- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #67.341
demek bugün resim günü ha..Alın size Selçük
Eki Görüntüle 515330
Eki Görüntüle 515332
Eki Görüntüle 515334
Berna bende ilk anlamadım külbastıyı duyunca:) sonucta külbastı yemeğide var.Minenin dediği gibi kuzu etinin bir cinsi:))) Resimle paylasayım:))
Eki Görüntüle 515355
Ya bide biri bana demişti ki ne zaman bebekler et yemeye başlarsa meleklıkten çıkarmış o yuzden et vermeyi düşünmüyorum, benim oğlum melek kalsın hep((
Bugün resim paylaşma günü ilan edilmiş diye okudum sanki
Eki Görüntüle 514894
Eki Görüntüle 514896
Eki Görüntüle 514898
Eki Görüntüle 514899
Ve aysıma ortalıgı karıstırmaya baslarken...uyy bu daha ıyı hallerı bıdıgımın
kedi yerinde durmadığı için pek güzel çekemedim :) hazır bugün resim ekleme günüymüş diye bide kızımın yeni hallerini yükledim ama yine saçı yok
Eki Görüntüle 515116 aşkımın fotosu
Eki Görüntüle 515108 bilgisayarımı kurcalarken bunu buldum hey gidi günler:)
Resim ekleme günü bu gün bende yükelyim eksik kalmayım ama eski resim yeni foto çekemedik bu aralar pek :)
Eki Görüntüle 515122
Eki Görüntüle 515223 Eki Görüntüle 515224 Eki Görüntüle 515225
hanımlar merhaba ben formunuzu oğlum için ek gıdaları araştırırken buldum ve gayet iii bilgiler edindim :)) hepinize teşekkür ediyorum ve topiğimin 3 fotosuyla size merhaba demek istedim :))
Kızlar selam ;
Ben herahalde grip olacağım, klasık sonbahar gelir ve nalan üşütür geleneğini yaşatıyorum:)
Bizde ek gıdaya geçtik. Benim doktorumun listesini paylasayım sizlerle gerci herkes geçti ama ben yinede paylasıyım sızlerle
10 da emzir
13 de sebze püresi
Pürenin tarıfıde söyle tencereye 2 kupa suyla birlikte bir tane havuç bir tane patates doğra ve 1 çay kaşığı esmer pirinç ile haşla süzgeçten suyuyla bırlıkte geçir, sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı irmik ekle ve 5 dk kaynat. bu püre 240 ml cıkıyor 120 sini dolaba koy ertesi gun yedir dedi
bu ilk hafta için tek öğün sebze püresi gerisi emzırme şeklinde. doktorum kesınlıkle yedırırken tv izletme, oyuncak verme ve oyun oynama hatta gulmemekde lazım yedırırken çünkü bebek bu işi oyun sanmasın bu saatte yemek yeneceğini bilsin dedi. Bide en az 3 saatlık açlık olsun dıye uyardı.
2. hafta
10 da emzir
11 de elma püresi 1 tatlı kasığı başla 1 hafta içinde 1 orta boy elmaya çık
13 de tekrar sebze püresi
3. hafta
10 da emzir
11 de armut suyu 1 tatlı kaşığı başla 1 hafta içinde 30ml çık
13 de sebze püresi
16 da yoğurt 1 tatlı kaşığı başla 1 hafta içinde 1 çay bardağı
4. hafta
11 de meyve
13 de sebze püresi
+ 1 çiçek brokoli+ 2 gün sonra 1 çay kaşığı sarı mercimek
+2 gün sonra buğday +2 gün sonra 50 gr kuzu külbastı kat pişir ve çıkar dedi
Eki Görüntüle 515330
Eki Görüntüle 515332
Eki Görüntüle 515334
kızlar dün Kemale dişlik alıcaktım iyidir diye bebedora baktım arkasını okuyunca ne göreyim bebedor çin malı bende en iyisi odur diye hep ondan alıyordum dikkatli olun sonuçta bebeklerimizin sağlığı herşeyden önemli bi çoğunuz biliyodur belki ama ben yinede uyarmak istedim
kızlar buharda pşrp püre haline getrdiim sebzeleri buzlua atsm besn deeri kaybolurmu
cnm artık herşey çin malı..daha doğrusu çinde üretiliyo..büyük firmalar mallarını çinde üretiyo..yani çin malı değil aslnda..iphone bile çinde üretiliyo düşün..işgücü vs herşey ucuz orda..bn chicco kllanıyorm bibern italyada üretiliyo emzikde nuk kullanıyorm Almnyada üretiliyo..insan çin lafını duyunca yinede kıllanıyo
kızlar buharda pşrp püre haline getrdiim sebzeleri buzlua atsm besn deeri kaybolurmu
Merve hanı alyamın resmı?
