- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #16.301
ayy ne güzel keşke benim annemde yanımda olsa çok özledim onu doğuma gelicek inşallah
neguzel dogumda daha cok ıhtıyacın olucak annene ve tecrubelerine zaten cnm.
inşallah gelirde yanımda olsun yeter başka birşey istemem çok özlüyorum onları
naber bayanlar...dün gittik diyetisyene..şükür kilo almamışım bu ay..iyi gidiyorum gayet..verdi bi diyet ama bakalım yapabilcez mi..zor diil aslında ama çalışırken daha rahat diyet yapılıyo..evde olunca çok zor diyet yapmak...şekerim yüksek..muhtemelen insülin vericek doktor..bu hafta full sabah öğlen akşam açlık tokluk şekeri ölçücem haftaya götürücem sonuçları..canım sıkıldı dün yani biraz..:2::2:
ayy cnm benım kıyamamm... nerdeler cok mu uzaktalar ??
naber bayanlar...dün gittik diyetisyene..şükür kilo almamışım bu ay..iyi gidiyorum gayet..verdi bi diyet ama bakalım yapabilcez mi..zor diil aslında ama çalışırken daha rahat diyet yapılıyo..evde olunca çok zor diyet yapmak...şekerim yüksek..muhtemelen insülin vericek doktor..bu hafta full sabah öğlen akşam açlık tokluk şekeri ölçücem haftaya götürücem sonuçları..canım sıkıldı dün yani biraz..:2::2:
herkese günaydınnnnn
hayırlı cumalar....
nasılmıs bugun mart annecıklerı bayramda akrabalara göbek show yapmaya hazırmıyız
dun aksam evden gıttıkten sonra evın kapısını acarken bı baktım çöplerimi biri dısarı cıkarmıs.
içeriye girdim mis gibi temizlik kokusu var başladım butun odlaarı gezmeye heryer pırıl pırıl çamaşırlarım yıkanmıs utulenmıs yerlestırılmıs yemegım bile hazır
tabıkı bunu benden habersiz sizce kım yapabılır ???? tabıkı ANNEM!! anne olmak boyle bısey herhalde hıc bana soylemeden tepeden tırnaga bayram temızlıgımı yapmıs nasıl mutlu oldum anlatamam. önemli olan temızlık yapmak deıl onu parasıyla temızlıkcıyede yaptırıyorum. ama şimdi daha ıyı anlıyorum annelik gercekten duyguların enguzelı. bızde ınsallah evlatlarımızı kucagımıza sagsalım alır annelıgı tadarız doya doyaa...
Bende merak ediyodum canım,inş.şekerin düzene girer,ama kilo almamış olman iyi olmuş.Diyette dediğin gibi çalışırken daha rahat yaparsın,bayramda biraz dikkat etmen gerekecek.Sonra işe başalayınca rahat edersin.
dün gitmişken 2.kadın doğumcu doktorumada uğradım..oda canımı sıktı...ben anlamıyorum bu doktorları yaaa...efendim oturmuşlar şefleriyle falan konuşmuşlar..benim doğumumu yaptıracak gerekli donanımları kadroları yokmuş..ne demek dedim şimdi bu...ben kiloluyum ya..efendim daha fazla doktor girmesi gerekiyomuş ameliyata..yaw bi doktorum herşey çok normal sen normalsin risk her gebede var diyo..biride böyle diyo..yok arkadaş ben kadın doktorla anlaşamıyorum..bende dedim yani kısaca benim totom yemiyo seni doğurtmaya diyosunuz yani dedim..üniversite hastanesinde doğur diyo bana..akılda veriyo yani...ay çok sinirlendim gene yaa..akşam ağladım gene oturdum..eşime diyorum ben ölücem herhalde..sen çocuğuma iyi bak..oda sinirlendi bu sefer..
yani nasıl bi doğum yapıcam gerçekten çok merak ediyorum..naapcaklar ilk 11 i mi kurucaklar ameliyathanede..
