- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #60.961
evet bu gece sahurrr:) eşim dediki sen hiç kalkma sahurlarda ben kalkar hazırlarım, amma velakin eşim ben kalkmassam hayatta kalkmaz o yüzden kalkmayı düşünüorum bende,
oruç tutamasakda oruçluya gece gece sahur hazrlamanın eşlik etmenin sevabına nail oluruz belki:)
bende ramazanın ilk günü, kadir gecesi günü ve arefede tutmayı düşünüorum inşallahh, ama eşim kızdı, tutma sakın dedi, cünkü eşim sabah gece vardiyasından cıkıp gelip yatıcak ve ben oruçlu halimle tek başıma bebege bakıcam ve yemek yapıcam eşim müsade etmedi hem cok gec acılıo oruç sütün kalmaz hem de güçsüz düşersin cocugu elinden falan düşürürsün tutma dedi napsam acaba
Bende çookk tutmak istiyorum ama ben günde 3 lt su içmezsem fenalardayım o biçim. O an susadıysam ve içemezsem tansiyonum oynuyor. Hamilelğimde başladı emzirirken böyle devam ,, inşallah emzirme kaynaklı geçici bir problemdir. Sahura kalkıcam bende inşallah adam zaten çalışıyor,oruç tutuyor yazık günah bende kalkıp yemeğini hazırlayım bari diyorum. Dünden beri düşünüyorum o saatte ne yapılır,ne yenilir kestiremiyorum :S Evlenmeden önce annem yapardı hep, böyle olunca afalladım :)
sağol canım ii çok şükür giriyorum aslında ama bazen kapatıp kalkmak zorunda kalıyorum yazamıyorum uzak kaldım :)İclal canım çok sağol yoksun sen ben mi göremiyorum kızın nasıl
canım boğazında kızarıklık yoksa belki de tükürüğünü yutup öksürüyordur benimki bir ara öyle çok öksürüyordu dr.um bana şurup verdi kızıp dr.u değiştirdim bir daha gitmedim ona :) ki kızım da hasta değilmiş. bir dr. olarak o bana demeliydi bu dönemde tükürüğünü yutuyor olabilir diye.bu ara hepimiz dökülüyoruz
ben de sağlık ocagına gittim geldim doktorla dialogumuzu aynen yazıorum
-doktor bey öksürüyor balgamlı ama balgamı atamıyor kusarsa öyle atabiliyor
.reflüsü var ya ondandır
-yok reflü oldugu zamanlardaki gıcık tutar gibi bi öksürük değil baya baya öksürüyo üşüttük biliyorum
.reflüsü geçinceye kadar olabilir
ve sonuç doktoru öksürdüğüne inandıramadan eve döndüm
ciğerleri temiz hırıltı filan çıkmadı şükür
ama benim korkum ilerlemesi. önlem olarak ne yapabilirm dedim hiçbi şey dedi
asist verdi ilerlerse ver dedi
çoook geçmiş olsun canım. 6. ayınız da kutlu olsun.kızlar ek gıda konusunda çok acelecisiniz deyip kendi durumumuzu bildireyim....
doktora gittik 1 saat önce burnundaki ses için gitmiştim, Berra'nın sırtındaki döküntüler ile geri döndümsalgın varmış ateş-vücutta döküntü ve burun tıkanıklığı belirtileriymiş, bizde ateş yok birtek, geceki saat başı ağlayarak uyanmasıda bundanmış.
takip edicez ateş çıkması veya döküntü artmasında hastaneye gidicez yine
6. ayını doldurduğu gün, pasta kesecez derken başımıza gelene bakın ya(((
ek gıdaya bu hafta geçecektik ,döküntü nedeniyle en az 1 hafta bekliyoruz...
geçmiş olsun Rabbim acil şifa versin canım.Ek gıdalardan bahsetmisken kış için tarhana yaptık önceki gün. Kaynanamdan yoğurt ve un istedim diye yanındaki ÖZ! torununada istedi. O bana yapıp göndereceği yerde benden istiyo 2 çocukla nasıl uğraşır demiyor. Neyse Allaha havale ediyorum.
