merhaba kızlar. ben yeni üye oldum alında uzun süredir takip ediyorum siteyi ama nasip bugüneymiş:)
öncelikle Allah herkese evladını sağ salim kucağına almayı nasip etsin. ben de 30 haftalık hamileyim. her anne adayı gibi sevinçli ve telaşlıyım. haa bir de çok endişeliyim ya erken doğum yaparsam diyeBen aslında bir şey sormak istiyorum, eminim bir bilen vardır. benim karnım aşağıda bebeğin hareketleri göbeğimin üzerinde ama bazen hem göbeğimde hem karnımın altında hareket ediyor. karnım ile göğsümün arasına 4 parmağım sığıyor ben farketmedim bana arkadaşlarım dedi. çok endişeleniyorum bir şey olacak diye. benimle bildiklerinizi paylaşır mısınız, lütfen?
bir de yazdıklarınıza cevap vermek istedim ama nasıl olacak beceremedim:s bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum,
Bende gecelik ve sabahlık aldım ama geceliğin önü düğmeli olsada yeterli olmayacak gibi geldiemzirme açısından bu arada benim sorduğum yerlerde sabahlık ve gecelik için 180 tl bile dendi yuh yani işin içine bebek girince sonuna kadar sömürü zaten gecelik sadece hastanede kullanılacak birşey benim çin bende 75 tl ye buldum sabahlık ve geceliği
uc tane dugmesı var gogsun baya altına kadarrr bende bu ıkısını ıkısındede sabahlıgı var ve bıde ayrı pıjama takımı aldımm emzırme sutyenı camasır flnn 150 tl verdımmm pek arastırmadım pahalımı bılmıorum:)))))
normal bence 150 tl ben gecelik sabahlık+emzirme sütyeni ve emzirme atletine 115tl verdimevet benım aldıgımdada 3 dugme var ama yeterli olurmu bilemedim göğsün tamamı mı cıkıyo ne oluyo bilmiyoruz ki
yeter cnm ya zaten bı gece yatacaz hastanede eve gıdınce de rahat oluruz ztn cıkarır emzırırızzz ınsallah bol sütümüz olurda:)
hoşgeldinhareketleri benim bebişiminde değişiyor, bazen yukarıda, bazen aşağıda. ama benim karnım ve göğsüm arasına 1 parmak zor sığıyor kilon nasıl, hep bölemiydi karnın sonradan mı indi acaba.. bence bunu drna sölemelisin..
sevgi ve dilaradg kıyafetleriniz çok hoşAllahım sağlıkla giymeyi nasib etsin.. ama hakkaten böle tam belli olmuyo, sonra asıllarını çekip koyarsınız
canım benim acayip duygulandım.ağladım bileee.sorma bu aralar böyleyim..eşler biraz daha beli etseler daha da rahatlarız aslında bu duyguları..bencede çok evham yapma.önemli olan sağlıklı olması.hem kilosu az olsa bile daha çabuk büyüyorlar endişelnme.dr istediği ideal kılo 3000 3500 arası:)
siyahlale ve nursavaskan aldıklarınızı bebekleriniz güzel günlerde eskitsin hepside çok güzeller...
Eki Görüntüle 369068
pek belli olmuyor akşama cep telefonuyla eklicem detaylı resmi kendime dün aldıklarımdan biri bu
merhaba lillac:) teşekkür ederim:) kilomu hiç söylemeyim:) sürekli yiyorum hiç doymak nedir bilmiyorum. kan ilacı da kullanıyorum hamile kaldığımdan beriama nasıl olduysa kan değerim yükselmiyor aksine daha da düşüyor:s toplam da 16-17 kilo falan aldım sanırım 20 kiloyla doğururum herhalde oğluşumu:):) çapım resmen 3'e katlandı:):) Otururken karnım tam göğsüme değiyor ama ayakta aşağıda. sanki hep böyleydim ya da değildim ben hiç farketmedim doktorum da bir şey demedi 2 hafta önce muayene olduğumda. bebeğin duruşu tam miladına göre dedi. boyu uzunmuş bir de plesentası yukarıda değil doğum kanalına yakın:s
Maşallah canim prensesineeay o diziden nefret ediyorum oh cok sükür degerleride iyiymis cani gözünaydin.izinemi ayriliyosun?
tskler cnm ben onları hastanede dagıtmak ıcın yaptırdım mevlutte mevlut sekerı dagıtırım buyuk ıhtımalle
QUOTE]
canım ben mevlütte dağıtıcam artık hatıra olsun diye millete bir de ben şekrli değil kokulu yaptırdım
Eki Görüntüle 368735 Eki Görüntüle 368726 Eki Görüntüle 368727 Eki Görüntüle 368729 Eki Görüntüle 368731 Eki Görüntüle 368733 Eki Görüntüle 368734 Eki Görüntüle 368725kızlar bugun englısh homedan bebısımın halısını aldık burda bı arkadas almıstı onda gormustum cok begenmıstım bende aldım bugun hastane için terlik ve tavsanlı kutu bırde sıfonyerıne sermek ıcın dantellı tek parca örtü aldımm birde aydınlatması ve patiklerini aldık
bayıldım canım özellikle babetlere güle güle kullan hepsini
Eki Görüntüle 368740 Eki Görüntüle 368741
kızlar az önce bunları aldım.ilk defa netden alışveriş yaptım inşallah pişman olmam:))
çok güzel canım yaaa özellikle tuluma bayıldımmm
Hiç aklıma gelmemişti kırmızı yazma.
