok yataklara düşmediysem. Sıcak şeyler tüket bitki çayları mutlaka,boğazın yumuşak kaldığı sürece rahat edersin,öksürüğün azalır. Ihlamur elma armut limon kuşburnu ne bulursam hepsini bir kaynatıp balla içerim ben böyle olunca. Seviyorsan çubuk tarçınla kaynatılabilir.
Masiva btanem oğluna çok geçmiş olsun. Kulak enfeksiyonunun tekrarlamasına çok üzüldüm. İnşallah tez zamanda iyi olur minik yavrun.
Gamzecim sende rüyaaa gibi Ayder seyahatinden sonra döndün yuvanaa :)) Yazını sabırsızlıkla bekliyorum. Karadeniz turu yapmak benimde aklımda,eşim izin alabilirse tabii kiii :)
Gamzecım,masıvanın oglunun kulak rahatsızlıgı dugunlerınde bı kere daha tekrar etmıs ne yazıkkı aynı zamanda nalanda kulak agrısından dolayı acıle gıtmıs,kulaklar karıstı:)
bu arada kulak demıskern bende dogumdan berı kulaklarımda bı doluluk hıssı yasıyorum ama nasıl rahatsız edıyodu,doktora gıttım sol kulagımda kucukken gecırdıgım kulak agrısından dolayı kulak zarımın yırtıldıgını ama kendı kendını onardıgını soylemıs,hayret ettım su yasımda yenı ogreıorum kı ben kucukken cok cıddı kulak agrıları cekerdım,bu arada doktor kulaklarını yıkatabılırsın ıstersen dedı,hıc yaptıran varmı bu ıslemı,yaptırsammı,bı faydası olurmu acaba?
bende yazmamı sabırsızlıkla bekliyorum canım, Berra mememden ayrılma inceliğini gösterirse :)
bu arada masivanın rahatsızlığını ben mi kaçırdım yoksa sen mi hastaları karıştırdın :)
boğazı kızaran ve öksüren Nala'ın oğlu Mehmet Can, kulağı ağrıyan Nalan
azeri, canım bence antalyaya gitme işini bi daha düşünsenhakikaten acayip sıcakmış. inşallah siz gitmeye normale döner şu sıcaklar ve tatilin keyfini çıkarırsınız inşallahh...
gamze, hoşgeldiiiinnn... buz gibi havalar da getirirsin inşallahh.. malum yanıyoruz. bu araa sen şimdi berra yı nasıl eğiteceksin tekrar. benim oğluş 3.5 aylık artık uyku eğitimine başlayayım diyorum.. he zamanki gibi fikirlerini paylaşırsan sevinirim. fırsat bulursam bizim gün içindeki düzenimizi anlatayım bi ara. feeber mi yoksa easy mi uygun fikir ver bana..
isolde bıktım yeşil sümüksü kakadan.. çok fena çokkk ... sizin geçti sanırım.. ne yaptın sen geçirmek için. ben probiyotik veriyorum şu an..sanırım antibiyotik kesecek bizimkini..
Nalancım snada çok geçmiş olsun cnm..umarım Mehmet Canım iyidir şimdi..Allah onada şifa versin..Bernacım gecmiş olsun . Benım bı bılgım yok ama sma diye bı mama var herhalde anne sutune yakın dıyorlar, bide onu denesen. Bende şimdi acılden geldim felaket bır kulak agrısı ıle gıttım sag kulakta ıltıhap çıktı( Mehmet Can da oksuruyordu bi kaç gundur onunda bogazında kızarıklık çıktı doktor surup verdi. Mart anneleri dökülüyor bu ara nazar degdi bızlere (
canım zaten sağmadıım için bu kdr azaldı..doldu doldu emmeyince geri kaçtı..napiim eşim kızıyodu asla sağmıcaksın sütünü azaltıyo o makina diyodu sağmadım böyle oldu..ama şimdi sağıyorum..3 saatte bir sağmaya çalışcam..umarım Selçuk bir an once düzelip tekrar emmeye baslar. Nazar değdi bebislere. bernacim sende sut sağmaz makinesi vardı diye hatırlıyorum. Selçuk emmiyorsa sut sağma makinesi ile arttırmaya çalışsan belki oyle artar yeniden. 3 saatte bir sağsan. O arada da Selçuk emmeye baslar insaallah.
