- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #68.581
Ayselimin dogum günümüymüş???
Kızlar ,
Partimiz var :)
Bu pazar Berra'nın diş buğdayı partisini yapacağız. Ve 1 yıldır bir arada olduğumuz arkadaşlarımızıda aramızda görmek çok isteriz.
Mekan anadolu yakasında bir park olacak, henüz net değil ama merkezi bir park olacak, katılmak isteyen arkadaşlarım bildirirse bana , mekan bilgisini netleşince paylaşırım.
Mümkün olsada herkes gelebilse, ama ne kadar çok arkadaşım bu şirin günde bize katılırsa o kadar çok mutlu olacağım.
cnm niye attn çöpe..bi şeklde değerlendirilirdi..yiğite verseydn..geceleri verilirdi muhallebi olrk..ne biliim acıdım çöpe attm diince..
benm kızım da hazır mamaları yemiyor, pek çoğunu denedm sadece aptamilin sütlü irmikli ballı kahvaltı mamasını yedi
keşke gelebilsem ama hiç sanmıyorm..Size bol eğlenceler Gamzecim..çok güzel olcana eminim
kızlar ben fenalardayımberen hiçbir ek gıdayı kabul etmiyor..ağlaya ağlaya bikaç kaşık veriyorum dahada zorlayamıyorum zaten.çok ağlıyo..ben ne yapcam ya su dahil istemiyo karışık hiçbişe vermiyorum 1 haftadır tek tek veriyorum herşeyi 2-3 günde aynı gıdayı veriyorum..yok yok yok deli olcam ya..tam bi işkence ya bişe yedirmek..gece 4 de uyandı oynuyo 5.30 da uyudu 6.30 da uyandı zombi gibiyim..
maşallah, hayırlı dişleriniz olsun:))kızımın dişi çıktı teyzoşlarrr alttan iki tane günlerdir süren uykusuzluğunun sebebi buymuş demek
şimdi rahatladı yavrum her emmeden sonra uyuyor
birde pekmez le yoğurdu karıştırsak ne olur? ben yoğurda bebe bisküvisi kırıyorum bazen meyve koyyorum bazen sade bazende pekmez ama yanlış mı yapıyorum ki?
bazen Arda'da aynısını yapıyor. geçen hafta çok uğraştım düzenli gündüz uykusu diye ama olmadı gene bildiğini okudu. hiç bir gün bir gününü tutmuyor. ama o böyle mutlu ne yapalım:))endişeleniyorum.Yiğit bugün bir tuhaftıı.uzunn zamandır doğru dürüst gündüz uykusu uyumazken bugün çok uyudu..
Sabah 50dk
öğlen 1 saat 15dk
İkindi 2 saat ......oldu hala uyuyor..umarım gece de bu performansı sergiler..büyüyor galiba...ohh uyusunda büyüsün kuzum:)))
kızlar oğluma hip sütlü piriçli aldım yemedi attım çöpe aptamil 5 meyveli aldım tahıllı armutlu aldım yemedi attım çöpe ne yapsam ki?tek yediği yoğurda bisküvi meyve falan katıyorum o. mamayıda çok severek içmiyor zoraki çiriyorum. ne yapsam yaa.. muhallebi de böyle katımı oluyor? tadı nasıl? daha neler önerirsiniz?
cnm açtıktan sonra 3 4 hafta içinde tüketin yazıyor o zamanı aştı boş boş durdu arada denedim ondan baktım artık yemiyor attım.
onu bende bi deneyeyim ya.
Berna neden gelemezmişsin ? metrobüs+metro ile ulaşabileceğiniz bir nokta olacak büyük ihtimalle...
canım öncelikle sakin olman çok önemli, senin gerginliğin bebeğini daha da kasar bence.hiç dişi var mı, belki diş çıkarıyordur. ek gıdaya başlarken zorlamamak en önemlisi, şuan en önemlisi senin sütün zaten ek gıdaya yeni başlarken amaç beslemek değil alıştırmak zaten, 2-3 kaşıkta olsa alsa yeter, ek gıdayla doymasına gerek yok yani.
