2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

afiyet olsun canım doktorun biri kaybediyor diyor biride bişey olmaz diyor zaten sebzenin suyunuda eklemişsin alıcanı almıştır bence

pişenleri blendırdan geçirmenin zararı yok diye söylemişti burdan bi arkadaş çiğler için kullanılmamalıymış

bisküvinin tarfini yazsana kuzum
oğluşum anne bana nie püskevit almıosunuz demesn sonra
bi de formül mama ile yoğurt tarifi yapan var mı tarif isteyruummm

yok canım bildiğim kadarıyla olmaz önce tadına alışması maksat çiğnemeyi tam bilmiyorlarya yediyse sorun yok afiyet olsun

evet şükür yedi hafif pütürlü olsa da sorun olmuo bizde şimdilik

bebe bisküvisi
2 çay bar.tam buğday unu
yarm çay bar. irmik
2 çay bar. pirinç unu
4 ymk kaş.tuzsuz tereyağ
1/4 çay bar.süt(hamur katı oluyo o yüzden bn sütü göz kararı koyuyorm..kulak memesi kıvamını alıncaya kdr)
bunları karıştr..cevz büyüklüünde parçlr yap ve silindir haline getr..üzerine çatalla bastır
önceden ısıtılmış 170 derece 20-25 dk.
tekrar söliim normalde pekmez koyuyolar ama zararlı bi madde oluyomuş pekmez ısınınca o yüzden bn pekmezi sonradan koyduum şeyn içine katıyorm

canım sana zahmet bisküviyi nasıl yaptın anlatırmısın daha öncede yazdım da yetişemedim kızıma sabah yedirelişmde aç kalmasın bugün çok ağlamış

canıııım keske kayserıde olsaydın,ben yedırırdım bebegıne:) aysımanın o kılıtledıgı agzına bıle sokuyosam kasıgı ustesınden gelırım evelallah...
Ben pekmezlı tarıften yapmıstım ama burda okumustum,pekmez yuksek ısıda zararlı bı madde uretıyomus bıdaha yapmadım zaten...
Burdan gamzeye seslenıyorum,tarıfını sabırsızlıkla beklıyorum....
Pekı bebgın hıcmı bıse yemıo canım yaaa

formül mamadan yourt:

1 porsiyon için
100ml hazırlnmş devam sütü
2 çay kaş yourt

hazırlanış:
hazırladınız mamayı bi kaseye boşaltın
43 derece sıcaklıkta (kçk parmanızla kontrol edeblrsnz) 2 çay kaş yourt ilave ederk 4-5 saat sıcak ortamda mayalayın.buzdolabnda 5-6 saat dinlendrn..
normal yourtlara göre daha sulu olabilirmiş..yourt tadı oluşmuşsa mayalanmış demektir..

milupanın kitapçıından alıntı...

bernacım zeynep taneli hiçbişey yemiyordu.hatta püre halindeki armudu bile pütürlü diye tükürüyordu.şöyle yaptım ben;tükürdüğü gün zorlamadım sadece suyunu içirdim.bir iki gün ara verdim tiksinmesin diye.sonra tekrar yaptım ama püre gibi değil biraz taneli.biraz suyundan biraz tanelerden kaktırıdım evet resmem kaktırdım.oyundu ,şarkıydı fln farkına bile varmadan yedi.şimdi rahatsız olmadan yiyor.çok püre yapma taraftarı değilim açıkcası.bu ez buna alışıp taneli gıdalara geçince sıkıntı oluyor.sebzeleri haşladıktan sonra cam rende de rendeleyip ,haşladığım suyuyla karıştırıp yedirdim.

canım bi zahmet tekrar yazarmısın tarifi sana zahmet
Bu benim burada paylaştığım tarif aşağıdaki gibidir:
Malzemeler;
•100 gr tuzsuz tereyağı,
•Bir çay bardağından biraz az pekmez,
•4 çay bardağı tam buğday unu (bazen unun yarısını pirinç unu koyuyorum kafama göre),
•2 tatlı kaşığı zeytinyağı,
•İsterseniz dövülmüş ceviz (şart değil)

Bebe Bisküvisi Tarifi;

