2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın mart melekleriii
Ben yine bu sabah Gülnihalin sebze püresin yaktım, tekrar yaptım,insan bi hatayı üst üste yaparmı, evet anne olunca yapar:)
Gülnihal dün resmen rekor kırdı, bu kadar enerjiyi nerden buluyor bu kız.Patates kızaratacaktım 1 saate yakın anca soyup doğraya bildim ya.Takur tukur sesler geliyor içeri koşuyorum Gülnihal yine biyerleri karıştırıyor, hiç ses gelmeyince yine koşuyorum Gülnihal masanın altına girmiş :)Sonra sıkıldı galiba mutfaktan sesler geliyor ya habire oraya geldi, tabi patates kızartması kızartmadan başka herşeye benzedi :)Tarhana aldım, adam bebek tarhanası diye sattı bana ama içinde siyah küçük tozlar var bunlar baharart galiba,bizde tarhana diye bişey yok ,iş yerinde pişince de yemiyorum yani nasıl bişey olduğuna dair en ufak bi bilgim yok.Gülnihal önce bi yüzünü ekiştti sonra öğürür gibi oldu ama yedi ben bi kaç kaşık sonra vermedim, nedense içindeki tanecikler boğazına fln kaçar diye korktum:26:Ve gece ,Gülnihal hiç uyumadı ,memeyi emmiyordu iki gündür meme delisi oldu, hayır emse gamyemeyecem emmiyor çiğniyor resmen sonra o çığlık atıyor ben çığlık atıyorum dışardan birisi duysa kim bilir ne düşünür :) Sabah minibüste yanımızda oturan kadına bi bakışları var aman allahım gözlerini pörtleterek, kadın camdan dışarı bakıyordu bizimkiyle hiç alakadar olmadı ama Gülnihal yırtındı nerdeyse kadına doğru eğiliyor, bvüüü yapıyor, uzanmaya çalışıyor oda hiç bakmadı ama kızıma uyuz

Canım ek gıda da pek tecrübeli değilim,cıngar çıkarma diye cvp veriyorum

5. haftaki menümüz linkte, yazıdan 1-2-3-4. haftaki menülerimizede ulaşabilirsin, nasıl bir düzen oluşturma konusunda yardımcı olabilir belki yazılarım

LeGa-Be-Be: Ek Gıda da 5. Hafta

dur, kızma..tam düşünüyodum mesajı okurken labne konusunda bilgim yok ama mesajı da görmezden gelmek istemiyorum, çok yazmayan bi arkadaş, darılabilir filan diyodum ki alttaki notunu gördüm, güldüm ben de nisan annesiyim, 5 nisan doğumlu tarık...yumurta sarısı veriyorum bi haftadır, daha doğrusu bakıcısı veriyo..meyvelerin çoğunu veriyorum..ama labne nasıl olur bilmiyorum..pek verilcek bişey gibi gelmedi bana ama....onun yerine benim bakıcı peynirin tuzunu alıp(sudan geçirip) püre şeklinde veriyo biraz

tarık bi süredir çabaladığı oturma eylemini dün gerçekleştirdi..çok uzun süre olmasa da desteksiz oturmaya başladı....habire yekiniyodu, yarım oturur hale gelip düşüyodu..dün başardı sonunda..yalnız otururken aynı zamanda ayağını yemek isteyince devrilebiliyo, o problemi var ama çook mutlu oldu...

5. haftaki menümüz linkte, yazıdan 1-2-3-4. haftaki menülerimizede ulaşabilirsin, nasıl bir düzen oluşturma konusunda yardımcı olabilir belki yazılarım

LeGa-Be-Be: Ek Gıda da 5. Hafta

hepinize cevaplarınız için teşekürler

Kızlar bi yenlikik daha var söylemeyi unuttum:)
Gülnihal koltuğun başından tutarak ayakta dura biliyordu dün aynı pozisyondayken 2-3 adım attı yana doğru ama ben çook mutlu oldumtabi bu durma süresi Gülnihalin ne kadar çok hareket etmesine bağlı sabit durup bakarsa baya duruyor çok hareket ederse devriliyor

gene ben ben halen korkuyorum kucagımda bile oturtmaya eşim heveslenip mama sandalyesi almış ama ben kıymıyoorum oturtmaya kızım çok hevesli ama sizde duyunca artık bende oturtayım beline zarar verir mişim gibi geliyodu benim ikinci çocuk ama ara verince hiç birşey hatırlamıyorum ne zaman oturtum ne zaman ek gıdaya gectim 8 yıl oldu büyük kızım 2 sınıfa gidiyo kızımın yaşını duyup beni büyük sanmayın 81 dogumluyum yani halen gencim

ne diyeceğimi bilemez durumdayım :)

eğer bi enfeksşyon iltihabik bi durum varsa bunun önlenmesi lazım..peditus öksürük şurubu diye biliyorm bide hastalıklarn üzerini örtüyomuş aslnda geçrmiyomuş..bzde aynı şeyleri yaşadk ateş olmadı ama boazları kızarmıştı öksürüyodu dr. göğse inmesini istemiyosan antibiyotik kullncksn demişti..

Son düzenleme:
inşallah eminecim inşallah..cnm bnm sn dua et temz kalpli bi insansın..

Oturtabilirsin artık ya, erken değilama destekli oturması daha doğru şu an..kucağında filan oturtursun, kısa süreli destekli oturtursun...ben hazır olduğunu farkettiğim için oturmasına izin verdim ama her çocuğun farklı alanlarda gelişimi hızlı olabiliyo..mesela benimki 5 ay 10 günlük.oturuyo, emeklemesine az kaldı-çabalıyo-hatta neredeyse emekliyo sayılır, hoppala da sürekli zıplıyo ama tutma becerisi zayıf..ondan küçüklerin tuttuğu kadar iyi tutamıyo..o daha yavaş gelişiyo..

maşallah herşeyi hızlı seninkinin..altta görünmüyo, tam olarak kaç ay, kaç haftalık gülnihal? bi de bolca oku, nazar demesin aman....

saol cnm bnm hepimizin birbirimize ihtiyacı var..
yasasinn telefondan resim yukleyebildim.Ayselcim gulnihalle cenkin resimlerini ekledim.
Dur cok hosuma gitti dun biraz daha ekleyeyim de sabah gorunce iciniz acilsinp
çok tatlı olmuş Cenk yaa..cnm bnm sarı kafa..maşallh..Gülnihal desen zaten parçalayasım var

Aysel bikaç güne yürür bu bn sna söliim :)) inanılmaz yani

ya trt1 de iyi fikiri izliyorm ekolojik yaşamdan bahsediyolarda organik morganiik..abi kadına dayanamıycam yaa o sunucu nasıl bi kadın o konuşma tarzını kendimi yapıyo yoksa doğuştan mı..sanki konuşurken heran tansiyonu düşüp bayılcakmış gibi bide r leri niye ağzında o kdr dolandırıyo anlamadm güzel bi diksiyon namına yapıyosa kamyon geçsin o diksiyonun üstünden..bi kadın bulmuşlar organik yaşamla ilgili konuşsun diye o desen konuşamıyo ztn..halkadaki kız gibi gircem ekrandan yapışcam saçlarına yaa..

Kuzenimin eşi aradı Gülnihal durmadan ağlıyor gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum diyor ya izin de alamam ki noldu bu kıza şimdiii((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…