maşallah, hayırlı dişleriniz olsun:))
pekmezin yanlış olduğunu yazmış bir çok arkadaş ama eksik bilgi. pekmez sadece demir içeren bir besin değildir, içinde yoğurtta da olan kalsiyum da vardır. bu nedenle pekmezle yoğurdu katmak kalsiyum seviyesini yükseltir ki bebeklerimizin kalsiyuma da oldukça fazla ihtiyacı var. demir ihtiyacı içinse kırmızı et(çorbalara kıyma gibi)pekmezden daha fazla işe yarar. sabahları kahvaltıda biraz pekmez verip sonra bir öğünde yoğurtla pekmez de katıştırılabilir. ama pekmezin oranını az tutmakta önemli ki aşırı tatlı olursa iştah kesebilir:))
bazen Arda'da aynısını yapıyor. geçen hafta çok uğraştım düzenli gündüz uykusu diye ama olmadı gene bildiğini okudu. hiç bir gün bir gününü tutmuyor. ama o böyle mutlu ne yapalım:))
neden meyve pürelerini filan hazır alıyorsunuz ki? hazır gıdalarda yok deseler dahi hep koruyucu bir şeyler var.en güzeli evde hazırlamak.ben hepsini evde hazırlıyorum. meyveleri cam rendeyle hazırlayabilirsin. sebze püresi hazırlıyorum mesela, pirinç,havuç,kabak,irmik,maydanoz,dere otu, brokoli, aklıma ne gelirse katıyorum günden güne. bal kabağı, kavun, armut, elma, havuç, mürdüm eriği, kayısı hepsinin püresi olur.hatta kuru kayısı aldım siyah olanlardan onu hurmayla birlikte ıslatıp eziyorum gayet güzel oluyor.bir de yulaf unu ve suyla muhallebi duymuştum ama bulamadım henüz yulaf ununu.ben pirinç unu ve suyla hazırladığım muhallebinin içine ceviz rendeliyorum o da güzel oluyor:))
3-4 hafta ne kadar uzun oysa evde günlük hazırlamak gerekiyor.
ama bal 1 yaşına kadar yasak değil mi?
kızlar zeynep kübranın ilk incisi çıktıD çok çook mutlu oldum.sol alt dişi çıktı.çok duygulandım .duygu karmaşası yaşıyorum bardak ısırtıyoruz.çıt çıt sesi geliyor.çok şirin.ağlarken farkettim.oysa dün akşam bakmıştım yoktu bir şey.
karar senin tatlım. yoğurdu hiç yememesindense 1-2 çay kaşığı pekmezle yiyorsa bir sorun olmaz bence, ben katıyorum yani.zamanla yer sebze, sebze püresini de cicibebeyle filan hazırlamayı deneyebilirsin belkişimdi arada kaldım pekmezle yogurdu karıştırayım mı karıştırmayayım mı? çok değil zaten yoğurda 1 çay kaşıgı bilemedin 2 çay kaşıgı kahvaltıda da bazen 1 çay kaşıgı bazen vermiyorum. ballalı tahıllar var kahvaltılık hazır ondan bahsetti arkadaş benim arkdasımda yediyior. 7 aylık bebeği.
meyveleri değil o aldıklarım kaşık maması. evde yapamadıgım meyveleri hazır püre alıyorum hippin. sepzede yediremiyorum zaten.
bakalm cnm eşimle konuşiimde olur derse geliriz belki..eşlerde gelebiliyomu?
bu arada metrobüs diyosunda keşke metrobüs müsait olsa :)) hiç bebek arabasıyla bindin mi bilmiorm ama insanlar kendi başlarına zor sığıyo sıkış tıkış arabayla bindiimizde bikaç durak gdp zar zor iniyorz..geçen edirnekapının fotosunu koymuştum görmüşsündür belki..insanlar orda sığmaya çalışırken biz koca bebek arabasıyla biniyorz bazı olumsuzluklar olabiliyo tahammülsüzlükler.. artık metrobüsün boş olduu saatde yok..pazar günü sabah ezanıyla binebilirsen belki :)) keşke bizimde arabamız olsaydı kesin gelirdik o zmn öyle yumşak yumşak :)) neyse yinede gelebilme durumu olursa sna bildirirm..
canım öncelikle sakin olman çok önemli, senin gerginliğin bebeğini daha da kasar bence.hiç dişi var mı, belki diş çıkarıyordur. ek gıdaya başlarken zorlamamak en önemlisi, şuan en önemlisi senin sütün zaten ek gıdaya yeni başlarken amaç beslemek değil alıştırmak zaten, 2-3 kaşıkta olsa alsa yeter, ek gıdayla doymasına gerek yok yani.
.................................
Eki Görüntüle 521815
Kızımla pastamızı kestikkk
Eki Görüntüle 521809 Eki Görüntüle 521810 Eki Görüntüle 521811 Eki Görüntüle 521812
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?