Bu arada sabah uzandığında didos kaka yapmıştı ve şu saate kadar 2 kere daha yaptı. Uzun zamandır yarım günde 3 kez kaka yapmamışti, şaşkınim.. Inşallah başka bişey olmaz.
Hasta olan tüm anne ve bebişlere geçmiş olsun, Rabbim şifa versin
sağlıklı olsun da önemli olan o canım. benim de bebeğim zayıf ben de bazen takıyorum biraz aman napalım büyüyünce kapatır inş. benimki de 4. ayı bittiğinde 6000 gr.dı. şimdi 4ay 19 günlük ben tartıyorum galiba sadece 300 gr aldı yani bu ayı da max. 500 gr.la bitircez ki az alıyor diye mama veriyorum artık değişen bir şey olmadı.Merhaba canlarımm , geçmişe az biraz göz attım atabildiğim kadar
Gamzecim Berraya çok geçmiş olsun demek salgın varmış,tez zamanda şifa bulsun inşallah. Tüm hastalıkla uğraşanlara da acil şifalar diliyorum.
Bizimde sabah 4.ay aşılarımız vardı,Alya çok üzmedi beni sağolsun aşıdan sonra kucağıma alınca sustu miniğim. Kilo alımımız yine az, yarım kilo almış bu ay. 5500 olmuşuz. Sağlığı maşallah çok iyi, bu yüzden doktor kiloyu dert etmememi söyledi yine.Israrla anne sütü sadece diyor bende anne sütü veriyorum , ek gıdayı 5. ay bitsin 6. ay başlangıcı ancak başlarız diyor. Bende meyveleri falan tattırdığımı söyledim tadına baksın ama öğün olarak verme erken dedi, her gün 1 meyveyi tatsın ki alerjisi olup olmadığını anlayabilesin dedi. Bizde durumlar böyle. Moralsizim biraz
benim bebeğimde daha 2 ay 20 günlükken +++ çıkmıştı bizi hastaneye yatırdılar canım ihmal etme ver antibiyotiğini ateşli geçirmek tehlikeliymiş inş. atlatır bebişin hemen.Kızlar ya idrarda ++ çıktı lökosit, antibiyotik verdi doktorablamı aradım çok değil dedi, ilacı vereyim mi dedim ver tabi dedi, ama ben antibiyotik vermek istemiyorum o daha çok küçük , ama 2 doktordan iyi mi bilecem, sizde neler dediler doktorlar bu durumda? kusma ateş olursa getirin dedi
çok geçmiş olsun canım.Iyi geceler arkadaşlar.
Şu pis salgın Defne'mi de buldu. Bugün öğle uykusundan uyandı ve halsizlik vardı. Yemek yemedi. K..puz yedi biraz ve komple çıkardıateşide kulaktan 37.3ü buldu. Banyoya sokup ılık duş aldırdım, sonra gezmeye gittik. Hava alsın diye. Dışarda küçük bi paket gofret yedi. Buna şükür dedim.eve geldik sürekli su içti. Sonra da yine aynı tablo, hepsi dışarı calpol vermiştim azıcık düşer gibi oldu geri çıktı ateşi. Az öncede pedifen verdim. Aç aç yattı didem'im de yazık bugün hiç ilgi göremedi..
bana da 9 damla dedi. dr.um sa 10 damla ver bir şey olmaz dedi. benim kızımda kansızlık var çünkü kan değerleri düşük çıktı.bebişleri hasta olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun
ya benim kızımın da saçları yok çok özeniyoruz neyse özencimizi ablanın saçlarıyla gidermeye çalışıyoruz :)
siması neye benziyors arkası o olur derler erkeğe benzetiyorlarsa ikincisi erkek olabilir yani...
