2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar,
geçmişi okuyamadım fazla çok birikmiş. bir sürü hasta var Allah şifa versin hepsine.
gamze berra'ya geçmiş olsun çok üzüldüm gözünü görünce daha bi kötü oldum. Allah beterinden korusun.

Kuzey iyiymiş..idrar yolunda enfeksiyon çıkmış..bide mikrop olayı var kanında ama iyiymiş Allahtan antibiyotik tedavisi uyguluyolarmış.. Allahım acil şifalar versin valla içim hopladı Mine msg atınca kanında mikrop fln ama neyse buda geçer Allah korur miniği..

güzel haberlerini aldık Kuzeyciğin. Allah şifasını kısa zamanda verir inşallah

bu arada 6 Aylık olmuş küçüğüm.. 6. ayına ananesinin yanında girdi..ona neşe verdi..

Canım oğluna maşallah,yarı yaşımız kutlu olsun
Bide Berna nasıl çorbalar veriyorsun Selçüke ben Gülnihale kabak çorbası fln yaptım anam kaka yapmadı 3 gün.C.tesinden beri hiç bişey vermedim dün yaptı biraz ve ilk defa katkı kaka yaptı çorbalardan fln mı oldu acebaaa:44:
Mine msj attı bu arada kızlar Berna özetlemiş gerçi ama Kuzeyin keyfi yerinde çok şükür ant.tedavisine başlanmış

arkadaşlarım günaydın herkese uzun zamandır yazamıyorum ama takip etmeye çalışıyorum
hasta oalan bebişlere acil şifalar annelerine de kolaylıklar diliyorum.
arkadaşlar ben bişey sorucam aynı durumu yaşıyanlar vardır mutlaka kızım biberon almıyor ve pazartesi okullar açılıyo çalışmaya başlayacağım maalesef
ek gıdada sıkıntımız yok ama 4 saat idare etmez napsam
:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

tatlım ver çorba çekinme güzel sebze çorbaları içir bişi olmaz..bnmkinin ağzın kahvaltıda peynir vermeye başladım ufak ufak..bu sayede çiğnemeyide öğrendi Selçüküm..

geçen kahvaltıda pat diye pernir verdim çocuğa akşamdan suda bekletmiştim benimki de yedi devam sütüne katmıştım içine pekmez falan da kattım yedi sonra tadına baktım ayyy o nsıl kötü bi şeymiş öyle bi daha verir miyim hiç. Berna birazçorba tarifi ver bize yaa birde devam sütünü günde toplamda kaç cc veriyosun

canım, birçoğunuz ek gıda da erkenci davrandınız ondan sebeptir , böyle hissetmeniz.

Biliyorsun Berra 18 Ocak doğumlu, 6 ay 1 haftalıkken ilk ek gıdalarına başladık ve 2 haftadır kahvaltı öğünü eklendi günlük menümüze.

Ocak anneleri bile deme yani, ocak doğumlular için kahvaltı konusunda doğru zaman bu zamanlar çünkü.

Gamze sizin beslenme şekliniz nasıl Berranın kaka yapmaması gibi bi durum oldu mu
biz de 6 aylıkken başladık ek gıdaya ve aşağıdaki gibi bi beslenme şekli uyguladım ama günlük 3-4 defa kaka yapan çocuk 3 gün yapmadı :44:
1. Öğün (saat 06.00-07.00)

120 cc mama veya anne sütü bazen sütüm olmuyor çünkü

Ara Öğün (saat 09.00-09.30)

Meyve püresi

2. Öğün (saat 11.30-12.30)

Sebze püresi + anne Sütü

Ara Öğün (saat 15.30-16.00)

Yoğurt

3. Öğün (saat 18.30-19.30)

120 cc mama

Gece Öğünü

anne Sütü (1-2 kez)

Ayselim bu aralar büyük koşturmaca içinde olduum için çorba fln yapamıyorm..evime bi türlü gidemiyormki...burdada durumlar malum karmakarışık arada kaptrıp yemek yiorz anca..onun dışındasürekli bişilerle uğraşıyorm..her tülü çorba yapabilirsn..salça tuz fln kullanma tahıllardan yap..mercimek pirinç irmik ne varsa..içine sebze katıp yapabilirsin..kabız olması normal daha yeni alışıyo katı gıdaya ve artık kakası ktı olcak..eee koca kız oldu..geçen Selçuk bildiin adam gbi zçtı..

cnm şuanda hiçbişeyle uğraşamıyorm ama eve gidip düzenimi oturtunca yeni tarfler deneyip burda verrm..devam sütü kullanmıyorm bn hala 1 no kullanıyorm..çünkü devam sütünü 1 kere kullandm tok kaldıı süre aynı olunca boşuna nişasta yüklemesi olmasın diye 1 no kllanıyorm..hazmı daha kolay olur diye..kaç cc verdiime hiç bakmadm bn duruma göre davranıyorm..geceden sabaha 3 kere 120 cc sbh muhallebisi 100 cc den hazırlanıyo..onun dışında arada gün içinde veriyorm başka vermiyorm..ek gıda veriyorm..artık ek hali kalmadı gerçi..kendi sütüm olsaydı emzirirdim sık sık gün içinde ama mamayı anne sütü gibi sık alması gerektiğini düşünmüyorm..

