canım ben eleviti hep gece yatmadan önce kullndım suana kadarda 12 kilo aldım az değil ama kilom olsun gören bana hiç almmısısn diyor nereme aldıysam o 12 kiloyu millet görmüo
selam kızlar,
bende elevit maduruyum kilo konusunda
20kg alıp fil gibi sistim,,bana sabahları onderdi dr.eleviti ve
sabah tok iciyorum, sonra ver elini yiyecekler.
Ama gercekten de cok iyi beslenemiyorum calistigim icin.
Unutuyorum evden ara ogunler icin biseyler koymayı.
Tabi oburlugumun tek sebebi degildir elevit. Benim bunyeme
su bile yariyor:82:
İyi etmişsin de o nar suyu bozulmayacak mı doğuma kadar :44: bende 1 tane nar saklıyorum ama kabuğuyla falan :44:
oh oh herseyın halledıosunzu ne guzel cnm ya gule gule kullansın bebısınnn kraft bebek arabasından vazmıgectın cnm_?Beslenmeye dikkat ettikten sonra mecburi değilmiş zaten vitamin kullanımı.
Evet canım kayserideyim hala.Haftasonu eşim gelecek almaya.
Bebeğimin tekstil alışverişini bitirdim çok şükür.Dominoda çok güzel bebek takımları vardı,çoğunu ordan aldım.
Mobilyasınıda alparslandaki tıpış tıpış çocuk mağazından beğendik.Siparişi verilecek sadece.
Bebek arabamızı bebecoda bulduk.Onuda gidip alacağız bikaç güne.
Bebek şekerini düvenönünde kıyıda köşede kalmış bi toptancı bulduk.Hem fiyatları uygun hem de güzel şeyler vardı.Sanırım ordan sipariş vereceğim.
Geriye ufak tefek eksikler kalıyor.Onuda eşim geldiği gün bi kerede alıp bitireceğiz alışverişi.
Cumartesi günüde doktor kontrolumüz var bakalım.
aslında benım esımde vana gıtmıstı bı hafta kötü olmustum ama benım calıstıgım yerın karslılıgı yok dogu ıllerınde ve esım ısımı kaybetmemı ıstemıoo bakalım zaman ne gostercekk...sevgicim vallahi eşim doğu görevini yapmıştı biz tanıştığımızda. şu an eşim 2 hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor, aslında çalışıyordu. Ama yeni gelen yazı ile gece çalışan ekipler 12 saat gece çalışacak 12 saat dinlenecek akşamına tekrar görev başına gelecekler, şeklindeymiş. Gündüz çalıştığında da haftanın 7 günü çalışıyor haftasonu diye bir şey olmuyor ama akşam geliyor ya bi seviniyorum anlatamam:):) keşke eskisi gibi devam etseydi ben bir gece görmeye, bir gece görmemeye razıydım yaaeşinin doğu görevi çıkarsa sen nasıl tek başına kalacaksın canım? çok zor oluyor inan. Benim eşim batmana bir hafta görev için gitmişti, resmen canımdan can gitti o gelene kadar
ayy inşallah başlamaz mantar enfeksiyonu. Eğer başlarsa hiç beklemeden hemen tekrar git canım doktora vallahi sonu gelmiyor bu meretingeçmiyor benim kaç aydır peşimde bilmiyorum artık
Selam kızlar,
Bende elevit maduruyum kilo konusunda
20kg alıp fil gibi sistim,,bana sabahları onderdi dr.eleviti ve
sabah tok iciyorum, sonra ver elini yiyecekler.
Ama gercekten de cok iyi beslenemiyorum calistigim icin.
Unutuyorum evden ara ogunler icin biseyler koymayı.
Tabi oburlugumun tek sebebi degildir elevit. Benim bunyeme
su bile yariyor:82:
eee baska kilo itirafı kilo almama hiç üzülmedimde bacak ve popomun catlaması beni ck üzüyor kızlar şimdi bunlar kırmızı kırmızı duruyorya zamnla renkleri beyaz olurmu onada razıyım
Öncelikle arkadaşımın hamileliğinden bahsedeyim kısaca... hamilelikte inanılmaz ödem,şişlik,kramp tansiyon,kansızlık..olabilecek tüm rahatsızlıkları yaşadı.. son darbe de bebeğin eşi kireçlendiği ve annenin kendisinde yüksek hamile şekeri çıktığı için son 1 ayında bebek yeterince beslenemiyor haberini almasıydı.bebeğin hem haftası hem kilosu sürekli olarak geride kalıyordu..anne ve babanın halini düşünün sürekli ağlayan neden böyle oldu diyen ellerinden birşey gelmeyen gencecik bir çift...