bu kan damlası da tam bir muamma biz 7 kilo bile yokuz 9 damla dedi ebe şimdi annemlerdeyiz onların ebesine götürdük doktor teyzemize de daha önce gitmiştik tlf edelim artık bakalım o ne diyecek
biz ek gıda olarak yoğurt ve meyvelere başladık hadi hayırlısı ablasından çektiklermi bundan çekmem inşallah
merve ve life84 benim kızı da aralarına alsın minikleriniz nooolur zira elifim de de aynı gün doğdu
kayınvalidem geçenlerde çarşıda yürürken gözü kararıp düşmüş
kan revan içinde kalmış, burnunun üstüne düşmüş
ambulans çağırmışlar acile götürmüşler serum falan takılmış,
şükür hiçbişey olmadıama cok üzüldüm ya kıyamam
Alya ya o bakıcak bi de
daha evvelden anlatmştım zaten size, kayınvalidem baya rahatsız,
tansiyonu var, bi gözü cok az görüyor, bi anda durup duruken uyuyakalıyor,
sürekli ishal oluyor wc ye gidene kadar altına kaçırıyor, ve wc ye girince
yaklaşık yarım saat duruyor, ve kemik erimesinden dolayı elleri bi anda
kitleniyor ve elinde ne varsa yere düşürüyor((
kendi annem bakamaz cnkü 9 yaşında kardeşim var onu okula gönderiyor ancak
yaz tatillerinde bakabilir ki benm annemde az bucuk sinir hastası tahammülsüz,
küçük kardeşime bile o bakamamıştı benle ablam bakmıştık ona o bebekken,
yani napıcam bilmiorum dua edin kızlar şu günlerin yüzü suru hürmetine
mıraycım evlılık yıldonumunuz kutlu olsun...
Yarında bızım 4.evlılık yıldonumumuzmus,müş dıyorum cnk bundan yenı haberım oldu dusunun yanı neadar uzaklasmısım bu dusunceden....
Ben bazen kendimi kaybedip bağırıyorum,insan tabi ki de üzülüyor ama bizde insanız, sınırlarımızı zorluyorlar bazen.. Ferber i bende çok istiyorum ama eşim izin vermiyor kavga üstüne kavga ne zaman ferber konusunu açsam. Çocuğunu ağlatamazmış Allahımm sanki cimcikleyip atlatıyoruz,çocuk kendisi ağlamak istediği için ağlıyor. Acımasız anne konumuna sokuyor sanki,ağladığı anda yattığı yerden kaldırıyor bir türlü öğrenemedi ne yapması gerektiğini.Bende geceleri ona uyutturuyorum çocuğu sallıyor ayağında. Madem öyle işte böyle diye.
salla salla nereye kadar canım . biz de insanız.kendi kendine uyumayı biz öğreteceğiz bebişlerimize. onlar nasıl alıştılarsa öyle isteyecekler. ilk gün biraz zor olacak ama denemekten de vazgeçmeyeceğim. 1 ay sonra işe başlayacağım kayınvalidem bakacak onun için de rahat olur sürekli sallamaktansa
Alya ya o bakıcak bi de
Alya ya o bakıcak bi de
Alya ya o bakıcak bi de
benim bebeğimde daha 2 ay 20 günlükken +++ çıkmıştı bizi hastaneye yatırdılar canım ihmal etme ver antibiyotiğini ateşli geçirmek tehlikeliymiş inş. atlatır bebişin hemen.
cnm bende kutlarım Berramızın 6. ayını:) o çantadaki resme (maşşallaahh) bende hasta kaldım cnm:)
yazın da her zamanki gibi şahane olmuş ellerine sağlık cnm, şmdi sen kan ilacını vermiorum diyince bendemi hiç
başlamasam dedim bizi biraz daha aydınlatırmısın cnm.
