- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #66.801
günaydın mart anneleri sürekli sizi takip ediyorum birbirinize karşı sevginiz muhabetiniz gercekten harika bende nisan annesiyim gene sizin tecrübenizden yararlanmak istiyorum ben kızımı zorda olsa emziriyorum ayagımda sallayıp uyutup öyle emziriyorum yarın 5 ayımız biitiyor arada bazı tatları deniyorum alışsın diye meyva olarak şeftali ve elma denedim bazen kahvaltıda yumurta sarısı nohut kadar size sorum labne vereniniz varmı bi sorun olurmu biraz uzatım galiba
Bak cevap vermezseniz o günki bayan gibi cıngar cıkarırım ha
günaydın mart anneleri sürekli sizi takip ediyorum birbirinize karşı sevginiz muhabetiniz gercekten harika bende nisan annesiyim gene sizin tecrübenizden yararlanmak istiyorum ben kızımı zorda olsa emziriyorum ayagımda sallayıp uyutup öyle emziriyorum yarın 5 ayımız biitiyor arada bazı tatları deniyorum alışsın diye meyva olarak şeftali ve elma denedim bazen kahvaltıda yumurta sarısı nohut kadar size sorum labne vereniniz varmı bi sorun olurmu biraz uzatım galiba
Günaydın mart melekleriii
Ben yine bu sabah Gülnihalin sebze püresin yaktım, tekrar yaptım,insan bi hatayı üst üste yaparmı, evet anne olunca yapar:)
Gülnihal dün resmen rekor kırdı, bu kadar enerjiyi nerden buluyor bu kız.Patates kızaratacaktım 1 saate yakın anca soyup doğraya bildim ya.Takur tukur sesler geliyor içeri koşuyorum Gülnihal yine biyerleri karıştırıyor, hiç ses gelmeyince yine koşuyorum Gülnihal masanın altına girmiş :)Sonra sıkıldı galiba mutfaktan sesler geliyor ya habire oraya geldi, tabi patates kızartması kızartmadan başka herşeye benzedi :)Tarhana aldım, adam bebek tarhanası diye sattı bana ama içinde siyah küçük tozlar var bunlar baharart galiba,bizde tarhana diye bişey yok ,iş yerinde pişince de yemiyorum yani nasıl bişey olduğuna dair en ufak bi bilgim yok.Gülnihal önce bi yüzünü ekiştti sonra öğürür gibi oldu ama yedi ben bi kaç kaşık sonra vermedim, nedense içindeki tanecikler boğazına fln kaçar diye korktum:26:Ve gece ,Gülnihal hiç uyumadı ,memeyi emmiyordu iki gündür meme delisi oldu, hayır emse gamyemeyecem emmiyor çiğniyor resmen sonra o çığlık atıyor ben çığlık atıyorum dışardan birisi duysa kim bilir ne düşünür :) Sabah minibüste yanımızda oturan kadına bi bakışları var aman allahım gözlerini pörtleterek, kadın camdan dışarı bakıyordu bizimkiyle hiç alakadar olmadı ama Gülnihal yırtındı nerdeyse kadına doğru eğiliyor, bvüüü yapıyor, uzanmaya çalışıyor oda hiç bakmadı ama kızıma uyuz
Canım ek gıda da pek tecrübeli değilim,cıngar çıkarma diye cvp veriyorum
5. haftaki menümüz linkte, yazıdan 1-2-3-4. haftaki menülerimizede ulaşabilirsin, nasıl bir düzen oluşturma konusunda yardımcı olabilir belki yazılarım
LeGa-Be-Be: Ek Gıda da 5. Hafta
dur, kızma..tam düşünüyodum mesajı okurken labne konusunda bilgim yok ama mesajı da görmezden gelmek istemiyorum, çok yazmayan bi arkadaş, darılabilir filan diyodum ki alttaki notunu gördüm, güldüm ben de nisan annesiyim, 5 nisan doğumlu tarık...yumurta sarısı veriyorum bi haftadır, daha doğrusu bakıcısı veriyo..meyvelerin çoğunu veriyorum..ama labne nasıl olur bilmiyorum..pek verilcek bişey gibi gelmedi bana ama....onun yerine benim bakıcı peynirin tuzunu alıp(sudan geçirip) püre şeklinde veriyo biraz
tarık bi süredir çabaladığı oturma eylemini dün gerçekleştirdi..çok uzun süre olmasa da desteksiz oturmaya başladı....habire yekiniyodu, yarım oturur hale gelip düşüyodu..dün başardı sonunda..yalnız otururken aynı zamanda ayağını yemek isteyince devrilebiliyo, o problemi varama çook mutlu oldu...
