2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin hareketleri benim bebişiminde değişiyor, bazen yukarıda, bazen aşağıda. ama benim karnım ve göğsüm arasına 1 parmak zor sığıyor kilon nasıl, hep bölemiydi karnın sonradan mı indi acaba.. bence bunu drna sölemelisin..

sevgi ve dilaradg kıyafetleriniz çok hoş Allahım sağlıkla giymeyi nasib etsin.. ama hakkaten böle tam belli olmuyo, sonra asıllarını çekip koyarsınız

uc tane dugmesı var gogsun baya altına kadarrr bende bu ıkısını ıkısındede sabahlıgı var ve bıde ayrı pıjama takımı aldımm emzırme sutyenı camasır flnn 150 tl verdımmm pek arastırmadım pahalımı bılmıorum:)))))

normal bence 150 tl ben gecelik sabahlık+emzirme sütyeni ve emzirme atletine 115tl verdim evet benım aldıgımdada 3 dugme var ama yeterli olurmu bilemedim göğsün tamamı mı cıkıyo ne oluyo bilmiyoruz ki

normal bence 150 tl ben gecelik sabahlık+emzirme sütyeni ve emzirme atletine 115tl verdim evet benım aldıgımdada 3 dugme var ama yeterli olurmu bilemedim göğsün tamamı mı cıkıyo ne oluyo bilmiyoruz ki

yeter cnm ya zaten bı gece yatacaz hastanede eve gıdınce de rahat oluruz ztn cıkarır emzırırızzz ınsallah bol sütümüz olurda:)

merhaba lillac:) teşekkür ederim:) kilomu hiç söylemeyim:) sürekli yiyorum hiç doymak nedir bilmiyorum. kan ilacı da kullanıyorum hamile kaldığımdan beri ama nasıl olduysa kan değerim yükselmiyor aksine daha da düşüyor:s toplam da 16-17 kilo falan aldım sanırım 20 kiloyla doğururum herhalde oğluşumu:):) çapım resmen 3'e katlandı:):) Otururken karnım tam göğsüme değiyor ama ayakta aşağıda. sanki hep böyleydim ya da değildim ben hiç farketmedim doktorum da bir şey demedi 2 hafta önce muayene olduğumda. bebeğin duruşu tam miladına göre dedi. boyu uzunmuş bir de plesentası yukarıda değil doğum kanalına yakın:s

cnm bnm yaa gerçekten eşlerin bu dönemdeki davranışları çok önemli..dediğim gibi normalde anlayışlıdır ama hiç böyle laflar duymuyodum. hamileliğimin başından beri hep evhamlıydım evet, ama eşime anlatınca sen iice duygusal oldun hamilelik seni çok alıngan yaptı vs gibi laflar söylüodu. ben yine o tarz bişey duycağmı düşünmeme rağmen nasıl üzüldğysem dayanamadım gittim uyandırdım. iyikide uyandırmışım o günden beri kendimi daha farklı hissediyorum. allah 7 aydır söylediği 2 cümle bana bi 7 ay daha yeter heralde
allah herkese nasip etsin bu duyguları eksikliğini göstermesin.

kan ilacı bende kullanıyorum, kullansanda pek fayda etmiyor sanırım hamilelikte, olsun biz kullanalımda.. plasentası benimkide aşağıdaydı 26. haftalarda sanırım. en son 31 de dr çıkmış dedi.. belki o da mı etkiliyor karnın duruşunu bilemedim :44: dra gittiğinde sor cnm, nasıl, plasenta ne durumda fln diye.. benimki sordukça açıklıyor..

Maşallah canim prensesinee ay o diziden nefret ediyorum oh cok sükür degerleride iyiymis cani gözünaydin.izinemi ayriliyosun?

sağol canım benimkisi prens amaa Allaha şükür evdeyim artık bu hafta rapor kullanmıştım zaten şimdi de dğm öncesi izin ohh missss

Amín canım, keşke bením eşimde anlayışlı olsaydı

biz cıkar canlarrr az dedıkodu yapacam arkdaslaaa hehe:)) hafta sonu geldııııı ablam gelıooo bugunnnnn yıgenım gelıooo kendı bebısım olmadan yıgenıme doyayım bırazzzz:)))))))) hepınızı öpüyorumm pazartesı görüşürüzzzz:)))))

sağol çok teşekkür ederim. inşallah çeker de normal doğum yaparım. mutlaka soracağım çok kafama takıldı. canım da sıkıldı sağ salim bi doğuraydım da kucağıma alaydım bebeişimi çok heyacanlanıyrm. inşallah sen de çok çabuk en kolay şekilde doğum yaparsın:)

