• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bizimkini anlatıyorsun valla..aynı yiğitte öylee.deli oluyorum artık..Geceleri .çok zor geçiyor.gündüz herşey iyii.Ama akşam olmasın istiyorum artık o derece ,kabus gibi geçiyor her gecemiz..uyuyor hoopp 1 saate uyanıyor ağlıyor felan..uyutuyoruz 1 saat sonra birdaha..
uykuya dalmayla ilgili bir problemimiz ,yada korkuyormu ne anlamadım..ama gece 4 te uyanıp sabah 6 ya kdar uyumadığı oluyor..ağlamıyorda..ama yanında duralım bizi görsün istiyor.Günlerdir kesik kesik olmak üzere3-4 saatlik uykularla yaşıyorumm.bazen çok sinirleniyorum uykusuzluktan ötürü..
doktora gitik idrar tahlili istedi bişey yok başka..bakalım sizinki ne dicek..geçici bir dönemdir inşallah gerçekten çok yorucu,yıpratıcı

çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcınız olsun hanımlar çınarda bir kaç gündür böyle maalesef durmadan mızırdanıyor sürekli sallanmak istiyor hadi bizimki hastalıktan da kalıcı olursa bu durum ozaman yandım işte :18:

neyse tatlım allah beterinden korusun

amin canım çok teşekkür ederim..

zor gerçekten kızlar, allah sabrını ve şifasını versin. ben şunu merak ediyorum,sizin bebeklerinizin en favori ek besinleri neler?neleri bayıla bayıla yiyorlar acaba?

benim oğlum sebze pürelerini çok severek yiyor patates havuç kabak haşlayıp tel süzgüden geçiriyorum birazda yoğurtla karıştırıyorum birde meyve pürelerine asla hayır demiyor şeftali,elma,armut cam rendeden geçirip veriyoruz yiyor hoş son zamanlarda bu saydıklarımıda yemez oldu ama hastalıktan dolayı :50::50:

depresif olunmayacak gibi değil vallahi. ben hamilelik boyunca bir çığır açarak tam 24 kilo aldım:)) 3 kişi zor kaldırıyordu beni:)) başlarken zaten zayıf da değildim ,62 ile başladım 86 ile doğuma girdim:))

şu ana kadar 20 kiloyu geri verdim ama hiç de öyle 20 kilo gitmiş gibi görünmüyorum vallahi. göbek ve bel feci:((

20 kiloyu vermek için de bol bol su içtim bolca yürüyüş yaptım oğluşumla ama spor şart vücudun forma girmesi için bence... e tabi şu homini gırtlaklığıma da dur demem lazım ama şuan bile çikolata yiyorum:))

ben hafta içi boğazımı tutsam da haftasonu çok kaçırıyorum.hiç göbegi olmayan bir insanken önümde koca adamların bira göbeği bir göbek var :( tartılmıyorum bile.Tatlı benim için de büyük zaaf sürekli tatlı tüketmek istiyorum.süt verdiğim için de diyet yapınca kötü hissediyorum.Dukan diyeti yapayım dedim içim el vermedi.Sen gene 20 kg vermişsin ben miniğimin doğumgününde iyi görünmek istiyorum :(

benim oğlum sebze pürelerini çok severek yiyor patates havuç kabak haşlayıp tel süzgüden geçiriyorum birazda yoğurtla karıştırıyorum birde meyve pürelerine asla hayır demiyor şeftali,elma,armut cam rendeden geçirip veriyoruz yiyor hoş son zamanlarda bu saydıklarımıda yemez oldu ama hastalıktan dolayı :50::50:

düzelsin toparlar yine canım bütün çocuklarda aynı şey oluyor diş çıkarırkende iştahsız oluyorlar bide ama tekrar toparlıyorlar ablam söyledi meraklanma yani

ben hafta içi boğazımı tutsam da haftasonu çok kaçırıyorum.hiç göbegi olmayan bir insanken önümde koca adamların bira göbeği bir göbek var :( tartılmıyorum bile.Tatlı benim için de büyük zaaf sürekli tatlı tüketmek istiyorum.süt verdiğim için de diyet yapınca kötü hissediyorum.Dukan diyeti yapayım dedim içim el vermedi.Sen gene 20 kg vermişsin ben miniğimin doğumgününde iyi görünmek istiyorum :(

canım bence canın tatlı istediğinde hurma (hemde sütünüde artırır) kuru kayısı kuru üzüm filan ye baya bastırır birde çayına bir çubuk tarçın ekle öyle iç tatlı ihtiyacın azalır görüceksin

