- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #64.861
Eki Görüntüle 497888 bu cnm aldıım takım dediğim..
cnm marmara foruma giderken Tekzen varya onun yanında Saklı Cennet diye bi yer var mağaza..ordan aldım..ama bnce aktarlarda bile bulunabilir ya..kolay bulunabilen bişey sanki..
Of off hastaneye ne dıye gıttım basımıza neler geldı,burda konusmustukya vajınal yapısıklık durumunu,kızımda maalesefkı yapısıklık varmıs ve doktorumuz ıyıce kapandıgını soyledı,hemen cocuk cerrahına sevk ettı,cerrah hemen malum bolgeyı uyusturdu ve elıne makas gazlı bez aldı,aman allahım elım ayagım bosaldı,ben tabı sulugoz hemen aglamaya basladım,yaklasık 15 sanıyelık bı surede yapısık olan yerı actı,aysıma hıc aglamadı,oyle kanama falanda olmadı,acıldıktan sonra anladımkı,hakkaten yapısıkmıs,sımdı 2 tane krem vedı,bırını 15gun kullanıcaz,dgrını yaklasık 7 aykadar kullanıcaz,agrı olmasın dıye calpol vermemı soyledı,sımdı evdeyız,bı sıkıntı yok su an uyuyo kuzum zaten...
Ronya senı sımdı daha ıyı anlıyorum,daha dun konusmustuk oysakı...
Günaydın kızlar nasılsınız?
Ben çok uykusuz yorgun ve bitkinimmm.Akşam foruma gittik Gülnihal iki dk susmadı hep ağladı hep huzursuz oldu yemeyi bitirmeden kalktık takside de feryat figan geldik eve karnı tok altı temiz ama nasıl ağlıyor bende ağlayacaktım nerdeyse gece de uyumadı ateşi fln da yok dişten mi oluyor acaba sabah yatağına koydum mama hazırlamak için döndüm uyumuş sonunda ben çıkarken hala uyuyrdu yorgun düştü ağlamaktan.Noldu benim akıllı uslu kızıma böyle ya niye hep ağlıyor eline oyuncak verdim o oyuncağ nasıl fırlattı eeee yaparak çok da asabi bu aralar
Kızlarr zafer bayramınız kutlu olsunAyrıca bugn oglm dolu dolu 5 aylk olmus:)
günaydın kızlar bebeklerinizin kilo alımında yavaşlama oldumu?bebeğim şuan tam 4 ay 20 günlük.ilk 4 ay çok iyi kilo alıyordu ayda 1 kilo alıyordu ama 3 haftadır durdu kilo alması.3 hafta önce tartıldığında 6500 grdı.bugün tarttım 6800 çıktı.3 haftada sadece 300 gram almış.beslenmesi aynı.iştahsızlık durumu yok.neden böyle oldu ki.gelişimi durmuş bebeğinin dedikçe herkes moralim çok bozuluyor.ben bebeğime sadece anne sütü ve mama veriyorum.acaba ek gıdaya geçsem mi ki?günde ortalama 600 cc mama ve anne sütü veriyorum.gerçi çok sütü olan biri değilim kilo alımında nekadar etkisi var şüpheliyim.birde bi sorum olacak diş çıkarırken ne gibi değişiklikler oluyor bebeklerde.diş çıkardığını nasıl anlayabilirim.
Gecmıs olsun dıleklerını yazan tum arkadaslara tesekkur ederım,bu durum doktorumuzun soyledıgıne gore cok sık yasanan bı durummus,her 3 kız cocuktan bırınde goruluyomus,allahtan tedavısı cok basıt ama tekrar nuksetme ıhtımalıne karsın onlemler alıcaz,kapandıgı zaman ıdrar yolu enfeksıyonuna zemın hazırlıyomus...
Doktorumuz aslında cok evvelden gelen bı sorun bu ama aıleler farketmıyo dedı,sımdıkı anne babalar daha bılınclı dedı
ben acıldıktan sonrakı halını gordukten sonra cok uzuldum,resmen kapalıymıs ve bu ana kadar neden doktora gıtmedım dıye cok kızdım kendıme...
