- 22 Eylül 2011
- 448
- 0
- 296
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #11.801
evet bana da zor geliyor :) martta hastanede. corap alırız yanimizada emzirmek için açılabilen almak şart gibi gecelik alsak ayaklar açık olcak belki şimdi erken ama yavaş yavaş alsak fena olmaz. doğum a çok ama heyecanı sarıyor insanı. doğum yöntemi ni şimdiden doktorla konuşmak için erken mi ? yarın kontrolum var da. normal doğum yapabilir mi fln diye bakiliyormys sanırım ona nasıl bakıyor hekim alttan muayene ile mi ?şimdiden onu bilmesi mümkün mu ? bileniniz var mi bayanlar
o zaman çok geç olmadan doktorunu değiştir nerde oturuyosun
bide şeker testi vaaarrrr( 24.hafta gibiydi sanırım. sabah aç karnına bi bardak bol şekerli su içiyosun.. miden dayanırsa tabi (
çorap almayı unutmayın yanınıza...doğumdan sonra ayaklar çok üşüyomuş..ısınmıyomuş hiç..
streetpit nasıl yani ? son ay ki gibi mi oluyor çok şaşırdım hiç doğum yapmış biri görmedim şaka gibi. senin ilk doğumun sezeryan mi normal miydi ne zaman gobisin küçüldü ?
herkese slm . ben bi kaç gündürlü hastaydım. burun akıntısıda olunca grip oldum diye düşündüm. bol bol limon greyfurt mandalina yemeye çalıştım. bide balla zencefil yedim. ama baktımki geçmiyo ve öksürüğe dönüştü. yinede ısrarla dra gitmiyeyim pekmez içersem belki geçer dedim. eşimin ısrarıyla bugün dra gittik. iyikide gitmişim. dr kan aldı ve grip değilmişim. bronşit olmuşum. ve antibiyotik başlattı. içmezsem zatürreye bile çevirirmiş. kızlar ne kadar antibiyotik veya diğer ilaçları içmemek için kaçsakta bazı durumlarda ilaçsız herşey daha kötü olabiliyo. basit bi grip diyip atalmayın lütfen. benim burun akıntısıyla başladı bademcikler şişti derken öksürük başladı yani yukardan aşağıya doğru indi. ve şimdi öksürdüğümde göğsüm ağrıyo.daha fazla aşağıya inmeden tedbir almak lazımmış. şimdi ilaçlarımı içip derse girecem. bu boğazla ne anlatabilirsem artıkkendinize dikkat edin ...
bünyeye bağlı canım. doğumun ertesi günü dümdüz olacağını filan hiiiiiç düşünme. 40ının çıkması lazım en iyisinden:))Hani doğumdan sonra göbek kalmıyodu ben öyle duymuştum:18::18:
ayy ben bu şeker testinden korkyorum daha doğrusu içebileceğimi hiç zannetmiyorum
bu test gerekli mi?
bünyeye bağlı canım. doğumun ertesi günü dümdüz olacağını filan hiiiiiç düşünme. 40ının çıkması lazım en iyisinden:))
canım eğer şekerin yüksek çıkarsa sana mecburen diyet veriyorlar. çünkü annedeki şeker bebeğin çok hızlı kilo almasına sebep oluyor, buda çok kilolu bi bebek=sezeryan, veya erken doğum demek
Örnek vereyim sana.. benim eltimin ikinci hamileliğinde şekeri çıktı ve tahmini doğum tarihinden yaklaşık 2 hafta önce sezeryan olduğu halde bebek 3.750 gr doğmuş.
Ayyy bende çabucak düzeliyo sanıyodum.Peki aldığımız kiloya göre de değişir mi acaba?
biz geldik kızlar doktordan Allaha şükür herşey güzel normal..öyle bi çikolata yemişimki kızım öyle hareketlidiyki bi saniye durmadı bide çok hızlı hareket ediyodu coşturdum valla çikolataylaboyunu tam olarak ölçemedi düz durmuyodu habire kıvrılıp büküldüü için 18cm falan dedi tahmini..gramıda 270 di sanırım..cinsiyet kesin kez kız:) çok güzeldi sabaha kadar izleyebilirdim..onun mutluluğunu bişe yaşayamadım kocam sağolsun yine kavga etti doktor çıkışı..bıktım ya bıktım şu evlilikler zaten hep aileler yüzünden bozuluyo..yok git göster anneme usg resimlerini falan felan konuşmuyoruz malum baya zamandır..ya aramıza soğukluk girdi şimdi kalkıp aa bak resimleremi dicem..bana haketmediğim şeyler yaşattılar okadar ağlattılar hamileyken dilin tutsaydı ozaman helede hamileliğin ilk zamanlarıydı ağlamaktan baygınlık geçirmiştim.ya bişe olsaydı bebeğime hesabını nasıl vercekti anası yok ama o hep haklıdır yobazlıklarıyla cehaletleriyle..nefret ediyorum böyle yaptıkça benle huzurlu olamazsın demezmi bide adam.asıl o bunları bana deikça nah iyi olurum konuşurum dahada öfkelendiriyo beni..kimse burnundan kıl aldırmasın ben gidip yalancam oldu kalkıp özür dilesin demedik aslında demesi lazım ama bide beni kabahtli gösterip kendisi melaike göstermezmi anlıcanız bi nane olmaz yarın gene aynı şeleri yapacak.konuşma konuşma nereye kadar diyo e elbet konuşcaz mecbur kalınca konuşuyoruz ama.benden bu saatten sonra samimiyet çıkmaz yok yani napim.1,5 senedir evliyim 1,5 senemi onun yobazlıklarını iğnlei laflarını saçma sapan hareketlerini çekmekle geçti.başlarım böyle evliliğe be..aman ne doldum gene ya ne kadar mutluydum bebeğimi görünce içine etti be lanet olsun..
