- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #65.661
Muhattab olamam sizle daha fazla...hadi ben çıkayım sizde arkamdan mahhale kadınları gibi dedikodu yapın hakkımda ileri geri konuşup yorum yazın anca bukadarsınız çünki........
Gökalp meleğim klaveyi accık annene verde bi kaç muhabbet edelim çok özledim canım arkadaşımı
Canım maşallah de nazar edersin sütünüamaniiiiiiiin çarşı karışmış :)))) huzur kızlar huzur, huzur kaçmasın, burası örnek topik
ama dürüst olayım ilk başlarda bende dışlandığımı düşünüyordum:)) sizlerle bu kadar samimi olacağımı, ew gezmeleri yapacağımızı, kimseye anlatamadığımız özellerimizi paylaşcağımızı, hatta kız alıp vereceğimizibiri sölese deli derdim heralde :))
yaw işteyim çıkmama 1 saat war, göğüslerim taş gibi oldu canım acıyo dokununca, ewe gitsem de sağsam kendimi :) makinam da bozuldu elle sağıyorum ama daha çok süt çıkıyor elle, demekki benim makinada iş yokmuş iyiki de bozulmuş
Maşallah üslubunda pek bi seviyeli kişi yazdıklarıyla burda kendini belli ediyor....aç topiği başından bugüne kadar oku bakayım senin kullandığın tabirlerle iletişim kuran bu tarz cümleler kullanan insan var mı? okursan kimin nekadar kimin,bu kadar olduğunu görürsün...seviyesizliğini buraya daha fazla empoze etmeyip çekip gittiğin için sonsuz teşekkürler sana...haklısın senin yerinde kim olsa bunu yapar çünkü burası senin gibi insanları aşar..Ayrıca bir kadın olarak kullanmış olduğun cinsiyetçi tabirde hiç hoş değil '' mahalle kadını'' tabirini kullanarak hemcinslerini aşağılıyorsun....
merhaba arkadşlar kızım dişi çıkıyor ve çok huzursuz damak için jel kullananlar vardı memnun musunuz ve jelin adınıda paylaşırsanız sevinirim diş kaşıyıcı aldım ama istediği gibi kullanamıyor sanırım ağlamaya başlıyr biraz rahatlasın istiyorum...hepinize hayırlı cumalar...
merhaba arkadşlar kızım dişi çıkıyor ve çok huzursuz damak için jel kullananlar vardı memnun musunuz ve jelin adınıda paylaşırsanız sevinirim diş kaşıyıcı aldım ama istediği gibi kullanamıyor sanırım ağlamaya başlıyr biraz rahatlasın istiyorum...hepinize hayırlı cumalar...
kuzucum bende çok özledim ama gökalp hasta die fazla giremedim, işyerindede internet 12 de açılıyo bende 13 e kadar çalışıyom ancak bu kadar girebiliyorum..
dişliğini buzlukta biraz beklettikten sonra da verebılırsın öylede rahatladıklarını duymustum
damak için jel nasıl oluyo ve ne işe yarıyo..bn hiç duymadımda :26:
öyle de yaptım canım soğuk verdim dişliği aama bir süre sonra ağlamaya başlıyor jellerin rahatlattıklarını duydum çok huzursuz sürekli mızmız şuaralar dişleri çıksaydı oda bende rahatlıcaz
Canım boşver hiç sıkma tatlı canını biz boş muhabbetimize dvm edelim,
Dün keseciğinizi görmüşsünüz herhalde hadi hayırlısı sağ salim kucağına alman dileğiyle canım
14+4 gunluk benım bebısım cınsıyetı bellı olmadı gecen ay eylul 22 de gıdıcem kontrole cok heyecanlıyım hep gobusumu sevıyorum benı hıssedıyomudur kızlar ne dersınız hemen dogsun ıstıyorum.
Merhaba ben dün doktora sordum o jel işini tavsiye etmiyoruz dedi, benim kızımın da dişleri çıkıyor ne bulsa kaşıyor dişlerini,bide çok asabiyiz bu aralar bu diş mevzusuna :)
inşallah daha fazla sıkıntısı olmadan çıkarır daha bizde çıkartamadık sürekli kaşıntı halınde eline ne geçse ağzına götürüyo...
sağol canım sordugun için. yiğite ve babasına ev tuttum arefe günü. gerekli olan ev eşyalarını aldım ikinci el. dolap kanepe yatak buzdolabı vs. halı mutfak eşyası yorgan yastık falan komsular verdi. yiyecek içecek aldım. kreş ayarladım yarı fiyatına yerleştirdm onunda ilk kirasını ödedim. biraz para arttı onlarla bez mama pürelerden aldım. sağolsun berna ışıl ve nurcanda göndermişlerdi. haftada 15 günde bi gidiyorum elimden geldiğince yiğite bişiler alıyorum. komsuları baya iyiler banyosunu falan onlar yaptırıyorlar ben ordaysam ben yaptırıyorum. bu şekilde. bakalım nereye kadar gidecek..