Amín canım, keşke bením eşimde anlayışlı olsaydı

cnm allah nazar deydirmesin ama ben eşimden yana şanslı hissediorum kendimi çok şükür. ama herkesin sorunu farklı işte. ben evlenene kadar abimden ve eşinden neler çektim..aynı yaşta bir gelin eve gelince düzenimiz altüst oldu. heleki annemde vefat edince dayanılmaz oldu herşey. artık kapılarımız ayrı olsada hala uğraşmaya çalışırlar ama diorumya eşimden allah razı olsun, artık korkuyolar çekiniolar ondan. kaldıki kocam abimden küçük. huzuru eşimle tadtım diyebilirim. o yüzden benimde ona karşı olan davranışlarımda farklı nazıyla oynarım illaki bununda etkisi vardır. kimi eşinden kimi babadan kimi evlattan ben abiden malesef kimse dört dörtlük bi yaşntı kolayca süremio.
sende inş. mutlusundur ve çok daha mutlu olursun inşallah hepimiz çok mutlu oluruz cnmm

çok doğru söylüyorsun searchbau. Herkesin bir derdi var. benim eşimden de Allah bin kere razı olsun, çok yardımcı oluyor bana. ben evlendim hamile kaldım yani daha evliliğe alışmadan hamileliğe alışmaya çalıştım. muhtemelen doğum tarihim senin gibi 31.05.2012:) ama erken geleceğim derse oğlum bilemiyorum artık ne olur:)
benim doğru dürüst bir hazırlığım yok. sen nasılsın bu durum için? çantanı falan hazırladın mı? beşik falan aldın mı? sanırım ankarada yaşıyorsun. hangi hastanede doğum yapmayı düşünüyorsun?

Cenin´in Güncesi (8 Ay)

CENİN'İN GÜNCESİ
31 hafta yaşındayım; akciğerlerim olgunlaşıyormuş, anneciğim elini üzerimde gezdirip ona verdiğim bütün acılara rağmen beni çok sevdiğini söyledi. O bu günlerde tuhaf rüyalar görüyor, ama kalkınca gördüklerini hatırlayamıyor, şimdi baş ucunda bir not defteri varmış, kalkınca rüyalarını yazabilmek için. 1650 gr. olmuşum artık eskisi kadar hızlı büyümüyorum, beyin dokum gelişimini hala sürdürüyor.

32 hafta yaşındayım, buraya yuvarlandığımda çok büyük bir yer gibi gelmişti bana, şimdi sığamıyorum herhalde yakında gideceğim buradan, zaten karanlık bir yer. Belki başımı aşağı çevirirsem daha rahat sığarım. Boyum 40,5 cm. ve ağırlığım 1,8 kg. oldu nasıl döneceğim ki. İki haftada bir doktora gidiyoruz, sorun ben değilim aslında, ben gayet iyiyim, duyularımın beşi de tam olarak çalışıyor ama anneciğin psikolojik problemleri var, çirkin olduğunu, babamın onu sevmeyeceğini düşünüyor. Bence yanlış “ babam bana onu çok sevdiğini söyledi bana, özellikle beni dünyaya getirmek istediğinde sevgisinin daha da çoğaldığını, mutluluklarının görünen bütün olumsuzluklara rağmen daha fazla olduğunu da söyledi.”

33 hafta yaşındayım; babacığım annemin ayaklarına masaj yapıyor, çünkü yine kramp denen şey gelmiş. Tabi anneme çok kilo aldığını söylediğinde annem ağlamaya başladı yine, o ağlayınca bende ağlıyorum. Babacığım onu öpüp gönlünü aldı bunun normal olduğunu, doğumdan sonra her şeyin eskisi gibi olacağını söyledi. İşte bu kelimeyi hatırlıyorum “doğum”, bu benim öteki dünyaya geçişimi anlatıyor. 2 kg. olduğum şu günlerde nasıl doğacağım konusunda endişelenmeye başladım doğrusu, bir taraftan da bu sıvıyı yutmaktan bıktım, önce yutuyorum sonra çıkarınca eksilen sıvı aynı miktara geliyor, beni beslediğini biliyorum ama ……boş verin ……artık cildimin rengi kırmızıya dönük değil, daha açık pembe…Çok düşündüğüm için başımda epey büyüdü.

34 hafta yaşındayım; havalar çok sıcak olduğu için anneciğimin yüzü, eli, ayağı şişiyor. Bende çok ağırlaştım, tam 2,2 kg. olmuşum. Beyin işlevlerime her gün yenisi ekleniyor, uyurken gözlerimi kapamasını, uyanıkken açmasını, ve belli aralıklarla kırpmasını öğrendim.

35 hafta yaşındayım; Ben yakında öteki dünyada olacağım, annem biraz korkuyormuş, bu nedenle huysuzluk yapıyormuş. Ama ben hazırım, korkulacak bir şey yok. Doktor dedi ki; bebeğin hareketleri bebeğin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardanmış. Sağlıklı bebek enerjisini atmak için hareket edermiş, hem bu şekilde bebeğin kasları gelişirmiş. Bebeğin hareketlerine annelerin dikkat etmesi, hareketlerde azalma varsa doktora haber vermesi gerekirmiş. Bu her zaman problem olduğu anlamına gelmezmiş ama yinede nonstres test yapılırsa iyi olurmuş. Bu hafta yaşımda vücudum antikor üretmeye başladı, bunlar benim enfeksiyonlarla mücadele etmeme yardımcı olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…