- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #10.241
benim hep çıkar ağız yaram ve kimseye bulaşmıyor. eşime falan hiç geçmez. sanırım bu bulaşıcı olan sıkıntılı. arkadaşım dedi ablam hep uçuk çıkarır hamileliğindede çıkardı. doktoru hiç tahlil falanda istemedi. maşallah çocukta sağlıklı dert etme demişti hatta sonuç açıklanmadan. dert etme bence seninkide tehlikeli değildir. benim doktorum pimpirik etti. ama istersen ara bir sor doktorunu..
o gün sorarsın cnm yaptırmak istersen hemen yaparlar zaten gerçi boş mu dolu mu bilemezsin tabi.kızlar dr beni 20. haftada kontrole cagırdı ama o gun ayrıntılı ultrasonu soylemedı bende sormayı unuttum(
acaba kendısı mı yapıcak nasıl oluyo biliyormusunuz?
amin aminsevgili hugocuk çok geçmiş olsun
malesef bu testler sadece risk belirlemesine rağmen bazı doktorlar sadece bu teste göre gebelik sonlandırıyor
izmirde çok saygın bir doktorun muayenehanesinde bir bayan vardı uşaktan gelmiş
amniyosentez yaptırmıştı kadın ağlıyarak anlattı ilk bebeğimde böyleydi sonlandırıldı dedi
ben tabi sordum amniyosentez bakıldımı diye
kadın hayır ikili testte göre sonlandırıldı dedi bana daha önce sonlandırılan gebeliğindeki testi gösterdi
ikili testte risk 1/220 idi ve düşünebiliyormusunuz sadece bu orana göre gebelik sonlandırılıyor
maleseff öyle kötö doktorlar varki Rabbim hepimizi böyle doktorlardan korusun
maaşallah cnm ay allahtan başka doktora da gitmişsin ya...arkadaşlar meraba
bu hafta 17. haftamdayım 4lü tarama için gittim doktora
doktorum doluymuş başka doktordan randevu aldım bende aynı hastaneden
2li tarama testim riske yakın çıkmıştı bu sebepten yakın takip edelim demişti doktorum çokta üzülmüştüm bende
anlatmıştım burda hatta size
doktorum önce ikili testime baktı ve bu test temiz dedi bişey yok dedinasıl olur sdoktorum riskli gruba yakınnsın demişti dedim o zaman testteki şablonu gösterdi bak risk tablosu 3 grup var yeşil sarı ve pembe dedi
pembe yüksek risk sarı orta risk yeşilde düşük dedi
seninki düşükte dedi
gerçekten öyleydi ve öbür doktora epey söylendi niye böyle panik yaptırıyorlar dedi
bu testler riski belirler asıl önemlisi ultrasonda görünendir anormallik varsa ensede falan o zaman testte doğruluyor ise amniyosentez önerilir
öyle zırt pırt amniyosentez yaptır denmez ancak ciddi şüpe uyandıran durumlarda istenir dedi
öyle rahatladımki anlataamam kızlarr
ne çektim 1 aydır inanın allahla ben bilirim
bu gece rahat uyku uyuyacağım
ultrasondada baktı gelişimi çok iyi dedi günü gününe gidiyo maşallah topaç gibi acukta büyük bir bebek
ensesi filan herşeyi normal
4 lü test içinde ister yaptır ister yaptırma 2li testin yüksek değil ultrasonda normal ense ölçüsü normal dedi
bende yaptırmayacağım kızlar çok üzüldüm 2li testte zaten
ayrıca yüzde yüz sağlıklı hiçbişey yokta diyemezler zaten allah bilir onu değilmi
düşük derler hasta olur yüksek derler sağlıklı olur onu allah bilir allah hepimize sağlıklı bebeişler nasip etsin
2 hafta sonra yine gideceğim kontrole
veee en öbemlisi 2li taarama kan testi aç karnına yapılır dedi
beni tok karnına yapmışlardı zaten :97:
çok üzülmüştüm üzerimden yük kalktı resmen
oğlan olduğu kesinleşti artık
yatmış yüzüstü dikmiş poposunu ellerini oynatıyodu
görmeyeli büyümüş topaç gibi
yok cnm hiç gerek yok 2li iyi ise 4lü yaptırma bence ben ne 3lü ne 4lü yaptırmadım ayrıntılıya gidicem bir tek 20.haftada..berkerdem ve limonlu kek cok gecmis olsun insallah iyi haberlerinizi paylasırsınız hep...