Kız cocuk annelerıne ozellıkle dıyorum,bebegınızı kontrol edın,ozellıkle neresı oldugunu bı sekılde anlatmaya calısıcam,abes bı tabır olacak ama lutfen kontrol edın dıye yazıcam..
Hanı ılıskıye gırılen yer varya kadında,o kısım cızgı gıbı bırbırıne yapısık oluyo,esasında hafıf acık olması lazım,aynı zamanda adet kanının geldıgı yer o kısım..
Dedıgım gıbı abes bı tanımlama oldu ama ben farkedememıstım kızlar,sız ıyıce bakın ve anormallık gorursenız hemen cocuk cerrahına basvurun ve dılerım ınsallah bızım cerrahımız gıbı ıyı bır cerrah bulursunuz...
Ronyaaaa....
Canım doktorumuz ıkı krem verdı,bırı antıbıyotık dgrı ostrojen hormonlu olan ılac,antıbıyotıgın adı bactroban 15 gun boyunca gunde 4 defa surucem,dgr kremın adıda estrıol vajınal krem,buda ostrojen ıceren krem,bu ılacı yaklasık 7ay kadar kullanıcaz,ılk 1.5 ay gunde 1 defa sonrak 15 gun gun asırı,sonrakı aylarda haftada 2 kez...
Canım yaa ostrojen ıceren kremın bıldıgın bı zararımı var,neden ıstemedın sen,cnk bız bu kremı epey uzunca bı vakıt kullanıcaz.
Dön Merve dönnnn.Geri donme ihtimalin oldugunu bilmiyordum.Kim bizim bankadan baska bankaya gecip de mutlu olmus ki?Ben hic duymadim.Mutluyum diyenler de ancak kovularak gidenler oluyor.Cominucatordan da yazisiriz:)))
Ben çok uykusuz yorgun ve bitkinimmm.Akşam foruma gittik Gülnihal iki dk susmadı hep ağladı hep huzursuz oldu yemeyi bitirmeden kalktık takside de feryat figan geldik eve karnı tok altı temiz ama nasıl ağlıyor bende ağlayacaktım nerdeyse gece de uyumadı ateşi fln da yok dişten mi oluyor acaba sabah yatağına koydum mama hazırlamak için döndüm uyumuş sonunda ben çıkarken hala uyuyrdu yorgun düştü ağlamaktan.Noldu benim akıllı uslu kızıma böyle ya niye hep ağlıyor eline oyuncak verdim o oyuncağ nasıl fırlattı eeee yaparak çok da asabi bu aralar
Merhaba mart anneleri...
Bebeğim 4 aylık ve kilo alımı çok az olduğu için artık ek gıdaya başlamamızı istedi doktorumuz.
Bugüne kadar emmediği için sütümü hep sağarak verdim.4 aylık oldu ve hala içtiği süt 3 saatte bir 70-80 cc.Benim zorumla anca 100 cc bitiriyor oyalana oyalana.
Şu günlerde ise sütü çok zor içirir oldum.Bıraksam akşama kadar aç gezecek...
Sorum şu:hipp pirinçli ve yulaflı mamayı anne sütü ile hazırlayabiliyorsun ama anne sütü fazla ısıtılmadığı için bu mama çok zor kıvam alıyor.Kaynar su ile yapınca 1 kaşık toz ile kıvam alıyorsa anne sütü ile 2 kaşık atıyorum yine aynı kıvam yakalanmıyor.
Anne sütünden yoğurdunda çok iyi tutmadığını okumuştum.Sizler ne önerirsiniz?Madem ek gıdaya geçecek,o zaman bu sütleri bi şekilde yiyeceklerinde değerlendirmek isterim.
Anne sütü ile neler yapabilirim mesela?
tebriklerrr. Darısı bizim başımızaaa. En kısa zamandaaa. Büyümeleri çok güzel bir duygu yaaa
buda bizden sana ufak bi hediyeee.
