2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu akşam iftarda annemler kaynanamlar görümcemler ve eşimin kuzenlerigil vardı,
baya kalabalıktık, ve sizlere pişirdigim mamaların bir kısmını paylaşmak istedim, karalahana sarmasını
kayınvalidem yaptı hakkını yemiyim şmdik ama gerisi ve burda fotosu olmayan başka lezzetlerde dahil hepicini anamında yardımıyla ben yaptm:)),
herkes cok begendi ayy bak acıkdım geneee ama anacım cok zormuş bebekle kalabalık ağırlamak

Eklentiler

• $1.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 31
  • $4.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 34
  • $5.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 42
  • $0.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 50
  • $222.webp
    36,5 KB · Görüntüleme: 27
  • $33.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 39

iki çocuklu halinle niye kendine eziyet ediyon kuzum
gerçi ben de davet edenlerden utanıp davet etmeye niyetlendim
ama iftar saatlerinde ömere bi haller oldugu için vazgeçtim
ve yaklaşık 20 kişilik bi arkadaş grubunu sahura çağırdım

neyse
soğuk yoğurt çorbası
tavuk sote
pilav
börek
biber dolması
cacık
çoban salata
karpuz

bence yeter de artar bile yapımı çok basit bi menü seçtim zira anca.

pekii ben sahura napabilirim
patates böreği sigara böreği
kahvaltı türü zeytn peynr domates vs
patates patlıcan biber kızartması
düşündüm yeter mi ki
her türlü öneriye açığım

bu arada
günaydınlarrrr

Anammm hepsi çok güzel görünüyor eminim tadıda çok güzeldir hepsininBende çok severim misafir ağırlamayı genelde yemekli misfair gelir çeşit çeşit yemek yapıp masa hazırlamak çok hoşma gidyoooor

Canım 2 aydır aptamil kullanıyoruz öyle şime durunu yok bizde bide 3 saat olunca açıkıyor ağlıyor ellerini em.yor 3 saat olayı yalan oluyor tabi

Merhaba canlarmmmmmmmmmmm

Ne 3 saati, kurulu saat gibi 1,5 en fazla 2 saate bir acıkıyor sıpa, ek gıdaya da başladığım haldeeeeeee

evet bizde aynı duurmdayız ben 2 saatte veriyordum büyümeye başladı artık 3 yapayım dedim ama ıhhh olmadı dayanamıyor yavrum tabi biz mama yemiyoruz daha

dr um donmesı cok zor sezeryen olacak gblerınden konustu.o yuzden korkuyorum da acıkcası

cnm dr un senin durumunu tabi daha ii bilir benimde kanala inmemişti bebek inmez dedi inmedi cadı kızım suni sancı bile aldım ben dr verelim ama sancı bile hissetmeyeceksin dedi öylede oldu :)
tehlikeli bir duurm olmadığı sürece beklenmeli bence

ellerine sağlık cnm çokta güzel görünüyoır yalnız merak ettim sol üst köşedei mor olan ne anlamadım :))

kızlar bişey soracam bebekleriniz kendi kendine oynuyor ya sizde her zmn eşlik ediyormusunuz biraz yalnız takılmasına izin veriyormuusnuz
ben arada oyuncaklarıyla baş başa bırakıyorum bazen güzelce oynuyor ama kendimi suçluyorum ilgisizm diye

ömerim göz hizasından çıktıgım an ağladıgı için kendi kendine vakit geçirmez sağolsun
ilgisizim diye suçlama kendi kendine vakit de geçirebilmeli

mor olan kara lahana salatası canım yoğurtla yapılan türü

Canım bazen bende bırakıyorum akşamları iftarı hazırlarken yada ne bilim pazar günü işim fln varsa onu oyuncaklarıyla bırakıyorum mecbur tabi sürekli kontrol ediyorum ama Gülnihalin tek başına oynama süresi maksimum 30 dk tabi bu 30 dk içinde 5-6 defa çevirmeye gidiyorum dönünüyor 2-3 tur sonra yoruluyor dönemiyor kolu altında kalıyor ve eeeiii diye beni çağırıyor

Kendi kendine oynamak ne demek ki, ben iki dk bırakıp tuvalete gitsem beni göremeyince basıyor yaygarayı, ama ben yaındayken pek akıllı uslu maaşallah

30 dakika mı hey maşallah

Kendi kendine oynamak ne demek ki, ben iki dk bırakıp tuvalete gitsem beni göremeyince basıyor yaygarayı, ama ben yaındayken pek akıllı uslu maaşallah

benimki de öyle hatta yanında olmam da yetmez ya konuşacam ya kucagım alacam ancak o zaman usludur benim oğlum aksi halinde basar bağlığı

Kızlar Gülnihal bu gün saat 5 te uyandı bi mızmız ağlıyor anlamadım ne oldu yatırdım omzuma ilk zamanlardaki gibi yatırmaya çalıştım anamm yavrumdan bi ses çıktı zoortt diyee ben şaşırdım ondan mı çıktı diyedevamında Gülnihalden bi rahatlama sesi ayhhh diye sonra meme ve uyku ben gelirken hala uyuyordu melek gibi

