2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

eflatun ben herşeyin hayırlısı benim arkadaşıma da böyle şeyler demişlerdi ama 38de doğurdu

kızlar bişe sorcam hastanede bebeği yanımızda küçük küvözümsü ama bebek yatağı diyorlardır herhal oraya yatırıyorlar yaa onun altına ne sercez bi hazırlığınız var mı??

ya kızlar bebeğimin kilosu baya aklım atakıldı.ben neler yapmalıyım oğlumun kilo alması için dr normal dedi ama turuncunun maşaalaah bebişine kilosunu ve boyu u çok beğendim.boyum 158 hadi neyse ondan bebebk ufak doğabilir genetik ama kilosunu beğenmiyorum.:26: şu ana kadr da 10 kilo aldım.

kızımın ismini sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar BERRU MELEK OLUCAK İNŞ. MELEK ANNEMİM ADI BERRUYUDA ÇOK BEĞENDİM ANLAMIDA ÇOK GÜZEL ALLAHIM HAYILISIYLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP EDER İNŞ.

Çiğdem çok güldüm sana. Evet şu sıralar gördüğümüz rüyalar hep doğumla ilgili bende dün akşam koltukta uyuya kalmışım bir de sağ tarafıma dönmüşüm herhalde kızımda bundan rahatsız oldu ki karnıma bişey yaptı ama ben bunu uyku sersemi sanki elini karnımdan dışarı çıkartıyormuş gibi hissettim o an öyle bir sıçramışım ki eşim yanımdaydı korktu noldu diyor Dedim Beril bişey yaptı bana, neyse sonra uyumaya devam ettim.

Bu arada bizimde yarın kontrolümüz var çok merak ediyorum umarım herşey yolundadır. Çünkü bugün biraz kendimizi yorduk.Eşimle hardiye niyetine kullandığımız bir yerimiz vardı orayı düzenledik. Kızın odasında ufak tefek toparlamalar bir de bu hafta ananemizde kalacağımız için evi temiz bırakalım dedim süpürüp silmece derken baya yorulmuşuz. Artık sonlara yaklaştık işlerde bitmiyor. Umarım hepimizin bebekleri Nisan sonunu bekler.

Bizim Mayıs annelerinde schatzangel diye bir arkadaş vardı kanaması falan olmuştu hastaneye gitmelisin demiştik o arkadaşımızdan ses çıkmadı doğum mu yaptı acaba :18: haberi olan var mı ?

Kızlar merak ettiğim bir şey var..

Hastanede bebek çikolatası dışında ne ikram ediliyor...

Loğusa şerbeti var ama bardakları kim yıkayacak ,plastik bardak olsa çok kötü durmaz mı?

Loğusa şerbeti var ama bardakları kim yıkayacak ,plastik bardak olsa çok kötü durmaz mı?

Ben hastaneye gelenlere bebek çikolatası ikram etmeyi düşünüyorum. Lohusa şerbetini mevlütlerde ikram ediyorlar genelde ama çoğu kişi artık mevlüt yapmadığından hastanede veriyorlar. Ama ben kısmetse yapacağım için mevlütte dağıtacağım.

cnm bende mevlutte dagıtacagım serbetı hastanede cıkolata dagıttırmayı dusunuyorum bı arkadasımda hamıle plastık bardakları tulle suslemıs cokta guzel olmus buda fıkır olabılır

merhaba kızlar.. bugün güzelce gezdik, yürüdük.. havada yağmadı eve gelince yağmur başladı şansımıza .. her kontrolde drum soruyor zaten yürüyüş yapıyormusun diye.. bu arada kuzenimin eşi doğum yapmış, 40. haftasında ve normal doğum.. kızcağız ben yürüyüş yapamadım, sen ihmal etme dedi. heralde biraz zor geçmiş doğumu. Allah hepimizin yardımıcısı olsun..

canım bence yediklerimizden çok etkileniyor bebişlerin kilosu.. ben et,süt,yumurta,meyveyi ihmal etmediğim zamanlar kilosu iyi oluyor .. zaten bunlar bizim de ihtiyaçlarımız, bize kilo aldıran yiyecekler değil bence..

arkadaşın dediği gibi plastik bardağı süslemek iyi fikirmiş.. şimdi moda kurabiyeler de var, bebişin ismide yazılabiliyor.. kimisi hastanede de mevlütte de şeker yaptırıp dağıtıyor.. benim favorim fıstıklı bebek çikolatası ..