Hayatımmmm yeni ayınız hayırlı olsun
Aglmakkk yooooookk gulmekkkk varr:)))) Sende gelıncesı gorusecez canım ınsalllahh
Ay ayyy ayyyyyyyyyyyy hemen bugece lıdyaya yarım yaspasta bıde yarım mum alıp kutluosunz:)))
Kızlar işten çıkıyordum kargomuz geldiçok sevindim
Eve geldim Gülnihalin ilk tepkisi onları yemek isteği oldu resimlerde de görüldüğü üzre dil dışarda
Sonra çok sevdi oynadı,yemeye oturduk uzun bi aradan sonra rahat yemek yedim oda bizilme masa başında oturdu
Sonrasında da görüldüğü üzre mamasını yiyerek uykuya daldıııı işte böyle Gülnihal bu koltuğu çok sevdi
Eki Görüntüle 498007 Eki Görüntüle 498008 Eki Görüntüle 498009 Eki Görüntüle 498010 Eki Görüntüle 498011 Eki Görüntüle 498012 Eki Görüntüle 498013
Kızlar ya az once aysımayı banyo yaptırdım ve vajına bolgesının ıcındekı kızarıklık dıkkatımı cektı,kıpkırmızı olmus,bıde bu klıtorıs denen yer sısmıs,sımdı babasını beklıyorum,hemen doktora goturucem,nıye boyle oldukı yaa
Of off hastaneye ne dıye gıttım basımıza neler geldı,burda konusmustukya vajınal yapısıklık durumunu,kızımda maalesefkı yapısıklık varmıs ve doktorumuz ıyıce kapandıgını soyledı,hemen cocuk cerrahına sevk ettı,cerrah hemen malum bolgeyı uyusturdu ve elıne makas gazlı bez aldı,aman allahım elım ayagım bosaldı,ben tabı sulugoz hemen aglamaya basladım,yaklasık 15 sanıyelık bı surede yapısık olan yerı actı,aysıma hıc aglamadı,oyle kanama falanda olmadı,acıldıktan sonra anladımkı,hakkaten yapısıkmıs,sımdı 2 tane krem vedı,bırını 15gun kullanıcaz,dgrını yaklasık 7 aykadar kullanıcaz,agrı olmasın dıye calpol vermemı soyledı,sımdı evdeyız,bı sıkıntı yok su an uyuyo kuzum zaten...
Ronya senı sımdı daha ıyı anlıyorum,daha dun konusmustuk oysakı...
selam kızlar,
uzun zamandır yoktum. yazlıktayken giremedim nete, sonra da bayram ve bayramdan sonra 1 hafta boyunca bizde kalan akrabalar derken baya zaman geçti.
yazlığa gitmeden önce Hayal'in idrar yolu enfeksiyonu çok yordu bizi. bir deri bir kemik kaldı kızım, çok iştahsızdı. belki hatırlarsınız. şuan çok daha iyi, ama enfeksiyondan kurtulana kadar çok çektik. böbrek usg vs çekildi, temiz çıktı neyse ki. son zamanlarda iştahı yerinde şükürler olsun ki. umarım herkes iyidir. geçmişe göz atiim bakalım...
Kızlarr zafer bayramınız kutlu olsunAyrıca bugn oglm dolu dolu 5 aylk olmus:)
Günaydın kızlarrr;
Uras bir haftadır çok sık uyanmaya başladı 6-7 defa uyanıyo ağlıyo kucağıma alınca susuyo,hep yanımda olmak isito nasıl düzelcek bilmiyorum
kızlar dün kızıma e bebekten baston araba aldım çok rahatmış ya diğeri çok ağırdı asansörlü bi apartmanda oturmadığım için çok sıkıntı oluyordu dışarı çıkaramıyordum ama bu sabah babamız uyurken kalktık ve sabah yürüyüşüne çıkardık kızımdan hafif bi araba olduğu için aşağı indirmekte çok zorlanmadım sonrada alışverşişimizi yaptık geldik ne rahatmış ya keşke daha önce alsaymışım
hayırlı olsun şekerim mutlu aylar , yaşlar görmeniz dileği ile
ohhh dolu dolu yaladım yuttum onu..nice aylara..
Merhaba mart anneleri...
Bebeğim 4 aylık ve kilo alımı çok az olduğu için artık ek gıdaya başlamamızı istedi doktorumuz.