uyurkende mızmızlık yapıyodu şimdi düzelmeye başladı Fulyacım yavaş yavaş iştahı yerine geliyo heralde..berna canım sagsana sütünü selcuk emmene kadar sütün kesilmez..uyurkendemi emmiyo? Allah yardımcın olsun canım benim insallah düzelir en kısa zamanda
yok cnm mamayla alakalı değilmiş onu anladm bzmkiler bu zmna kdr anne sütünden başka bişi yemedkleri için mama onlara tuhaf geliyo..ama az brz almaya başladı mamayı..değişik bir mama kullan istersen bi dene onu ama benim kkızımda mama içmiyo sütüm azaldı promalt falan içiyorum ama yetersiz kalıyo zorla kaşıkla içiriyorum zamanında alıştırmadığımız için şimdide içmiyolar
evet cnm emzdikçe geliyo bnde elimden geldii kdr emzirmeye çalışıyorm..bernacım sen sürekli emzir emzirdikçe geliyo süt bi de koşullandırma kendini bitti diye o çok etkiliyo gerçekten yaşadım bizzat.bizde kilo almayınca drher öğünde 30 cc mama var dedi ama nerdeyse tüm markaları denedim hiçbirini yemedi öğürdü kustu,dr yapacak bi şey yok bazı çocuklar süte alışkın oldugu için yemez mama dedi.
miray hepimizinki öyle..ya sıcaklardan çocuklar ne olduklarını şaşırdılar yada bu aylarda mutasyona uğruyolar..Kızlar geçen hafta 10 gün tatildeydik biliyorsunuz, kızım da çok usluydu, hiç sorun yaşamadık, hatta halaları falan böyle 10 tane olsun bakılır diyorlardı...
Dün annemlere gittik, eşim gidelim dedi, ama annemlerin orası bize 1 saat ve sıcak bi yer...Neyse 1 gece kalmalı gittik ama Lidya gece 10 gibi bir bastı yaygarayı, nasıl ağlıyor anlatamam, tüm mahalle camlarda falan düşünün, ne yapsak susmadı, yavrum sıcaktan bunaldı sanırım çünkü kendi evimiz o kadar sıcak olmuyor...Neyse güya kalacaktık inanmazsınız ama gece 12 de yola çıktık döndük, arabada bir uyudu sabah 10.30 a kadar...
Ama bugün hala aynı, uyanık olduğunda sürekli bir ağlama hali( önceden yerde kendi kendine dururdu, oynardık onla, ben işimi de yapardım ama 2 gündür ne oldu anlayamıyorum ((
yok anam bn onuda denedm almaynca almıyo..çok istikrarlı ve kararlı bi oğlum var bişeyde diretiyosa istersen maymun ol fayda etmiyo..kızlar diş çıkarırken memeyi bırakmak üzere olan bebişlerinizi ayakta gezerek emzirin bir süre sonra mayışıyolar zaten o zaman oturabilirsi
niz ben öyle yapıyorum.yoksa bırakırlar tamamen memeyi bu devrede
çok saol cnm denicem bu tarifi..
berna canım arkadaşların dediği gibi sağmayı denesen iyi bir fikir gibi görünüyor..ben mama bir kez denedim aptamildi sorun yaşamamıştım..inşallah selçuk da kabul eder..bi de canım vaktin olursa şu linkteki tarife bir göz at istersen..ben süt artırımında faydasını görüyorum..(yalnız sütü günlük olursa daha iyi oluyor)
İncir Uyutması | Oktay Usta Yemek Tarifleri Web Sitesi
çok çok geçmiş olsun Bernacım, 5 gündür yoktum buralarda kusura bakma şimdi gördüm...
....
canım, ferber ile yarım saat önce eğitime başladım zaten, şuan uyuyor, yeni dönemide blogda ayrıca anlatacağım zaten, bebekler 5,5 6 aylık itibariyle bambaşka oluyorlarmış ve tüm eğitimler sıfırlanıyormuş zaten , şuan yaşadığımız durumda bu dönemin getirisi zaten, şuan notlar alıyorum , genel durum notlar ile ortaya çıksın , yazıcam hepsini.
bu arada easy yi bir eğitim şekli olarak düşünme o bir yaşam şekli, yatır-kaldır, şşş-pat, ferber, bunlar uyku eğitimi yöntemleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?