2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar doğum hakkında konuşulmuş, bende merak ediyorum epidural mi?spinal mi daha iyi? tecrübeli anneler bilgilerinizi paylaşırmısınız..

iyi pazarlar,,,
dün günüm vardı. gündüzden başlayan baş ağrım gece hat safhaya ulaştı ve istifra etmeye başladım. 3 4 kere ettim artık çıkaracak bieşy kalmayınca acile gittik bir iğne yapıp gönderdiler. geçti hepsi ama doktoruma danışamadım. hamilellere yapıyoruz dedi acilde ki doktor. ama yinede korkuyorum. inşallah sorun yaratmaz...sanırım migren gibi birşeyim var benim:S

pollyannaa, Puantiyem, tedirgin_, streetpit+, Kazen, gamzonur

topiğimize Patron gelmiş arkadaşlar.. Ayyy nasıl heyecanlandım:)

iyi pazarlar kızlar,
2 gündür çok fenayım. sürekli yatıyorum heryerim ağrıyor. sanırım hasta oluyorum, nasıl becerdim üşütmeyi bilmiorum. halsizliğim hat safhada... bir de bu yetmezmiş gibi bende sivilcemsi siğilimsi bişey çıktı, kasığımın biraz iç tarafında kalıyor. ne olduğunu anlayamadım. birkaç gündür farkediyordum ama sivilcedir die önemsemiordum. biraz araştrdım, eğer siğil ise normal doğuma engel bir durummuş. bebeğe bulaşma riski varmış. bir an önce dra gitmem lazım ama hastayım onun için evden çıkamıorum

epiduralin sezeryan olduğunu biliyordum.normal epidural doğumdamı var.biraz açarmısınız arkadaşlar.epidural sezeryan nasıl,epidural normal doğum nasıl?
nette ikisininde videolarını izledim ama kafam karıştı fark bulamadım sizce farkı nedir?cici annelerim :)

Canım epidural normal doğum ağrısız doğum olarak geçiyor, bildiği normal doğum aslında, tek farkı ağrıların sıklaştığında ve belli oranda açılman olduğunda epidural ile ağrılarını azaltıyorlar, tamamen yok olmuyor tabi, çünkü ıkınmayı sen yapacağından doğuma katkın olması lazım. ama %80 oranında azalıyor. Amerikada avrupada herkes bu şekilde doğuruyor.

Epidural sezaryen de ise, aynı şekilde epiduralle uyuşturuluyorsun ama %100 oranında uyuşturuluyorsun ve karnında bebişini operasyonla alıyorlar. Sen uyanık oluyorsun ama hiçbirşey hissetmiyorsun çünkü seni uyutmuyorlar, belden aşağını uyuşturuyorlar. Bebişin doğumunu normal doğum gibi görebilmiş oluyorsun ama sonuçta ameliyat olduğu için diğerine göre biraz daha geç iyileşiyorsun.

çok teşekkür ederim canım aydınlattığın için bebişin ve sen sağlıcakla kalın

canım çok geçmiş olsunn bol bol c vitamini al ve tavuk suyu çorba iç iyi gelir
bu arada bahsettiğin şey genital sihil olabilir ihmal etme doktoruna göster

Selam kızlar uzun zamandır bakamadım, geçen hafta ayrıntılı dopplerimiz yapıldı çok şükür kızım gayet sağlıklı maşallah, aynı gün 50 lik şeker yüklemeside yapıldı ama malesef o yüksek çıktı yarın 100 lük yüklemem var bakalım sonuç nasıl olacak..İnş herkes iyidir.