bende 2li test yaptırdım cok cok iyi cıktı dr. istersen 4lü tarama testi yapalım dedi ama gerek varmı bilmiyorum. ikili testi çok iyi cıkıpta 4 lü yaptıran varmı? cuma günü yaptırmam lazmmıs (16+1)
gözün aydın cnm allah sağ salim kucağına aldığın günleri de göstersin inşallahh..Ben geldim.. çok şükür test sonucumuz iyi çıktı. sorun yok. 3 hafta sonra ayrıntılı Usgye çağırdı doktor.
öğrendiğim iyi oldu hurmayıda çok severim bende alayım bebişimize faydalı olsunnn..........birde kızlar özellikle 6. aydan sonra hurma çok faydalı imiş. hadislerde bahsediyo. hurma çok faydalı bir meyve zaten
ben hergün 2 hurma 2 ceviz yiyorum sağlık için
hoşgeldin canımmm özlettin kendini o kılkuyruk patroniçene söyle çok yormasın seni bebişin var artık seninkıl kuyruk patroniçem yeni işler icat etti bana( ama aklım sizdeydi hep inşallah bundan sonra hiç kötü haber duymayız listedeki herkes sağlıkla bebeğine kavuşur.... ben ishaldim 1 hafta onla uğraştım ama şükür normale döndü bu arada annem geldi kızımla bizi besliyor artık ama ben sanki bebişim aç kalıyo diye düşünüyorum sık sık :97: herkesin karnı maşallah çok çıkmış bana çoğunluk diyoki eminmisin hamiş olduğuna yoksa bizimi kandırıyosun diyo halamı belli olmuyo anlamadımki oturunca baya belli sanki ama ayakta sanki normal göbeklenmişim :76: kızım göster kendini artık diyom bende bu hafta dr gideceğim inşallah beslenip büyümüştür benim kızçemde
canım ben araştırdım o kadar gribin bebişe zararı yokmuş ama ateşlenirsen onun bebişe zararı varmış şayet ateşin falan çıakrsa ılık duş all düşürüyor zaten ateşi geçmiş olsun dikkat et kendine canım..bendede çok uçuk çıkar hamileykende çıktı ama dr. test falan yaptırtmadı gerçi ilk uçuk çıkaranlarda bebişe etkisi oldugu söyleniyor inş. bebişlerimize birşey olmazzbenimki ağız yarası şeklindeydi. ben sağlık ocağından vitamin aldım acaba etki etmiyor mu ondan mı çıkar dedim dokotoruma . ama herpes diye bir uçuk mikrobu varmış. 2 tipmiş falan onun zararı var bebeğe dedi doktorum. tırstım bende. tahlil yaptı. şükür korkulacak bişey değil mi. ama hiç aklıma gelmezde bir küçük uçuğun böyle şeyler yapacağını. şimide nezle oldum. acaba nezlenin bebeğe bir zaraı var mı bilen yok mu???????????????????????????
canım bende sivilcelerime teramicin sürmek istemiştim ama hamileller kullanmasın gibi birşey yazıyordu. uçuk kreminin prospektüsünü okudun değil mi?
canım ilk 4-5 ay içinde hurma yememeyi tavsiye etti doktorum ,hurmanın içindeki oksitosin maddesi rahimi kasıyor bu nedenle düşük gibi olayların sebebi oluyor ,mümkünse 7.ayından sonra ye ,ben kudüs hurması çok severim bu ramazanda aldım yedim ,doktoruma dedim çok seviyorum hurma ishalmi yapıyor acaba dedim ,diyiş o diyiş napiyorsun sen ,bebeği vücudundan mı attırıcaksın dedi ,mümkünse doğum ayları yaklaşana kadar yeme sakın dedi,en azından haftada 2 tane ye dedi .günlük tüketme canım ,öğrendiğim iyi oldu hurmayıda çok severim bende alayım bebişimize faydalı olsunnn..........