Son düzenleme:
canım bence canın tatlı istediğinde hurma (hemde sütünüde artırır) kuru kayısı kuru üzüm filan ye baya bastırır birde çayına bir çubuk tarçın ekle öyle iç tatlı ihtiyacın azalır görüceksin

Sağol cnm,kuru meyve yiyorum ama tarçın denemedim onu da denerim.Süt için bira mayası tableti içiyorum.o da hali hazırda olan iştahı daha da arttırıyor.ama bir ay bırakmıştım gene başladım süt açısından çok faydasını gördüm.napalım biraz da şişman gezelim.

hoşbulduk kuzey in annesi :) doğru bir noktaya parmak bastın , alp deniz fotoda küçük,bu yazın başında çekilmiş bir fotoğraf..yüzünü çok yaralıyordu o zamanlar, bu nedenle eldivenlerimiz vardı :) yeni halimiz bu ..teyzesi ile birlikte..Eki Görüntüle 521908
Hmmm bende dedımm buda nesııı koca adam olms eldıven takıo:))) Yenı halınede maşallahh cok tatlıı:)
Mine buluşmaya gelmeye hazırım bak bi deli cesareti geldi hemen yazıp çıkıyorum bu gün yokum dışarda işlerim var öptüm hepiniziii
Vayyyyyy cesart hapımı ıctın gulommmm:))) Bernayada ıcırrr bırıbınızın pesıne takılın:)))
bugün Arda ilk kez hastalandı.gece burnu tıkalıydı.şimdi de kesik kesik öksürüyor ve burnu akıyor:((
ne yapmalı kızlar?
Gecmıs olsn cocuklr cok fena hemen hasta oluolr hemen toparlanıolr sıkma canını bernaa arkadasımın yazdıklrını yazacktm bende sık sık burnunu cek temızle bıde ıhlamur ıcır baya ıse yarıoo
arkadaşlarım günaydınlar
kaç gündür hiç bakamadım ya geçmişi de okuyamadım
pazar günü pikniğe gitmiştik kızımın cildinde sinek ısırığı gibi kabartılar oldu doktor böcekten dolayı dedi losyon sürdük bakalım bu gün daha iyi gibi

azerri arkadaşım geç kaldım ama yaş günün kutlu olsunnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Nolmuss mınık guzel gözeeee:) Gecmıs olsn cnm ınsallah losyon ıse yarar.
kızlar merhaba, sizi nasıl özledim, beni unutmamışsınızdır inş. bayram tatili için eşimin memleketine gitmiştik, eşim halı sahada ayağını 5 yerden kırdı, ameliyat vs. derken bir hafta planladığımız tatil 2 aya dönüştü :50:
bu arada ayşe hüma büyüdü, desteksiz oturmaya sürünmeye başladı..bugün de aşılarını olduk..şimdi biraz geçmişe bakayım sizde haberler neler..

Cook gecmıs olsn esıne canım. Insallah tez zamanda duzelır. Ayse hümayada kocamn bır maşallahhh:nazar:

Gelelim bizden haberleree bayanlar:)) Bugn kontrlmz vardıı kuzeyın genel durumu cok ıyı gelısımı hersey yolnda cok sukur:) Asımızı olduk ve artık kahvaltıya gecıoruzzzz:)) O beklenen an geldı:) Sımdı kızlardn aldıgm tarflee once püskivetini daha sonra lor peynırını dahaa sonradaa yogurdunu yapıcm ınsallah:) Ama garntı bı yogrt tarıfı arıorum bılen varsa rıca edıcm:) Ayrıca kuzey paşada sürünmeye başladıı ittire ittiree ilerioo yavrum emeklemek yakın gözukuo:)

Sağol cnm,kuru meyve yiyorum ama tarçın denemedim onu da denerim.Süt için bira mayası tableti içiyorum.o da hali hazırda olan iştahı daha da arttırıyor.ama bir ay bırakmıştım gene başladım süt açısından çok faydasını gördüm.napalım biraz da şişman gezelim.

tarçını ben uyguluyorum baya faydalı süt içinde çay tarifi verebilirim 1 yemek kaşığı ısırgan 1 yemek kaşığı rezene 1/2 yemek kaşığı anason 1-2 tane tane kimyonu demle süte baya faydalı oluyor yalnız ısırgan sütün kalitesini miktarını artırır ama 10gün ekle 10gün çıkar listeden birde taze dereotu yemeklerden önce alırsan iştahınıda azaltır ama sütünü artırır ha birde bolbol su semizotuda sütü artırır hem miktarını hem kalitesini kiloya gelince nasılsa gider