le-ga-be-be ye gelince, bende başta le ye takılmıştım dierleriini çözmüştüm cünküle' olsaydı lö diye okurdum
fransız bi esinti derdimeşinin adıdır muhtemelen ve L ile başlayan erkek ismi Levent olsa gerek dedim,
Türkçe de L ile başlayan erkek ismi fazla yok galiba hatta başka yok galiba dedim:d yani senin anlıcagın az biraz beyin
jimnastigi yaptrdın bizekeşke fücut jimnastigide yaptırabilsen bize cnm
ayrıcaaa demek sende benm gibi 2. bebek düşünüosun:) ben (Allah nasip ederse) 2014 de hamile kalıp 2015 de 2. bebeğimi
dünyaya getrmek istiorum, sen kaç yaş koymayı düşünüosun aralarına cnm
oh oh belki ikincininde diyosun demek 6.ayda başlanıyormuş 2. bebek özlemine :)
biz 4.ayımızdayız ikinciyi düşünmek bile istemiyorum
dün polis olan kardeşim ameliyat oldu kıl dönmesinden,
şükür iyi şimdi hastanede yatıyor,
cok kırgınım ona ama genede yansıtmadım,
gecenlerdede cok feci bi olay yaşadı zaten,
bi kadın cinnet getirmiş ve evini yakmak istemiş
kardeşim müdahale ederken kadın benzin dökmüş kardeşimin
başına, elindeki bıçagı tam saplayacakmış kardeşim elinden almış bıçagı,
ve kadın koşmuş mutfaga çakmak aramış Allahtan bulamamış,
ardından kettle dan sıcak suyu almş gene kardeşimin üstüne dökmüş,
Allahtan su henüz tam ısınmamış yada soğumuş,
cok şükr bişey olmadı sonsuz şükürler olsun rabbime..
cok pskolojisi bozuldu kuzumunkeşke hiç polis olmasaydı
cnm aynen susuzluk cok zor ki keyfimizden dolayı değil bebeklerimiz için tutamayacagız:/
cnm gecenlerde bi blog buldum Birsencenin mutfagı die, orda cok hoşuma giden tarifler buldum,
hani zaten cok iştahsızımya biraz bakiniyimde ne iştahımı kabartır dedimdi hehehehe
valla ben cok begendim ordaki tarifleri, bi bak istersen kuzum fikir olur,
bide bikaç arkadaşımı iftara almak istiorum ama benm arkadaşlarım biraz cinsler,
normalde görüşürler ederler ama böyle hususi davetlerde bi arada olmak istemezler,
bende kırk sefer alamam kimseyi, bi sefer yapıcam cagırcam gelen gelir gelmeyen gelmezzz
bebekle nasl yapıcam edicem bilmiorum ama inş üstesinden gelirim ya
sağol canım ii çok şükür giriyorum aslında ama bazen kapatıp kalkmak zorunda kalıyorum yazamıyorum uzak kaldım :)
canım boğazında kızarıklık yoksa belki de tükürüğünü yutup öksürüyordur benimki bir ara öyle çok öksürüyordu dr.um bana şurup verdi kızıp dr.u değiştirdim bir daha gitmedim ona :) ki kızım da hasta değilmiş. bir dr. olarak o bana demeliydi bu dönemde tükürüğünü yutuyor olabilir diye.
çoook geçmiş olsun canım. 6. ayınız da kutlu olsun.
geçmiş olsun Rabbim acil şifa versin canım.
sağlıklı olsun da önemli olan o canım. benim de bebeğim zayıf ben de bazen takıyorum biraz aman napalım büyüyünce kapatır inş. benimki de 4. ayı bittiğinde 6000 gr.dı. şimdi 4ay 19 günlük ben tartıyorum galiba sadece 300 gr aldı yani bu ayı da max. 500 gr.la bitircez ki az alıyor diye mama veriyorum artık değişen bir şey olmadı.
benim bebeğimde daha 2 ay 20 günlükken +++ çıkmıştı bizi hastaneye yatırdılar canım ihmal etme ver antibiyotiğini ateşli geçirmek tehlikeliymiş inş. atlatır bebişin hemen.
