2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

haklısın canım,gördüğüm üzere bizim kızda etkisi olmadı damlanın. gece 4 te zor uyuttum, arada emdi uyudu şimdide sabah 7den beri ayakta. uyumaması değil sorun durmadan ağlaması. yatakta kucakta hiç farketmez paso ağlıyo,yırtıyor kendisini. igrenc beyaz gürültüde açık. tüm masajları yaptım gaz çıkarsın dye,çıkardıda ama anlamıyorum ki neden bu huysuzluğu?

windsalbe diye bir gaz masaj yagı var, kesinlikle tyavsiye ederim. internetten vbidyosunu izleyebilirsin o sekilde surerek masaj yaoıyorsun, süper gaz cıkartıyor, kaka yapıyor.

tşk ederimm. benim sütüm olsun diye yapmadığım kalmadı. sıcak suya göğüslerimi tutuyorum. dereotu,komposto,tahin helvası,rezene çayı,bulgur,ısırgan,soğan... hepsini yiyorum. Başka önerileri olan varsa yazabilirmi? Hep dua ediyorum sütüm artsın diye
Bana en cok gobek marul yapiyor, ama mamyi kesecek kadar cok artmadi henuz malesef:(
hangi ürün canım? oyun halısı mı?

slingo hug canim, bebek tasiyicisi.

Yasminka canim senin annen de benimkisi gibiymis. Dedigin gibi guclu ve bagimsiz olmak lazim.
Spiral 4 sene icin olur sanirim, zahmetli diye sedi herhalde bilmiyorumki, ben spiral dusunmuyorum.

Evin nemini %50nin ustunde tutmanız gerekiyor. Nem olcar alın muhakkak. Çoğu digital termometre artık nem de olcuyor. eger nem dusukse bebeğinizin burnu tıkanır, ağzından nefes alır ve kuru hava da hırıltıya yolaçabilir. Soguk buhar mak. çok işinize yarayacaktır hem şimdi hem buyudukçe, nezle oldukça.

oğlum 4 yaşa geldi nerdeyse ki kendisi budur :) kışın odasında surekli buhar mak açık olur. Eki Görüntüle 402979

maşallah Tuna'ya , çoook tatlı :)

foto eklemeyeli bayağı olmuş...
teyzeleri size ilk gülüşümü gösteriyorum... maşallahlarınızı ihmal etmeyin olurmu... :54:

Eki Görüntüle 403012
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

maşallah kuzuya yerim o gülüşünü :)

maşaAllah barekallah:nazar::nazar:, ya bazen sürekli ağlasalarda, sattlerce uyumasalarda bu gülücükleri herşeyi unutturuyor, dinlendiriyor insanı:16::16:

aynısını geçen söyledim eşime :)

CAnım ürün çok rahat ama bizim bebiş içinde çok oynuyor ya, içinde kurbağa pozisyonunda durması lazım ama bizimkisi ayağa kalkar gibi yapıyor, ben de korkuyorum elle tutuyorum, pek dışarı çıkıp rahat rahat gezebilecek şekilde alıştıramadım henüz:(

benimkide ayakta durur gibi duruyor, hiç kurbağa olmadı , sorun yok yani rahat ol sen...

hazır kızım uyumuşken uzun zamandır aklımda olupta yazamadıklarımı yazayım
onderya ve berkerdem Rabbim evinize huzur versin umarım eşlerinizle aranız düzelir
pollycimm canım kızlarının maşallahı var ikisi birbirine nasıl benziyor öyle ayrıt etmek zor
gamzecim geçmiş olsun umarım tez zamanda iyileşirsin

teşekkür ederim canım...

