- 14 Eylül 2012
- 2.724
- 3.299
- 333
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.761
bn bugün şöyle bişi yaptım:
brz ıspanak, yarım patates, yarım kabak, bir arpacık soğan, 1 havuç..bunları ikeadan aldıım buharda pişirme aletiyle pişirdim..sonra bambu çatalla ezdim içinede 2 gündür brktrmeye çalıştıım 30-40 cc lik sütümü kattım..yemedi...
çünkü tam püre haline gelmemişti..bnde gttm bunları blendra boşalttım sebzenin aletin altında kalan suyunuda ekledm yaklaşk 70 cc..bi güzel blendrda çektm..çok güzel püre oldu..
denedim..hapur hupur yedi..demekki sorunu taneciklerleymiş..halbuki yaptıım bisküviyi ezince daha taneli oluyo ama onu yiyo..bunu yemedii.bnde mecbur öyle yaptm..
besin değerini ne kdr kaybediyoki bunlar blendrdan çekince..
pişenleri blendırdan geçirmenin zararı yok diye söylemişti burdan bi arkadaş çiğler için kullanılmamalıymışbn bugün şöyle bişi yaptım:
brz ıspanak, yarım patates, yarım kabak, bir arpacık soğan, 1 havuç..bunları ikeadan aldıım buharda pişirme aletiyle pişirdim..sonra bambu çatalla ezdim içinede 2 gündür brktrmeye çalıştıım 30-40 cc lik sütümü kattım..yemedi...
çünkü tam püre haline gelmemişti..bnde gttm bunları blendra boşalttım sebzenin aletin altında kalan suyunuda ekledm yaklaşk 70 cc..bi güzel blendrda çektm..çok güzel püre oldu..
denedim..hapur hupur yedi..demekki sorunu taneciklerleymiş..halbuki yaptıım bisküviyi ezince daha taneli oluyo ama onu yiyo..bunu yemedii.bnde mecbur öyle yaptm..
yok canım bildiğim kadarıyla olmaz önce tadına alışması maksat çiğnemeyi tam bilmiyorlarya yediyse sorun yok afiyet olsun
isolde ben hersene geliyorum ailemi ziyarete hala kayseride olursan bi geldiğimde bizde buluşuruz ne güzel olur
pişenleri blendırdan geçirmenin zararı yok diye söylemişti burdan bi arkadaş çiğler için kullanılmamalıymış
bisküvinin tarfini yazsana kuzum
oğluşum anne bana nie püskevit almıosunuz demesn sonra
bi de formül mama ile yoğurt tarifi yapan var mı tarif isteyruummm
canım sana zahmet bisküviyi nasıl yaptın anlatırmısın daha öncede yazdım da yetişemedim kızıma sabah yedirelişmde aç kalmasın bugün çok ağlamış
bn bugün şöyle bişi yaptım:
Bu benim burada paylaştığım tarif aşağıdaki gibidir:canım bi zahmet tekrar yazarmısın tarifi sana zahmet
bebe bisküvisi
2 çay bar.tam buğday unu
yarm çay bar. irmik
2 çay bar. pirinç unu
4 ymk kaş.tuzsuz tereyağ
1/4 çay bar.süt(hamur katı oluyo o yüzden bn sütü göz kararı koyuyorm..kulak memesi kıvamını alıncaya kdr)
bunları karıştr..cevz büyüklüünde parçlr yap ve silindir haline getr..üzerine çatalla bastır
önceden ısıtılmış 170 derece 20-25 dk.
tekrar söliim normalde pekmez koyuyolar ama zararlı bi madde oluyomuş pekmez ısınınca o yüzden bn pekmezi sonradan koyduum şeyn içine katıyorm
bernacım zeynep taneli hiçbişey yemiyordu.hatta püre halindeki armudu bile pütürlü diye tükürüyordu.şöyle yaptım ben;tükürdüğü gün zorlamadım sadece suyunu içirdim.bir iki gün ara verdim tiksinmesin diye.sonra tekrar yaptım ama püre gibi değil biraz taneli.biraz suyundan biraz tanelerden kaktırıdımevet resmem kaktırdım.oyundu ,şarkıydı fln farkına bile varmadan yedi.şimdi rahatsız olmadan yiyor.çok püre yapma taraftarı değilim açıkcası.bu ez buna alışıp taneli gıdalara geçince sıkıntı oluyor.sebzeleri haşladıktan sonra cam rende de rendeleyip ,haşladığım suyuyla karıştırıp yedirdim.
Gurme Bebek - Bebek biskvisi gurme bebekteki bebe bisküvisi tarifi ama muz ve yumurta var yaa ne diyosunuz kızlar
tarifin yanında 12+ varmış 12 ay ve üzeri mi demek şimdi bu
canım ben burda dogdum,buyudum ve burda olurum:) ınsallah gorusuruz ben talasta oturuyorum
Gurme Bebek - Bebek biskvisi gurme bebekteki bebe bisküvisi tarifi ama muz ve yumurta var yaa ne diyosunuz kızlar
tarifin yanında 12+ varmış 12 ay ve üzeri mi demek şimdi bu
bernacım teşekkürler seni topiğin ek gıda uzmanı seçiyorummmmm
kızlar ben normalde kilo aldıgımda tüm vücuda dağılırdı
doğum sonrası kilolarım gitmişti bayram dönüşü koca bi göbeğim vardı hala da var
a. kilo aldım (şerbetli tatlıları götürdüm)
b. hamileyim (şüpheli bi ilişkim de mevcut)
c. adet olmamanın verdiği rahatsızlık
hangisi acep
bende kayseride doğdum büyüdüm 4 senedir erzurumdayım hersene geliyorum mayıs gibi gelicem inşallah görüşelim o zaman
goruselım ınsallah canımmm...uyyyhhh bıraz fazla zaman var ama gecer ınsallah,bebeklerımız 1 yasında olucaklar ozaman ınsallah
ben almadım canım yürüteç banada herkes söylüyor ama tınlamıyorum almayıda düşünmüyorumoy anam bu ne geçmişti oku oku bitmez dünden bugüne nasıl bu kadar birikti çok hızlıyız kızlar
kızlar benim dana kızım muhallebiyi önce yiyodu artık yemiyo sebzelisini alıp yaptım onuda yemiyo benim yediklerimden istiyo resmen bebek yiyeceği istemiyo:)
birde bişey sorcam kızlar bebekleri yürütece koyuyomusunuz merak ettim? Zeynep te kalça gelişimi yavaş diye 3 aylıkken doktor şuan düzelmiş ama 5 aylık olunca ortapediye götür demişti götürdüm çok şükür normal bişeyi yok dedi bende artık yürütece koyabilirmiyim dedim biz tavsiye etmyoruz gerek yok o kendini hazır hissettiğinde yürür dedi bende yürüteç almıcaktım gelin görünki herkes bu çocuğa niye yürüteç almıyosun falan kafamı şişirdiler hatta görümcem paranız yoksa ben oğlumunkini vereyim dedi daha dayanamadım:) gittim aldım bugün kızım sevdi ama en fazla 10 dk sonra sıkılıyo kafanızıda şişirdim ama siz napıyosunuz koyuyomusunuz yürütece merak ediyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?