2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın cici anneler.........

detaylıya girecek arkdaşlar umarım güzel haberlerle dönersiniz ben detaylıya girmiyeceği çünkü dr bendeki usg onlarda bile yok dedi zaten her gittiğimde detaylı inceliyo kan akışına kadar...

pollyannacım sanada hayırlı yolculuklar cnm ...

birde kızlar eskisi kadar wc ye kalkıyomusunuz gece benim epey düştü sadece 2 kez kalkıyorum.....

bugün birsürü ütü ve çamaşır işi var offfffffffffffffff....

canım iyi yolculuklar sizede... kolay gelsin desene işler çok.

evet canım sanırım maksat o dua okunması bebeğin için ve ikram... hemde ne güzel olur senin için zaten anladığım kadarıyla orada çevren az hepsi birden gelir aynı zamanda bebek görmeside olur bu. herkes ayrı ayrı gelmektense birden çıkar ben en çok bunada seviniyorum... bizim çevre çok çünkü mevlütte herkesi çağırıp misafirleri karşılamak... birde mevlüt kıyafeti var bebekler için çok şeker... onlara rastladınızmı iç mağazalarda...

Erkek annelerine birkaç söz
02 Kasım 2011

Erkek çocuğu olan bir anne olarak zaman zaman sıkıntılar yaşamıyor değilim. Kendi cinsimden olmayan birine tamamen yardımcı olamayacakmışım, onu anlayamayacakmışım gibi geliyor çoğu zaman. Ben de mümkün olan her şartta okuyorum. Şimdi elimde mini mini sevimli, içi sıcacık sözlerle dolu bir kitap var:

MOTHER to SON

Melissa Harrison & Harry H.Harrison, Jr tarafından kaleme alınmış bu başucu kitabından derlediklerimi paylaşmak istiyorum. Hem şu, oğullarının ”toddler” denen, deli dönemlerinden biriyle uğraşan biz anneler için çıkış yolu olur.

Oğlunuzla olan ilişkinizde mükemmelliğe yaklaşmak için…

1. Onun sağlığı ve mutluluğu için her gün dua edin.

2. Babasına saygı gösterin

3. Huzur dolu bir ev için elinizden ne geliyorsa yapın.

4. Onu her gün sevgi, ahlak, toplumsal değerler ve dürüstlük ile besleyin.

5. Güçlü bir kadın olun.

İlk zamanlar için…

Bu dünyada hiç kimse sizi, oğlunuz kadar çok sevmeyecek.

Unutmayın, bebekken her zaman gözlerinizin içine bakacak. Ve ömür boyu hep böyle olacak.

Elinize geçen bebek tavsiyeleriyle dolu her türlü kitaı okuyun fakat içgüdülerinize güvenin.

Bilin ki sizin göreviniz onu beslemek, sevmek ve ona doğru yolu göstermektir.

Onunla ne kadar çok konuşursanız, o da o kadar çabuk konuşmaya başlayacaktır.

Onu kucaklamak için ağlamasını beklerseniz, ona ağlamayı öğretirsiniz.

İlk beş yıl öğle uykusunu ihtiyacı olacak, tabii sizin de.

Kızlar ve erkeklerin farklı olduğunu kabul edin.

Bazen saatlerce sadece gözlerini, ellerini, hareketlerini seyretmek isteyeceksiniz. Bu çok normal.

Hatırlayın, sizin daima çevresinde olmanızı, sesinizi duymayı ve kendisini takip ediyor olmanızı isteyecektir.

Aklınızda bulunsun, emeklemeye başladığı an özgürlüğün tadına varacaktır.

Bebekken attığı gülücükleri asla ama asla unutamayacaksınız.

İlk yıllar için…

İdolleri her zaman kendinden beş yaş büyük erkek çocukları olacaktır.

Sevginiz, kurallarınız ve disiplinde tutarlı olun.

Kuralları eğlenceli hale getirmeye çalışın.

Gözyaşları kalbinizi sızlatacaktır.

