- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #10.521
16. haftada bebk çok yüksek sesleri duymöaya başlarmış, köpek havlaması çok güçlü kapı zili gibi, bugün doktorlar sitesinde okudum, birde anne sesini ilk duymaya baslar (tiz oldugu için) bass sesleri (baba) daha geç duyarmış, o yuzden babalarda içgüdüsel olarak tiz sesle konusurlarmıs bebekleriyle... :)
merhabalarrr bend 17 hafta 5 günlük hamileyim oğlum olucak allah nasip ederse 7 aylık evliyim ve ilk hamileliğim içimde çok değişik korkular var kendimde ki değişiklikler bile korkutuyo beni..şimdiye kadar 2 kilo aldım.. oğlumla bi sıkıntımız var ki o da şu 15. haftada doktor beyninin sağ tarafında bi kist olduğunu 20. haftada kaybolabiliceğini yada tam tersi sol tarafa geçip çift olabiliceğini söyledi fakat başka bi açıklama yapmadı.bu tarz bişey yaşıyan var mı?kaybolmazsa ne gibi sorunlar olur yardımcı olabilirmisiniz lütfenn..Rabbim hepimizinnn bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallahh =)
merhaba anneler
öncelikle sizlere çok teşekkür ederim.beni çok merak etmissiniz.ben kısca durumu anlatayım. benim hastaneye gitmeden önceki
bir kaç gün öncesinden başlayan kassık ağrıları ve karın ağrısı vardı.. arada sırada oluyordu çok sık değildi. son gün biraz iş yapmıştım öyle kapı pencere silme değil yüzeysel bir temizlik vs işte
eşim o gece de nöbette idi yani gece yalnızdım herşey çok iyi idi bir anda karnıma 10 dk ara ile inanılmaz ağrılar girdi elim ayağım boşaldı
hemen lavobayya gttim mide bulanısıı ve kusma arkasından çok yoğun geldi kanama falan yoktu çok şükür.geçer diye bekledim geçmedi ne yazıkki eşimi aradım hemen geldi hastanaye gttik..
hastanede çok acil bir gebe varmış drlar çok yoğundu.. bu arada benim hemşire kalp atışını dinlemeye çalıştı ne yazıkki duyamadı..sonra başka hemşire geldi o uğraştı gene duyulmadı..içimden avazım çıktığı kadar bağırmak geldi...
hemşirelerin gözlerine bakıyorum ama bana bakmıyolarla bile..onlar da korktular.dondum kaldım ne yapacaktım bebeğimin cinsiyetini bile öğrenemeden uçup gitmişti..eşimi o ara almadılar yanıma gene yalnızdım
dediklerini de tam anlayamıyorum yurtdışında yaşıyorum yaa hep ingilizce..sonra usg ye aldılar ben gene konuşmamıyorum esas dondum elim ayağım buz kesildi.. derken usg de bebeğimin kalp seslerini duyduk hatta uyuyordu kerata
sonra bir uyanışı var görmelisiniz büyük insan gbi gerildi.. ellrini yüzüne sürdürdü..usg mi yapan teknisyen ve doktorum çok ilgili idiler herşeyi kontrol ettiler hiiç bir anormallik yok.. bebeğin sıvısı iyi kanama yok bebek haftasından daha büyük maşAllah dediler.. ağrı sebeplerini de muhtemelen hamilelik dışında bir ağrı olduğunu ama gene de dkkat etmem gerktiğini dinlenmemi söylediler..
kızlar hamilelikte özellikle ayaklardan üşütme karın ağrısı yapabilirmiş.tabi bir de korkularımz daha da arttırıyor...dr um uzun uzun bebğimizi ve beni inceledi..her şeyin normal olduğunu söyledi..ilaç bile gerek yok kendini yorma yeter dedi. bu da her gebe için geçerli olan bir şey dedi. sana özel değil dedi yani :)) ilk başta kalp atışının duyulmama sebebi de alet bozukmuş meğer.gacur gucur ediyordu zaten...
kızlar bir haberim daha var TOSUN PAŞAMgeliyor benim de.. daha önce üzüntüden ağladığım hastane odasında şimdi sevinçten ağladım..aslında cinsiyet önemli değil ama içimden geçen sağlıklı uzun ömürlü hayırlı bir erkek evlattı. rabbim gönlüme göre verdi
sizlere tekrardan çooook teşekkür ederim.Allah razı olsun hepinizden nekadar çok merak etmisiniz beni nekadar çok üzülmüsünüz. inanın sizi bu kadar merakta bıraktığım için özür dilerim..
