selam kızlar sonunda ekleyebıldım fotoları :)
sepette asılı olan mınık orguler kırk mevlıdınde dagıtacagım aksesuarlar askıda kı de bahsettıgım gecelık
çok güzel hepsi de güzel günlerde büyüt bebişini :)))
sepette asılı olan mınık orguler kırk mevlıdınde dagıtacagım aksesuarlar askıda kı de bahsettıgım gecelık
kızlar şuan cok kötüyüm, sanki cokk hafif kahverengi ve kırmızımsı kan gbi bişi gördüm pedimde, emin olmak için sildim içimi peceteyede geldi cok az.. cok korkuyorum bugün braz fazla ayakta kaldım, sancım yok karnımda sertlesmede yok, normalde nasılsa agrılarım şuanda öyle, bebİşim hareketli ilk defa böyle bişi grdüm cok asırı korkuyorum neden böyle oldu sizce erken dğum olabilirmi yine
:''(((((
kızlar şuan cok kötüyüm, sanki cokk hafif kahverengi ve kırmızımsı kan gbi bişi gördüm pedimde, emin olmak için sildim içimi peceteyede geldi cok az.. cok korkuyorum bugün braz fazla ayakta kaldım, sancım yok karnımda sertlesmede yok, normalde nasılsa agrılarım şuanda öyle, bebİşim hareketli ilk defa böyle bişi grdüm cok asırı korkuyorum neden böyle oldu sizce erken dğum olabilirmi yine
gercektenmi :S ben ilkinde yaşadığım için cok korkuyorum 40 dk içinde 4,5 defa kontrol ettim cook az gelio akıntıyla göbeğimdede heryerinde olmuo sertleşme sadece mide kısmımda oluo oda herzamn oluo zaten, yanlar ve alt kısım yumuşak sürekli.. inşallah hiç bişey olmaz daha 34. haftama girmeme 3 gün war, cumada kontrolüm war zaten nasıl dayancam bilmiorum.. bugün cok yoruldum misafirim wardı ayaktaydım ve sürekli olturdum uzanamadım hiç ondanda olabilirmi ..??
belki de yorulduğun içindir bilmiyorum ki canım benim ilk bebek tecrübem yok ama sakin olmalısın sakın kendine de bebeğe de stres yapma. ilk bebeğin kaç haftalık doğdu?
o 27 haftalıktı cnm ama kasılmalar ve sancımda cok şiddetliydi kanamamda o sancılardan 17,18 saat sonra gece baslamıştı sadece pembemsi ve cok azdı ilk etapta... riskimde acılmamda yok hersey iyi gdiodu aslında neden böyle oldu şimdii cok tedrgin oldum, agrılarım normalde olsa şimdi anormalmiş gbi gelio bna
anladım hayatım Allah zamanında kucağına almayı nasip etsin çok durma üstünde uyumaya çalış sabah bakarsın tekrar görürsen hemen dr ara.
canım işyerin sgkya raporunu verdikten sonra sende gidiyorsun orda rapor kısmında raporunun parası için bir takım işlemler yapıyorsun. o işlemler bittikten sonra 15 gün sonra pttden paranı alıyorsun. doğum ücreti de şöyle hesaplanıyor: 8 hafta doğum öncesi 56 gün, doğum sonrası da 8 hafta 56 günde burdan toplam 112 gün ediyor. günlük çalışma ücretinin 3te 2si ile 112yi çarp toplam bu kadar para alacaksın demek. mesela benim günlük çalışma ücretim 43,47 TL. bunun 3te2si 28,98tl . 28,98x112=3245,76 TL ediyor. tahmini bu şekilde para alacağım ben. sende günlük ücretini öğrenirsen hesaplarsın canım.
YAA KIZLAR neyden bahsediosunuz doğum parası falan özelde çalışanlar içinmi bu ben devletteyim öğreetmenim zaten maaşım her ay yatmaya devam etmicekmi?
Doğum iznine ayrıldıktan sonra iş yerleri çalışana maaş ödemiyor, sen iznin bitince SGK'ya gidip paranı topluca alıyorsun. Her iş yerinin prosedürü farklı olduğu için, işverenin ile anlaşırsan işveren sana iznin boyunca maaşını yatırır ve sen doğum izni paranı alınca iş yerine iade edersin ya da benim şirketim gibi hem maaş öderler hem de SGK'dan aldığın parayı geri almayabilirler. Sen öğretmen olduğun için prosedür nasıldır bilmiyorum, en iyisi öğretmen ve doğum yapmış biri ile konuşmak.
kızlar bebeklerinize hangi şampuan ve losyonlardan aldınız ben karar veremedim sebamed,nivea,johnsons baby,dalin,bübchen,mustela?
Ben hepsini Sebamed aldım. Doğum yapan arkadaşlarım çok memnun oldukları için onu tercih ettim.
mrb kızlar,bugün doktora gittim,doğum iznine ayrıldım,bebişim 31+1 de, kilosu 1948gr,boyuda 45cm.bdt 20 mayıs dedi,sata göre 29 mayıstı.çok şükür şimdilik sıkıntı yok.aldığım kilolar dışında tabiki.doktor 17 kilo aldığımı duyunca,kilo almamı yasakladı.3 hafta sonraya randevu verdi,kilo almadan gel dedi.nasıl yapcam bilmiyom.ben haftada 1 kilo alıyordum.aç mı durcam yaaa.ayrıca oğlumun yüzünün resmini de aldık bu sefer...,çok yoruldummmm,sabah 8 buçuktan akşam 7 ye kadar dolandım durdum,ayaklarım kopuyorr..şimdilik bu kadar...birazdan geçmişi okuyacam...grşrz...
Maşallah bebişineDemek ki sıkı bir diyet seni bekliyor, aç kalmana gerek yok kilo almamak için. Kalorisi düşük ama besleyici ve tok tutan gıdalar tüketmeye çalış canım. Karbonhidrat'tan uzak durursan zaten kilo alımın acayip yavaşlayacaktır.
Hepsi birbirinden güzeller canım, güle güle kullanın
gercektenmi :S ben ilkinde yaşadığım için cok korkuyorum 40 dk içinde 4,5 defa kontrol ettim cook az gelio akıntıyla göbeğimdede heryerinde olmuo sertleşme sadece mide kısmımda oluo oda herzamn oluo zaten, yanlar ve alt kısım yumuşak sürekli.. inşallah hiç bişey olmaz daha 34. haftama girmeme 3 gün war, cumada kontrolüm war zaten nasıl dayancam bilmiorum.. bugün cok yoruldum misafirim wardı ayaktaydım ve sürekli olturdum uzanamadım hiç ondanda olabilirmi ..??
Naısl oldun? İnşallah bütün sıkıntıların geçmiştir.
Lillac, kizlar pisti olmus :) benim melegimin elbisesiyle ayni seninkiama ben 45 tl ye falan aldim. Senin yolladigin linkte 32 tl yaziyo... Ama pamuklu olusu falan cok hosuma gitmisti benim de... Zaten esimle gorur gormez vurulduk ve aldik. Gule gule giysinler:)
maşallh canım çok iyi gelişimi Allah nazarlardan saklasın
tatlım herşeyi çok hoş ve sade.. o minik kıyafetler şekerlerimi.. çok şirinnnselam kızlar sonunda ekleyebıldım fotoları :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?