- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #62.641
misafirim olmadığı sürece bizim evde un ve şeker ile pişen birşey yok artık.
yağ olarak, herzaman 1 numaram gerçek terayağı, marketten almıyorum peynircimden alıyorum veya tavsiye edilen bir yer varsa sipariş ediyorum. Mesela bu konuda Nalan'dan yardım isteyeceğim, ayder tarafından sipariş verebileceğim bir yer var mı diye.
zeytinyağı, yudum zeytinyağı tüm yemeklerim bununla pişiyor, kızartma yağı çotanak fındık yağı, lakin bizim evde kızartma fırında yapılıyor, yani sıcaklığı yüksek yağın zararı minimumda , ayrıca fındık yağının yanma sıcaklığı zaytinyağı ve ayçiçek yağına göre daha yüksek, iyi birşey yani.
sebzeler ipek hanımın çiftliğinden, ve Berra'nın meyvaları oradan, bizde otlanıyoruz onlardan :) zaten kavun karpuz ile geçiyor yaz :) diğer meyvaları ise organik pazardan alıyorum. Topkapı eresin otelin yanındaki ahmet marankinin kozmik pazarı veya özgürlük parkındaki pazardan.
Berra'ya hala bübchen şampuan kullanıyorum , bitsin trukid alacağım veya mustela.
Kendime şampuan konusunda henüz organik olamadım :)
sabun cevizi süper, siparişi sabun ağacı sitesinden sipariş veriyorum, ev temizliği mutfak-banyo temizliği, çamaşır yıkama,sivri sinek kovucu olma,sivri sineğin ısırdığı yere sürme, saçları yıkama :) aklına ne gelirse :)
su için kriter olması süper oldu canım, biliyorsun Berra içmiyor.
baby tv konusunda dışındaki herşeyi uyguluyordum zaten, baby tv yi uygulamamaya devam edicem ama, sebebini az sonra açıklayacağım.
Zeytin yağı ,fındık yağı,gerçek tereyağı,kızartmanın yapılış şeklinin senle aynı olmasına sevindim demek ki doğru yapıyorum :)) bu arada kayınvalidem köyden bi koli meyve,sebze göndermiş satmak amaçlı yetiştirmediği için hiç birinde ilaç fln yok sebzelerin, meyvelerde bahçedeki ağaçtan küçük küçük elmalar kayısılar fln kokusu bile farklı yaa :) Gamze canım,doktorumuz 6 ay dedi ama ek gıda için şu meyveler bozulmadan Gülnihal'e meyve püresi yapsam mı diye düşünüyorum ama :44:
meyva bozulmasın derken , gülnihalin bağırsak florasını bozmada canım :)
ben hala Berra'ya meyva vermedim, kabak-yoğurt-patates bugüne kadar yedikleri, hatta yoğurta vücut tepki verdi, dün hep kustu...
3 gün patateste sonra, bugün ilk gündü, ilk kez ekşi elma vericem mesela.
ben senin yerinde olsam, püreleri hazırlayıp minik kavanozlar alıp konserve yapardım, yada püreyi poşetleyip buzluğa atardım...
Kızlar bu arada dün akşam iş yerinde yangın çıkmış,mescit ve mutfak yanmış,mescit hele fena halılar fln kül olmuş ordaki pervane bile erimiş ama 2 tane kur'an-ı kerim vardı tek yaprağına bile birşey olmamış itfaiye söndürdükten sonra almışlar sadece ıslanmış o kadar.
:
İyiyiz canım,Çok geçmiş olsun
tv seyretme ile ilgili okuduğum bir yazı
"TV'nin 2 yaşından küçük çocuklara yaptığı ve şahidi olduğum olumsuz etkileri bence şunlar:
1. Sizin için masum bir görüntü, çocuk için korkutucu olabiliyor. Zira 2 yaşından küçük bebekler bütün ve parça kavramlarını pek ayıramıyorlar. Mesela yüzünüzü bir örtü ile örtüğünüzde bile vücudunuzun geri kalanını gördükleri halde gittiğinizi sanıp ağlıyorlar. Ya da yan odadan seslendiğinizde sesinizi duyduğu halde orada olduğunuzu anlayamıyor, size dokunmadan orada olduğunuza ikna olmuyorlar. Dolayısıyla TV'de gördüğü bir kafa, onun için bedensiz bir kafadır ve korkutucu olabilir. TV izleyen bebekler birden acayip korkular geliştiriyor. Karanlıktan ürküyor, gece kabus görüp ağlayarak uyanıyor, sizi yanında istiyor vs. Ama bunlar olduğunda "Yaşının getirdiği normal tepkiler" denior, kimsenin aklına TV gelmiyor nedense. Oysa biraz bebekle konuşmaya çalışsanız, eğer derdini az çok anlatabilen bir bebekse TV'de gördüğü bir görüntüden korktuğunu anlayabilirsiniz.