50 günlük olduk bugün. uzun süre giremedim:malum sarılık, uyku problemimiz, gaz problemimiz artı kaynanamın vesveseleri: hasta bu çocuk, aç bu çocuk, sütün mü yok, sütün mü yetmiyor. kadın bi de yemek yapamıyorum diye yemek getireceğine 40 yıl da bir getirdiği de ne gaz yaparsa onu getiriyor. kara lahana sardım. sana da getirdim. lahana çok gaz yapıyor dememe rağmen. haşladım bir şey olmaz diyor.
zeynep duru(bebeğim) gece saat 12- 1-2 gibi yatıyor, gece iki saatte bir emiyoruz, gündüz 12-1 e kadar. tabi arada uyanıyoruz. çok gazlıyız ama en çok uyandığımız an babamız işe gittiği zaman. gazdan dolayı çok bağırıyor, çığlık atıyor. metsil verdi sağlık ocağındaki doktor, işe yaramadı. sab aldık. işe yaramadı. kendi doktoru nurse harveys verdi. ilk başta işe yaradı sonra yaramadı. şimdi sab ve nurse harveys i beraber kullanıyorum. daha iyi oldu. kucaga çok alışmıştı. dedesi salıncak aldı. çok güzel uyuyor gündüz.gece yatırırken de onda yatırıyoruz. bir ara acayip kusuyordu. kaynanamın aklına uyup hastaneye acile götürdük. 3 tüp kan aldılar. çocuğum ağlaya ağlaya bayılacaktı. sonra kaynanamın dediğine bakın: tansiyonum çok yükseldi, düşüp bayılacaktım, nasıl da ağlattılar yavrumu...
bi ara kolik oldu sandık babasıyla. akşam onu on geçe, dakika sektirmeden bağırmaya çığlık atmaya başlayıp 12 ye kadar böyle sürüyordu. kombiyi son ayar açıp, evde beziyle dolaştırıyoruz. öyle öyle 4 gündür iyiyiz. emmesi iyi. bazen benle inatlaşıyor. normalde 1,5 saatte bir meme veriyorum. az emdiği zaman saatte bire düşürüyorum. kaynanam ağlıyor bu meme ver demesine gıcık kapıyorum. bi de çocuk uyurken geliyor. azcık seveyim diye uyandırıyor, yarım saat kalıp evimde iş çok deyip kaçıyor(üst sokakta oturuyor). uykusu kaçmış, huzursuz çocukla başbaşa kalıyorum ben de. işte 50 günde tam da bunları yaşadım. yaşamaya da devam ediyorum.
Zeynep Duru da ayakta dik bir şekilde duruyor. doğduğu günden beri kafasını çeviriyor. gözleri hep açık, cin gibi bakıyor. yüzükoyun yatırıp ayaklarını tuttuğumda kendini ittirerek 4-5 kafa boyu emekliyor.şimdi bir de güldüğü zaman agulamaya başladı.
3270 gr ve 48 cm doğdu Zeynep Duru. 1 haftalıkken 3120ye düştü.35 günlükken doktora gittiğimizde 4460 gr ve 55 cm olmuş. bebeğim 1300 gr alınca kaynanama işte bak doyuyor bakışı attım tabi hemen. fotoğraflarımızı da sunayım hemen. herkese kolay gelsin bebişleriyle. öpüyorum hepinizi :)):54::54::54:

ikinci foto 15 günlükken. mevlüdünüz o zaman okuttuk. annemin gitmesi gerekiyordu memlekete. 3. foto 23 nisandan bayrama götürdüm kızımı. sonra da bir öğrencimin doğumgününe katıldık. ayakta sallayarak uyutuyorum başka yerde.evde ise salıncakta. 6, fotosu ilk fotosu. hastanede yatağında. son fotoda dedesinin aldığı salıncakta. çok rahat ediyor hanımefendi. her yere de taşınabiliyor. bir de ip bağladık. ben çok rahat ettim. gitti gidiyordan almış kayınbabam. 60 tl. bebeği huzursuz olanlar, uyumayanlar bi bakın derim.

Eklentiler

• $Üsküdar-20120407-00157.webp
    $Üsküdar-20120407-00157.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 52
  • $Üsküdar-20120324-00134.webp
    $Üsküdar-20120324-00134.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 41
  • $IMG-20120423-00205.webp
    $IMG-20120423-00205.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 60
  • $IMG-20120420-00188.webp
    $IMG-20120420-00188.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 47
  • $IMG-20120420-00190.webp
    $IMG-20120420-00190.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 37
  • $IMG-20120309-00099.webp
    $IMG-20120309-00099.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $IMG-20120425-00216.webp
    $IMG-20120425-00216.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 46
aynı problem bızde de var.. gunde 4-5 kez denız suyu ve otrı bebe ıle temızlıyoruz.. her seferınde de cıkıyor. dr. gogsunu dınledı bır sorun yok dedı. tek sorun burun tıkanıklıgı. galıba burun yapılarıyla ılgılı. bızımkı 13 gunlukten berı aynıı devam edıyor..

bende otribebeyle almaya calısıyorum ama nasıl aglıyor katılşa katıla birtürlü tam anlamıyla cektiremedim.
dunde cektim inanılmaz cok kustu.

bende otribebeyle almaya calısıyorum ama nasıl aglıyor katılşa katıla birtürlü tam anlamıyla cektiremedim.
dunde cektim inanılmaz cok kustu.