Kızlar bi yenlikik daha var söylemeyi unuttum:)
Gülnihal koltuğun başından tutarak ayakta dura biliyordu dün aynı pozisyondayken 2-3 adım attı yana doğru ama ben çook mutlu oldumtabi bu durma süresi Gülnihalin ne kadar çok hareket etmesine bağlı sabit durup bakarsa baya duruyor çok hareket ederse devriliyor
ne diyeceğimi bilemez durumdayım :)
:) Gülnihal aldı başını gidiyor,ben ondan en kısa zamanda yürüme becerisi bekliyorum Gamze
Bide koltuk tam camın önünde ordan durup dışarıya bakmak en büyük zevkimiz şuan :)
merhaba kızlar kaç günden beri giremedim zeynep sare perşembe akşamı ateşlendi fitil falan koyduk ateşi biraz düştü ama hiçbir şey yemiyodu sadece su içiyodu cumartesi doktora götürdüm doktor boğazları kızarmış dedi antibiyotiğe başlamayalım dedi peditus diye bi şurup verdi kilosunu ölçtü 6900 çıktı doktora salı gitmiştik 7200 dü yavrum yavrum 3 günde 300 gr vermiş nasıl üzüldüm çok şükür 2 günden beri yemeye başladı biraz ama çok üzülüyo insan ya
inşallah eminecim inşallah..cnm bnm sn dua et temz kalpli bi insansın..Bu gün geçmişi okuyayım dedim, okudum ama alıntılar gitti, ne kadar çok hastamız var, hepsine çok geçmiş olsun...
Birde berna canım annen rahatsızlanmış, ama şimdi daha iyiymiş, aklımdasın, inşaAllah senin annende benim annem gibi atlatacak ve çooook güzel günler geçireceksiniz...
gene ben ben halen korkuyorum kucagımda bile oturtmaya eşim heveslenip mama sandalyesi almış ama ben kıymıyoorum oturtmaya kızım çok hevesli ama sizde duyunca artık bende oturtayım beline zarar verir mişim gibi geliyodu benim ikinci çocuk ama ara verince hiç birşey hatırlamıyorum ne zaman oturtum ne zaman ek gıdaya gectim 8 yıl oldu büyük kızım 2 sınıfa gidiyo kızımın yaşını duyup beni büyük sanmayın 81 dogumluyum yani halen gencim
Aynen cnm zoruma gidiyor herkes sevsin istiyorum nedense:)Aykata durma işini 1-2 haftadır yapıyoruz koyuyorum onu koltuğa,koltuğun başından destek alarak duruyor ayakta, tabi ben hep yanında oluyorum, pili bittiği an yana doğru gidiyor çünkü
Tarhanayı baharatçıdan aldım, bebek tarhanası diye sattı bana ama kekledi galiba beni uyuz adam
saol cnm bnm hepimizin birbirimize ihtiyacı var..iyi geceler kızlar
az baktım geçmişe berna ve aysel ama ama çok şekersiniz:)iyi ki varsınız tebessüm ediyoruz sayenizde,tabi ki hepiniz de iyi ki varsınız canlar
uyuymadım ben de hararetli bir gün geçirdim.doğumdan bu yana süre gelen eşimin ailesiyle tatsızlıklarım olmuştu hiç sebepsiz,karşılıklı yanlış anlaşılmalar yüzünden..bugün eşimin ablasına gittim konuştuk uzunca,öyle tuhaf yanlış anlaşılmalar olmuş ki aklınız hayaliniz durur,sebepsiz çok üzülmüş herkes,en çok da benneyse az da olsa anlaşılabilmiş olduğumu umuyorum,yaklaşımı da ilgiliydi..kızımın sağlıksız koşullarda büyümesini istemeyerek böyle bir adım attım iyi de oldu,ama olan da uykuma da oldu şuan:)
çok tatlı olmuş Cenk yaa..cnm bnm sarı kafa..maşallh..Gülnihal desen zaten parçalayasım varyasasinn telefondan resim yukleyebildim.Ayselcim gulnihalle cenkin resimlerini ekledim.
Dur cok hosuma gitti dun biraz daha ekleyeyim de sabah gorunce iciniz acilsinp
Kızlar bi yenlikik daha var söylemeyi unuttum:)
Gülnihal koltuğun başından tutarak ayakta dura biliyordu dün aynı pozisyondayken 2-3 adım attı yana doğru ama ben çook mutlu oldumtabi bu durma süresi Gülnihalin ne kadar çok hareket etmesine bağlı sabit durup bakarsa baya duruyor çok hareket ederse devriliyor
maşallah herşeyi hızlı seninkinin..altta görünmüyo, tam olarak kaç ay, kaç haftalık gülnihal? bi de bolca oku, nazar demesin aman....
Kuzenimin eşi aradıGülnihal durmadan ağlıyor gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum diyor ya izin de alamam ki noldu bu kıza şimdiii ((
cnm hmn alıp dışarı çıksın gezdrsin brz sıkılmıştır yada dişler ne alemde birden onun acısıda gelmiş olablr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?