- 26 Nisan 2011
- 403
- 25
- 118
kızlaarr hepinize tünaydıınn ve hayırlı cumalar diliyorum..
bende 2 gündür giremiorum geçmişi okuyayım sonra yoruma geçeyim diorum sonra uyuyup kalıyorum.neyseki bgn yetiştik çok şükür. geçenlerde fetus hesaplamadan bebeğimin kilosunun 15 gün öncesine göre artmadığnı ve hatta kilosunun eksildiğini görüp çok üzülmüştüm. çok duygulandığım için paylaşmak istiyorum
gece eşimi uyandırıp anlattım ağlayarak. oda kalktı bi yüzünü yıkadı sonra benm yüzümü yıkadı. neti kapadı beni yatağmıza yatırıp sıkıca sarıldı ve sen iyi bir anne olmıyacaksın mükemmel bir anne olacaksın buna hiçbir zaman şüphem yok. kızımında senin gibi çok güzel olmasını da istiyorum dedi. ve bunada inanırkken gün geçtikçe hayran olduğum karım, devamlı offf bu niye böyle, bnm kızım neden böyle tekmelemio, nie kilosu böyle bu niye şöyle vs.. aldın başını gittin. bizim dünyalar güzeli çok sağlıklı bi kızımız olucak. senden tek istediğim doktor herşey yolunda diosa buna inanman ve şükretmek dedi. hayatıma ikinci bir prenses girecek ve ben çok mutluyum. bırakda bu günlerimzi senin bu göbüşlü kırmızı yanaklarınla (hamilelikte allık sürmüş gibi oldularda) güzelce geçirelim. artık evham yapma ve bebeğimizide strese sokma içerde. ama itiraf ediyim sen böyle çocuk gibi ağlayıp bi korkuyla gelip bana sarıldıkça seni daha çok seviyorum dedi.o ana kadr stresten boğulan ben bi anda bütün yükümden sıyrılmış gibi oldum. sonrada güzelce uyudum. kocam herzaman çok anlayışlıdır ama böyle cümleler kurabildiğini bilmiodum
gelelim bu güne... sağlık ocağından aradılar gidip 2. tetanoz aşımı vuruldum. bu ke cnm çok acıdı. pamuğu bile bastıramaıodum ama bitti bu işte çok şükür. sağlık ocağında doktora yinede dayanamayıp sordum bebeğimin kilo olayını. güldü ve endişelenmene gerek yok, bebek kilo almayabilir ama kilosu düşmez dedi. şimdi başka bi doktora gitsen oda apayrı çıkarabilir dedi. birazdaha rahatladım doğrusu
pokohanas cnm doğum günün kutlu olsun. sen eşin ve bebişinle nice mutlu yıllara canım...
tosti ve turuncu kızlar göbişleriniz çok güzel. kıskandım bgn bende ekleyim nasip olursa
siyahlale ve nursavaskan aldıklarınızı bebekleriniz güzel günlerde eskitsin hepside çok güzeller...
bizde havalar biraz ısınsın bi sürü eksiğimiz var ozaman çıkarız almaya...
çok beğendim:) çok duygulandım bebeğimi kucağıma almadan ağlamalara başladım doğunca onu gördüğümde ne yaparım allah bilir:)cenin´in güncesi (8 ay)
cenin'in güncesi
31 hafta yaşındayım; akciğerlerim olgunlaşıyormuş, anneciğim elini üzerimde gezdirip ona verdiğim bütün acılara rağmen beni çok sevdiğini söyledi. O bu günlerde tuhaf rüyalar görüyor, ama kalkınca gördüklerini hatırlayamıyor, şimdi baş ucunda bir not defteri varmış, kalkınca rüyalarını yazabilmek için. 1650 gr. Olmuşum artık eskisi kadar hızlı büyümüyorum, beyin dokum gelişimini hala sürdürüyor.
