bu psikoloji tanıdık geldi biryerden :çocuğu gösterecek annesine akrabalara, ailesi yok getirme demez ki canım çocuğu anne babası düşünür
son haftamızda 23 nisan kıyagımız var :))
caım ben şimdi düzeltsem bslenmemi daha doğrusu daha dengeli ve eksik olanları da alsam haftaki kontrole kadar fark oluşurmu yani 1 hafta yaramış diyebilirmi dr onu merak ettim.
canım bebeğinin yeni kırkı çıkmış olucak , bence durumu güzelce anlatırsan sorun çıkmaz , ayrıca niye eşinden fazla kalıyosun bence çok ısrar ederse tamam beraber gidip iki gece kalıp dönelim de çocuğunun düzeni bozulucak filan de ..bide tam yaz sıcakları yazık walla bebeğe
kızlar şimdi bir sorum var dün dktor bana çalısabilir rapıoru verdiya dün 32 haftalık dedi dünü 32 kabul edersem 3 maysı 37 hafta baslangıcım oluyor budurmda ben 10 mayıstamı izne cıkcam
3 mayısta en geç ayrılıyorsun,5 haftan o zaman dolmuş oluyor.kendini yorgun hissedersen daha önce de ayrılabilirsin.
kızlar şimdi bir sorum var dün dktor bana çalısabilir rapıoru verdiya dün 32 haftalık dedi dünü 32 kabul edersem 3 maysı 37 hafta baslangıcım oluyor budurmda ben 10 mayıstamı izne cıkcam
arkadaslar bugun akrabam dogum yaptı gece 3gibi sancılanmıs sabaha kadar doguramamıs ve sonunda sezeryana alın beni demiş ve sezeryan yapmıslar oglusumuz 3.750gr 54cm dogmus tam 40.haftasıydı bugun cok duygulandım o dogurduktan 6 hafta sonra ben dogurcaktım sıra bende inş bende hepimizde hayırlısıyla atlatırızve ben bugun oglusuma ikeadan cibinlik 2li önlük ve peluş dönence aldım Eki Görüntüle 378808 Eki Görüntüle 378809 Eki Görüntüle 378810
herkeze günaydınn.bende nacizane yapmış olduğum kapı süsümüzü ve şekerlerimizi göstermek istiyorum.hepsini kendim yaptım.insanın evladı için küçükte olsa böyle şeyler yapması muhteşem bişey.inanılmaz mutluluk veriyor.Eki Görüntüle 378935 Eki Görüntüle 378936 Eki Görüntüle 378937 Eki Görüntüle 378938
ekins cnm erken degıl ya nısanın ortaları uygun bence bende öle düşünüyorumm ne olur ne olmaz hazırlıklı olmak lazımm:)
ben daha ne hastane cantası ne bebek kıyafetlerı yıkama ısıne gırmedım ne zaman gırcem onu da bilmiommm bu hafta sonu da baska planlar cıktı:)
ya bazen gereksız gelıo yenı kıyafetlerı yıkamak kötü olur gıbıme gelıooo herkes yıkıomu kesın kıyafetlerı
ben hep normal olsa bile 14 mayısta doğum olacakmış gibi geliyo.. 40 'ı beklemez sanki..
ilk kızımda SAT:22 mart DOĞUM:22 aralık oldu. bunda da bence SAT:14 ağustos ise DOĞum: 14 mayıs olacakeğer normal olur da Allah bi sıkıntı vermezse.
ama sezeryan olacaklara tavsiyem tabi doktorun yönlendirmesi de önemli: sancıyı , nişanı, suyu bekleyin. bebek geliyorum dediği gün sezeryan olun. ben olsam öyle yapıcam yani. çünkü içeride ne kadar büyüse kardır...
bizde doktorumla net konuşmadık bebek nasıl gelmek isteyecek bakalım dedi
ama kilosunun minimum 3.800 olabileceğinden bahsedinde şahsen normal doğuramam diye düşünmedim desem yalan olur :18:
34. haftada çatı muayanesi olacağını söyledi nasıl bişey o yaaa:26::26: bana hep karından bakıldı tırsıyorummmmm :18::18:
anne karnında bebek hareketleri.flv - YouTube
kizlar suna bakarmisiniz ,ne guzel hareket ediyor bebek anne karninda sizinkiler boyle hareketli mi,benimki bu kadar degil
Arkadaşlar biberon ve emzikte hangi markaları tercih ettiniz?Belki yeni doğduğunda lazım olur biberon sütüm hemen gelmezse.O kadar çok marka,çeşit var ki kafam karıştı.