Doğumdan konuşulmuş kendinizi belli bir şeye şartlamayın kafanızda planlayın ama sonra farklı bir durum gerçekleşip planlamadığınız birşey olursa etkilenmezsiniz.
Ben normal çok istedim 1 haftada günümü geçirdim ama olmayınca sezeryan oldum ameliyata girmeden epidural düşünüyordum bana sormadılar direk genel yaptılar ama o an iyikide sormamışlar dedim biraz soğukkanlı olmak gerekiyor ameliyat ortamı sonuçta.Gerçi genel olsamda daha masadayken ayıltıldım sanırım narkozu ona göre ayarlamışlardı odama ayık gelmiştim.Bu defada mecburi sezeryan olucam ama kesinlikle genel anestezi

kafamı kurcalayan bişey varr
bu ara etrafımda doğum yapan çok oldu üstelik normal dpğuma engell bişeyleri yoktu iki arkadaşımda sezeryan oldu sebebi bebeğin günü geldiği halde gelmediği için sezeryanla alıyorlarr
ya peki madem öyle eski zamanda ne oluyodu sezeryan yokken yani
herkes normal doğum yapıyodu bebek geliyodu
bilmiyorum ama sanki günü geçti deyip alıyolar sezeryanla
yarın arkadaşım sezeryan olacak günü geldi bebek gelmedi diye

Benimde sadece sol göğüs altında.. bi tek bende mi oluyo diyodum.. bende haftaya sorcam doktora.. nasıl tarif ederim diyodum ama aynen dediğin gibi karıncalanma oluyo.. biraz dik durunca geçiyo ama genelde var..

benimde sağ tarafta 3. aydan beri var ama son günlerde artmaya başladı dik oturunca dediğin gibi biraz azalma oluyo

benimde sağ tarafta 3. aydan beri var ama son günlerde artmaya başladı dik oturunca dediğin gibi biraz azalma oluyo

Canım aynı şeyi yaşıyoruz yaa deneyimliilere soruyorum kimsede olmamış böle bişey.. tam da anlatamıyorum uyuşma diyorum ama aslında uyuşma değil karıncalanma gibi ama rahatsız ediyo insanı.. benim 1-2 ay önce ağrı gibi başladı o zaman doktor kendini yormuşsundur kaburga ağrısı için erken dedi ama sonra işte böle uyuşmaya döndü şu an bile otururken oluyo, bi de dikkat ediyorum yemekten sonra da çok oluyo.. ya oturmaktan ya mide dolunca basınç yapıyo ama çok rahatsız ediyooo (

hugocuk canım benim tanıdığım emekli bir hemşire var onun dediğine ve benimde çevremde sezeryan doğum yapanlara göre
dr.lar normal doğumla uğraşmak istemiyolarmış bebeği 5-10 dadikada çıkarmayı tercih ediyolarmış hem de sezeryan doğum olunca hastane
devletten daha fazla para alıyo sanırım. bebeğin kalp atışı yavaşladı yada kordon düğümlendi denilerek sezeryana alınıyolar sanırım.
hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin. meleklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.

Evet benim bildiğim kadarıyla da sezeryandan dolayı ücret farklı oluyor. Doktorlar zaten normale pek girmiyorlar, çoğunluklla ebeler yaptırıyor.
Ben kızımı epidural normal yaptım iyikide öyle yapmışım. Bunda da şansım yaver giderse yine epidural normal istiyorum...

İyi geceler hanımlar...

Hamilelik seyri esnasında vücutta bir takım değişiklikler oluşur. Bunlar hamileliğin güvenli bir şekilde devamlılığını sağlamak için oluşan değişikliklerdir. Eklem bağlarında gevşeme oluşmakta ve eklemler arasındaki mesafede artış meydana gelmektedir. Bu duruma bağlı olarak özellikle hamileliğin son aylarında daha bariz olmak üzere bel ve sırt ağrıları yakınmaları ortaya çıkmaktadır. Bunların dışında kaburga kemiklerini bir arada tutan bağların genişlemesine bağlı olarak yan ağrıları da görülmektedir. Ayrıca hamileliğin sonlarına doğru artan kilo ve bağların gevşemelerine bağlı olarak ayak kemiklerinde de ağrılar ortaya çıkabilir. Öncelikle rahat, hafif giysiler giyinmeli, sıkı, hareketleri kısıtlayıcı kalın, sert kumaşlı giysilerden kaçınılmalıdır. Yüksek olmayan rahat, yumuşak ayakkabılar tercih edilmelidir. Ağır spor ve bedensel hareketlerden kaçınılmalıdır. Mümkün olduğunca stresten uzak durulmalıdır. Çok sert olmayan uygun bir yatakta yatılmalıdır. Gün içinde gezi ve yürüyüş zamanları arasında istirahat edilmelidir. Uzak seyahat ve yolculuklardan kaçınılmalı, özellikle son aylarda oturma ve kalkma sırasında yardımla veya destekli olarak kalkılmalıdır. Rutin kontrollerinizde şikayet ve endişelerinizi muhakkak kadın doğum hekiminizle paylaşmalısınız. Gerekli görüldüğünde ileri tetkik ve tedavi için ilgili branş hekimine müracaat etmeniz gerekir.