Tereyağını mıncıklayarak yumuşatın,
Un ve pekmezi (isterseniz bir avuç dövülmüş cevizi) katıp yoğurun.
Hamur elinize yapışmaya başlayınca ayırmak için zeytinyağını ekleyin.
Kulak memesi kıvamına getirin.
Tepsinin üzerine pişirme kâğıdı seriyorum.
Onun üzerine hamurdan parçalar koparıp elimle yuvarlatıp bisküvi şekline getirerek yerleştiriyorum.
En son üzerlerine çatala bastırın ki içi pişsin.
170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin

Ama ben akıllı ne yapmışım kızlarr. tariflerim bilgisayarda kayıtlıydı. bebe bisküvis tarifimi arayıp yaptım. piştikten sonra eşimle tadına bakalım dedik. hmm dedim irmikler biraz çiğ kalmış çıtır çıtır ağzımda. bugün işten gelince farkettim ki ben buraya yazdığım tarifi yapmamışım. meğer onu tariflerime eklememişim bile. bernysta senin yazdığın tarif ekliymiş bende onu yapmışım. veee irmik yerine bulgur koymuşum. o kıtırlık da ondanmışş :)) ahhh akıl kalmadı valla kızlar. size bunları yazarken de 1 litrelik su kızım tarafından parkenin üzerine döküldüüü

ya Merve bnde taraftarı değilimde ne biliim sinir etti bni önce yedi brz sonra ağzında geveledi bnde mecbur yaptm..ama taneli şeyleri yiyo..arada bz kahvaltı yprkn ağzına ufak ufak peynir veriyorm onu çiğniyo...dün erik yiyodm siyah erik onu yerken nasıl bakıyo bnaa..dişimle koparıp ufak parçalar halinde verdm yedi..yani taneyle sıkıntı yok ama ne biliim bazı yemekleri taneli sevmiyo

bernacım teşekkürler seni topiğin ek gıda uzmanı seçiyorummmmm

kızlar ben normalde kilo aldıgımda tüm vücuda dağılırdı
doğum sonrası kilolarım gitmişti bayram dönüşü koca bi göbeğim vardı hala da var

a. kilo aldım (şerbetli tatlıları götürdüm)
b. hamileyim (şüpheli bi ilişkim de mevcut)
c. adet olmamanın verdiği rahatsızlık

hangisi acep

d.hiçbiri yada e.hepsi :)))

Oof yıne sehıt haberı,yeter ulan yeter artık bu nee,kusmu vuruyosunuz,hergun en az 5 sehıt haberı alıyoruz,kızlar cok fena seyler soylıcem ama ne faydası var,burada yerı degıl zaten...
Ama yeter artık yaa,ne yapılacaksa yapılsın,bu duzen daha nekadar boyle surecek,yazık yaa gunah yaaaa.....yıne sehıt var dıye televızyonu acamıyorum....oooff offff

goruselım ınsallah canımmm...uyyyhhh bıraz fazla zaman var ama gecer ınsallah,bebeklerımız 1 yasında olucaklar ozaman ınsallah

hemde ne fazla ama kemal küçük bu sene kayseriye burdan direk uçak yok aktarmalı yada otobüs 11 saat bebekle tek başıma hiç gözüm yemiyor o yüzden mayısa gelmeye karar verdim görüşürüz o zaman inşallah bebişlere ne güzel olur hem

oy anam bu ne geçmişti oku oku bitmez dünden bugüne nasıl bu kadar birikti çok hızlıyız kızlar

kızlar benim dana kızım muhallebiyi önce yiyodu artık yemiyo sebzelisini alıp yaptım onuda yemiyo benim yediklerimden istiyo resmen bebek yiyeceği istemiyo:)

birde bişey sorcam kızlar bebekleri yürütece koyuyomusunuz merak ettim? Zeynep te kalça gelişimi yavaş diye 3 aylıkken doktor şuan düzelmiş ama 5 aylık olunca ortapediye götür demişti götürdüm çok şükür normal bişeyi yok dedi bende artık yürütece koyabilirmiyim dedim biz tavsiye etmyoruz gerek yok o kendini hazır hissettiğinde yürür dedi bende yürüteç almıcaktım gelin görünki herkes bu çocuğa niye yürüteç almıyosun falan kafamı şişirdiler hatta görümcem paranız yoksa ben oğlumunkini vereyim dedi daha dayanamadım:) gittim aldım bugün kızım sevdi ama en fazla 10 dk sonra sıkılıyo kafanızıda şişirdim ama siz napıyosunuz koyuyomusunuz yürütece merak ediyorum:)

Son düzenleme:
ben almadım canım yürüteç banada herkes söylüyor ama tınlamıyorum almayıda düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…