Gelelim bizden haberleree bayanlar:)) Bugn kontrlmz vardıı kuzeyın genel durumu cok ıyı gelısımı hersey yolnda cok sukur:) Asımızı olduk ve artık kahvaltıya gecıoruzzzz:)) O beklenen an geldı:) Sımdı kızlardn aldıgm tarflee once püskivetini daha sonra lor peynırını dahaa sonradaa yogurdunu yapıcm ınsallah:) Ama garntı bı yogrt tarıfı arıorum bılen varsa rıca edıcm:) Ayrıca kuzey paşada sürünmeye başladıı ittire ittiree ilerioo yavrum emeklemek yakın gözukuo:)

:nazar::nazar::nazar: maşallah canım kuzeye

kızlar bi yoğurt tarifi vericem kaynanamın tarifi şıp diye tutuyor deneyin

yarım lt.süt
1 çay kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı su

çiğ süt ocağa konur kabardıktan sonra altı kısılarak 15 dk. kaynatılır elini yakmayacak sıcaklığa gelince 1 çay kaşığı yoğurtu su ile sıvılaştırıp kavonozun 4 yanından bide ortadan dökülerek hiç karıştırılmadan kapağı kapatılıp altı üstü örtülerek 8 saat oda sıcaklığında bekletilmeli daha sonrada 8 saat dolabda bekletilmeli vee mis gibi ev yoğurdu:)
ben 2 yarım lt. kavanoz halinde yapıyorum 3_4 gün birini bozuyorum diğer günlerde öbürünü.

canım bunu geçen paylaşmıştım burda senin için bi alıntı daha yaptım:)

Ben geldim,çok işim vardı bu gün hall ettim,geçmişe hiç bakmadım önemli bişi var mı kiii:26:
Gülnihal grip oldu kızlar:( ben ıhlamur fln içirdim sabah daha iyiydi çok şükür,kuzenimin eşine diyorum sabah demle ver içmiyor diyoe ama ben içirdim akşam gayette içiyor,bide dün burnu akıyormuş çok sık ve sert silmiş yavrumun burnu yara olmuş:14: ben olsaydım öyle silmezdim ki,hafif hafif silerdim:(Doktormuzum kahvaltıya başlaya bilirsin demişti geçen gittiğimizde 7.aya 5 gün kala başladık,uyuduğu için sabah evde yediremedim hazırlkayıp oraya götürdüm,saat 10 gibi aradım yumurtayı yedi mi dedim ,aaa ben sebze püresini yedirdim dedi:( sabah sabah da sebze püresi mi yenir ya off çok doluyum kızlar çok:5:
Merve cnm boşalltım msj kutusunu

Ben geldim,çok işim vardı bu gün hall ettim,geçmişe hiç bakmadım önemli bişi var mı kiii:26:
Gülnihal grip oldu kızlar:( ben ıhlamur fln içirdim sabah daha iyiydi çok şükür,kuzenimin eşine diyorum sabah demle ver içmiyor diyoe ama ben içirdim akşam gayette içiyor,bide dün burnu akıyormuş çok sık ve sert silmiş yavrumun burnu yara olmuş:14: ben olsaydım öyle silmezdim ki,hafif hafif silerdim:(Doktormuzum kahvaltıya başlaya bilirsin demişti geçen gittiğimizde 7.aya 5 gün kala başladık,uyuduğu için sabah evde yediremedim hazırlkayıp oraya götürdüm,saat 10 gibi aradım yumurtayı yedi mi dedim ,aaa ben sebze püresini yedirdim dedi:( sabah sabah da sebze püresi mi yenir ya off çok doluyum kızlar çok:5:

Çok geçmiş olsun canım, dişi çıkmadıysa dişi çıkabilir kzuunun, diş nezlesi diye bişey varmış biz de olmuştu 3-4 gün sonra dişi çıkmıştı, sık sık otri bebe damlatıp yatmadan önce de otri bebe aspiratörüyle de çekerseniz rahat eder kuzum

arkadaşlarım günaydınlar
kaç gündür hiç bakamadım ya geçmişi de okuyamadım
pazar günü pikniğe gitmiştik kızımın cildinde sinek ısırığı gibi kabartılar oldu doktor böcekten dolayı dedi losyon sürdük bakalım bu gün daha iyi gibi

azerri arkadaşım geç kaldım ama yaş günün kutlu olsunnnnn:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Geçmiş olsun canım benim. Bizde çimlerle haşır neşir olmuştuk geçen hafta kızımla, bacakları isilik sivilce karışımı değişik bir şey olmuştu. Doktora götürmedim ben cildi zaten hassa ondandır diye, Bepanthene sürdüm 2 güne geçti. İnşallah geçer hemencecik sizinde.