30 dakika mı hey maşallah

benimki de öyle hatta yanında olmam da yetmez ya konuşacam ya kucagım alacam ancak o zaman usludur benim oğlum aksi halinde basar bağlığı

yerim ben yaygaracı Ömeriii Gülnihal ilk günden beri böyle canım daha ilk zamanlardan beri misafir geliyordu hep onu bırakıyorudm yatağın altı temiz karnı toksa sesi çıkmıyordu ben işimi hall ediyordum şimdi aynı düzen devam ediyoruz :)

kızlar hakkaten ben napayım bilmiom
ömerim ana kucagında durmaz
kanguruda durmaz
kendi başına durmaz
salıncakta maksimum 5 dakika
hep kollarımda
millet ayağında uyutmamaya çalışır ben ayağıma alıştırmak istiyorum
çünkü yalnızca kucagımda uyuyo

iki ay gaz dan dolayı sonra öksürük bronşitten dolayı bi türlü indiremedim kucagımdan
alışır mı bundan sonra
ağlasın bırak alma diyorlar deniyoum
başta yalandan ağlıo sonra hafiften ciddileşiyor
sonrasında ise öyle ağlıo ki kıpkırmızı kesiliyo gözlerinden yaşlar aka aka :84:
doktor bile diyo sinirli diye küçücük bebe de sinir olur mu valla oluyo

Kızlar dün öğlen arası eve gittiğimde annem oktay ustanın programını izliyordu o arada bi tatlı tarifi verdi aldım akşam yaptım hafif kolay ve lezzetli tarifi yazayım bi deneyin
1,5 su b. süt
1 pk. toz şanti
3 çorba k. süzme yoğurt
1 su b. pudra şekeri
1 pk. yulaflı bisküvi
500 gr. kayısı

ÜZERİ İÇİN:
Kayısı
Yeşil fıstık

Kayısıları çekirdiklerini çıkartarıp üstüne pudra şekerini döküp rondodan geçiriyoruz ,bizküvileri elle kırıyoruz ayrı bi kapta,krem şantiyi hazırladıktan sonra süzme yoğurt koyup biraz daha çırpıyoruz,tatlı kuplarının içine önce şanti üstüne kırılan bisküviler sonra rondodan geçirdiğimz kayısı üstüne tekrar şanti ve süs içik doğranmış kayısıyla fıstık koyuyor dolapta biraz bekletip servis yapıyoruz nefis oluyor resimdeki gibi

Canım ya, hala gazları var kuzuların, Kerem de bir geğiriyor ki sorma, sanki büyük adam ya da soda falan içti

Bayılıyom sana bebeğim, ne güel her şeyi beceriyon, ellerine sağlık, afiyet olsun, ben bi üşengeç bi üşengeç, ne olacak benim bu halim

Canımcınn yakın değilsin ki deyem gel bize ben yaparım sana tee Ankaradasın yolun düşerse bi gün İstanbula sen bi haber et ben sana herşey hazılarım

canım her an ilgilenmeye can mı dayanır..ben sakinken genelde hiç bulaşmıyorum valla.bi 10-15 dakika sonra iki oynuyorum ilgileniyorum. hala sakinse bırakıyorum.işimi yapıyorum.gerçi bu da çok uzun sürmüyo..ama yalnız da vakit geçirebilmeliler.sağlıklı olan bu.her an anneye yapışık yaşadığı için güvensiz, mızmız çocuklarla msıkça karşılaşıyorum..o da iyi değil

arada zeynep te öyle yapıyor cnm odadan çıktığını gördüğü anda basıyor çığlığı :)

hıh cnm bende öyle yapıyorum sakin keyfi yerindeyse bırakıyorum sürekli takibimde oluyor

seninkide hiç yalnız kalmak istemiyor demekki oda zor

:)))) cnm zeynep doğduğundan beri hiç bebek gibi gaz çıkarmadı hanai bebekler pırt yapar bnm kız hep çok sesli yapar:)))

zeynep uyumakta güçlük çekiyor acayip ağlıyor anltamam gözlerinden nasıl yaşlar süzülüyor içli içli ağlıyor (hatta geçen komşu duymuş düşürdünüzmü diyor bana)
uykusu var ama yatmak istemiyor ama ben yatırıyordum şimdi yavaş yavaş düzelmeye başladı...

tşk kızlar rahatlattınız beni

günaydın kızlar, sabah sabah yemek fotolarıyla içimi aydınlattınız akşama iftara misafirim var, menümü çok sönük gördüm şimdi, nerde öyle sarmalar ara sıcaklar, ana yemeğin köftesini bile sahurda yaptım bugün kızım bırakmaz diye..hoş sarmayı bulsam misafire koklatmam heppiciğini kendim yerim gibi hissediyorum o kadar özledim

ve erkek anneleri bence hemen yaptırın dönmeye çalıştıkça ağlıo bende eve çingene salıncağı kurdum ondaa uyuyoo hareketleri artmadan emeklemeye başlamadan yaptırın derim zaptetmesi çok zorrr

hayırlı olsun canım, Allah damatlığını da göstersin

kadına gelince mantıksızın önde gideni deli çay içiriyor bebeğe sen vermiyon mu diyor ben 5 aylıkken veriyordum diyor çocuk aa yapınca tıkıyor ağzına daninoyu delü bide bana akıl veriyor sende yap diye 40ı dolana kadar bebeği yıkamamış şimdide çocuk sudan korkuyor büyü yaptılar diyo ya hey Allahım

Aysel bayıldım bu arkadaşına, annelikte idolüm oldu artık inan biz böyle pimpirikliyiz kırk çeşit şey bizi bulur onun çocuğu danoneyle büyür başı bile ağrımaz..

Allah yardımcın olsun, benim kızım da 5 dakika yalnız kalmaya tahammülü yok, bugün arabasına koydum, (bu arada biz bebek arabasını evde de kullanıyoruz) aynanın önünde biraz oyalandı da mutfağı topladım.

sütün nasıl oldu kelebek? doyuyor mu ömer?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…