2. O çağda "magical thinking" dene bir dönemden geçiyorlar. Onlara söylenen her şeyi doğru kabul ediyorlar. Pipini kesicem filan demek, bu nedenle çok sakıncalı. Aynı şekilde TV'de konuşan hayvanlar, dans eden hayvanlar, uçan insanlar (periler), sihir, büyü vs bizim eğlenceli sayacağımız görüntüler bebek için gerçeklik teşkil ediyor. Bunun eğitici olmadığı da kesin bence.
3. Fiziken yorulan gün içinde asabi, gergin olur ve geceleri de uyku terörü yaşayabilir. Aynı şekilde çocuk gün içind eçok fazla uyaran alırsa aynı tepkileri verir. Yani fiziken yoruldukları gibi zihnen de yorulabiliyor bebekler. Çok fazla renkli ortam, çok fazla sesli ortam, anne ile gidilen bir gün yemeği ya da bir oyun grubu bile bebeğe aşırı uyaran verip yorrabilir. Hatta müzikli, ışıklı, hareketli oyuncak bile bebeği yorabilir. TV'deki görüntülerin ne kadar yorabileceğini siz düşünün. Eğer bebeğiniz gece terörü yaşıyorsa bir de TV seyrettirmediğiniz bir günün sonunda gece terörü olup olmadığına bakın, muhtemelen olmayacaktır.
Dolayısıyla renkleri-sayıları öğrensin diye bebeğe TV seyrettirip sonra asabi, gergin bir bebekle uğraşıp, bir de gece terörü ile başa çıkmaya çalışıp kalitesiz uyku uyumak da var işin ucunda. Artıları-eksileri değerlendirin, işinize geliyorsa izlettirin derim ben. "
Kızlar Gülnihal iki gündür sapıttı ,doğduğundan beri akkılı,uslu,sessiz olan çocuk gitti değişik bişey geldi yerine ya,uyku düzeni oturmuştu ama düzen fln hikaye gündüz uyurdu o yok artık,gece hiç kalkmazdı en az 3 defa kalkıyor, hep kucak istiyor ,mız mız durumlar bi yeri ağrıyor desem yok kucağıma alıca hiç bi poblem kalmıyor,iki gündür kafayı yedim ya alışık değilim ben uykusuz gecelereeeee
He bu arada kendi kendine uyuma alışkanlığını da fareler götürdü tek başına uyuma alışkanlığını ise kediler hiç bişi kalmadı bol bol salyamız var sadece bu kadar
kavanoz meyve sebze püreleri kullanan var mı?
kavanoz meyve sebze püreleri kullanan var mı?
canım aynı dert bendede var.ne oluyorki bunlara böyle.benimkide çok usluydu.kendi kendine uyurdu.en kötü ihtimal memeyle uyuyan çocuk 2 gündür sürekli huysuz.kucağıma alınca susuyor gülüyor yatırdığım an bağrığı bnasıyor.dün gündüz nerdeyse hiç uyumadı.gece 3.30 du uyuduğu düşün yani.bendede salyaları akıyor.ama 1 aydır var salya durumu benimkinde.diş çıkarsa bukadar uzun mu sürerki.
bende hero bayby ve milupanın veriyorumbn hipp in pürelerini veriyorm...