Merhaba mart anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))
İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....
Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?
Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?
Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?
Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?
Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?
Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?
Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???
Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?
Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?
Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?
Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?
Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?
Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?
Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?
Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?
Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?
Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?
Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?
Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?
Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?
Göğüs pedi kullanışlı mıdır?
Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?
Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?
Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?
Hasta bezi almak lazım mı?
Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...
canım bi süre sonra tam dönmeye başlayacak yere koy ser altına bi pike çarşaf debelensin dönmeyi öğrenmesine yardımcı olurSelam hatunlar,,guya gecmisi okuyacaktim ama cepten girince pek mumkun olmadi..bizden haberler şoyle: diş diş diş.. Sikinti huysuzluk uykusuzlugu zatem solememe gerek yoktur.. Birde yeni moda yuzustu yatma.uykuda yuzustu donuyor ve bu yuzden uyaniyor..cewiriyorum 5 dk snra yine donup agliyor napcam kizlar ben yaa sabah ise sifir uyku ile gittim
günaydın !! bir sorum olacak bilgisi olan yazabilir mi?
2 gün önce doktora konrole gittik ben ferro sanolla ilgili duyduklarımı doktora söyledim o da evet söylenenler doğru dedi. onun yerine ferrum damla önerdi ama prospektüsü okuduğumda paraben içerdiğini gördüm. pekmez kullananlar da var. siz ferrum damla kullanıyor musunuz
Eşimin çok yakın çocukluk arkadaşı vardı burda hatta kardeş gibiydiler evlendi karısıyla da ben arkadaş oldum çok iyi insanlardı Azerbyacana geri döndüler haziranda bi oğlu oldu az önce eşimi aramış bebek durduk yere fenalaşmış hastaneye kaldırmışlar ama daha varmadan yolda hayatını kaybetmiş annesi de otopsi yapılmasını istemiyormuş inanın elim ayağım boşaldı ,kalbim daralıyor ,nefes almakta güçlük çekiyorum çok kötüyümmmmmmmmm
kendini suçlama canım diş ateşte yapar isal de yapar huzursuzluk baş tacı zaten iştahsızlıkta yapar hatta kulaklarına da vurur ağrısıdün gece kabus gibiydi , gökalp bikaç gündür çok huysuz dişleri kabarmış ama çıkan eden yok... annem baktığı için gece de bizde kalıyor, gece 3 de geldi odamıza dedi çocuğun ateşi war, zaten huysuzdu uyumuyordu, kalktık alev alev yanıyo çocuk, ölçtüm ateşi 38.5çıktı, ilk defa bu kadar ateşlendi, hemen ılık duşa soktuk, ftil attık, 37.7 oldu, sonra yine çıktı yine düştü derken sabah ettik,işe giderken ölçtüm 36,6 idi .. neden böle oldu anlamadım dişlerden ateş olurmuş ama bu kadar yükselmez derler. burnu tıkanık acaba üşüttüm mü çocuğu yaw naptım da böle oldu çok üzgünüm
Kızlar ya ben aysımaya armut yedıremıyorum,her cesıdını denedım ama armutu yedıkten sonra kusuyor,bıde mama yedırırken nebılım corbaydı,muhallebıydı agzını kılıtlıyor,dıkkatını baska bıseye yonlendırıp anca o sekılde yedırebılıyorum,oooff hıc soyle kası kasık yedıremedım,ala alada sdc 100gr alır ıste bır ayda
Kızlar ya ben cok kotu hasta olmusum,atesım hıc 38den asagıya ınmıo,ılık banyoda yaptım ama fayda etmedı,annemı aradım o gelecek,aysımayı kucagıma alacak takatım yok,bıdew tuhaf bı sekılde belıme bellı aralıklarla bıcak keser gıbı agrı gırıyo,ıyı usuttum galıba..[/QUOTE
biraz geç oldu çok geçmiş olsun canım inşallah geçip gitmiştir
]
slm kızlar,
dün akşamüstü geçirdiğim kanama sonucu hastaneye gittik apar topar. bebiş dikişlerin olduğu bölgeye yerleşmiş. o nedenle kanamam olmuş. orada gelişmesi pek mümkün olmuyormuş, farklı bi bölgeye yerleşseymiş sorun olmayabilirmiş ağrı vs dışında. doktor en fazla 9 hafta fln dayanır zaten dedi ve gebeliğe son verildi böylece.