oo daha neler yaptılar.size şu kadar söyleyim nasıl bir görgüleri var siz oradan anlayın.evlendiğimizde balayına gidicez kaynanamla kayınbabamda baktım hazırlanıyolar .peşimizden geliyolar.acaba ne görmeye geliyorlar yanımızda anlamadım.bende eşime dedim başka zamanlarda tabi birlikte biyere gideriz ama bu balayı yani lütfen sadece ikimiz gidelim dedim.sonra eşimde çareyi sabah erkenden kalkıp beni kaçırır gibi evden çıkarmasıyla sonuçlandı.banada annemgire söyledim dedi.meğersem söylememiş.tabi gelemediler peşimizden.evlendiğim ilk günden beri bunlardan neler çektiğimi bir ben biliyorum birde Allah.benim eşimde çok sessiz.hep zaten sessizliğinden oluyor.bu konuda ben aşırı doluyum.bir konu açmak istiyorum aslında.
saful sende baya dertlisin sanırım bu konuda.ne yapalım çare yok artık sabretmekten başka.Allah büyüktür.bizi üzenler birgün pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak.sadece kendilerinden soğutuyolar bu şekilde.
günaydın kızlar nasılsınızzz dün yoktum benn geçmişi okumadım henüz birazdan bakarım....
dün ayrıntılı ultrasyon için araştırma hastanesine prof. gittim baya yorulmuşum ama 3 ayrı dr. baktı çok şükür hiç bir problem yok dendi içim rahatladı baya kızlarr. benim oğlan tam bir fırlama olacak valla c.tesi dr. gittiğimde bağdaş kurmuş oturuyodu gülmekten kırılmıştık dün ise poposunu dikmiş havaya öyle yatıyor gören bütün dr. gülmekten öldüler haline şimdiden belli valla durumu yerinde duracağa benzemez benim oğlan kzıımssa nazlımı nazlıı aman Allahım çok hanımmm bacaklarını bile açmıyorr kuzularım benimmm..
detaylı ultrasyonda herşeyine bakılıyor kızlar büyülendim açıkcası bütün organları görünüyor muhteşem birşeydi darısı gidecek olan arkadaşlara olsun inş...
kızlar benımde oğluşum ollucak inşallah 15. haftadayım ınşallah kucagıımıza alırırz bebeklerimizii...
herkese günaydınnnnnnnnnnn.......
bugun benım dogum gunum. Sabah ilk süprizi iş arkadaşarım yaptı. pastamızı üfledik bu saatte. bide bebişime çok güzel hediyeler almışlar bayıldımmmm..
bi tane zıbın almışlar üstünde annem beni çok seviooooo yazıyo. çok tatlı gorsenız bide ayıcıklı bı tulum. bayıldım :):)
Kizlar merhabalar.ben de araniza katilmak istiyorum,cunku benim bebisim de martta geliyo allahin izniyle.bastaki listeye ekleyecek olan var mi? 26 yasindayim 19 haftalik bebisim cok hareketli ve inatci bi bebisim olcak sanirim:)))
günaydın mart anneleriii
bugün benim doğum günüm kardeşimin de ikimiz aynı gün doğmuşuz ama o benden 3 sene sooora doğmuş:)))
dün akşam çok karışık rüyalar gördüm saçma sapan o yüzden biraz sinir uyandım sabah ama şimdi iyiyim sizlere bir bakayım dedimm..
neclase cnm senin de doğum gününmüş doğum günün kutlu olsun aynı gün doğmuşuz ne güzelll!!
mihrimah cnm dörtlü testte bebekten kan alınmıyor kolundan alıcaklar 20haftada ayrıntılı ultrasound a girersen görürsün bebeğinin bütün organlarını için rahatlar cnm..neden şimdiden dert ettin böyle ki anlamadım arkadaşının bebeğinde problem olduğu için mi??
