2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Mr arkadaşlar bebeklerinize kan ilacı ne veriyorsunuz ya da onun yerine herhangi bişe veriyor musunuz?

kan ilacını hiç sevmedik canım ben pekmez veriyorum , tadı çok kötüydü iştah bırakmıyordu ve her dokunduğu yerde kalıcı bir leke ..kan ilacı kullanmamak sorun yaratır mı bilmiyorum ama pekmez ile telafisi mümkün bence :)

bende kullanmıyorum canım bildiğim kadarıyla 6. aydan sonra günde 2-3 çay kaşığı pekmez verilebiliyor bazı doktorlarda tavsiye ediyor zaten kan ilacı yerine

Kızlar tünaydın,
dün hem göz doktoruna hem de çocuk doktoruna gittik... Çocuk doktoru pipisinin ucu dar. sünnet olursa iyi olur dedi. Göz doktoru da (gözyaşı kanallarımız tıkalı idi.) 6 aya kadar geçmezse kanal tıkanıklığı genelde geçmiyor ama 1 yaşına kadar beklemekte fayda var dedi. Eğer 1 yaşına kadar geçmezse çok geciktirmeden gelin açalım kanalı. çok basit bir operasyon zaten dedi... Biraz moralim bozuldu...
Ama bugün Alp hem baba dedi hem emeklemeye daha doğrusu seri bir şekilde sürünmeye başladı gibi. Hemde kabızlık problemimiz biraz azaldı, keyfim yerine geldi... Alp baba dedi eşimde yanımdaydı ama hiç sallamadı, dedim duymadın mı baba dedi dedim... Bana demedi ki bilinçsiz söyledi dedi... Valla ben bilinçsiz anne demesine razıyım...
emeklemesini de ilk ben görmek istiyordum, çok dert oluyordu içime... Yarın işe başlıcam, göremeyecem diye. ama ilk ben gördüm hala gözlerime inanamıyorum :):):)
ve bir ay çalışıp istifa etmeye karar verdim... 1 ay deneyecem ama büyük ihtimal yapamayacağım :) eşimde istemiyor zaten istersen ptesi git istifa et dedi. ama şimdi kurban bayramı süt izni fln derken hem denemiş olurum içimde acaba olmaz hemde bir ay geçmiş olur, iyi kötü bir para almış olurum... (yeni eve taşındık da borçları hala bitmedi, hala daha yapılacaklar var evin içinde...)
En azından sonunda bir karar verebildim ve ruhum rahatladı... Ocak ayından beri düşünmekten doğru düzgün uyuyamıyordum...

öncelikle geçmiş olsun canım göz tıkanıklığı sorunu bizde de vardı ve hala var arada bi ( masaj yapmazsak ve bide soğuğa değersek) çapaklanıo ve açamıo dr.da gecmezse mil yardımıyla açıoruz demişti inşallah geçer yavrucuklarımızın gzleri iileşir.
emeklemesine ve baba demesine sevindim benimkide dün akşam anne ddi :)) valla diorum bak baba demedi sanırım daha erken 17 martta doğdu bizim 6.5 aylık senn oğlun kaç aylık?? bizim kız aslında cok hareketli ama malesef emekleme yok hatta yüzüstü durmak bile istemio örümceğe koydum bikaç gün 5er dk. dün ilkkez öne doğru adım attı örümceğinde
darısı desteksiz yürüdüklerini görmeye inşallah

cnm kraft ta ebebekte indirimde,gittim gördüm, gökalp i oturttum hatta:) çok beğendim..KRAFT RİNO olarak aratırsan çıkar.. 2 kademe de yatabiliyor..ben onu alıcam galiba..
18 kg a kadar kullanıcak , bu da yıllara kullanıcak demek, içindeki destekler çıkınca yükseltici olarak kullanmaya dewam.. iyi bişi almak lazım..
maxi cosi de çok güzel, ama bana biraz pahalı geldi bilemiyorum..

