50 günlük olduk bugün. uzun süre giremedim:malum sarılık, uyku problemimiz, gaz problemimiz artı kaynanamın vesveseleri: hasta bu çocuk, aç bu çocuk, sütün mü yok, sütün mü yetmiyor. kadın bi de yemek yapamıyorum diye yemek getireceğine 40 yıl da bir getirdiği de ne gaz yaparsa onu getiriyor. kara lahana sardım. sana da getirdim. lahana çok gaz yapıyor dememe rağmen. haşladım bir şey olmaz diyor.
zeynep duru(bebeğim) gece saat 12- 1-2 gibi yatıyor, gece iki saatte bir emiyoruz, gündüz 12-1 e kadar. tabi arada uyanıyoruz. çok gazlıyız ama en çok uyandığımız an babamız işe gittiği zaman. gazdan dolayı çok bağırıyor, çığlık atıyor. metsil verdi sağlık ocağındaki doktor, işe yaramadı. sab aldık. işe yaramadı. kendi doktoru nurse harveys verdi. ilk başta işe yaradı sonra yaramadı. şimdi sab ve nurse harveys i beraber kullanıyorum. daha iyi oldu. kucaga çok alışmıştı. dedesi salıncak aldı. çok güzel uyuyor gündüz.gece yatırırken de onda yatırıyoruz. bir ara acayip kusuyordu. kaynanamın aklına uyup hastaneye acile götürdük. 3 tüp kan aldılar. çocuğum ağlaya ağlaya bayılacaktı. sonra kaynanamın dediğine bakın: tansiyonum çok yükseldi, düşüp bayılacaktım, nasıl da ağlattılar yavrumu...
bi ara kolik oldu sandık babasıyla. akşam onu on geçe, dakika sektirmeden bağırmaya çığlık atmaya başlayıp 12 ye kadar böyle sürüyordu. kombiyi son ayar açıp, evde beziyle dolaştırıyoruz. öyle öyle 4 gündür iyiyiz. emmesi iyi. bazen benle inatlaşıyor. normalde 1,5 saatte bir meme veriyorum. az emdiği zaman saatte bire düşürüyorum. kaynanam ağlıyor bu meme ver demesine gıcık kapıyorum. bi de çocuk uyurken geliyor. azcık seveyim diye uyandırıyor, yarım saat kalıp evimde iş çok deyip kaçıyor(üst sokakta oturuyor). uykusu kaçmış, huzursuz çocukla başbaşa kalıyorum ben de. işte 50 günde tam da bunları yaşadım. yaşamaya da devam ediyorum.
Zeynep Duru da ayakta dik bir şekilde duruyor. doğduğu günden beri kafasını çeviriyor. gözleri hep açık, cin gibi bakıyor. yüzükoyun yatırıp ayaklarını tuttuğumda kendini ittirerek 4-5 kafa boyu emekliyor.şimdi bir de güldüğü zaman agulamaya başladı.
3270 gr ve 48 cm doğdu Zeynep Duru. 1 haftalıkken 3120ye düştü.35 günlükken doktora gittiğimizde 4460 gr ve 55 cm olmuş. bebeğim 1300 gr alınca kaynanama işte bak doyuyor bakışı attım tabi hemen. fotoğraflarımızı da sunayım hemen. herkese kolay gelsin bebişleriyle. öpüyorum hepinizi :))

ikinci foto 15 günlükken. mevlüdünüz o zaman okuttuk. annemin gitmesi gerekiyordu memlekete. 3. foto 23 nisandan bayrama götürdüm kızımı. sonra da bir öğrencimin doğumgününe katıldık. ayakta sallayarak uyutuyorum başka yerde.evde ise salıncakta. 6, fotosu ilk fotosu. hastanede yatağında. son fotoda dedesinin aldığı salıncakta. çok rahat ediyor hanımefendi. her yere de taşınabiliyor. bir de ip bağladık. ben çok rahat ettim. gitti gidiyordan almış kayınbabam. 60 tl. bebeği huzursuz olanlar, uyumayanlar bi bakın derim.