32 hafta yaşındayım, buraya yuvarlandığımda çok büyük bir yer gibi gelmişti bana, şimdi sığamıyorum herhalde yakında gideceğim buradan, zaten karanlık bir yer. Belki başımı aşağı çevirirsem daha rahat sığarım. Boyum 40,5 cm. Ve ağırlığım 1,8 kg. Oldu nasıl döneceğim ki. Iki haftada bir doktora gidiyoruz, sorun ben değilim aslında, ben gayet iyiyim, duyularımın beşi de tam olarak çalışıyor ama anneciğin psikolojik problemleri var, çirkin olduğunu, babamın onu sevmeyeceğini düşünüyor. Bence yanlış “ babam bana onu çok sevdiğini söyledi bana, özellikle beni dünyaya getirmek istediğinde sevgisinin daha da çoğaldığını, mutluluklarının görünen bütün olumsuzluklara rağmen daha fazla olduğunu da söyledi.”
33 hafta yaşındayım; babacığım annemin ayaklarına masaj yapıyor, çünkü yine kramp denen şey gelmiş. Tabi anneme çok kilo aldığını söylediğinde annem ağlamaya başladı yine, o ağlayınca bende ağlıyorum. Babacığım onu öpüp gönlünü aldı bunun normal olduğunu, doğumdan sonra her şeyin eskisi gibi olacağını söyledi. Işte bu kelimeyi hatırlıyorum “doğum”, bu benim öteki dünyaya geçişimi anlatıyor. 2 kg. Olduğum şu günlerde nasıl doğacağım konusunda endişelenmeye başladım doğrusu, bir taraftan da bu sıvıyı yutmaktan bıktım, önce yutuyorum sonra çıkarınca eksilen sıvı aynı miktara geliyor, beni beslediğini biliyorum ama ……boş verin ……artık cildimin rengi kırmızıya dönük değil, daha açık pembe…çok düşündüğüm için başımda epey büyüdü.
34 hafta yaşındayım; havalar çok sıcak olduğu için anneciğimin yüzü, eli, ayağı şişiyor. Bende çok ağırlaştım, tam 2,2 kg. Olmuşum. Beyin işlevlerime her gün yenisi ekleniyor, uyurken gözlerimi kapamasını, uyanıkken açmasını, ve belli aralıklarla kırpmasını öğrendim.
35 hafta yaşındayım; ben yakında öteki dünyada olacağım, annem biraz korkuyormuş, bu nedenle huysuzluk yapıyormuş. Ama ben hazırım, korkulacak bir şey yok. Doktor dedi ki; bebeğin hareketleri bebeğin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardanmış. Sağlıklı bebek enerjisini atmak için hareket edermiş, hem bu şekilde bebeğin kasları gelişirmiş. Bebeğin hareketlerine annelerin dikkat etmesi, hareketlerde azalma varsa doktora haber vermesi gerekirmiş. Bu her zaman problem olduğu anlamına gelmezmiş ama yinede nonstres test yapılırsa iyi olurmuş. Bu hafta yaşımda vücudum antikor üretmeye başladı, bunlar benim enfeksiyonlarla mücadele etmeme yardımcı olacak.