geçmiş olsun canım.Arda içinde sünnet dedi ama bir türlü ayarlayamadık bakalım hayırlısı. zaten ne kadar erken o kadar iyi aslında.aferin Alpciğe, ama erkekler öyle işte anne kadar içten hissedemiyorlar malesef:S
kesinlikle doğru karar, imkanın varsa zamanını bebeğine ayırman en güzeli.ben şuan aylıksız izindeyim ve cidden çok güzel oluyor:))

su içmeyi pek sevmiyor
canım geçmiş olsun havuç kabızlık yapmaz aksine ishali keser kabızlığı önler suyu az veriyorsundur

cnm ben seni hangi topikten tanıyorum ? bende kan ilacı kullanmıyorum pekmez veriyorum arada.
Mr arkadaşlar bebeklerinize kan ilacı ne veriyorsunuz ya da onun yerine herhangi bişe veriyor musunuz?

tıkalı oldugunu nasıl anladınız cnm? geçmiş olsun bu arada. geçer inşallah. sünnette ettir ucudarsa sorun olur idrarı içerde kalırçünkü mikrop kapar Allah göstermesin.

13 mart doğumlu bizimki... anneye benzer birşeyler mırıldanıyor aslında ama çok da açık seçik olmuyor o anne kelimesi... heralde ben öyle duymak istediğim için duyuyorum :) inşallah geçer canım bebişlerimizin gözleri... inşallah yürüdükleri günleri de görürüz...

tıkalı oldugunu nasıl anladınız cnm? geçmiş olsun bu arada. geçer inşallah. sünnette ettir ucudarsa sorun olur idrarı içerde kalırçünkü mikrop kapar Allah göstermesin.

gözü sürekli akıyor, çapaklanıyor... gözün burunla birleştiği yere bastırdığımızda da iltihap çıkıyor... evet ucu darmış. ayaklanmadan bir an önce sünnet ettirmek lazım... daha sonra daha zor olacak...

bence de iyi birşey almak gerekiyor. 4 yaşına kadar kullanacaklar neredeyse...
evet aslında maxi cosi biraz pahalı ama senelerce kullanacağını düşününce alınabilir gibi... bir de maxi cosi de arabanın emniyet kemeri bebeğin önünden geçmiyor... bebeğin arkasında kalıyor emniyet kemeri... benimki şimdi bile anakucağında çekiştiriyor o kemeri...

Son düzenleme:
selam kızlar. bebişlerinize hangi vitaminleri veriyorsunuz? ben sadece devit veriyorum. doktorumuz vitamin şurubu yada balıkyağı şuruplarını önermedi. iştahı çok iyi değil oğlumun. onun için merak ettim.
bu arada bizim kuzucukda emeklemeye başladı. çok tatlı görünüyor :))))
ama kış geliyor korkuyorum üşütecek die:?

sağol Fatma teyzesi, Aysima kuzum da almıştır kilosunu merak etme, lor peyniriini keçi sütünden yapıyorum ben, 1 lt sütü kaynatıp kaynarken kesilene kadar limon sıkıyorum, sonra kesilenleri toplayıp suyunu süzüyorum işte bu kadarrrrrrrr, ama limon yerine sirke ile yaparsan mikropların kırılmasına da faydalı oluyormuş diye duydum.

kan ilacı vermiyorum, 2-3 çay kaşığı pekmez veriyorum.

kızlar ya bebe bisüvisi tarifini bileniniz bi tekrar verebilirmi tarifi kaybettimde şimdiden teşekkürler

2 çay bardağı organik tam buğday unu
yarım çay bardağı organik irmik
2 çay bardağı organik pirinç unu
4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt ve hamur kıvam alacak şekilde varsa yoğurtun suyu
Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi

Canım bu Gamze'nin Berra'ya yaptığı tarif, bende yaptım dün, güzel oldu.

canım biz deviti bıraktık, doktorumuz ACD3 vitaminini verdi, sadece onu kullanıyoruz. Bende çok korkuyorum soğuk almasından, her yere gidiyor artık Allah korusun yavrularımızı. Emeklemeniz de hayırlı olsun

Cnm biz bugun aldik chikodan indirime girmisti 570 TL esim illa bu olsun dedi mozifixli oldugu icin cok guvenlikli 3kademe sanirim cnm ama dunya varmis cocuk kurtuldu pusetten yem yukseldi hemde cok konforlu benim bile oturasim geldi

anladım geçmiş olsun.

0000 güle güle kullansın cnmm iyi günlerde inşş
Cnm biz bugun aldik chikodan indirime girmisti 570 TL esim illa bu olsun dedi mozifixli oldugu icin cok guvenlikli 3kademe sanirim cnm ama dunya varmis cocuk kurtuldu pusetten yem yukseldi hemde cok konforlu benim bile oturasim geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…