Neden lohusalıkta illa kırmızı takılır diye düşünürken internetten şu yazıyı buldum.Doğruluk payı nedir bilmiyorum ama.
"Saça takılan kırmızı kurdele dogumdan sonra olan albasmasi' ndan korumak anlamına gelir. bilmeyenlere kısa anlatalım albasmasını; albasması dogum sonrasi depresyonun halk dilindeki adıdır.
Yeni anneyi cinlerin, kotu gozlerin ele gecirdigi, annenin bu yuzden bebege ve hayata karsı ilgisizlestigi dusunulur. ilk alınacak onlem lohusa olan anneye kırmızı kurdele takmaktır. boylece saclarına taktıgı kurdeleyle anne kotu gozlerden korunacak, zaten al renginde oldugu icin anneye'de al basamayacaktır,illa yapılır, bu yapılsındır. her kadın taksındır, bu kısmı kirmizi kurdelenin en kabul olanıdır. "
Canım ben doğum yapan annelere sordum bu konuyu.Bir çoğu mutlaka pompa bulundurulmasından yana.
Pompa olarak manuel olanların çok canlarını acıttıklarını,o yüzden sonradan elektrikli ile rahat ettiklerini söylüyorlar.
Ben normalde lansinoh manuel olanı almaya karar vermiştim ama şimdi tekrar çok kararsız kaldım gerçekten.
canım ben de mavi mi alsam diyordum tacı ki iyi ki kırmızı almışımben de geçen hafta epey araştırdım ve lansinoh hem fiyat olarak hem de manuel de iyi diye duydum elektirkli çok pahalı yaa ne bilim.. napsakki:S
sağol canım
ama benim gögüsler resimde biraz büyük cıkmışlar yoksa ben hala eski südyenlerimi takıyorum ve bunlarda silikonlu sütyenler 80 beden o görünenlerin yarısı silikon benim gögsüm cok küçükte allahtan azcık büyüdüler hamilelikte
maşallah sana tosti süpersin benimkiler de küçük hamilelikte bile doğru düzgün büyümediler nolcak bunlalrın hali nasıl sütlencekler bilmiyorum:)))
canım memurlarda süt izni ılk 6 ay 3 saat sonrakı altı ay 1.5 saat yenı yasaya göre...
öğretmenlerde de mi bu böyle canım??
Eki Görüntüle 368860 Eki Görüntüle 368878
Bu göbişlerde bendennn.
Gördüğünüz gibi arka çıkıntı ile göbek birbiri ile yarışıyor
32+2....9 kilo almış halim
canım 9 kilo nedir ya valla süpersinnn maşallahhh
cnm bnm yaagerçekten eşlerin bu dönemdeki davranışları çok önemli..dediğim gibi normalde anlayışlıdır ama hiç böyle laflar duymuyodum. hamileliğimin başından beri hep evhamlıydım evet, ama eşime anlatınca sen iice duygusal oldun hamilelik seni çok alıngan yaptı vs gibi laflar söylüodu. ben yine o tarz bişey duycağmı düşünmeme rağmen nasıl üzüldğysem dayanamadım gittim uyandırdım. iyikide uyandırmışım o günden beri kendimi daha farklı hissediyorum. allah 7 aydır söylediği 2 cümle bana bi 7 ay daha yeter heralde
allah herkese nasip etsin bu duyguları eksikliğini göstermesin.
sağol çok teşekkür ederim. inşallah çeker de normal doğum yaparım. mutlaka soracağım çok kafama takıldı. canım da sıkıldıkan ilacı bende kullanıyorum, kullansanda pek fayda etmiyor sanırım hamilelikte, olsun biz kullanalımda.. plasentası benimkide aşağıdaydı 26. haftalarda sanırım. en son 31 de dr çıkmış dedi.. belki o da mı etkiliyor karnın duruşunu bilemedim :44: dra gittiğinde sor cnm, nasıl, plasenta ne durumda fln diye.. benimki sordukça açıklıyor..
Amín canım, keşke bením eşimde anlayışlı olsaydı
cnm allah nazar deydirmesin ama ben eşimden yana şanslı hissediorum kendimi çok şükür. ama herkesin sorunu farklı işte. ben evlenene kadar abimden ve eşinden neler çektim..aynı yaşta bir gelin eve gelince düzenimiz altüst oldu. heleki annemde vefat edince dayanılmaz oldu herşey. artık kapılarımız ayrı olsada hala uğraşmaya çalışırlar ama diorumya eşimden allah razı olsun, artık korkuyolar çekiniolar ondan. kaldıki kocam abimden küçük. huzuru eşimle tadtım diyebilirim. o yüzden benimde ona karşı olan davranışlarımda farklı nazıyla oynarım illaki bununda etkisi vardır. kimi eşinden kimi babadan kimi evlattan ben abidenmalesef kimse dört dörtlük bi yaşntı kolayca süremio.
sende inş. mutlusundur ve çok daha mutlu olursun inşallah hepimiz çok mutlu oluruz cnmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?