canım ben mevlütte dağıtıcam artık hatıra olsun diye millete bir de ben şekrli değil kokulu yaptırdım
bayıldım canım özellikle babetlere güle güle kullan hepsin
merhaba kızlar.ben bayadır ugramıyodum siteye.bende bu ara fena halde mide yanması basladı.bunungeçmesi için bi onerisi olan varsa soylesin.çok fena haldeyimmm
slmm kızlarr, bugün bebişimi gördüm maşallahı war cok büyümüş kızım :)) 2235 gr olmuşş :)
ohhh ohhh ohh maşallah kızına. çok güzel büyümüş vallahi allah nazarlardan korusun
bu arada söylemeyi unuttum cicilerinde çok güzel, güzel günlerde eskitin inş cnm
slmm kızlarr, bugün bebişimi gördüm maşallahı war cok büyümüş kızım :)) 2235 gr olmuşş :)
selam kızlar bende mayıs annesi olacağım inşallah 32+4 günlük hamileyim. şimdiye kadar herşey sorunsuz gitti şükür ama bebeğim bi türlü dönmüyor zaman azalıyor normal doğum yapmayı çok istiyorum umarm oğlum beni üzmez de bi an önce döner şimdi başı solda ayakları sağda bu pozisyonda inanılmaz rahatsız ediyor başı midemi sıkıştırıyor. bebekler ne zamana kadar döner bilgisi olan var mı malum artk yeri iyice daraldı dönme ihtimali azalıyor
merhaba kızlar bende bugün 75 kilo olduğumu öğrendim.şimdiye kadar 10 kilo almışım.artık kendime biraz dikkat etmenin zamanı geldi ekmeği kesicem.inş. doğuma kadar 15 kilo hedefimi tuttururum.sizlere oğluşuma aldığım son cicileri gösteriyorum böyle ferah ferah renkler görünce dayanamadım.
Eki Görüntüle 369055 Eki Görüntüle 369054 Eki Görüntüle 369053 Eki Görüntüle 369052
bugün kontrole gittim bebeğim 1.500 gr 42.5 cm olmuş.günde 2.5 lt su içmeme rağmen dr. az buldu 3 lt iç dedi yoksa bebişin yeri daralır rahat hareket edemezmiş. oğlum elleriyle yüzünü kapamıştı utangaç erkeğim benim kurban olurum onu verene. 2 hafta sonra tekrar gidcem. bu arada dr balık yağı ve magnezyum verdi.
cnm allah nazar deydirmesin ama ben eşimden yana şanslı hissediorum kendimi çok şükür. ama herkesin sorunu farklı işte. ben evlenene kadar abimden ve eşinden neler çektim..aynı yaşta bir gelin eve gelince düzenimiz altüst oldu. heleki annemde vefat edince dayanılmaz oldu herşey. artık kapılarımız ayrı olsada hala uğraşmaya çalışırlar ama diorumya eşimden allah razı olsun, artık korkuyolar çekiniolar ondan. kaldıki kocam abimden küçük. huzuru eşimle tadtım diyebilirim. o yüzden benimde ona karşı olan davranışlarımda farklı nazıyla oynarım illaki bununda etkisi vardır. kimi eşinden kimi babadan kimi evlattan ben abidenmalesef kimse dört dörtlük bi yaşntı kolayca süremio.
sende inş. mutlusundur ve çok daha mutlu olursun inşallah hepimiz çok mutlu oluruz cnmm
Bebisgeliy canim o zaman masallah prensine :) ben senin kizin olcak saniyordum
bugün kontrole gittim bebeğim 1.500 gr 42.5 cm olmuş.günde 2.5 lt su içmeme rağmen dr. az buldu 3 lt iç dedi yoksa bebişin yeri daralır rahat hareket edemezmiş. oğlum elleriyle yüzünü kapamıştı utangaç erkeğim benim kurban olurum onu verene. 2 hafta sonra tekrar gidcem. bu arada dr balık yağı ve magnezyum verdi.
Ben ne yazIk ki ne eşimden ne de ailesinden yana şanslı degilim:2:Eşimin işiyle ilgili sorunlarI var her gecen gün daha da kötüye gidiyo:2: yardImcI olcaklarIna akIl verip duruyolar kaynanam bi yandan eşimin akrabalarI bi yandan tutturmuşlar kaloriferli ev gelir gideri daha cok oldugunu bildikler halde ve her seferinde onlara cok yakIn mekanlarda ev buluyolar ve eşime soyluyolar beni ayrI sIkIstIrIyolar.Birbirleriyle icli dIslIlar ama ben onlardan farklIyIm kendi kabugumda yasIyorum beni bana bIrakmIyolar.Cok ama cok bunalDIM.:2:CanIm rabbim agzInIzIn taDInI hic ama hic bozmasIn ömür boyu mutlu olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?