dün gitmişken 2.kadın doğumcu doktorumada uğradım..oda canımı sıktı...ben anlamıyorum bu doktorları yaaa...efendim oturmuşlar şefleriyle falan konuşmuşlar..benim doğumumu yaptıracak gerekli donanımları kadroları yokmuş..ne demek dedim şimdi bu...ben kiloluyum ya..efendim daha fazla doktor girmesi gerekiyomuş ameliyata..yaw bi doktorum herşey çok normal sen normalsin risk her gebede var diyo..biride böyle diyo..yok arkadaş ben kadın doktorla anlaşamıyorum..bende dedim yani kısaca benim totom yemiyo seni doğurtmaya diyosunuz yani dedim..üniversite hastanesinde doğur diyo bana..akılda veriyo yani...ay çok sinirlendim gene yaa..akşam ağladım gene oturdum..eşime diyorum ben ölücem herhalde..sen çocuğuma iyi bak..oda sinirlendi bu sefer..
yani nasıl bi doğum yapıcam gerçekten çok merak ediyorum..naapcaklar ilk 11 i mi kurucaklar ameliyathanede..
canım sanırım doktorunla konuştuğun doğum şekli normal doğum. sezeryan düşünmezmisin?
eğer normal sorun olacaksa sezeryan olsun ne olacak...
yaw yok normal falan istemiyorum ben..hatta baştan beri hep sez.dedim..ya ben gerçekten anlamıyorum ve çok sıkıldım..bana diyoki öbür doktor herşeyini yapıyo zaten bana gelmene gerek yok..birbirlerini mi çekemiyolar yoksa gerçekten bişey varda bana mı söylemiyolar..iyice paranoyak oldum yaaaa...gittiğim adam doçent..herhalde bişey olsa söyler..niye saklasın adam benden...üstelik adam perinatolog..ya bu adam öyle anormal hastalar gördüki ben çok normal geliyorum ona..yada diğerlerinin hakkatten g..tü yemiyo yani...
Canım boşuna sinirlerini bozma ya hiç öyle şey olur mu millet 30 kilo alıyo bide normal doğuruyo,senin doktor saçmalamış.Herşeyi çok biliyomuş gibi davranıp insanın canını sıkıyolar.Çok sinir oldum o draSen hiç üzme kendini canım,sen değer drun dediklerini dikkate al bence.Hepimizde risk var kiloyla ilgisi yok.
kıskandım benim bütün ailem istanbulda bana yardım eicek kimsem yok burda eşimde yapmaz malesef işte temizlikçi geliyo kayınvalidem zaten yaşlı kadın eltilerimde sağolsun totolarını kaldırmazlar hatta birtanesine daha evlendim evleneli gitmedim biraz tuaf birisi.....
ay gerçekten çok sıkıldım artık yaaa..vallahi erken doğurucam diye korkuyorum şimdii..psikolojik olarak bi an önce doğuriim die şartlıyorum kendimi..erken gelicek çocuğummm..ha bu kadar b..tan bi hamilelik geçiriceemi hiç düşünmezdim yaaa...millet 200 kilo doğuruyo..benim doktorlar canımı okudu yaaaa...
ilk değil kıss ikinciiigünaydın kocaman gülücüklerle birgün olur inşallah bebeklerimizin karnımızda olduğu ilk ve tek bayram tadını çıkaralımmmm
güle güle kullanın tatlım biz de kızıma çocuk odası aldık onun bebek odasını da kardeşine yapıcaz ama ayrıca 1 tane de beşik alıcaz ilk zamanlar için aralıkta gelicek kızımın odası sonra yavaştan bebek odasını da düzenleriz herhaldee eşyalarını bizim odada biriktiriyorum şimdilikherkese iyi akşamlar
bir kaç gündür giremiyordum yazılı haftası soru hazırlamak falan baya vaktimi aldı. akşamdan beri geçmişi okudum. yaklaşık 40 sayfa. herkes iyi sanırım çok sevindim.
safulcum elini yakan sendin galiba çok geçmiş olsun. yanık kötüdür bilirim benim de ayağıma çaydanlık dökülmüştü. 2 derece yanıktı izi falan kalmadı cok sükür ama kremlerini sakın ihmal etme.