ya kızlar benim eşimde bugunlerde bi naz bi niyazz sormayınnnn yok onu eskisi gibi seviyomuymuşumm , o ufaklık onun yerini alamazmış dimi soruları görseniz sanki o ilk çocuğumdu bu gelen ikinci :)))
gece sarılıyo , onu çok seviyorum ama seni daha çok seviyorum diyo sende öyle dimi diyo :) korkuyo pabucu dama gidicek diye
Kızlar merhaba kontrolden geldim ve çok kötüüyüm ya dr hiç güzel şeyler söylemedi bize
Birincisi bebek hala aşağı baskı yapıyor sanki daha fazlalaşmış dr halini hiç beğenmedim(
ikincisi amniyo sıvı azalmış dr ölçtü kıza 85 dedi bunun alt sınırı yada normal sınırı nedir bilen varmı
üçüncüsü bebişin böbreklerinden birinde 5mm genişleme olmuş( daha başlangıç dedi dr takipte olucaz şimdi ve doğumdan sonraki ilk kontrollerde muhakkak kontrol edilmesi gerekiyor dedi
ve son olarak kilosu 1530 gr çıktı bana az geldi dr normal desede ama genel olarak bir önceki kotrol dönemine göre gelişiminde yavaşlama var, daha önce 3 haftada bir kontrole gidiyordum son kontrolde 3 haftada bebek 500 gr alıp 1190 gr olmuştu bu seferlik kontrolüm gecikti yani 4. haftamız bitti ve sadece 340 gr almış bir ayda bu yüzden kilosu az diyorum.
benimde hatalarım var daha dün akşam üstü buraya yazdım nasıl yoğun olduğumu ve son 1 aydır ortalama beslenmemi biraz aksattım galiba kendimi kötü hissediyorum ve vicdanım sızlıyor. yarın ayrıntılı ultrasona gircez detaylı incelenecek böbrekler off böyle işte.
Dr.browns cam biberon gördüm ben ama geniş ağızlı olanı yok.Geniş ağız anne göğsüne daha yakın oluyormuş.
Senin aldığın nasıl ?
canım ben cam diey hemen atladım ama geniş ağız olayına falan tam bakmadım. yani nasıl oluyorki geniş ağızlı
canım ben de chicco cam aldım ama sonraki aylar için herkes ilk aylarda cam çok kullanışlı değil dedi bi de geniş ağız turuncunun dediği gibi anne göğsüne en yakın olanı aldığın biberon ince uzunsa dar ağızlıdır..
ÇAĞLA ŞİKEL
Korktum ama müthiş bir deneyimdi
Doğumla ilgili okuduğum kitaplar ve birkaç arkadaşımın tecrübeleri dışında hiçbir fikrim yoktu. Bir kadın olarak normal yollarla bebeğimi dünyaya getirebilmeyi ve bizlere bahşedilen bu mucizevi duygunun her anını hissederek bebeğimi kucağıma almayı istedim. Hamileliğimi öğrenir öğrenmez ilk andan itibaren normal doğum olmasını çok istedim ama endişelerim de vardı. doğum günü gelip çattığında korkunun yerini heyacan aldı. doğum öncesi ve sırasında, doğum koçum Ayşe Öner bir an olsun yanımdan ayrılmadı. Beni doğuma ruhsal ve bedensel olarak hazırladı. Müthiş bir deneyim yaşadım... Epidural anestezi aldım ve ağrı çekmedim. hamile arkadaşlarıma kesinlik normal doğumu öneriyorum. Yeniden doğum yaparsam, tıbbi bir engelim olmazsa yine aynı yolu tercih ederim.
PINAR ALTUĞ
12 saat sancı çektim pişman değilim
Hamileliğimi öğrenir öğrenmez normal doğuma hazırdım. Tercih ettim çünkü doğru ve doğal olanı bu. Sonuçta sezaryen bir müdahale ve ameliyat. Hamilelik kursuna giderek hazırlandım. Normal doğum büyük avantaj çünkü doğurduğun an doğumla ilgili konu kapanıyor. 12 saat sancı çektim, doğumhaneye girdiğimde sancım bitti. Maalesef bu nedenle suni sancı verildi. Ardından sadece yarım saat epidural anestezi uygulandı. Yine de, 10 kere daha doğursam normali tercih ederdim.