Son düzenleme:

bazı devlet hastanelerinde bebek çarşafı da istiyorlarmış heralde canım, onu öğrenmek lazım..
ben 2 tane penye battaniye alırım yanıma, birini de bebeğin altına serebilirim..

canım ben de sadece bebek çikolatası vericem hastanede mevlüttle ise lavanta kokulu magnetlerden hatıra olsun diye loğusa şerbeti vermicem herhalde heçç..

bazı devlet hastanelerinde bebek çarşafı da istiyorlarmış heralde canım, onu öğrenmek lazım..
ben 2 tane penye battaniye alırım yanıma, birini de bebeğin altına serebilirim..

teşekkürler canım ben de ne olur ne olmaz diye yanıma iki battaniye alim.. ya da uğur böcekli alt açma almıştım onu da götürebilirim hem sevimli durur daha karar veremedim..

bizim ailelerde de loğusa şerbeti görmedim hiç, adetimiz yok heralde .. bardağıyla fln da uğraşamıycam, bende vermem diye düşünüyorum :))..

Ayy 40+4 te olan bir arkadaşım doğuma gitmiş resim paylaşmış çok heyecanlandım birde gözlerim doldu. Allah bize de o günleri nasip eder inşallah sağlıkla.

Tatlım bebişlerin genetiği ile ilgili olduğu gibi ultrasondan ultrasonada fark ediyor boy ve kilo ölçümleri.
Benim boyum 155, eşim 179 ve toplamda 10 kilo aldım.
Hergün 1 kaşık pekmez,1 yumurta,2-3 bardak süt,1 muz ve diğer meyvelerden artı cevizi mutlaka tüketiyorum.
Yani beslenmek çok etkiliyormu gelişimi bilmiyorum.

İyi akşamlar kızlar.
10 günlük tatilin ardından evime geldim.
Bütün eksiklerimiz tamamlandı çok şükür.İlk fırsatta resimlerini çekip sizlerle paylaşacağım.

Haftaya temizlik için görümcemler gelecek.O işide aradan çıkardıktan sonra ayın 20si gibi annemlere gideceğim doğumu beklemek için.
Tabi bu zaman zarfında bebeğimin erken gelmemesi için ayaklarımı uzatıp sürekli dinlenir vaziyette olacağım.
İnşaallah herşey istediğimiz gibi olur.

valla arkadasım bende aynılarını hergün yapıorum hergün ek olarak et-tavukta tüketiorum enaz 100 gr gibi ama senle günlerimiz aynı benim ki zayıf beslenmekle alakalı degil sanki genetik bunlar
benim boyum 170-esim 180 ama boyuda daha kısa sen 50 cm yazmıssın maşallahh zaten en uzun bebek 52 cm falan oluyo daha da 5 hafta var sanki biraz gerektiğinden fazla dimi belkide ben yanlı biliorum
cok ölçümlere takılmamak gerek diye düşünüorum benim fikrim hepimizi aynı doktor aynı ultrason incelemior inşallah sağlıkla gelsinler yavrularımızz

resimlerini bekliorum hep kafamızda palnlar var dimi sunu yaparım bunu yaparım inşallah herşey yolunda gider

canım en uzun bebek 52 degil 29martta kuzenimin oglu oldu 54cm

anladım canım inş vaktinde gelir bebeğin.

canım kilo ve boy genetik olmakla beraber % 30 u da bizim beslenmemize bağlı ve çocuğa en çok yarayan besinler süt ve süt ürünleri meyve ve protein ağırlıklı besinler mesela soya fasulyesi de çok iyimiş bi dene istersen ama çok da kafana takma daha 5 haftan var en az 1 kilo daha alır 3.5 kg doğar zaten en ideali de bu.

merhabalar, sonunda geri döndüm. bir haftadır yatmama rağmen halen tam olarak iyileşemedim. öksürük devam ediyor. hayatımda geçirdiğim en ağır gripti. çok şükür sadece öksürük kaldı o da geçer inş. benden dualarını esirgemeyen ve iyi dileklerini bildiren bütün arkadaşlarıma tşk ediyorum.

forumu bir haftadır takip eemiyorum. umarım herkes ve bebişler iyidir. ben cuma günü gittim doktoruma. bebişim 2600gr olmuş(her zamanki gibi abartarak söyledi) adam bana sezeryanın yolunu yapmaya çalışıyo. iki lafından biri bu bebek iri olacak,bu bebeği 40.haftaya bekletirsek 4 buçuk kiloyu bulur filan dedi. hayırlısı bakalım. daha nerede doğum yapacağımı da bilmiyorum:18:

canım baska doktora git bakalım o doktor ne dicek kilosunu buarada maaşallah nazar degmesin

canım baska doktora git bakalım o doktor ne dicek kilosunu buarada maaşallah nazar degmesin

bu dediğini yaptım geçen. 29.haftamdayken bu doktor bana bebek 1935 gr dedi. bir hafta sonra özel doktora gittim 1700gr gayet normal sağlıklı bir bebek dedi. yani adamın cihazı ya çok fazla söylüyor ya da adam sezeryanın yolunu yapmak için abartıyor.34+2 de tekrar kontrolüm var.34+4 de de özel doktora tekrar gidicem. bakalım arada nasıl bir fark çıkacak.

bu arada ankarada doğum yapacaklar hangi hastanelerde doğum yapacaksınız. lütfen bana fikir verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…