pollyanna eşinin iş durumuna çok sevindim. tebrik ederim.
veeeeee biz bebek odamızı aldık kızlar. çok ani oldu bakmaya gitmiştik alıp çıktık. hala inanamıyorum. ama artık çok daha fazla hisseder oldum evimize yeni bir birey geleceğini. ocak başında teslim edecekler. büyük bi yük kalktı. güya 6 aydan önce bi şey almayacaktık ama indirim vardı ve tesadüf o ya biz de son günü gitmişiz. biz de beğendik aldık çıktık. darisi hepinizin başına..
o yaralar nasıl cnm bende de var ama benimkiler kurumuş süt doktorum öyle dedi ayrıca onlara hiç dokunma banyo yaparken yumuşayınca süngerle hafifçe temizleyebilirsin ama dursa da sorun değil dedi..kreme gelince ben kızımda emzirirken yara olmuştu doktorların bu konuda tavsiye ettiği tek krem lansinoh lanolin ve acayip etkili ben sürer sürmez geçirmişti şimdi de 7-8aydan sonra her gün süreceğim öyle 6ayda başlamak gerekmez bence bir probleminiz yoksa tabii ve her emzirmeden önce ve sonra temizlemeniz lazım ben sodalı suyla temizlerdim bir pamuğu bandırıp bazen de sütümü sürüyordum ya bunları zaten zamanı gelince doktorunuz söölicekArkadaşlar göğüs için bahsettiğiniz bu kremi anlamadım 6. aydan sonramı kullanmamız lazım. yada niçin kullanılıyor. benim bekarlıktan beri göğüs ucum çok az yaralar olur.(( nedenini bilmiyorum ama afedersinizde mideniz bulanmasın kabuk gibi şeyler oluşuyor bazen... o krem bunada iyi gelirmi... aslında bu aklımdaydı emzirirken yaralar devam ederse bebeğe zararlı olabilir diye düşünmüştüm.
lierac ı her yere sürebilirsin cnm göğsüne de sürebilirsin tabiama göğüs ucuna değil göğüs ucu için ayrı krem varlanolin diye o sürülüyor aklınızda olsun göğüs ucuna çatlak kremleri fln sürmeyin başka kremler de sürmeyin sadece göğüs ucuna özel kremleri sürünben lieracın çatlak kremini heryerime sürüyorum gögsüm dahil extra kreme grerk yok bence
Canım öyle düşünme boşver o drun dediklerini,oğluşunu düşün.Hatta o dra artık gitme bile.bozma psikolojini boşuna,benim üni.ten hocam vardı kadının normal hali zaten 150kiloydu 2.çocuğunu doğurdu.Hiçte bişey olmadı.Senin kilonda ne var,üzme kendini.
ya ne derlerse yapıyorum..hangi testi isterlerse yaptırıyorum..bak sabah gittim gene kan verdim idrar verdim..sesimi çıkarmıyorum hiç..aman yeterki herşey kontrol altında olsun diye..ve herşeyde normal çıkıyo ama nedir bukadar sıkıntı anlamıyorumki..ya resmen ucube gibi davranıyolar..olduki normal bi kadın gitti doğururken olur ya sorun çıktı..naapıyolar kaderine mi terkediyolar kadını bebeği..millet kaçtane kanser geçiriyo bilmem neler oluyo..ben bi doğuramadım yaaa..isyan ediyorum artıkkk...
ya ne derlerse yapıyorum..hangi testi isterlerse yaptırıyorum..bak sabah gittim gene kan verdim idrar verdim..sesimi çıkarmıyorum hiç..aman yeterki herşey kontrol altında olsun diye..ve herşeyde normal çıkıyo ama nedir bukadar sıkıntı anlamıyorumki..ya resmen ucube gibi davranıyolar..olduki normal bi kadın gitti doğururken olur ya sorun çıktı..naapıyolar kaderine mi terkediyolar kadını bebeği..millet kaçtane kanser geçiriyo bilmem neler oluyo..ben bi doğuramadım yaaa..isyan ediyorum artıkkk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?