Günaydınlarrrr:)
Bebiş doğmadan benim gece nöbetleri devam ediyor.Kooşş tuvalete sona gel kana kana su içç:)Bu gece 3 oldu.Anneme diyorum şimdiden alışıtırıyor benim kuzum beni:)
Yarın doktora kontrolümüz var sonunda geldiiiii:)Bakalım bizimki prens mi prenses mii.Ondan daha çok hissedemediğim için sağlıklı mı diye düşünüp duruyorum.
Bir sürü iş var,hepinize güzel bir gün diliyoruz :81:
günaydın kızlar hayırlı cumalar hepinize bizde dr geliyoruz ve sonunda bizde öğrendikkk bizimkiside prenses maşallahhiç bi sıkıntısı yok hanfendinin taklalar atıp duruyo demire ve balık hapı bide magnezyum başladı. bizden bu kadar
canım geçmiş olsun dr. görüşsene senin bu ağrılar bayadır var öyle haırlıyorum sanki dikkat et kendine emiii
geçmiş olsun cnm sıcak tutup dinlenirsen inşallah bişeycik kalmaz
canımmm geçmiş olsunn ağrınn bacağından kalçanamı vuruo ölyse eğer bndede oluo evet yoruluncaa ve çok gezinceee gecee oturduğum yerden zor kalkıorumm hatta korkuom diomkii hamilleğin son aylarında yürüymez yaa kadınlarınların bazılarıı nolur allahım öle olmayım die dua ediorummm
canlarım tşk ederim.gebelikten önce de benim bacaklarımla ilgili sorunlarım vardı sol dizimde kireçlenme görüldü ve bel omurumda düzleşme tespit edilmişti.hatta dktorlar tomografiyi gördüklerinde belinden ameliyat oldun mu diye sormuştu 2 ayrı doktor.oysa ki ameliyat falan olmadım hiç orda bir kemiğim eksikmiş öyle demişlerdi.gebelikten önceki son iş yerimde 1 sene kadar çalıştım ve çok soğuktu donardım ordayken bacaklarımda ağrılar başlamıştı kan tahlillerimde RF(romatizmayı gösteren değr) yüksek çıkıyordu ama muayene bulguları temizdi.velhasıl bu bacak ve basınca kalçama kadar giden ağrı önceden de oluyordu.işi bıraktığımdan beri olmadı.çok yürüyüp çok ayakta kaldığımda özellikle ütü yaptığımda ağrıyordu.şimdi yine olduğuna göre benim RF yükselişe geçti galiba.dinlenmem lazım geçer sanırım.HOLAcım bahsettiğin nedenden ötürü yani karnımız büyüyüp vücut ağırlığı artacak bel ve bacağımda sorun olacak korkusuyla fizik tedavi doktoruma da gittim ben gebe kaldığımı öğrendikten sonra.gebeliğin RF değerini yükseltebileceğini belimin de kavis alıp normal haline dönebileceğini söyledi.
canım çok geçmiş olsun yaşadığın korkuyu bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum her sabah uyandığımda bebeğim karnımda diye rabbime şükrediyorummerhaba anneler
öncelikle sizlere çok teşekkür ederim.beni çok merak etmissiniz.ben kısca durumu anlatayım. benim hastaneye gitmeden önceki
bir kaç gün öncesinden başlayan kassık ağrıları ve karın ağrısı vardı.. arada sırada oluyordu çok sık değildi. son gün biraz iş yapmıştım öyle kapı pencere silme değil yüzeysel bir temizlik vs işte
eşim o gece de nöbette idi yani gece yalnızdım herşey çok iyi idi bir anda karnıma 10 dk ara ile inanılmaz ağrılar girdi elim ayağım boşaldı
hemen lavobayya gttim mide bulanısıı ve kusma arkasından çok yoğun geldi kanama falan yoktu çok şükür.geçer diye bekledim geçmedi ne yazıkki eşimi aradım hemen geldi hastanaye gttik..