Demet Şener
Yedide başlamıştı sancılarım gece on ikiyi on geçe İrem'i doğurdum. 7 saat sancı çektim, iğne de yaptılar suni sancı için, o felaket bir şeydi. Keyfim yerindeydi ama sancı birden geldiğinde yüzüm ateş gibi oluyordu ve böyle bebek gibi büzülmek istiyordum. Kocaman karından bacaklarını kendine çekemiyorsun. Düzgün nefes alarak rahatlamaya çalışıyordum. Yoga hocam da gelmişti zaten. Sonunda beni içeriye aldılar, doğum başladı. İbrahim doktor önlükleri giydi, doğuma girdi. Yarım saat içinde doğurdum. Hiç sesim çıkmamış, hiç bağırmadım gerçekten. İrem çıkar çıkmaz, benim kucağıma yatırdılar, İbrahim kocaman eldivenlerle başımda bekliyordu çünkü kordonu kesecekti. Hatta korktu, heyecanlandı sanki canını acıtırmış gibi geldi ona.
Nurgül Yeşilçay
'''Dünyanın en güzel şeyini yaptım. İyi ki de yaptım. Çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Nasıl oldu bilmiyorum. Gerçekten suyun ağrıları aldığını düşünüyorum. Cem''e de büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aslında çok rahat bir doğum oldu. Yaklaşık 20 saat kadar bir sancım oldu. Sonunda sağlıklı bir bebek doğdu. Hep onu seyretmek istiyorum. Dünyanın en güzel tablosu ve en güzel sineması gibi devamlı ona bakmak istiyorum''''
Gülben Ergen
Sabaha karşı 04:30’da beni uykumdan uyandıran olağanüstü duygu, 9 aydır iç içe yaşadığımız yolculuğun son saatleriydi... 8 saat sürdü büyük mücadele, kavuşabilmenin dualı mücadelesi... Niçin sezeryan olmadın diyenlerle doluydu heryer, ben istedim hissetmeyi an be an, ayık olmayı, yaşamayı, acıysa adı...acımayı...
Yeter ki hissetmeyi istedim.. ve hissettim 13:45’de ağlamaktan şişmiş gözlerim oğlumu gördü..
Sol omzum kutsal oldu, her yer mis koktu..
Deniz Akkaya
Normal doğum yaptım. 18 saat sancı çektim, sonra epidural oldum. Doğumun başladığı akşam iki Türk kız arkadaşımla yemekteydim. Eve geldim, havluyu yere düşürdüm ve suyum geldi. Doğuma normalde 10 gün vardı. doğum koçumu aradım, Vivien’i... “Evet, doğuruyorsun” dedi. Arkadaşlarım arabayı o panikle o kadar hızlı sürüyorlardı ki, polis durdurdu. hamile olduğumu görünce ambulans çağırdılar, apar topar götürdüler hastaneye. O ana kadar her şey heyecanlı gidiyordu, kızıma anlatacak bir hikâye diye düşünüyordum ama sancı dört dakikada bir gelmeye başlayınca işin eğlencesi kalmadı. doktor kontrol ederken, “Bebeğin kafası görünüyor” dedi. Ayşe’nin bir omzu ve kafası çıkmıştı, doktor bana “Hadi sen al çıkar geri kalanını” dedi. Vivien videoya çekti. 3 dakika sürmedi doğumum.
sevgi valla bunlar yaptıysa biz de başarırız inşallah Allahın izniyle çok fena gaza geldimm:)))))))
canım 37+0'da ayrılıyorsun işten. Bana doktorum 36+6'yı çalışıp, 37+0'da sabah gelirsen raporu veririm o gün çalışmazsın die.
EDAN'cım merhaba oğlum ve benden kocaman öpücükler..
37 hafta basında tekrar çalısamaz diye rapor alıcaz değilmi
kızlar benim aklıma geldikçe oturup ağlıyorum
doğumdan korkuyorum bazı doğum yapanlar yazmış kiminin
maşallahçok rahat kimininde çook kötü :18::18::18:
çook duygusallaşmışım hemde çoook :26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?