ben de gün sayıyorum 6 gün sonra ayrıntılıya giricem bebeğimi göreceğim çok merak ediyorum....çok özlüyorum birtanemiii
herkese slm . ben bi kaç gündürlü hastaydım. burun akıntısıda olunca grip oldum diye düşündüm. bol bol limon greyfurt mandalina yemeye çalıştım. bide balla zencefil yedim. ama baktımki geçmiyo ve öksürüğe dönüştü. yinede ısrarla dra gitmiyeyim pekmez içersem belki geçer dedim. eşimin ısrarıyla bugün dra gittik. iyikide gitmişim. dr kan aldı ve grip değilmişim. bronşit olmuşum. ve antibiyotik başlattı. içmezsem zatürreye bile çevirirmiş. kızlar ne kadar antibiyotik veya diğer ilaçları içmemek için kaçsakta bazı durumlarda ilaçsız herşey daha kötü olabiliyo. basit bi grip diyip atalmayın lütfen. benim burun akıntısıyla başladı bademcikler şişti derken öksürük başladı yani yukardan aşağıya doğru indi. ve şimdi öksürdüğümde göğsüm ağrıyo.daha fazla aşağıya inmeden tedbir almak lazımmış. şimdi ilaçlarımı içip derse girecem. bu boğazla ne anlatabilirsem artıkkendinize dikkat edin ...
sorma sürekli uzanayım dinleneyim istiyorum ama eşim aradı akşam çaya misafir var demişti dün bende gece 12 kadar temizlik yaptım şimdide yemeğe geliyorlar diyor nasıl yetiştirceksem yemeği zahmet etme kahvaltılık yaparız diyorlar ama ben rahat etmem iş çıkışı bişeyler alıp hemen yemek yetiştirmem lazım yandım yani
Allah yardımcın olsun canım çalışırken geç haber verip yemeğe gelenler sıkıntı oluyor. hatta ben bunun için eşimle kavga bile etmiştim...
herkese günaydınnnnnnnnnnn.......
bugun benım dogum gunum. Sabah ilk süprizi iş arkadaşarım yaptı. pastamızı üfledik bu saatte. bide bebişime çok güzel hediyeler almışlar bayıldımmmm..
bi tane zıbın almışlar üstünde annem beni çok seviooooo yazıyo. çok tatlı gorsenız bide ayıcıklı bı tulum. bayıldım :):)
günaydın mart anneleriii
bugün benim doğum günüm kardeşimin de ikimiz aynı gün doğmuşuz ama o benden 3 sene sooora doğmuş:)))
dün akşam çok karışık rüyalar gördüm saçma sapan o yüzden biraz sinir uyandım sabah ama şimdi iyiyim sizlere bir bakayım dedimm..
neclase cnm senin de doğum gününmüş doğum günün kutlu olsun aynı gün doğmuşuz ne güzelll!!
mihrimah cnm dörtlü testte bebekten kan alınmıyor kolundan alıcaklar 20haftada ayrıntılı ultrasound a girersen görürsün bebeğinin bütün organlarını için rahatlar cnm..neden şimdiden dert ettin böyle ki anlamadım arkadaşının bebeğinde problem olduğu için mi??
ben de gün sayıyorum 6 gün sonra ayrıntılıya giricem bebeğimi göreceğim çok merak ediyorum....çok özlüyorum birtanemiii
saol cnm teşekkür ederim, yarına randevu aldım bı gıdeyım, bişey cıkmaz ınsallah
Aaaaaa yok canım ne bildiği olması:))) diyorum ya kaçırıyorum diye al işte bi tane daha.
şuan kızım uyuyo rahatım ama bu kezde topiğe katılım çok az.. diğer bilgi eksiği olan kızlarda gelsede güncellesem bari..
bünyeye bağlı canım. doğumun ertesi günü dümdüz olacağını filan hiiiiiç düşünme. 40ının çıkması lazım en iyisinden:))
canım eğer şekerin yüksek çıkarsa sana mecburen diyet veriyorlar. çünkü annedeki şeker bebeğin çok hızlı kilo almasına sebep oluyor, buda çok kilolu bi bebek=sezeryan, veya erken doğum demek
Örnek vereyim sana.. benim eltimin ikinci hamileliğinde şekeri çıktı ve tahmini doğum tarihinden yaklaşık 2 hafta önce sezeryan olduğu halde bebek 3.750 gr doğmuş.
Amin ya geliceklerini biliyordum ama çaya yemek yoktu o sonradan çıktı neyse umarım yetiştire bilirim herşeyi
kordon kanı testi var..ama doktorlar ne onu nede amniyosentezi önermiyorlar..benim doktorum 2 li testten başka teste gerek olmadığını çünkü yapılan her testte sonucun farklı çıkacağını ve hiçbirininde %100 güvenilir olmadığını söyledi..detaylı ultrasonun önemli olduğunu söyledi..bende kendisine sonuna kadar güvendiğim için onunla devam ediyorum.
mide bulantısı hala devam eden arkadaşlar varmı acaba.benim hala devam ediyor.ve beni çok rahatsız ediyor.sabahları kalkınca genelde kusuyorum.ama sonra kendimi tuta tuta akşam ediyorum.niye geçmedi hala anlamadım gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?