çok geçmiş olsun canım.
bana da 9 damla dedi. dr.um sa 10 damla ver bir şey olmaz dedi. benim kızımda kansızlık var çünkü kan değerleri düşük çıktı.
Hayatım çok ama çok geçmiş olsun, Allah yar ve yardımcısı olsun kayınvalidenin. Tansiyon çok zor gerçekten,mutlaka yanında biri olması lazım çok rahatsızlığı var çünkü. Alya'ma bakamaz haklısın,inşallah sen işe başlayana kadar toparlanır kadıncağız hem kendi için hem senin için. Tüm dualarım sizinlee btanem benim,sen moralini yüksek tut yeter ki
geçmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun inşallah başka bir yol çıkar karşınıza. kolay değil aklın her daim zaten evde olacak işe başlayınca
amanın kayınvalidene baktırtma o zaman canım elinden felan düşürür diyosun.kreş felan düşünsen.Allah yardımcın olsun.
saolun kızlar, Allah büyüktür belkide herşey cok yolunda gidecek ve hiç gözüm arkada kalmayacak, ben hep olumlu düşünen biriyim inş düşündügüm gibi olur herşey:)ayyyy kıyamam teyzeme ya, çok geçmişler olsun canım benim, sen hiç üzülme, ev sahibimiz bakıcak Lidya'ya nasipse, ben bazen ya bakmazsa ne olacak diyorum eşim de hep şöyle der "ayyyy o bakmazsa ne olacak büyümez artık bizim kız :)) üzülme sen su yolunu bulur", o böyle deyince bende rahatlıyorum, sende böyle düşün canımcım...
canım ya üzüldüm kardeşine( eşimde polis biliyorum zorluğunu (
Haklısın tatlım,borç borç derken defter iice kabartı inşallah tutacağım günler gelir borçlarımı da. Ben bilmezmiyim seni sende benim gibi yemekten hiç haz etmezsinBu arada Halleyli pasta gbi olan şey vardıya mükemmell bir şey ki Nur yaaaa bak yne canım çekti
Bencede kızları bir kez iftar düzenle çağır ne öyle ayrı ayrı,kimse kusura bakmasın çocuklu kadınsın her birine özel iftar olmazzz, elleri dolu gelseler belki :)))) sen yaparsın bebişim merak etme,olmadı komşu falan biri bir kaç saatlik yanında durur Alya'm ile ilgilenir ya da babiş izin alır artık :)
aslında bendeki bebek özlemi değil, daha bu bebek neyi özleyeyim ki :)
bende farklı özlemler var, ve karadeniz turu esnasında yaşadığım bir sahne var ki, kardeş fikri orada netleşti.
benim özlemlerime gelirsek :)
hamile olmayı özeldim
vaktinde doğum yapmak istiyorum
bebeğimle beraber eve çıkmanın ne demek olduğunu yaşamak istiyorum
konuya daha hakim olduğumdan herşeyin daha rahat yürüyeceğini düşünüyorum
bu sefer özel sağlık sigortamı yaptırıp maslak acıbademde doğum yapmak istiyorum
beni normal doğurtacak cesaretli bir doktor bulmak istiyorum
herşeyi daha organize halledip, misafirleri bile topluca bir organizasyon ile kabul etmeyi istiyorum
eve yardımcı tutup hiçbir ev işi ile ilgilenmeden çocuklarımla o en güzel zamanları keyifle yaşamak istiyorum
ailemin bir kere daha canımı acıtmasına izin vermemek istiyorum
bu lohusalığımda oldukça kendimi korunaklı tutmuş olsamda, arada canımı sıkanlar oldu onları mümkünse yanıma yaklaştırmayı düşünmüyorum
berra'nın kardeş fikrine sıcak bakmasını istiyorum
bu istekler bitmez....
Ama herşeyden önemlisi, rabbimin huzurlu,sağlıklı ve 40 hafta süren bir hamilelik yaşatmasını, bebeğimi sağlıklı kucağıma almayı istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?