Daima hatırlayın, erkek çocukları her an her şeyle herkesle yarışmaya hazırdırlar.

Eve sığmakta zorlanır ve devamlı dışarı çıkmak ister. En iyisi çıkarın.

Onunla alay ederseniz, utangaç olmayı öğrenecektir.

Kuralları ne kadar çabuk öğrenirse, hem onun hem de sizin hayatınız kolaylaşır.

Boya kalemleri ile tanıştırın ancak gözünüzü asla ondan ayırmayın. Duvarlarınızı dekore etmesi çok uzun sürmez çünkü.

3 yaş civarı kendini sizin ‘koruyucunuz’ olarak ilan edecektir. Ve bu asla geçmeyecektir.

Ergenlik döneminde sizi dinlemesini istiyorsanız, şimdiden öğrenmesini sağlayın.

Şu kelimeleri hatırlayın: ‘Bu sadece bir dönem’

Küçük bir erkek çocuk için mutluluk koca bir kaşık Nutella demektir.

Vücudunda fark ettiği şeylerle(!) sık sık büyülenecek.

Fermuarını sık sık kontrol etmesini öğretin.

Bir bisiklet isteyecek. O bisikletten düşecek ve merak etmeyin yaşayacak!

Çantanız onun için daima gizemli bir şey olacaktır.

Ona kıyafetlerini nasıl katlayacağını öğretin ama mucize beklemeyin.

Taşların üzerinden nasıl atlanacağını size öğretmesine izin verin.

Onun henüz küçük bir erkek çocuk olduğunu babasının unutmasına izin vermeyin.

Her zaman yara berelerini göstermek isteyecektir. Korkmuş gibi yapın, yoğun ilgi gösterin.

Ev işlerinde size yardım etmesini sağlayın.

Erkek çocuk olmasını sağlayın. Beş yaşındayken ”küçük bir beyefendi” olmasını beklemeyin.

Mümkünse patlama sesi nasıl çıkarılır öğrenin. Oğlunuz sizin çok eğlenceli olduğunuz düşünecektir.

Kitabı okurken ve beni oldukça etkileyen sözlerin bir kısmını buraya yazarken tekrar tekrar düşündüm oğlumu. Hareketlerini, gülüşünü, nasıl kızdığını, kahkahasını… bazen fazla yüklendiğimi, sabırsızlığım yüzünden çabuk sinirlendiğimi fark ediyorum. Oysa o daha 3 yaşında. Öğreneceği öyle çok şey var ki. Ben, bu dünyada en çok güvendiği insan olarak onun ışığı olacağım.

Erkek anneleri sizin için paylaşıyorummmm çok beğendim ben

canım sana hayırlı yolculuklar, bayramın güzel ve keyifli geçer inşaAllah

Özlem çınar ve uhde inşaAllah sizde hayırlı haberlerle gelirsiniz....

canım benim yaaa, beni nasıl ağlattın, benim tam 13-14lü yaşlarımda annem kanser hastasıydı ve tedavi görüyordu.... o dönemlerim öyle zor geçmişti ki.... sanki annem ellerimin arasında kayıp gidiyordu.... sürekli yatakta, günden güne eriyordu.... onu kaybetme korkusu öyle içime işlemiş ki..... çok şükür atlattı...üzerinden 14 sene geçti.... hala bende o korku..... bu korkuyla geçtiği için yıllarım onu üzdüğümü sanmıyorum ki, kendiside diyor, Allah kızımdan bin kez razı olsun beni hiç üzüp, zorlamadı diyor.... şu an Rabbime şükürler ediyorum ya kanseri atlatamasaydı, ya o zaman ölmüş olsaydı..... ne düğünümde yanımda olabailecekti nede torununun sevincni yaşayabilecekti... gerçi şu an yanıma gelebilmek için içi gidiyor, ama şimdide anneannem kanser hastası, tedavi görüyor ve ona annem bakıyor, onu bırakıp yanımda olamıyor ama olsun uzaktada olsa yaşadığını bilmek, telden sesini duymak bile yetiyor, yeter ki rabbim annelerimize uzun ömür versin....