aslında cok rahatsızlık verıcı bırsey degil. sadece dıger burnu cok tıkalıysa sen acık olanı cektıgınde sorun oluyor. o anda bı ogurme belırtısı hıssettıgımde ya da nefessız kaldıgında hemen acıyorum burnunu. o zamanda cok tıkalı olan burnuna denızz suyu sıkıyorum kı ondan bıraz nefes alırken nıspeten daha acık olan burnunu cekıyorum. ki bizimkisi sureklı dolu oluyor. sanırım burun yapısıyla alakalı. gecmedı bır turlu . bir de cok bekletmeden cok guclu bır nefesle hızlıca hupletmeyi dene canım

kızlar ben pek giremiyorum. sizleri takip edip fikir almak istiyorum ama nafile. ona da vakit yok:(( bebeğim kolik. hem de ne kolik. denemediğim şey kalmadı diyebilirim. ilk önce zincoyla başladık. bu ilaçtan çoğu kişi memnun kalmış ama bizde etkisi sıfırdı. hiç vermesem de aynı yani. tam 10 gün inatla denedim. baktım ki kesmedi onu eledik. sonra omx diye bi ilaç vermeye başladım. sanki ilk başlarda biraz daha iyi geldi gibi oldu. en azından uyumaya başlamıştı. ama içinde anason yok. anason yağının olduğu ilaç zincoydu. demekki gazını çözdü omx ki bebeğim rahat uyudu diye düşündüm. zamanla bebeişimin ağlamaları arttı dr yanına bide sab sımplexi verdi. günde 1 kere sab 3 kere omx şeklinde devam ettim. yaklaşık 1 aydan fazladır. ama son 4 gündürlü ağlamalar çığlığa dönüşünce gittim bi eczaneye. eczacı tüm gaz ilaçlarını rafa indirdi. dedim içeriğe bakın bana bi çözüm bulun. bio gaia diye bi ilaç var onun içinde iyi diyenler oldu. hatta ben metsili mi denesem dedim. bana sub çözmediyse metsil hiç çözmez dedi. sab, 2 metsil demektir dedi. en son kolinox diye bi ilaç verdi. subla içerik hemen hemen aynı ama bi etken madde daha varmış onda. hatta maden suyunda da varmış o şey. ismi aklımda değil. şimdi kolinoxa başladık. sabah akşam. öğlen ve gecede omx veriyorum. çözüm oldu mu? en azından artık gündüz 1 saat kesintisiz uykumuz var şükür. ha tesadüfmü ilaçtan mı bilemiyecem ama bebeğim yaklaşık 1 aydır gündüz uykusu uyumuyodu.. en fazla uyuduğu emerken göğsümde 10 dak bi kestiriyodu. tam yerine koyacam çığlık çığlığayız. ve yaklaşık 15 gündürlü geceleri arabayla geziyoruz. emzirirkende birden sancılanırsa saç kurutma makinası eşliğinde emziriyorum. onun sesiyle bi nevide olsa sakinleşip tekrar emmeye başlıyo. bide bizim ağlamalarımız akşam 5 gibi başlayıp geceye kadar sürerdi. ama 10 gündürlü gündüz de ortalık yıkılıyodu. geceleri drumuzu arayıp ziyaretine çok gittik. eşim çığlıklaaarı duyunca bu nasıl gazdır yinede bi dr baksın bişeyinin olmadığını duyalım içimiz rahat etsin der. biz yola düşeriz bebeğim olur bir melek. e çıkmışız yola gidelim yinede dr bi baksın. gözleri uykusuzlukan kanlanmış saçı başı dağınık bir anneyle, uykusuzluktan sinir küpü olmuş bir baba ve mışıl mışıl uyuyan bir bebek...nedir dr bey? muayene edilir. bişeyi yok. kolik.sabır az sabır. işte kızlar biz böyleyiz. bu arada kimyon yedim, rezene içtim bebeğime de içirdim. şimdi bi arkadaşta salıncak gördüm. kaç gündürlü aklımda ama çıkıp bi alamamıştım. netten almak aklıma bile gelmemişti. bide salıncak alalım. haa bu arada çarşafla sallama yöntemiyle de çoook uyuttum. şimdi nete nasıl girdiği me gelince bebeişimi güzel bi banyo yaptırdık. ova ova yıkadım. takatsız kaldı heralde ki ilacınıda verdim yatıyo şimdi :))

Bana en cok gobek marul yapiyor, ama mamyi kesecek kadar cok artmadi henuz malesef:(

slingo hug canim, bebek tasiyicisi.

güzelim bu slingo hugla mai tei mıydı neydi işte o bide kanguru denilen şey hepsi farklı bişe mi ya da özellikleri ney. ne almalıyım bilemedim. nettende bakamadım hiç incelemek için.

güzelim bu slingo hugla mai tei mıydı neydi işte o bide kanguru denilen şey hepsi farklı bişe mi ya da özellikleri ney. ne almalıyım bilemedim. nettende bakamadım hiç incelemek için.

slingo hug marka, mei tai ürünün ismi, ben mei tai kullanıyorum çok memnunum, kanguru alma bebek için sağlıklı değil.