tv seyretme ile ilgili okuduğum bir yazı
"TV'nin 2 yaşından küçük çocuklara yaptığı ve şahidi olduğum olumsuz etkileri bence şunlar:
1. Sizin için masum bir görüntü, çocuk için korkutucu olabiliyor. Zira 2 yaşından küçük bebekler bütün ve parça kavramlarını pek ayıramıyorlar. Mesela yüzünüzü bir örtü ile örtüğünüzde bile vücudunuzun geri kalanını gördükleri halde gittiğinizi sanıp ağlıyorlar. Ya da yan odadan seslendiğinizde sesinizi duyduğu halde orada olduğunuzu anlayamıyor, size dokunmadan orada olduğunuza ikna olmuyorlar. Dolayısıyla TV'de gördüğü bir kafa, onun için bedensiz bir kafadır ve korkutucu olabilir. TV izleyen bebekler birden acayip korkular geliştiriyor. Karanlıktan ürküyor, gece kabus görüp ağlayarak uyanıyor, sizi yanında istiyor vs. Ama bunlar olduğunda "Yaşının getirdiği normal tepkiler" denior, kimsenin aklına TV gelmiyor nedense. Oysa biraz bebekle konuşmaya çalışsanız, eğer derdini az çok anlatabilen bir bebekse TV'de gördüğü bir görüntüden korktuğunu anlayabilirsiniz.
2. O çağda "magical thinking" dene bir dönemden geçiyorlar. Onlara söylenen her şeyi doğru kabul ediyorlar. Pipini kesicem filan demek, bu nedenle çok sakıncalı. Aynı şekilde TV'de konuşan hayvanlar, dans eden hayvanlar, uçan insanlar (periler), sihir, büyü vs bizim eğlenceli sayacağımız görüntüler bebek için gerçeklik teşkil ediyor. Bunun eğitici olmadığı da kesin bence.
3. Fiziken yorulan gün içinde asabi, gergin olur ve geceleri de uyku terörü yaşayabilir. Aynı şekilde çocuk gün içind eçok fazla uyaran alırsa aynı tepkileri verir. Yani fiziken yoruldukları gibi zihnen de yorulabiliyor bebekler. Çok fazla renkli ortam, çok fazla sesli ortam, anne ile gidilen bir gün yemeği ya da bir oyun grubu bile bebeğe aşırı uyaran verip yorrabilir. Hatta müzikli, ışıklı, hareketli oyuncak bile bebeği yorabilir. TV'deki görüntülerin ne kadar yorabileceğini siz düşünün. Eğer bebeğiniz gece terörü yaşıyorsa bir de TV seyrettirmediğiniz bir günün sonunda gece terörü olup olmadığına bakın, muhtemelen olmayacaktır.
Dolayısıyla renkleri-sayıları öğrensin diye bebeğe TV seyrettirip sonra asabi, gergin bir bebekle uğraşıp, bir de gece terörü ile başa çıkmaya çalışıp kalitesiz uyku uyumak da var işin ucunda. Artıları-eksileri değerlendirin, işinize geliyorsa izlettirin derim ben. "
bende hero bayby ve milupanın veriyorum
yine tabi kendin yapsan daha iyi de bn hipp in tüm çeşitlerinden aldm bi kere denetmek için tadını yoksa sürekli kullanmak için değil..ama en güveniliri hipp..
gazmcecim sana birşey orcam fikrin vardır mutlaka. biberonlardaki bpa dr brown kullanıyordum işkillendim bıraktım bi yazı okuduktan sonra. cam kullanıyorum şimdi ama agzı dar oldugundan sürekli mamanın bir kısmı içine dökerken dısarıda dökülüyor bpa olmayan gaz önleyici agzı geniş biberon tavsiye edermisin?chicco falan var geniş ama içmiyor.
gamzeye sordum amafikri olan herkesden fikir alabilirimmmm
canım dr brownunda cam olanı var.biz daha yeni biberon kullanmaya başlıyoruz daha tam anlamıyla kullanıyo ama chicconun cam olanını aldım azı geniş ve emziklerde antikolik özellikli satılıyo ayına göre alabilirsin...
Bizde chicco kullanıyorduk canım,annem hergün Gülnihali parka çıkarıyor mamasını da hazırlamış orda yedirmiş ağız mendili önlüğü ve biberonu çantaya koymuş ve çantayı parkta unutmuş:) cam biberon almış ama wee almış pek sevmedim ben onu tekrar chicco alıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?