- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #10.221
sevgili hugocuk çok geçmiş olsun
malesef bu testler sadece risk belirlemesine rağmen bazı doktorlar sadece bu teste göre gebelik sonlandırıyor
izmirde çok saygın bir doktorun muayenehanesinde bir bayan vardı uşaktan gelmiş
amniyosentez yaptırmıştı kadın ağlıyarak anlattı ilk bebeğimde böyleydi sonlandırıldı dedi
ben tabi sordum amniyosentez bakıldımı diye
kadın hayır ikili testte göre sonlandırıldı dedi bana daha önce sonlandırılan gebeliğindeki testi gösterdi
ikili testte risk 1/220 idi ve düşünebiliyormusunuz sadece bu orana göre gebelik sonlandırılıyor
maleseff öyle kötö doktorlar varki Rabbim hepimizi böyle doktorlardan korusun
malesef bu testler sadece risk belirlemesine rağmen bazı doktorlar sadece bu teste göre gebelik sonlandırıyor
amniyosentez yaptırmıştı kadın ağlıyarak anlattı ilk bebeğimde böyleydi sonlandırıldı dedi
kadın hayır ikili testte göre sonlandırıldı dedi bana daha önce sonlandırılan gebeliğindeki testi gösterdi
ikili testte risk 1/220 idi ve düşünebiliyormusunuz sadece bu orana göre gebelik sonlandırılıyor
sağlığı sıhhati yerinde olsunda var çalışsın canım... insan burda kardeş gibi oluyor merak ediyoruz ister istemez inş. hepsi iyidir işlerden dolayı giremiyolardır canımm....UHDEcim venüsten çok yoğun çalışıyor galiba o yüzden olabilir. Ama sen söyleyince bende merak ettim.
aslında merak ettiğim daha çok kişi var...
sağol canımm
1 aydır ne çektim bilsen
depresyona girdim resmen
ultrasondada anormallik yok gelişimi iyi ense kalınlığı herşeyi normal dedi
kızdı hatta öbür doktora
riskin olur ense kalınlığıda fazla çıkar o zaman derim risklisin amniyosentez yapalım derim ama bu durumda bile down sendromu var diyemem dedi
bu durumda olupta sağlıklı bebeği olanda çok oluyo dedi
senin riskin düşük ense normal 4 lü test sana kalmış dedi bende yaptırmayacağım
detaylı ultrasonda olacak zaten riskli bişey çıkarsa doktor der ona göre gerekeni yaparız
size tavsiyem bu tarama testlerine inanıpta üzmeyin sıkmayın kendinizi
1 ay üzüntü çektim boşu boşuna üstelikte testimi yanlış değerlendirmiş diğer doktor
artık bıraktım o doktoru zaten
kızlar dr beni 20. haftada kontrole cagırdı ama o gun ayrıntılı ultrasonu soylemedı bende sormayı unuttum(
acaba kendısı mı yapıcak nasıl oluyo biliyormusunuz?
14. haftanın başında ense ölçümü 2,26 ydı yaş faktörü 1/490 dı diğerleri de daha yüksekti ama hatırlayamıyorum şimdi ama hepsinde cut off değerinin altında yazıyodu
anladım canım, yaptırmayım bende o zaman genelde dr.lar istemiyor 2li iyise ama bizim dr. biraz pimpirikli:)
Güzel anneler ne zamandır gelemedim...nasılsınız ? keyifler yerindedir umarımönemli gelişmeleri biri bana özet geçerbilirse çok mutlu olacağım
canım hoşgeldin. seni gördük daha iyi oldukkk...
bildiklerimi paylaşayım. limonlu_kek biraz rahatsızlanmış. haber bekliyorduk. sanırım daha haber yok.
berkerdem de rahatsızlanmıştı. ondanda haber bekliyoruz. pollaynnada test sonuçlarını aldı çok şükür herşey yolundaymış. bildiklerim bukadar...
sende haberler iyidir umarım. kendine iyi bak canım. iyi akşamlar...
ayy benim de dudağımın kenarında dün uçuk çıktı birden.krem sürüp duruyorum inşallah çabuk söner gider canım ikimizin de.çok geçmiş olsun
Ben geldim.. çok şükür test sonucumuz iyi çıktı. sorun yok. 3 hafta sonra ayrıntılı Usgye çağırdı doktor.
Hasta olan arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.
Gözünaydın polyanna.Bende bugün aldım iyi çıktı 3lüye gerek yok dedi.Psikiyatrımın ilk 2.5 ayda ilaç kullandığım için ayrıntılı ultrason önerdiğini söyledim doktora.Hamilelikte ilaç kullanan annelere takip bakılan bir yer varmış.Çapa'da GETAM diye oraya gidersen iyice incelerler dedi.Sırada orası var.
Bir arkadaşın dediği gibi patates bana da iyi geliyor.Cips gibi ince halka olarak doğra alnına şakaklarına hatta gözlerine koyup tülbent veya lastikli saç bandıyla sabitle.Patatesi kesmeden önce biraz önce dolapta bekletirsen soğuk soğuk daha da iyi gelebilir.Çok geçmiş olsun.kızlar çok kötüyüm ben ya başım beynim çatlıyo bu son zamanlar baş ağrıları beni öldürcek yatıyorum kalkıyorum geçmiyo delircem.midemde bulanıyo doğru düzgün bişe yiyemedim..nası geçer bu berbat baş ağrısı yardım edin..
yüksek ateşin bebeğe tehlikesi var canım ateşini kontrol et varsa sık sık
benimki ağız yarası şeklindeydi. ben sağlık ocağından vitamin aldım acaba etki etmiyor mu ondan mı çıkar dedim dokotoruma . ama herpes diye bir uçuk mikrobu varmış. 2 tipmiş falan onun zararı var bebeğe dedi doktorum. tırstım bende. tahlil yaptı. şükür korkulacak bişey değil mi. ama hiç aklıma gelmezde bir küçük uçuğun böyle şeyler yapacağını. şimide nezle oldum. acaba nezlenin bebeğe bir zaraı var mı bilen yok mu???????????????????????????
canım bende sivilcelerime teramicin sürmek istemiştim ama hamileller kullanmasın gibi birşey yazıyordu. uçuk kreminin prospektüsünü okudun değil mi?
ayy canım deme yaaa bende bir kaç gün önce uçuk çıktı
ama çok küçük bir bölgede yayılmadan geçti
ancak ben test falan yapmadım korktum şimdi umarım önemli bir şey değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?