birde bebeğine beyaz gürültü dinletiyor musun ağladığında, aspiratörü aç önünde tut, mikser çalıştır, kolik cd sini al dinlet sürekli yüksek sesle, kundak yap şu yazımı oku istersen,

LeGa-Be-Be: Her Şeyi Yaptım Ama Hala Ağlıyor, Büyüme Atağında Olabilir Mi ?

sakinleştirme tekniklerini uygula derim belki işe yarar , seninkinin derdi sadece gaz değil çünkü, kolik demek sebepsiz ağlamak demek, harvey karp ismini araştır, videolarını izle

bebeğine sadece anne sütü verenler ,bebeğinizin kaka sorunu var mı?biz 53 günlük olduk bebeğim kakasını yapamıyor,neler yapabilirimmm?

merhaba kızlar,
gecen gün belirtmiştimya emzirme esnasında su içilmezmiş die,
sonra ben dayanamadım cünkü emzirirken felaket susuyorum
emzirme esnasında su içtim ve genzime kaçtı az daha boğuluodum ve bebeği hemen
eşime verdim, allahdan o yanımdaydı eger yanımda olmasaydı o esnada bebeği düşürebilirdim
yada nereye koyduguma dikkat edemeyebilirdim, o an anladım tehlikesini, cok aşırı susamadıkca ve
yanımda birileri olmadıgı sürece su içmemeye dikkat edicem emzirirken,
ya ama cok feci bişi ya ben ömrümde böyle susamak görmedim, sanki emzirirken kuzu kemiriouz
tuzlu tuzlu:D
dün bebek mevlüdümüz vardı ve bebeğim ilk dayagını yedi 1 yaşındaki kuzeninden:(
annem altını deiştirken aradan sıyrılarak gelmiş ve Alyanın yüzüne şlappp die tokadı basmış:(
büyüsün intikamını alcak kızım hehehe:DDD

hemen mutfağa geçiyorum rezeneye yapmaya :34:
evde humananın rezene kimyonlusu var kızım içer diye aldım o içmedi
bari ben içeyim sağolasın arkadaşım

arkadaşlar benim ilk günler hatta bir iki hafta sütüm çok azdı
ben bol bol su içiyordum ama pek banamasın demiyordu
ama şimdi belki biraz kilo olarak yapışacak bana ama evladım için değer
bol bol yiyorum tabi ekmek hamur vs. yememeye özen gösteriyorum
ve vitamin almaya devam ediyorum balık yağı hala içiyorum
çok şükür şimdilik sütüm iyi bebişe yetiyor
sizede tavsiyem abartıya kaçmadan bence bol bol yemeye çalışın
tahin helva komposto ve laktozsuz süt tüketin gerçekten faydası oluyor

canım ben süt için tohum rezene çayı içiyorum.bu zamana kadar sevmediğim için yemediğim dereotunu her öğün yiyorum.ve inan çok faydasını gördüm.başlarda tahin helvası yiyordum ama baktım kilo yapacak,bu işe dur demek lazım dedim ve diğer yöntemleri denedim:).çok şükür işe yaradılar.başlarda azdı sütüm ,bunlar sayesinde normale döndü..aç kalamdan sık sık bişeyler yemek gerekiyor tabi.ama kalorisi az enerji verecek besin değeri yüksek olacak yiyecekler olmalı.Allahım hepimize bebeklerimiz için yeterli olabilecek sütler versin inşallah.

bende bugun hepsiburadadan 4lü paket 3 numara aldım, suanda 2 kullanıyoruz 2 paketim daha var onlar bitince heralde bizim bebişe 3 numara olur.

siz ne kdara aldınız kampanyadan?
ben hepsiburadadan 95tl ye aldım 2 de ıslak havlu hediyeli.

canım limangodan 93 tlye 4 paket prima premium care bez 2de ıslak mendil hediyeli. kargoda bedavaydı.

Sezeryan olan güzel arkadaşlarımmm neden benim bu dikişlerim kapanmıyorr hala 40 küsür gün olduk daa? yarısı kapandı cillop gibi lakinn diğer yarısı aralıklı açık. bi ucundan böyle misina misali bi ip çıktı hadi o neyse dedim estetik dikişin kenarlarını dikiyorlar,doktoruma sordum baticon sür vücut kendisi kapatır o kısmı dedi, şimdide ortalarda bi yerde başka bir açık var, bugün iltihap aktı Allahımm Allahımm.
bende mi sorun yoksa böyle bi durumla karşılaşan var mı? anlamadıgım kendimi zorlamıyorum bse kaldırmıyorum kızımdan başka o da zaten kuş gibi 4 kilocuk sadece.

Back
X