şuan evdeyim, dinleniyorum. daha doğrusu Hayal'le uğraşmaktan dinlenemiyorum aslında. operasyonum umduğumdan kolay geçti. çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı çok şükür
Hep hakıında hayırlısı olsun demiştik demekki hayırlısı böyleymiş
slm kızlar.bugün başımıza gelmeyen kalmadı annem hafta sonu gelecek 2 gündür oğluma komşum bakıyodu onunda bugün işi çıkınca sabah okula arası götürmek zorunda kaldım.arası hazırladım sonra kendim hazırlanmak için odaya gittim çat diye bi ses geldi yerde 1 bardak arasın elinde bardak parçaları diğer eliylede yerdeki sivri bardak parçalarına yumruk vuruyo.allahıma çok şükür hiçbişey olmadı.allah muhafaza kafasını eğseydi gözü yüzü giderdi.allahım korudu çok şükür avucunun içindeki kırkları alınca çıldırdı onlarla oynayacakmış beyim....gülermisin ağlarmısın....sonara onu aldım yatağına koydum ütüyü bluza sürer sürmez bluz yandı.sabah sabah çıldırdım.birde sabah olduğu gibi bazen arasa çok kızıyorum sonra pişman oluyorum sarılıp öpüyorum ama o unutuyomu bilmiyorum ya unutmazsa diyorum.kafayı yicem böle düşünüp durarak kötü bi annemiyim ben.daha minicik bebeğe kızıyorum...(
Allah korumuş canım bu bebiller artık fazlaca tehlikeli olmaya başladı.Kendini suçlu hissetme hepimizin başına geliyo böyle şeyler emin ol ki annenin başına da gelmiştir ve her anne iyi bi anne olamadığını düşünüyo kendini suçlu hissediyo ama hepimiz kendi çocuklarımızın en en en iyi annesiyiz
annem fenalaşmış hastaneye kaldırmışlar..nefes darlıı çekiyomuş..bn burda yalnız gidemiyorm edemiyorm konuşcaım kimse yok..offff offfff bazen yaşamaktan nefret ediyorm..
canım çok geçmiş olsun
dünden beri oğlum çok ateşli pipisindede şişlik ve kızarıklık var doktora götürdüm şimdi fena halde iltihaplanmış testisleri 3 tane antibiyotik iğne verdi geçmezse ameliyat dedioğlum çok halsiz dünden beri inliyo ateşinden çok üzgünüm
inşallah ameliyata gerek kalmafdan iyileşir kuzun çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun canımmrb kızlar uzun bir zamandır giremiyordum asya orta kulak iltihabı olmuştu ben ayağımdan ufak bir operasyon geçirdim çok şükür ikimizde iyiiyiz şimdi. geçmiş baya birikmiş artık fırsatım oldukça okurum tüm bebişler ve onların güzel anneleri iyidir inşallah
tövbe tövbe bağlanmış ne demek yaBu arada geçen ben işten çıkmadan eşim Uras'ı da alıp kaynanama gitti tabi uykusu geldiği için biraz ağlamış mam mam diye...Sonra ben gittim emzirdim uyuttum oğlumu bu ara konuşmaları da duyuyorum kaynanam artık emzirmesin çok bağlanmış yeter bu kadar emdiği diyo eşime sanki çocuk 2 yaşında....Sadece gece uyanınca emziriyimmişŞimdi ben ne diyim haksızmıyım kızmakta....
görümcene çok özür dileyerek sizlerden çüş demek istiyorumsizinkiler gene iyi söylemeyle kalıyor . benim görümcen kaşla göz arasında çocuğa nutella yedirdi.
hasbinallah yaa ne çayı bunlar nasıl insanlar böylekızlarr aynı sorun bende de var. eşimin ailesiyle hoşum beşim bir sorun yoktu ama çalışıyorum kayınvalidem bakıyor.şöyle yap böyle yap dediğimde bozuluyor benim yzüüme gülüyor arkadan eşime söylüyor hoşnut değilmiş. görümcem dün çay içirdi aldım kucağından suratı asıldı.eltim turşuyu eline veriyo bırak yesin ne oalcak dedi.pastanın kremasını ağzına veriyolar.artık patladım. eşime hepsini anlattım dayanamıyorum. benim bunlara karşı olduğumu anladılar hepsi tek tek deniyor. sabrımı deniyorlar herkes bişeler yedirme telaşında. çok düşünüyolarsa yararlı şeyler gidip yedirsinler. napacağımı şaşırdım kendi ailem olsa kızarım söylerim yapmazlar eminim. burda kimsem yok evmizde kredili.çalışmam lazım. bir an önce kreşe vermek istiyorum.şu yasa çıkksında devlet ödesin kreş parasını. işe başladığımdan beri hep bu sorunlar... bıktımmmmmm artık. görümcem küstü onada üzüldüm.msj attım kırmak istemiorum ama böyle oldu diye. cvp atmadı. keşke atmasaydım.