hamileliğinin 39. haftası beklendi ve dün epidural sezeryan ile sabah 10 da ameliyathaneye girdi 10.30 da odaya çıkarıldı bebişiyle birlikte :)odaya çıkarılmadan hafif bi sakinleştirici de vurulmuştu anneye.. hastane önlüğüyle geldi hiçbir ağrısı yoktu yatağına yerleştirildi..(henüz ağrıyla tanışmamıştı ,ilacın etkisinden...) küçük bir beşikle bebişini de yanına koydular.. Allahım nasıl güzel nasıl tatlı melek gibi bir oğluşyıkamamışlar silmişler bebeği bunu da öğrenmiş oldum.. çok sağlıklı herşeyi normal, sarılık bile olmadı çok şükür.. odaya çıkarıldığında bembeyazdı ama öyle böyle değil sonradan pembeleşti ..hemşire hemen meme tutturmaya geldi.. bebek öyle minnak ki gözleri kapalı :) memenin ucunu zar zor buldu yardımlarla ağzına alıyor çekecek gücü yok gibi uyuya kalıyor meme de.. hemşire haldır huldur tutturmaya çalışıyor yeniden .o da haklı tabi süt biran önce gelsin diye öyle yapıyor.. neyse hafiften 5-10 saniyelik sürelerle 1 saat içinde sürekli denemeler yapıldı ve bebek yeniden uykuya dalınca yeterince içti doydu diye düşünüldü..meğer böyle değilmiş çok sonradan akıl ettik de memnin ucunu sıkmaya başladık.. ve malesef süt gelmiyordu.. hemşireler çok normal sezeryanda genelde böyle olur en geç yarına gelir dediler.. bebeş ağlamaya başladı ama ağlama denmez nasıl uslu sakin clılız cılız huysuzlandığında bebeğe şekerli su verdiler kaşıkla hapur hupur yuttu kuzum nasıl sustu hemen.. bri de nazlı,cilveli arada ağzını yüzünü buruşturuyor , dudaklarını emiyor, uyurken gülümsüyor arada resmen Yüce Allahın bir mucizesi..
Sibelim bebeğin çok güzel sağlıklı dedim çok şükür allahım çok şükür diyebiliyor sadece..ama gözlerinden sel gibi boşalıyor yaşlar..sürekli bebeğini izliyor..kızlar ben de çok ağladım.bi duygu boşalması oluyor..hem çok yakın aile doztumuz 28 yıllık arkadaşım hem resmen bir mucize.. benim de doğurmama az kaldı diye heralde değişik bir duygusallığa girdim..bu sırada benim bebişim tekmelemeye başladı beni bi elim karnımda gözlerim Sibelin bebişinde..anlatamıyorum tam olarak yaa yaşamak lazım... Sibelin ağrıları başladı ilacın etkisi yavaş yavaş geçince..hemşireler geldi herkesi dışarı çıkardılar üstünü değiştirmek için.. hastane önlüğü çıkarıldı,kendi aldığı kırmızı pijama giydirildi, hastane bezi değiştirildi... şimdi gelelim daha önemli durumlara.. ben sezeryan olunca alttan kanama olmaz diye düşünmüştüm ama hasta bezi çıkarılırken gördüm kanama olmuş.. yeni hasta bezi takıldı. çarşaflar değiştirildi, çorap giydirildi.. tabi bizimki ağrıdan kıvranıyor nolur bırakın giymicem geceliği dokunmayın bırakın yatim diyor o an ağrıdan hiçbirşey umrunda değil.. neyse yatırdık sonra güzel bi makyaj yaptık :) sıpa zaten saçlarını yaptırıp gelmiş sezeryana :) kırmızı geceliği, kırmızı tacı, simsiyah saçları sürmeli gözler, allıkla hafif şiş suratıyla tam yeni doğuran fıstık bi anneydi :))
görüntü iyi ama bi de ona sormak alzım demekki hem ağrıdan hem annelik duygusallığından ara ara ağlamaya başladı.. nasıl bitkindi canım arkadaşım..bu arada bebek sürekli annenin yanındaki beşikte uslu uslu yatıyor.. hastane mama verilmesi lazım dedi mamaya başlandı inşallah bir an önce gelir sütü.. akşam üstü 4 gibi yeniden ağrı kesici iğne yapıldı.. bu dikiş ağrısı olmasa herşey çok güzel diyor. doğum anında başındaki hemşire herşeyi anlatmış şimdi kesiliyorsun , şimdi yukardan itiyorlar, şimdi başı çıktı, şimdi tamamen çıktı dediği anda bebişin ağlaması duyulmuş zaten :) heemn yanındaki sedyede silmişler göbek bağını kesmişler anında Sibelin önlüğünü açıp bebeği çırılçıplak sibelin üstüne bırakmışlar ilk aldığı koku annesi olsun tenleri buluşsun diye... kendimi düşünemiyorum orda.. nasıl bir duygudur yarabbim...
işte böyle aklıma gelenler.. gerçi bir sürü şey var gördüğüm neler lazımmış, oda da ne gibi şeyler yapılabilirmiş, oda süslemesi, oda sıcaklığı , bebeğin gidikelri,,,,, herşey herşeyy çok güzel bir deneyim oldu bana da.. aklınıza birşey takılırsa sorun yaklaşık7 saat yanındaydım akşam da sürekli annesiyle telefondaydım..