hastanede çok acil bir gebe varmış drlar çok yoğundu.. bu arada benim hemşire kalp atışını dinlemeye çalıştı ne yazıkki duyamadı..sonra başka hemşire geldi o uğraştı gene duyulmadı..içimden avazım çıktığı kadar bağırmak geldi...
hemşirelerin gözlerine bakıyorum ama bana bakmıyolarla bile..onlar da korktular.dondum kaldım ne yapacaktım bebeğimin cinsiyetini bile öğrenemeden uçup gitmişti..eşimi o ara almadılar yanıma gene yalnızdım
dediklerini de tam anlayamıyorum yurtdışında yaşıyorum yaa hep ingilizce..sonra usg ye aldılar ben gene konuşmamıyorum esas dondum elim ayağım buz kesildi.. derken usg de bebeğimin kalp seslerini duyduk hatta uyuyordu kerata
sonra bir uyanışı var görmelisiniz büyük insan gbi gerildi.. ellrini yüzüne sürdürdü..usg mi yapan teknisyen ve doktorum çok ilgili idiler herşeyi kontrol ettiler hiiç bir anormallik yok.. bebeğin sıvısı iyi kanama yok bebek haftasından daha büyük maşAllah dediler.. ağrı sebeplerini de muhtemelen hamilelik dışında bir ağrı olduğunu ama gene de dkkat etmem gerktiğini dinlenmemi söylediler..
kızlar hamilelikte özellikle ayaklardan üşütme karın ağrısı yapabilirmiş.tabi bir de korkularımz daha da arttırıyor...dr um uzun uzun bebğimizi ve beni inceledi..her şeyin normal olduğunu söyledi..ilaç bile gerek yok kendini yorma yeter dedi. bu da her gebe için geçerli olan bir şey dedi. sana özel değil dedi yani :)) ilk başta kalp atışının duyulmama sebebi de alet bozukmuş meğer.gacur gucur ediyordu zaten...
kızlar bir haberim daha var TOSUN PAŞAMgeliyor benim de.. daha önce üzüntüden ağladığım hastane odasında şimdi sevinçten ağladım..aslında cinsiyet önemli değil ama içimden geçen sağlıklı uzun ömürlü hayırlı bir erkek evlattı. rabbim gönlüme göre verdi
sizlere tekrardan çooook teşekkür ederim.Allah razı olsun hepinizden nekadar çok merak etmisiniz beni nekadar çok üzülmüsünüz. inanın sizi bu kadar merakta bıraktığım için özür dilerim..
Kizlar günaydın nasilsiniz hayirli cumalar
Hasta olanlara şifalar diliyorum
Limonlu kek prensin hayirli olsun tatlım
Ceylincim prensesin de hayirli olsun bitanem
Kizlar bugün benim dogum gunün aksamı bekliyorum sabırsızlıkla bakalım esın ne yapacak
Hoş buldukk, herkese tekrardan selam
Hamile misin bilemiyorum.Durumun her ne ise hayırlısı olsun arkadaşım.
Bebeğimi kaybettikten sonra asla hayata ayak uyduramıcağımı düşünüyordum. Herşeyin bittiğini, anlamını yitirdiğini düşünüyordum. Unutmuştum "herşeyin Allahtan olduğunu ve olanın hayırlı olduğunu"
Mucizesiyle bunu hatırlatan yine rabbim oldu... süpriz bir hamilelik haberi...
Başaramıcağım, yapamıcağım, taşıyamıcağım, yine aynı şeyler olucak diye düşüncelerim oldu. Her an tetikte idi hareketlerim. Sığındım. Sonrasında da tedbir amaçlı serklaj oldum. Kendimi ve bebeğimi daha güvende hissediyorum. Tedbir bizden,takdir Allah'tan
Görüşmek üzere
Seyf canım meraklanma bende daha hissetmiyorum tık yok :)) oğlumda böyle degildi çok tekmelerdi ama bu değişik :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?