kimse kmiseyi dışlamaz burda alınganlık ediyosun bencedaha öncede bikaçkez yazmıştım paylaşımda bulunmuştum ama yanıt alamamıştım şimdi yine deneyim dedim bisürü bişey yazdım bişey sordum saliha84 arkadasım dısında kimse tınlamamış bile...ne şimdi bu......buranın eskisisiniz diye yeni gelenlerimi dışlıyosunuz ben aralık 2009 annesiyim o topiktede bisürü paylaşımda bulunduk ama sizin gibi sonradan gelenleri dışlamadık hoşgeldin dedik.neyse siz güle güle konuşun kendi aranızda
abowww bugün bi teyze geldi, kızım bana yardım et dedi
3 gündür kolum kırık alçıya almıolar kendi kendime alçı yaptım dedi
ve bluzunu sıyırdı bak kızım kaç gündür atlet bile giyemiorum memelerim meydanda
dedi memelerini gösterdi, memelerini etegin altına sıkıştırmış,
gülsemmi ağlasammı bilemedim:/ ilerde benmdemi memelerim böyle olcak acabaD
benim de sonum o teyze gibi galiba şaka bi yana bende emzirme işi bitince operasyn geçirmeyi düşünüyorum :)
üslubun hiç hoş değil aramızdan ayrılmakla en doğru kararı vermişsinbirbirinizin yazdıkları değilde benim yazdıklarım gözünüzden kaçıyo hemde bu 2-3 seferdir oluyo nedense..alınganlık falan yok ortda ayrıca yazmasanızda çok mühim değil boş muhabbetler nasılsa anca birbrinizin çocuklarına çok tatlı diyip durun...........hadi iyi muhabbetler
ya arkadasım gayet iyi niyetle açıklamamı yaparak msj yazdım bikaç ay önce yine yazmıştım ve sitem etmiştim cvb yokmu diye hadi dedim neyse yine yazdım aynı aydaki bebeklerimizin sorunları falan nedir diye baktım yine cvb yok.tabiki çok tatlı bebekler tabiki yorum yapacaksınız kimse sizden makale falan beklemiyo tabikide komik olma.........takip etmiyorum sizi daha önce yazdıklarınızıda okumadım direk giriş yaptım sizin bildiklerinizi bebeklerle ilgili emin olun bendah ii biliyorum daha yeni büyüttüm oğlumu 2.5 yaşında ayrıca eşimnde doktor yani tavsiyeletrinie çokda ihtiyacım yok iki muhabbet için geldim burnumdan geldi...bu heryerede böle tanıdık 2 3 kişi kendiarasında konuşur diğerleride öyle dinler..siz beni tanımadan yorum yapamazsınız ben iyi niyetle yaklaştım ama bu ayrımcılığnızdan sonra dayanamadımmm
ayrımcılık mı :)
merhabalar mart anneleri ben aranıza yeni katıldım aslında yenide sayılmam hamileliğimden beri burayı takip ediyorum fakat evimde netim olmadığı için bir türlü üye olamadım kısmet bugüneymiş...sizlerden çok şeyler öğrendim buraya gırmeden geçirdiğim birgün çok boşmuş gibi geliyor hemen hemen hergün girmeye çalışıyorumm...ismim rukiye yozgattan katılıyorum aranıza..oülumun adı da aras kemal :)
hoşgeldinnnn rukiyecim aras kemal de hoş geldi aramıza
ben selçuğu yıkayp uyutiim brz..bugün sıcak mı ne..çocuada uzun şeyler giydrdm ama..istanbuldaki hatunlar siz ne giydiriyosunuz bn korkuyorm üşücek diye
ben gündüz kısa kollu tişört ve uzun bi eşofman altı giydiriyorum ayağında çorap tabi gecede tişört yerine uzun kollu giydiriyorum üzerine ince bi pike benim kız sıcağı hiç sevmiyo canım
diş jelini benim doktorum hiç önermedi çoookkk mecbur kalmadıkça verme dedi soğuk havuç ver sen yanında ol tabi
bebeğin dişlerin kaşınmasını azaltıyo birde o a ğrıyı azaltıyo ama genelde doktorlar önermiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?