2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bu arada mutlu_anne miniğinin gelişimi çok güzel maşallah cuma da bizim kontrolümüz var darısı başımıza..

teşekkürler hayatbayramolsa Allaha şükür schatzangeL in de herşey yolunda süper

bu arada mutlu_anne miniğinin gelişimi çok güzel maşallah cuma da bizim kontrolümüz var darısı başımıza..

teşekkürler hayatbayramolsa Allaha şükür schatzangeL in de herşey yolunda süper

Aminnnn canım, darısı başınıza...
Saglıklı ve güzel haberlerinizi bekliyoruz.

kızlar son bir hafta da bi kaç kez altıma kaçırdım sebebi ne olabilir sizce kontrlm çarşmba o zmn da sorcam ama sizlerde böyle bişi oldu mu?

canım güle güle kullanın inş.

fiyatı çok ii geldi ana. markası ne acaba bunun?

canım markası baby hope ben bebek arabası kullanmıcam doğru dürüst gibi geliyor alışveriş merkezleri dışında ne bilim zor oluyor çok ağırlar ama bu öyle değil yatma pozisyonu var hafif 0.aydan itibaren kullanıma uygun aynı zamanda baston şu anda katladım odasında kapının arkasında duruyor bence yeterli sürmesi de keyifli

kızlar son bir hafta da bi kaç kez altıma kaçırdım sebebi ne olabilir sizce kontrlm çarşmba o zmn da sorcam ama sizlerde böyle bişi oldu mu?

canım bebek aşağı çok baskı yapıyor demekki doktoruna mutlaka danış..

bi ara durulmuştu şu sıra yine hareketli.mesela 10 gündür pc den giremeyip telden girdiğim içim hep ordan takıldım.e yarı öbürgün doğumlar başlayınca telden faceye ulaşmak pratik olacaktır tabiki buranın tadı çok farklı...gel sen 21 kişinin falan kim olduunu tespit etmişimliste yapmışım veririm onları sana...

bende uzun zamandır var o şikayet,tabi çok değil damla şeklinde hapşıp öksürünce falan...dr a söledim normal dedi.kegel egzersizi yap ve tuvaletin geldimi tutma mesaneyi sık sık boşalt dedi.birde hthayattan 35.haftayı oku istersen orda da son haftalarda bebek büyüdüğü,rahim idrar torbasına baskı yapıp hacmini küçülttüğü için bunların olabileceğini yazıo...

hmm anladım canım bende de daha çok güldüğümde oluyo dediğin gibi çok az ama yine sorayım dr.a bakalım o ne dicek.

haklı olabilirsin ama hiç aşağıda hissetmiyorum baskısını ama mutlaka sorcam moralimi çok bozdu bu durum

Canim bebek baski yaptigi icin normalmis bende artik kücük kücük kaciriyorum gülerken öksürürken hapsirirken cokoluyo:26:

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım ben 30 derecede yıkadım.
Soft renklerden çok olduğu için bir makine doldurdum ve 40 dakika 1 kepçe sabun tozu ile yıkadım.
Renginin karışmasından korktuklarımı ise 30 derecede 15 dakikalık kısa programa 1 yemek kaşığı kadar sabun tozu ile yıkadım.

Bazen benimkide çok hareketli oluyor.Çok normal bu.
Hareketsizlikten korkulması gerekiyor.

10 gün önce hırsız girdi canım evimize...takılarım gidenler...su sıra herşey üstüste gelio walla önce zona sonra hırsız şimdi iğneler vs...ay hayırlısıyla sağ sağlim doğursam...

Çok ama çok geçmiş olsun...Rabbim can sağlığı versin.

bu arada hala doğum takip listesi konusunda bir gelişme yok değil mi ?

Şimdilik bi gönüllü yok hala.

Çok teşekkür ederiz canım.
Benim siyah rengi almamdaki amaç ilerde kız bebeğimiz olursa onada kullanabilecek olmam.

Demek ki neymiş kızlar ?
Kanama az yada çok olması hiç farketmiyor.
Böyle bir durumda mutlaka doktora gitmek gerekiyor.

Canım kegel egzersizi yaparak kaslarını güçlendirebilirsin.
Ben bikaç kere hafif sıkışık olduğumda hapşırırken veya gülerken 1-2 damla kaçırdım ama tam anlamıyla kaçırmadım hiç.

kızlar hastane çantalarınız hazır mı. son aylara girdik heyecan dorukta...
Ben bu hafta kıyafetleri yıkayıp ütüledikten sonra hazırlayacağım artık.

Kızlar benim gibi her yemek sonrasında nabzı yükselen var mı ?
Doktora sordum ama kan şekeri ile alakalı olduğunu ve sadece her zaman ki yeme düzenimden daha yavaş yemem gerektiğini söyledi.
Ben yavaş yemeye çalışsamda yemek sonrası nabzımın çok yükseliyor olması baya rahatsız ediyor beni.
Bi yarım saat uzanıp dinlenmem gerekiyor hep.

canım benim de yemekten sonra baş ağrılarım oluyordu doktor bana da aynı şeyi söyledi yeme hızımı biraz daha düşürmem gerektiğini ayrıca uzun süre aç kalmamam gerektiğini söyledi hoş ben çok hızlı yemek yemiyorum ama uzun süreler aç kaldığım oluyor yani acıktığımı hissetmiyorum. bebeklerimiz için herşeye katlanacaz artık. bu arada bebişinin kıyafetleri ve diğer herşeyi çok güzel Allah güzel günlerde sağlıkla kullanmayı nasip etsin canım.