Hanımlar günaydın ben çok sinirli ve mutsuzum bu sabah bebeğim faranjit olmuş burun akıntısı ve tıkanıklıkla başlayan hastalığımız ilerledi sözde geçen gün doktora götürmüştüm bişeyi yok sadece tıkanmış dedi (doktoru aradım bu sabah ve ağzıma geleni söyledim ) bebeğimin meğerse boğazları kızarmaya başlamış dünden beri öksürüyor bugün yine doktora götürdüm sabah hiç istemesemde antibiyotiğe başlamamız lazım yoksa ilerleyebilir dedi öksürük şurubu ve okyonus suyu verdi şu an birazdaha iyi gibi ama hala doğru düzgün ememiyor :((:43::43:en kötüsüde ne biliyormusunuz ben işe gelmek zorunda kaldım off çok sinirim bozuk ya :47:

geçmiş olsun canım. inşallah en kısa sürede iyileşir bebeğin.

kızlar merhaba, sizi nasıl özledim, beni unutmamışsınızdır inş. bayram tatili için eşimin memleketine gitmiştik, eşim halı sahada ayağını 5 yerden kırdı, ameliyat vs. derken bir hafta planladığımız tatil 2 aya dönüştü :50:
bu arada ayşe hüma büyüdü, desteksiz oturmaya sürünmeye başladı..bugün de aşılarını olduk..şimdi biraz geçmişe bakayım sizde haberler neler..

hem hoşgeldin hem de geçmiş olsun hayatım. Allah şifa versin eşine inşallah. Ayşe Hüma da maşallah sürünmeye başladıysa emeklemeside yakındır.

kızlar bugün yeni bi doktordan randevu aldım.4 de gidicez.berene bişeler oldu bikaç gündür geceleri uyanıyo ve biradaha uymuyo dün gece 2 de uyandı bidaha 6.30 da uyudu.Allahım çıldırcaktım resmen beynim şalterleri indirdi uykusuzluktan.ağlamıyo ama uyumuyoda.aslında uyumak istiyo kapatıyo gözlerini uyku modunda uyutunca ama yatağına bırakınca hemen uyanıyo.zaten ek gıdayı zoraki alıyo geceden beri memeyide doğru dürüst almadı ne oldu bu çocuğa ya.bi gidelim bakalım doktora.

Fulyacım canım en iyisini yapmışsın. Yeni doktor belkide ek gıda sorununu çözebilir , Allahın izni ile. Haberlerini heyecanla bekliyorum az kalmış muayeneye girmenize.

Geçmişe 3-5 sayfa göz attım,doğum günümü kutlayan arkadaşlar tekrar teşekkür ederim,hepinizi çoook seviyorum,iyi ki sizleri tanımışım.
Berna oyma kızımın gözlerini bea yazık ona,Gülnihal'i en iyi anlatan ikon:53:hihihihi :1:
Vide sen yeterki pasta iste hayatım,ben sana her türlüsünü kendim ellerimle yaparımm
Bide herkesin yazığını altını yapasım var,sizlerle aralıksiz muhabbet edesim var ama çok işim var yaa pfff bi el atsanız bitirsem ay sonu geldi ben daha eylül aynını bitiremedimmm:18:

kızlar çok üzgünüm resmen iki haftadır hastanelerde kaldık zeynep aleri oluyo diye yazmıştım buraya 3 dotora götürdüm tshlil yspıyolsr kan normal diyolaar bi alerji iğnesi tamam:((( artık şaşırdım iğneden 2 gün sonra tekrarlıyo son dr bi alerji damlası verdi hiç faydası olmuyo ara ara yine döküyo geçiyo ne yapıcam şaşırdım bide cildiyeye randevu aldın taa 15 gün sonra ya o kadar sabredemem tabi özele götürcem bi iki gün daha bekliyimde...

yavrumdan ek gıdayı kestim nerdeyse 2 gün falan yine oluyo diye yoğurt ve meyveye tekrar bşladık v-ben ne yapayım kızlar böyle bişey yaşadınızmı sizde?

aa geçmiş olsun bebeğim yaa :14: Alya da sanırım hasta olcak gbi,emin değilim. Dün gece burnu tıkalı gibi nefes aldı,sesler geldi. Sabah otribebe ve serum fizy. temizledim ama temiz sorun yok. Hiç ıhlamur vermedim bak ben,deneyelim bakalım sevecek mi?
annenin gelmesine az kaldı Allahın izni ile btanem sabret, ne dersen de karsındakinin anladıgı kadardır söylediklerin, bir cok konuda dedin ama işte kuzenin uygulamadı.

Back
X