hoşgeldin canımmm özlettin kendini o kılkuyruk patroniçene söyle çok yormasın seni bebişin var artık seninannende gelmişş sana bakıyodur artık iyi olmuş geldiği canım annenin yeri çok farklıdır bende çok özledim annecigimi ayramdan sonra ancak gelebilecek benimki... senin prenses biraz nazlı olacak galiba ondan belli edemedi kendisini sanırım ama ilerki günlerde artık belli olmaya başlar merak etme canım daha çok özletme kendini ara ara uğra merak ediyoruz sonra
canım ben araştırdım o kadar gribin bebişe zararı yokmuş ama ateşlenirsen onun bebişe zararı varmış şayet ateşin falan çıakrsa ılık duş all düşürüyor zaten ateşi geçmiş olsun dikkat et kendine canım..bendede çok uçuk çıkar hamileykende çıktı ama dr. test falan yaptırtmadı gerçi ilk uçuk çıkaranlarda bebişe etkisi oldugu söyleniyor inş. bebişlerimize birşey olmazz
evet canım hurma çok faydalı ama işte içindeki madde rahmi o kadar güzel kasıyorki doğumdan önce yememizi öneriyor doktorlar ,ilk 3-4 ay zaten düşük tehlikesi oluyor her kadının ,birde kasılmalar olursa daha tehlikeli hale geliyor,bende 36. haftadan sonra alacağım yemeye başlayacağım ,yerli hurma günde bir tane yiyebilirsin demişti ama ben yerli hurma hiç duymadım ,özellikle medine,kudüs hurmaları yasak etli etli oluyor ya nam nammm çokda leziz oluyorherkese günaydın.
ayyıldızım çok teşekkürler.ben bu kadar da etkili olduğunu düşünmemiştim hurmanın.yani günde birkaç tanenin kime zararı olur ki diye düşünüyor insan:)))kabızlık çektiğim dönemde günde 10 tane yaş hurma bile yemiştim.demek ki allah korumuş,çok şükür:)))
doktoruma kefiri sordum faydalı olduğunu gün aşırı içebileceğimi söyledi ama kendin mayalarsan çok daha iyi olur bebeğin bağırsakları için çok faydalı dedi ve eksik vitamin varsa tamamlanmasına yardımcı dedi
maya alıcam tekrardan başlarım mayalamaya
canım ilk 4-5 ay içinde hurma yememeyi tavsiye etti doktorum ,hurmanın içindeki oksitosin maddesi rahimi kasıyor bu nedenle düşük gibi olayların sebebi oluyor ,mümkünse 7.ayından sonra ye ,ben kudüs hurması çok severim bu ramazanda aldım yedim ,doktoruma dedim çok seviyorum hurma ishalmi yapıyor acaba dedim ,diyiş o diyiş napiyorsun sen ,bebeği vücudundan mı attırıcaksın dedi ,mümkünse doğum ayları yaklaşana kadar yeme sakın dedi,en azından haftada 2 tane ye dedi .günlük tüketme canım ,
günaydın kıslarrrr. banada her önüne gelen aman hurma yee otur yanında ceviz fındık e canım istemiodu vicdan azabı çekiodum iii oldu bunu duyduğum son zamanlarda yicem inşallah yaş hurma meryem suresinde yazıo.ben fındık cevizde yemiomm(
günaydın kıslarrrr. banada her önüne gelen aman hurma yee otur yanında ceviz fındık e canım istemiodu vicdan azabı çekiodum iii oldu bunu duyduğum son zamanlarda yicem inşallah yaş hurma meryem suresinde yazıo.ben fındık cevizde yemiomm(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?