Bana da her yemekten sonra bir şeyler oluyordu demek normalmiş :)
bir de benim bebeğim dönmemiş. KAfası hala yukarıda. Dr biraz zor normal doğum oluyor diyor... henüz dönmemiş olan var mı ? 34. haftadayım. Ve normal doğumu yaşamak istiyorumçok

Cenin´in Güncesi (9.Ay)

36 hafta yaşındayım, saçlarım çok uzadı, onları kestirmek istiyorum, tırnaklarım da uzadı. 2,5 kg ve 46 cm. olduğumdan yer değiştiremiyorum ama tekme atabiliyorum. Artık her hafta doktora gidiyoruz, bu adamı gerçekten merak ediyorum.Doktora göre doğmama dört hafta kalmış, annem, babam ve ben doğumumun gerçekleşeceği yeri görmeye gittik, doktorumuz bunun anneciğimi rahatlatacağını söyledi. Doktor bana artık doğabileceğimi söyledi, istersem hemen onların yanına gidebilirmişim, o zaman prematüre bir bebek olurmuşum, sevmedim bunu ben bekleyeceğim.

37 hafta yaşındayım; annem artık çok kilo almıyor, sürekli dinleniyoruz, ayaklarını yükseğe kaldırıp benimle oynuyor bazen. Dinlenmediği zamanlarda babacığımla benim için alış veriş yapıp çok güzel bir oda hazırlıyorlarmış, odamı çok merak ediyorum, buradan büyüktür inşallah. 2,8 kg oldum odaya da sığmayabilirim çünkü.

38 hafta yaşındayım; daha önce şeklimi değiştirdiğim iyi oldu, çünkü çok az zaman kaldı. Anneciğimin kasılmaları oluyor, biz de oturarak nefes alıp veriyoruz. Ama anneciğim sancılarının gerçek doğum sancıları olup olmadığını anlayamıyor. Doktorumuzun dediğine göre önceleri daha az sıklıkla ancak düzenli aralıklarla gelen doğum sancıları bir süre sonra 50 saniyelik kasılmalar halinde 10 dakikada üç sancı olarak gelirmiş. Ve zamanla şiddeti artar, şiddeti artan bu sancılar düzenli bir şekilde tekrar ediyorsa hastaneye gitme vakti gelmiş demekmiş. Nişan denilen kanlı yapışkan akıntı geldikten sonra genellikle iki gün içinde doğum başlarmış. Bağırsaklarımda mekonyum denilen ilk dışkım birikmeye başladı, bunu doğumdan sonra bir gün içinde dışarı atabilirmişim. Ben ne kadar çok şey biliyorum böyle. Ressamların bana veda ederken her şeyi anlatmaları iyi oldu.

39 hafta yaşındayım; Annemin kasılmaları daha kuvvetli, artık ben doğuma hazırım, anneciğimin annesi, ben ona “annaneciğim” diyecekmişim, benim doğumum için bir çanta hazırladı. Benim ve annemin sağlığı yerinde olduğu için anneciğim normal doğum yapacakmış, benim bu küçük yerden rahat çıkabilmem için anneciğimin perinesinde kesi yapacaklarmış, ama daha sonra eriyen ipliklerle dikeceklermiş, bu ikimiz içinde daha sağlıklıymış. Ne demekse!

40 hafta yaşındayım; ay çok kilo aldım tam 3,4 kg olmuşum, artık anneciğime ve babacığıma kavuşacağımı hissediyorum. Biz şimdi hastaneye gidiyoruz, babam çantamızı evde unutmuş onu bekliyoruz, ben uslu oturuyorum ama anneciğim yine de bağırıyor. Neyse babam geldi, bizi daha önceden keşfettiği kestirme yollardan hastaneye ulaştırdı, doktorumuz bizi bekliyor. Evet geldik, şimdi ben doğuyorum işte……..

Merhabaaaaaa, ben geldim , ahhhhhhh bu leyleğin gagası beni acıtıyor. Ağlayacağım işte…. Sonra bebekler neden hep ağlar derler, bu leylek sizi gagalasa nasıl olur. Şaka yaptım aslında leylek yok, beni görmek için gelen bir kadın çocuğuna onu leylekler getirdi diyordu, ben de başladım ağlamaya, yalan söyleme diye bağırdım, annemin karnında benden başka kimse yoktu ki, hem orada bir leyleğe de yer yok, ben zor sığıyordum. Artık anneciğimin kucağında uyuyorum, parmağımı da emmiyorum, o beni süt denen çok tatlı bir yemekle besliyor. Benim gibi yeni doğan bebekler için en sağlıklı besin anne sütüymüş. Sütümü içiyorum ve bol bol uyuyorum, burası daha rahat, herkes bana hizmet ediyor, keyfim yerinde, ohhhh..

canım benimde hala dönmemiş yatar pozisyonda ama doktorum 35 dönmeyen bi hastasınıın 37 döndügünü söyledi az da olsa dönme ihtimalleri var inş dönerler bende normal doğum yapmayı çok istiyorum..

benide uyku basiyo her yemekten sonra ozellikle ogleyin mutlaka 1 saat kendimi yataga atiyorum yoksa kendime gelemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…