Hamilelikte bel ve eklem ağrıları

Gebelikte olan bu sırt ve bel ağrıları gebeliğin normal seyrinin bir parçasıdır. Siz gebe kalmadan önce hareketsiz olan kalça kemiğinizdeki eklemler doğumda bebeğin geçişini kolaylaştırmak amacı ile gebelik süresince gevşemeye başlarlar. Ayrıca büyüyen karnınız da sizin kas ve iskelet yapınızın dengesini bozar. Böylece sırt kaslarındaki gerilme ve kalça kemiklerindeki gevşemeler ağrılara neden olur. Ağrı kesiciler ile kısmen bu ağrılarınız azaltılabilir. Fakat önemli olan bu ağrının oluşmasını engellemek için tedbir almaktır. Bu tedbirlerden en önemlisi gebelik sırasında fazla kilo almamanızdır. Aldığınız her fazla kilo belinize olan yükü ve böylece ağrıyı da arttırır.
Yüksek topuklu veya tamamen altı düz ayakkabı da giymeyin. Ortopedik ayakkabıları veya en iyi vücut dengesi için önerilen topuğu 5 santim olan ayakkabıları tercih edin. Ağır yük kaldırmayın ve uzun süre ayakta durmamaya özen gösterin. Arkalığı olmayan bir tabureye kesinlikle oturmayın ve döşemesi biraz sert olan bir koltuğu tercih edin.
Aynı şekilde geceleri özellikle yan yatarak fazla yumuşak olmayan bir yatak kullanın. Ağrılarınız şiddetlenir ise ılık bir banyo yapıp belinize ve sırtınıza sıcak havlu koyabilirsiniz. Aldığınız bu tedbirlere rağmen ağrılarınız devam eder ise bir kadın doğum uzmanı ile görüşerek size vereceği gebelik egzersizlerini yapmanız gerekecektir

iyi geceler..
ben cagla, 26 haftalik hamileyim mdt 29subatti 28subata alindi sonra. bi iki gun gec gelirse mart annesi olabilirim diye sizlerlede tanismak istedim. 2bucuk yasinda bir kizim var 11gun gec dogurdugum icin onu bundada mart annesi olabilitem yüksek :) bi kizim daha olacak ins. viyanada yasiyorum 26yasindayim.. böyle iste

merhaba.
ben kizimi 11gun gec , normal dogumla dunyaya getirdim. viyanadaki sistem su mdt gectiyse eger her iki gunde bir hastaneye gidiyorsun bebegin ve senin durumuna bakiliyor hersey yolunda ise 10gun dokunulmuyor 11. gun hastaneye yatisin yapiliyor ve suni sanci vs ne gerekiyorsa normal sekilde dogurtuluyorsun, tabi hersey yolundaysa.. ben 11. gun hastaneye yaticaktim 10. gunun gecesi sancilarim kendiliginden basladi ve hastaneye gittim.

ahh canım o bendede var uyumak bir mucize oldu artık benim için yatakta bir o tarafa bir bu tarafa eşimide uyutmuyorum sonra odalarda dolaşıyorum bir kaç ay sonrasını bende hiç düşünemiyorum birde bizimkiler ikiz onun dahada çok etkisi var bence son 3 ay kaldı inş. sıkıntısız atlatırız son günleride ....

canım henüz erken değilmi kese görünmesi için inş. bebişin senle olacak dularımız eninle canım üzülme emiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…