- 9 Mayıs 2011
- 1.903
- 9
- 108
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #16.041
Dün akşam elime bıçak saplandı biraz tereyağ kesicektim,mikrop kapmaz inş.baya derin kesildi.Ben daha aşı da olmadım acaba bişey olur mu?:18::18:
Günaydın arkadaşlar, nasılsınız bakalım, haller keyifler yerindedir umraım.... bugün saat 7.30da eşimi gönderdikten sonra geri yatmıştım, uyurken dışardan küt diye bir ses nasıl korktum,yataktan nasıl fırladım bilmiyorum... hala kalbimin hızlı hzlı atışı geçmedi... bugün beni yoğunluk bekliyor, yarın öğleden sonra eşim izin almış, cuma namazından sonra Ankaraya yola çıkacağızdün iki makina çamasır atmıştım, ütü yapılacak, valizler hazırlanacak, 10 gün evde olmadığımız için mutfak özellikle buzdolabı elden geçirlecek..... neyse ben şimdi geçmişi okuyayım
kızlar mevlüt hazırlığı demissiniz de ben pek mevlutten vs anlamam eskiden biz bi yeri kazandığımızda fln annem alirdi. maksat bebek doğdu insanlara ikramlarda bulunup dua lar okunması mi ? bi de biz burda görev yapıyoruz aileler uzakta. akraba da gelemez. ancak burdaki cevremi apt komsularim birkaç iş ark.imiz fln. onlar bebek görmeye geldiğinde Annemler biraz ikram ayarlar şeker yaptirsak olmaz,mi ki ? sanırım annem mevlutu kendi çevresinde yaşadığı yerde yapar yine
canım sana hayırlı yolculuklar, bayramın güzel ve keyifli geçer inşaAllahTopiğimizin güzel hatunları ve bebişleri Hepinize GÜNAYDIN
canım arkadaşlarım ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. Güzel dilekleriniz için çok çok çok teşekkür ediyorum.
Biz bugün Allah izin verirse yola çıkıyoruz. Şuan hava hafif yağışlı bulanık ve kapalı((
canım benim yaaa, beni nasıl ağlattın, benim tam 13-14lü yaşlarımda annem kanser hastasıydı ve tedavi görüyordu.... o dönemlerim öyle zor geçmişti ki.... sanki annem ellerimin arasında kayıp gidiyordu.... sürekli yatakta, günden güne eriyordu.... onu kaybetme korkusu öyle içime işlemiş ki..... çok şükür atlattı...üzerinden 14 sene geçti.... hala bende o korku..... bu korkuyla geçtiği için yıllarım onu üzdüğümü sanmıyorum ki, kendiside diyor, Allah kızımdan bin kez razı olsun beni hiç üzüp, zorlamadı diyor.... şu an Rabbime şükürler ediyorum ya kanseri atlatamasaydı, ya o zaman ölmüş olsaydı..... ne düğünümde yanımda olabailecekti nede torununun sevincni yaşayabilecekti... gerçi şu an yanıma gelebilmek için içi gidiyor, ama şimdide anneannem kanser hastası, tedavi görüyor ve ona annem bakıyor, onu bırakıp yanımda olamıyor ama olsun uzaktada olsa yaşadığını bilmek, telden sesini duymak bile yetiyor, yeter ki rabbim annelerimize uzun ömür versin....Sabah sabah beni ağlattı bu yazı...
sizlerle paylaşmak istedim.‎
13 Yaşında " Anne Ne Var ! "
16 Yaşında " Anne Beni Rahatsız Etme ! "
18 Yaşında " Bu Evden Gitmek İstiyorum ! "
25 Yaşında " Haklıydın Anne "
30 Yaşında " Annemin evine dönmek istiyorum "
50 Yaşında " Annemi kaybetmek istemiyorum "
70 Yaşında " Annem eğer burda olsaydı benim için herşeyi yapardı "
Sadece 1 Anneniz var.
O'nu üzmeyin...
kolonya srseydin biraz...bende sabah gittim aşı oldum..kolum acıyoooo(
Dün akşam elime bıçak saplandı biraz tereyağ kesicektim,mikrop kapmaz inş.baya derin kesildi.Ben daha aşı da olmadım acaba bişey olur mu?:18::18:
kolonya srseydin biraz...bende sabah gittim aşı oldum..kolum acıyoooo(
canım geçmiş olsun... bişey olmaz inşallah... aklına kötü şey getirme. bende aşı olmadım doktorum istemedi. hemde sezeryan istiyorum...
canım geçmiş olsun bak olmuşsun... korkuyorum diyordun ya. atlattın işte...