slm annişlerr nasılsınız bakalımmm? ben biraz kötüyüm sabah uyandım gözüm şişmiş arpacık çıkmış,her sene baharda olur benim yine kaçamadık,kızımla yakalandık,nese eczaneye gidip ilaç aldım sürdüm,inş geçer hemen,zatennn kocişimde yok bugünn nöbetçi;(yalnızızz (
benımde karnım catladıııı moralım cok bozulmustu ama alıstım onlaraaa:))))) beyazlıcak cnmmm bakalım göbüşler neye döncek doğumdan sonra:)
arkadaslar bugun yeni doktorumla tanısmak için gittim aynı hastanede farklı doktor oldugu için 5 gün önce gelmişsin bebege bakmaya gerek yok dedi benim bacaklarım agrıyordu bende söledim bide kusmuyorum ama midem bulanıyor dedim idrar testi ve nst ye soktu Allahtan nstde bir sorun cıkmadı ve idrarımda lökosit var die suda eriyen bişey yazdı ve 10 gün sonra sadece nstye girmem için gün verdi inş bu doktorumda gitmez
kızlar bir önceki sayfada funtosee dev çıkartma ile ilgili yardım istedim bakar mısınız lütfen.
kizlar benim karnimda acayip bi sertlesme ve kasiklarimda dolgunluk hissi var
neden acaba ,nefes alirken zrlaniyorum resmen,tas gibi oldu karnim:26:
Kıslar günaydınnnnnnnnn,
Ben 2-3 gündür bebek hareketlerini çok derinlerden hissediyorum..Nasıl anlatsam bilmiyorum:26: Dün akşama kadar çok az hareket etti akşam bir ara baya oynadı..O hareket ettikçe sanki altıma kaçıracakmış gibi hissettim. Normal midir acaba?? Hayırlısıyla vakit çabucak geçsin endişeleniyorum çünkü sürekli
Kizlarrr geçmişi okuyamayacak kadar perişan haldeyim. Haftasonu bebek gelmeden son bir gezi yapalım dedik veistanbula gittik. Istanbul gezisi harika geçti ama döner dönmezhastalandimateş,öksürük,agri,sizi ne ararsan var.doktor 2 gun rapor Verdi ve hala kendime gelemedim. Boğazım cok acıyor kıpkırmızı ne yapabilirim yardım ve dualarinizi bekliyoruz...
kızlar siz elevit kullanıyomusunuz... benim dün bitti sağlık ocağına gitmeliyimde şimdi bi üşendim bi üşendimki... bide bu saatte acaba öğle tatiline girerlermiki? boşuna gitmim bide
selam canlar maşallah sayfalar sel olmuş akmış
dilara maşallah cok tatlı bebiş annede cok güzel bende cok duygulandım okuyunca ve resimlere bakınca darısı basımıza
kızlar siz 2 sorum olcak benim karnım artık günden güne aşagı iniyor benim gibi karnı inmeye başlayan var mı
birde ben 2 takım hastane cıkışı aldım ama büyük setlerden değil
içerisinde üst cıtcıtlı zıbın alt ayaklı pijaması şapka ve eldiveni var
aklıma takılan sadece 1 kaç mı giydirilecek bebek dogunca önceden bunların içinde incecik yandan iple baglamalı atletleri olurdu şimdikilerde o yok iç zıbın diye geciyor sanırım bir kaç yere baktım onlardan bulamadım cıtcıtlı badi de sanırım giydirmiyorlar dogar dogmaz ne yapmamı önerirsiniz yoksa benmi yanlış düşünüyorum
Beslenmeye dikkat ettikten sonra mecburi değilmiş zaten vitamin kullanımı.
Evet canım kayserideyim hala.Haftasonu eşim gelecek almaya.
Bebeğimin tekstil alışverişini bitirdim çok şükür.Dominoda çok güzel bebek takımları vardı,çoğunu ordan aldım.
Mobilyasınıda alparslandaki tıpış tıpış çocuk mağazından beğendik.Siparişi verilecek sadece.
Bebek arabamızı bebecoda bulduk.Onuda gidip alacağız bikaç güne.
Bebek şekerini düvenönünde kıyıda köşede kalmış bi toptancı bulduk.Hem fiyatları uygun hem de güzel şeyler vardı.Sanırım ordan sipariş vereceğim.
Geriye ufak tefek eksikler kalıyor.Onuda eşim geldiği gün bi kerede alıp bitireceğiz alışverişi.
Cumartesi günüde doktor kontrolumüz var bakalım.
Canım bebekler zaten o göbek bağını hissetmiyormuş bile.Yani acı veren bişey olmadığı için çıtçıtlı badileri üzerine giydirmenin sorun olacağını sanmıyorum ben.
ay inşallah bu doktorun daimi olur canımbende kan tahlilimi aldım 11.8 çıktı sınırın altında ama yakın kan ilacını kullanıyorsan sorun yok dedi bende kullandığımı belirttim idrarımdada lökositim yüksek çıkmıştı o baştan beri var zaten dedim ancak suyla atabilirsin vücuttan dediler korkulacak birşey değil lökosit yeterli su alımını yapıyorsan nts ye kaçıncı haftada başlanıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?