Ay cnm kıymam sana inş. anneciğin evine dönsün de sen de kendi evine geçersin.
İvet koca insan oldular dün ilk defa ekişim yoğurt değil de işte şey koktu kaka koktu abooovvv:2:

slm kızlar,, geçmişi okuyamıyorum beren hiçç durmuyo sürekli huysuz bu aralar..şöyle bi göz geçirdim geçmişe MİNE canım çok geçmiş olsun kuzey hastalanmış tez vakitte iyi olur inşallah.. GAMZE berraya içim parçalandı yavrum benim Allah bir daha yaşatmasın..BERNA anneciğinin durumu iyi sanırım çok şükür dahada iyi etsin ALLAH.. daha gözden kaçırdığım varmı bilmiyorum(

bize gelince dün aşıdan sonra berenin ateşi 38 oldu..calpol verdikten bi süre sonra düştü şükür..doktorumuza henüz gitmedik..bugün yarın gidicez hayırlısıyla ek gıdaya başlıcaz..

kızlar bide benim sütüm azaldı sanki yoksa banamı öyle geliyor bilmiyorum..eskisi gibi göğüslerim taş gibi olmuyo.. bereni sürekli emziriyorum ek gıdaya geçmedik henüz ve emmeside düzeldi..çok emiyo e gece emiyo buna rağmen sütüm azalmış olamaz değilmi?*?

bernacım bende günde toplamda 250-300 cc devam sütü veriyorum hipp 2 onun dışındada anne sütü yoğurt ve meyve püresi ama bu meyve püresini her gün vermiyorum bi düzen oturtamadım çünkü gerçi 6 ay 1 haftalık oldu sanırım zamanla oturturum

bide sabah düştüm belim fena ağrıyo üstelik azra kucağımdayken. Sabah uyandı altını değiştirdim emzirdim kucağıma aldım salona geldim salonda çit var ona değmeden geçecektim güya yerde boş su şişem varmış görmedim onu üstüne basmışım nasıl olduğunu anlamadım azrayı koruyum derken totomun üstüne düştüm kızıma bişey olmadı ama sese eşim fırladı yataktan totom ve belim ağrıyo hala yaa hamileyken de yine böyle düşmüştüm kız alıştı galiba :)

Minecim çok geçmiş olsun, Kuzeyin ateşi 40 olmuş acildeymiş mesajını okuyunca tüylerim diken diken oldu çok etkilenir ve üzülür oldum hastalıklara, anne olunca.. inşallah çabucak toparlar kendini yawrucuk..
Aysel Gülhinal alışabildi mi kuzeninin eşine? dün biraz zorlanmış heralde, inşallah bir düzen oturtabilirler cnm..
Bernacım yarı yaşınız kutlu olsun, ananesine hep neşe versin kuzum, hayatın tadı tuzu artık onlar..
Feyzos kahvaltı için erken ama çorbalara biz ufaktan geçtik, zaten kabız olmaması için önce çorba ve püre, 7.aya doğru kahvaltı daha doğru olur diye düşünüyorum..Kahvaltıda besinlerin bulamaç verilmesi olayını da pek midem kaldırmıyo ama başka çare yok gibi..

Bize gelirsek,Gökalp iyileşti ama sümükler baki kaldı:2:
Gece uykularımız iyiden iyiye bozuldu, ben düzelmesini beklerken.. dün gece 3 4 defa uyandık önceki gece 5 i geçmiştir.. uykudan ağlayarak uyanmalar başladı, çok huzursuz..
Çorba olarak annemin Gökalp e özel yaptığı bebek tarhanasından veriyorum, içinde bolçeşitli sebzeler war tatsız tuzsuz bişi ama sevdi Gökalp. Her sabah da 1 meyve püresi, şeftali elma ya da armut oluyor bu da. başka bişi vermiyorum, anne sütü sadece..
15 dk sonra ewe gidiyorum oğluşuma kavuşucam (aysel valla nispet değil :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…