Baticon sürdüm,normalde o bıçağı kullanmıyodum atıcaktım hafif paslanmıştı,daldınlık tezgahın üstünde diye kolayıma geldi işte.Kesince çöpe attım :))) Benide bayramdan sonra ararlar heralde.Çok zorlama kolunu ağrısı artmasın...
yatıp yuvarlanıyorum zaten evde...tadilat bitti sabah ama camlar açık evde..bende girdim yorganın altına:) öğleden sonra diyetisyene gitcem..ufff
erkek annelerine birkaç söz
02 kasım 2011
erkek çocuğu olan bir anne olarak zaman zaman sıkıntılar yaşamıyor değilim. Kendi cinsimden olmayan birine tamamen yardımcı olamayacakmışım, onu anlayamayacakmışım gibi geliyor çoğu zaman. Ben de mümkün olan her şartta okuyorum. şimdi elimde mini mini sevimli, içi sıcacık sözlerle dolu bir kitap var:
Mother to son
melissa harrison & harry h.harrison, jr tarafından kaleme alınmış bu başucu kitabından derlediklerimi paylaşmak istiyorum. Hem şu, oğullarının ”toddler” denen, deli dönemlerinden biriyle uğraşan biz anneler için çıkış yolu olur.
Oğlunuzla olan ilişkinizde mükemmelliğe yaklaşmak için…
1. Onun sağlığı ve mutluluğu için her gün dua edin.
2. Babasına saygı gösterin
3. Huzur dolu bir ev için elinizden ne geliyorsa yapın.
4. Onu her gün sevgi, ahlak, toplumsal değerler ve dürüstlük ile besleyin.
5. Güçlü bir kadın olun.
Ilk zamanlar için…
bu dünyada hiç kimse sizi, oğlunuz kadar çok sevmeyecek.
Unutmayın, bebekken her zaman gözlerinizin içine bakacak. Ve ömür boyu hep böyle olacak.
Elinize geçen bebek tavsiyeleriyle dolu her türlü kitaı okuyun fakat içgüdülerinize güvenin.
Bilin ki sizin göreviniz onu beslemek, sevmek ve ona doğru yolu göstermektir.
Onunla ne kadar çok konuşursanız, o da o kadar çabuk konuşmaya başlayacaktır.
Onu kucaklamak için ağlamasını beklerseniz, ona ağlamayı öğretirsiniz.
Ilk beş yıl öğle uykusunu ihtiyacı olacak, tabii sizin de.
Kızlar ve erkeklerin farklı olduğunu kabul edin.
Bazen saatlerce sadece gözlerini, ellerini, hareketlerini seyretmek isteyeceksiniz. Bu çok normal.
Hatırlayın, sizin daima çevresinde olmanızı, sesinizi duymayı ve kendisini takip ediyor olmanızı isteyecektir.
Aklınızda bulunsun, emeklemeye başladığı an özgürlüğün tadına varacaktır.
Bebekken attığı gülücükleri asla ama asla unutamayacaksınız.
Ilk yıllar için…
idolleri her zaman kendinden beş yaş büyük erkek çocukları olacaktır.
Sevginiz, kurallarınız ve disiplinde tutarlı olun.
Kuralları eğlenceli hale getirmeye çalışın.
Gözyaşları kalbinizi sızlatacaktır.
Daima hatırlayın, erkek çocukları her an her şeyle herkesle yarışmaya hazırdırlar.
Eve sığmakta zorlanır ve devamlı dışarı çıkmak ister. En iyisi çıkarın.
Onunla alay ederseniz, utangaç olmayı öğrenecektir.
Kuralları ne kadar çabuk öğrenirse, hem onun hem de sizin hayatınız kolaylaşır.
Boya kalemleri ile tanıştırın ancak gözünüzü asla ondan ayırmayın. Duvarlarınızı dekore etmesi çok uzun sürmez çünkü.
3 yaş civarı kendini sizin ‘koruyucunuz’ olarak ilan edecektir. Ve bu asla geçmeyecektir.
Ergenlik döneminde sizi dinlemesini istiyorsanız, şimdiden öğrenmesini sağlayın.
şu kelimeleri hatırlayın: ‘bu sadece bir dönem’
küçük bir erkek çocuk için mutluluk koca bir kaşık nutella demektir.
Vücudunda fark ettiği şeylerle(!) sık sık büyülenecek.
Fermuarını sık sık kontrol etmesini öğretin.
Bir bisiklet isteyecek. O bisikletten düşecek ve merak etmeyin yaşayacak!
çantanız onun için daima gizemli bir şey olacaktır.
Ona kıyafetlerini nasıl katlayacağını öğretin ama mucize beklemeyin.