Bugüne kadar emmediği için sütümü hep sağarak verdim.4 aylık oldu ve hala içtiği süt 3 saatte bir 70-80 cc.Benim zorumla anca 100 cc bitiriyor oyalana oyalana.
Şu günlerde ise sütü çok zor içirir oldum.Bıraksam akşama kadar aç gezecek...
Sorum şu:hipp pirinçli ve yulaflı mamayı anne sütü ile hazırlayabiliyorsun ama anne sütü fazla ısıtılmadığı için bu mama çok zor kıvam alıyor.Kaynar su ile yapınca 1 kaşık toz ile kıvam alıyorsa anne sütü ile 2 kaşık atıyorum yine aynı kıvam yakalanmıyor.
Anne sütünden yoğurdunda çok iyi tutmadığını okumuştum.Sizler ne önerirsiniz?Madem ek gıdaya geçecek,o zaman bu sütleri bi şekilde yiyeceklerinde değerlendirmek isterim.
Anne sütü ile neler yapabilirim mesela?
Esperenza bn 2.yi beğendim..çok tatlı..diğeri çok janjanlı diğeri daha sade oturaklı şık bişi ama kullanım açısından hangisi iyi onu bilmem
Sen niye simdi benim aldigimi begenmedin ki:)Digeri oturakli derken??:))Saka bir yana ben de magazada digerini begenmistim.Yanimda 2 cocugu olan bir arkadasim vardi evine veya kendine mobilya almiyorsun.Cocugun dikkatini cekecek renklerde olani al dedi.İcinde turuncu var ve istah acar o renk.Bana mantikli geldi.O yuzden esperanzaa bir de bu bakis acisi ile bak derim.
beğenmedm demedim diğeri daha şık dedim ve evet bn bişi alırken genelde kendi zevkime görede alıyorm ama aldıım şeyin içinde onun dikkatini çekecek şeylernde olmasına özen gösteriyorm ama dedm ya bu sandelyede hangisi daha işlevsel bilmiyorm ama bn 2.yi beendim bide çocuk onda otururken oturduu yeri görmüyoki sırt kısmını renkli yapmışlar tam htrlamıyorm bidada o sayfaya dönemem ama yanlış htrlamıyosam öyleydi..yani çocuk yerken kıçını kaldırıp hmm bakiim şunun desenlerine mi diyoPP şaka bi yana seninkide güzel Kerimecim bişi demedm tribal enfeksiyona bağlama :))
ahh yavrum okdr özledm ki yazışmaları, bazen kocacığımın şubesine gidiyorum , eski şubemle onla bunla yazışıyorum com. dan ne güzel günlermiş. Eşimin şube müdürü beni çok sever,o IK ile konuşmuştu öylesine,hani tekrar girme ihtimali var mı diye. IK da istifayı kendisi verdi sağlıktan dolayı,isterse dönebilir demişler,banka kendi çıkarırsa dönüşü yokmuş. Benim aklımı karıştıran nokta ise ben sağlıktan istifa verdim ama evlilik tazminatımı aldım senemin dolmasına bir kaç gün kala çıktığım için. Şimdi içerde alacağım yok. Girmek istersem bana çıkıp demesinler sıfırdan başla. Ben bi yerlerimi yırta yırta terfi etmişim, en yoğun şubede eksik personel çalışmışım,şimdide sıfırdan başlamak çok koyar bana. Yine nakit y. olarak girersem bende isterim.
miniğimm çok mu zorladı Güloşum senikıyamammm. Diştendir annesi benim kuzumda huysuz mu huysuz sinirli mi sinirli agresifin önde gideni :S Diş diye düşünüyorum hamdolsun başka sağlık sorunumuz yok çünkü.
kızlar hafta sonu mama sandalyemizi alıcaz artık. şu iki model arasında kaldım. sizce hangisini alsam??
Eki Görüntüle 499136 Eki Görüntüle 499137
Yok Mervecim hic zannetmiyorum ki hakkini geri alsinlar.Unvan indirimi ancak disiplin sucundan oluyor.Senin olayin askerlik durumu gibi olmus nasil erkekler askere giderken tazminat alip cikiyor.gelince de baslayabiliyor onun gibi olur diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?