ha bu arada annem diyor ki ben şu an 48 yaşındayımda annemin gözlerimin önündeeriyip gitmesine dayanamıyorum, sen o küçücük yaşında, tam bana ihtiyacın olduğu ergenlik çağında nasıl dayandın diyor.... ah annem ah o anlatılmaz ki, işte böyle yaşanınca anlaşılır

Son düzenleme:
kolonya srseydin biraz...bende sabah gittim aşı oldum..kolum acıyoooo(

Baticon sürdüm,normalde o bıçağı kullanmıyodum atıcaktım hafif paslanmıştı,daldınlık tezgahın üstünde diye kolayıma geldi işte.Kesince çöpe attım :))) Benide bayramdan sonra ararlar heralde.Çok zorlama kolunu ağrısı artmasın...

Dün akşam elime bıçak saplandı biraz tereyağ kesicektim,mikrop kapmaz inş.baya derin kesildi.Ben daha aşı da olmadım acaba bişey olur mu?:18::18:

canım geçmiş olsun... bişey olmaz inşallah... aklına kötü şey getirme. bende aşı olmadım doktorum istemedi. hemde sezeryan istiyorum...

canım geçmiş olsun bak olmuşsun... korkuyorum diyordun ya. atlattın işte...

Çok sağol canım,normalde hiç umursamam böyle şeyleri ;ama işte hamile olunca :))) Bende bişey olucağını sanmıyorum.

yatıp yuvarlanıyorum zaten evde...tadilat bitti sabah ama camlar açık evde..bende girdim yorganın altına:) öğleden sonra diyetisyene gitcem..ufff

yatıp yuvarlanıyorum zaten evde...tadilat bitti sabah ama camlar açık evde..bende girdim yorganın altına:) öğleden sonra diyetisyene gitcem..ufff

Dinlen canım,çıkma yorganın altından.Git bakalım diyetisyen ne diycek,sonra bize söyle :))))İnş.senin uygulayabileceğin şekilde olur diyetin....

cnm gercekten cok guzelmıs cok duygulandım okurken.
Bende mutlaka alıp okuyucam bu kıtabı.
Paylaşımın için teşekkürrrrrr

Dün akşam elime bıçak saplandı biraz tereyağ kesicektim,mikrop kapmaz inş.baya derin kesildi.Ben daha aşı da olmadım acaba bişey olur mu?:18::18:
canım bende bir şey olmayacağını umuyorum, çünkü tetonoz açısını doğum esnasındaki enfeksiyonlar için yaptırıyorlar....

canım ya ok geçmiş olsun, şükür atlattın, çünkü yanlış hatırlamıyorsan sen korkuyordun:44:

ya bana hiç açıdan bahsetmiyor doktorum, 15 kasımda ayrıntılı ultrason, 16 kasımda da kendi doktorumda randevum var, o zaman bir sorayım bakaılm... ne diyecek:44:

canımmm küçük yaşta ne zorluklar yaşamışsın...
annem hep derdiki seninde evladın olursa ozaman göreceğim seni. ben annemin yanında kalıyorum hamilelik döneminin başlarında sinirlerim çok bozuktu bazen ona sesimi yükseltiyordum... işte bende öyle duygusallaştım bu yazıyı okuyunca. neyse bu kadar duygusallık yeter değilmi. annanen için Allah şifa versin canım...

evet korkuyodum..zaten tansiyonumda çıktı:))) doktor diyo korkuyomusun..evet dedim..belli dedi:)

evet korkuyodum..zaten tansiyonumda çıktı:))) doktor diyo korkuyomusun..evet dedim..belli dedi:)
canım benim ya iyi olmuş o zaman bir an önce kurtuldun :)) geçmiş olsun tekrar,

neyse ben çıkıyorum arkadaşlar, bir sürü iş beni bekliyor.... sonra tekrar görüşürüz inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…