Taşların üzerinden nasıl atlanacağını size öğretmesine izin verin.
Onun henüz küçük bir erkek çocuk olduğunu babasının unutmasına izin vermeyin.
Her zaman yara berelerini göstermek isteyecektir. Korkmuş gibi yapın, yoğun ilgi gösterin.
Ev işlerinde size yardım etmesini sağlayın.
Erkek çocuk olmasını sağlayın. Beş yaşındayken ”küçük bir beyefendi” olmasını beklemeyin.
Mümkünse patlama sesi nasıl çıkarılır öğrenin. Oğlunuz sizin çok eğlenceli olduğunuz düşünecektir.
Kitabı okurken ve beni oldukça etkileyen sözlerin bir kısmını buraya yazarken tekrar tekrar düşündüm oğlumu. Hareketlerini, gülüşünü, nasıl kızdığını, kahkahasını… bazen fazla yüklendiğimi, sabırsızlığım yüzünden çabuk sinirlendiğimi fark ediyorum. Oysa o daha 3 yaşında. öğreneceği öyle çok şey var ki. Ben, bu dünyada en çok güvendiği insan olarak onun ışığı olacağım.
Erkek anneleri sizin için paylaşıyorummmm çok beğendim ben
canım bende bir şey olmayacağını umuyorum, çünkü tetonoz açısını doğum esnasındaki enfeksiyonlar için yaptırıyorlar....Dün akşam elime bıçak saplandı biraz tereyağ kesicektim,mikrop kapmaz inş.baya derin kesildi.Ben daha aşı da olmadım acaba bişey olur mu?:18::18:
canım ya ok geçmiş olsun, şükür atlattın, çünkü yanlış hatırlamıyorsan sen korkuyordun:44:kolonya srseydin biraz...bende sabah gittim aşı oldum..kolum acıyoooo(
canım benim yaaa, beni nasıl ağlattın, benim tam 13-14lü yaşlarımda annem kanser hastasıydı ve tedavi görüyordu.... o dönemlerim öyle zor geçmişti ki.... sanki annem ellerimin arasında kayıp gidiyordu.... sürekli yatakta, günden güne eriyordu.... onu kaybetme korkusu öyle içime işlemiş ki..... çok şükür atlattı...üzerinden 14 sene geçti.... hala bende o korku..... bu korkuyla geçtiği için yıllarım onu üzdüğümü sanmıyorum ki, kendiside diyor, Allah kızımdan bin kez razı olsun beni hiç üzüp, zorlamadı diyor.... şu an Rabbime şükürler ediyorum ya kanseri atlatamasaydı, ya o zaman ölmüş olsaydı..... ne düğünümde yanımda olabailecekti nede torununun sevincni yaşayabilecekti... gerçi şu an yanıma gelebilmek için içi gidiyor, ama şimdide anneannem kanser hastası, tedavi görüyor ve ona annem bakıyor, onu bırakıp yanımda olamıyor ama olsun uzaktada olsa yaşadığını bilmek, telden sesini duymak bile yetiyor, yeter ki rabbim annelerimize uzun ömür versin....
ha bu arada annem diyor ki ben şu an 48 yaşındayımda annemin gözlerimin önündeeriyip gitmesine dayanamıyorum, sen o küçücük yaşında, tam bana ihtiyacın olduğu ergenlik çağında nasıl dayandın diyor.... ah annem ah o anlatılmaz ki, işte böyle yaşanınca anlaşılır
canım bende bir şey olmayacağını umuyorum, çünkü tetonoz açısını doğum esnasındaki enfeksiyonlar için yaptırıyorlar....
canım ya ok geçmiş olsun, şükür atlattın, çünkü yanlış hatırlamıyorsan sen korkuyordun:44:
ya bana hiç açıdan bahsetmiyor doktorum, 15 kasımda ayrıntılı ultrason, 16 kasımda da kendi doktorumda randevum var, o zaman bir sorayım bakaılm... ne diyecek:44:
Dinlen canım,çıkma yorganın altından.Git bakalım diyetisyen ne diycek,sonra bize söyle :))))İnş.senin uygulayabileceğin şekilde olur diyetin....
evet korkuyodum..zaten tansiyonumda çıktı:))) doktor diyo korkuyomusun..evet dedim..belli dedi:)
bilmemki ne verck...nefret ediyorum diyet yapmaktan yaaaa..
canım benim ya iyi olmuş o zaman bir an önce kurtuldun :)) geçmiş olsun tekrar,evet korkuyodum..zaten tansiyonumda çıktı:))) doktor diyo korkuyomusun..evet dedim..belli dedi:)
bugün işyerinden izin alsaydın canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?