hanımlar merhaba ben formunuzu oğlum için ek gıdaları araştırırken buldum ve gayet iii bilgiler edindim :)) hepinize teşekkür ediyorum ve topiğimin 3 fotosuyla size merhaba demek istedim :))
Geçmiş olsun Nalanımm, bizi zaten bırakmaz ki hastalıkbende yeni atlattım sayılır Astım gbi bşeler yine.
EE kusum nasıl geçti ilk günlerin ek gıdada? Behlülüm yedi mi sevdi mi ?
ada_01 cnm nasılsınnnn yazsana nolur özletme kendini herşey yolundamııı???
Sağol Mervecim sanada geçmiş olsun.Minenin ahı tuttu herhalde o gun gelemedı ya:)) Ay ben hala o değişik kadına gülüyorum :))) bir desenın sen anne olma zaten :)))yarısını yedi merve sonra ıhh mıhh yaptı bende daha zorlamadım. Bide doktor kesınlıkle 30 dk geçmesin öğün süresi dedi mantıklı geldi. Çocuğu hayattan bezdırmeyelim:) kızlar doktor agzını yemek bıttıkten sonra sıl dedi sakın her kaşık sonrası sılme çünkü yemek olayının bıttıgını anlasın
Canım benim geçmişi okuyordum,geçmiş derkende bugünden başlayıp dün akşamki kısımları okudum.İnan yazmak istiyorumda ben ancak okumaya zaman ayırabiliyorum
Benim bebeğim zahmetli bi bebek.Bitmek bilmeyen gazları var.Gün içerisinde ya onu emzirmekle yada onun gazlaırnı çıakrtmakla meşgulüm.Midedeki gazlar yüzünden tam doyamıyo,emdiğinin hemen 5yada 10. saniyesinde gaz oluyo ve karnı sertleşiyio,şişkinlik oluyo.Tıpışlıyorum gazını çıkarttıktan sonra(ki bu bazen 5dk sürüyo,bazen yarım saat) bebeğim terlkradan acıkıyo ve istiyo.Tekrar karnını doyurmaya çalışıyorum ve yine gazlar derken kısır döngünün içinde günümü dolduruyorumE bunada şükür yinede.
Önceki gün doktora gittik.Gastrolojiye yönlendirdi.Randevu verildi.Salı günü gideceğiz,bakalım ne dicek bu gazlaır bitmeyen bebeğime::) İnşllh bi sorun çıkmazYaşadıkalrımdan dolayı doktor fobim var,doktora gitmeye çok korkuyorum.Bakalım hayırlısı inşllh.
Senin bebekte hastaydı Canım,tam takip edemedim ama iyi olmuştur inşllh.
(bu yazımı sen bana yazar yazmaz hazırlamıştım;ama göndereceğim esnada net gitti.bende kopyala yapmıştım.şimdi net gelince göndericem Allahtan bişey olmazsa yine inşllh:))
Eki Görüntüle 515330
Eki Görüntüle 515332
Eki Görüntüle 515334
Deli kadın benimde sık sık geliyor aklıma Ruh hastası yaa çocukları sevmedi resmen yaladı yuttu,kocası da ayrı cins zaten. Ayrıca Minenin ahı tuttu olayı şuan bana da çok mantıklı geldi,hem sana hem bana
Kuzum yarısı da yeter ilk başlarda sonra sonra artacaktır. Ya Nalanım Alya yarım saat beklemiyor bile diyorum ya maşallah çok iştahlı herhalde 10 dk siler süpürür,bende hep yemekten sonra siliyorum ağzını arada hiç ellemiyorum. Ne vakit ağzını sildim o zaman çığlık atmaya başlıyor neden yemeğimi bitirdin diye,miktarlarda belli fazla da veremiyorum. Versem versem 2 tabak çorba yer rahat. Her öğünümüz stres valla, eskiden ne güzelmiş daya memeyi ağzına kemirsin dursun. Şimdi her tarafımız yemek meyve oluyor. Hem kaşığı sokuyor ağzına hem ellerini,ikisi birden sığmayınca da kızıyor
niye la bnm geldiime sevinmedin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?