2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bende çok seviyorum suluhanı annemle her gittiğimizde geziyorduk ve sonunda bebişim için alışveriş yapmak nasip oldu..çok kolay yapacağım şey yani sanırım hepsini 1-2 saatte halledebilirim.takı yastığı ve sepetini de kendim yapacağım..onların malzemelerini de ordan aldım..girişte tam karşına çıkan merdivenlerden indiğinde sağ tarafta çok minik bir dükkan var kuytuda kalıyor biraz..oranın fiyatları çok uygun diğerlerine göre.oraya bakabilirsin ve her şey bulunuyor..teşekkür ederim bakalım çok hoşuma gidiyor kızıma kendi ellerimle birşeyler yapmak :)

Arkadaşlar, doğum listesi hazırlama ile ilgili kimse talip olmadığı için desert e yazdım ve sağolsun tabi yaparım dedi. Ben aslında sonlarda doğum yapacaklardan biriyim ama mümkün olduğu kadar hatta neredeyse son güne kadar çalışmayı düşündüğüm ve işlerim çok yoğun olduğu için talip olamıyorum. Çünkü baen günlerce giremediğim oluyor. Desert ün de erken doğum riski var, iş yerinde pc sinde ofis programları yokmuş, ancak evden yapabilir miş gibi bazı engelleri var ama elinden geldiğince takip edecek. Ben de ona destek olmaya çalışacağım ama dediğim gibi iş yoğunluğumdan dolayı ilgilenemeyecek gibi olursam birilerine haber veririm ve yardım alırım.

Turuncu senden ricam listenin nasıl yapıldığını açıklar mısın. Ben de deserte anlatacağım ev onunla korrdineli bir şekilde halletmeye çalışacağız.

canım ben de teşekkür ederim. ben de bazı şeylerimi ordan bulabilirim diye düşünmeye başladım bile:)

bende sezeryancılardanımmm:)))))))

3 gün önce annemlerdeyken kayınbaba aradı beni.Halimi hatırımı soruyor diye sevindim.Adam demez mi "bak kızım sana şunu söyleyeyim,sakın ama sakın sezeryan olma,normal doğum en güzelidir ki ben sana güveniyorum sen normal doğum yapabilirsin.Doktorlar genelde sezeryan diye kolayına kaçıyorlar ama sen inanma ve normal doğum diye diret".
İlk anda aha böyle oldum ...Üzerimdeki şoku atınca "doktor ne derse o olur" dedim.Yine bi kaç kez aynı şeyleri tekrarlamaya devam edince "herşeyin en doğrusunu doktorum bilir"diyerek kestirip attım.O da kızdığımı anlayınca vedalaşıp kapattı telefonu.

Dün yine eşim hal hatır sormak için babasını aradı.Bu seferde eşimi tembihliyor ki "sakın sezeryan yapmasın turuncu,herşeyin güzeli normal doğumdur vs..vs...".Artık telefonu kapattıktan sonra o kadar kızdım ki eşime "sırf babanın inadına gidip sezeryan olacam valla" dedim.
Ay adam 65 yaşında,belki beni kızı gibi görüp iyiliğimi istiyordur ama ne bilim bana tuhaf geliyor bi kayınbabanın gelinine böyle şeyler öğütlemesi.

Turuncu senden ricam listenin nasıl yapıldığını açıklar mısın. Ben de deserte anlatacağım ev onunla korrdineli bir şekilde halletmeye çalışacağız.

Canım ben takip listesini Nisan annelerinin listesine bakarak hazırladım.
Yani onların yaptığı listeyi iyice inceledim,sonra "alıntı ile cevapla" yerine tıklayarak ordaki listeyi kopyalayıp worda yapıştırdım ve mayıs annelerine göre uyarladım.
Sizde herhangi bi ayın annelerindeki doğum listesini bakıp mayıs annelerine göre uyarlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar Deser der ki:

Tansiyon ve şekerlerinizi mutlaka kontrol ettirecekmişsiniz. Desert'te yüksek şeker çıktığında daha önceki yorumlarda yapılan çarpıntı ve baş ağrıları oluyormuş ve diyetle neredeyse düzene sokmuş. Hızlı ve uzun aralıklarla yemenin bunda etkisi büyükmüş. Patates, havuç tüketmemenizi, tuzlu ve yağlıları da azaltmanızı öneriyor.

Bir de diyor ki, yatış pozisyonundan kalkarken 1 yaşında kızı olan bir arkadaşının annesi bahsetmiş; kendi annesi ona hamileyken, düz ve hzılı kalkınca 35. haftada bebek birden o hızla kafa aşağı dönmüş. Eğer bebekleri dönmüş arkadaşlar varsa yan dönüp kalkmalarını tavsiye ediyor.

Gördüğünüz gibi uzaklardan da bize yetiyor :)))

öncelikle herkese çok güzel günaydınlar diliyorum!gece uyuyamayanlardan biri de benim!!noluyorsa anlamıyorum kızlar kafayı yicem!

tubsoncum çok sevindim birşeyinin olmamasına.bak ne güzel yavrununda ii haberlerini aldın.mantarın da en kısa zamanda geçsin inş!!

arkadaslar günaydın daha yeni kahvaltı yaptım uyanamıorum ki
bu arada tekrar sormak istiorum bursa jimer hastanesinde dogum yapacak var mı benim orda olacakta

Senin hazırladığın en baştaki takp listesini bana bir şekilde yollaman mümkün mü?

günaydın herkese gerci öğlen oldu ama ben işten ancak vakit bulabildim nasılsınız bakalım biz herzaqmnki gibi yine hareketliyiz elifnur bana calısıyor dün moralim cok bozuldu eşimi eğitime yazmıslar ankaraya hemde 24-25 nisan iptali için uğrasıyoruz bakalım ne olcakk

Ben de bebek şekerlerine bakıyorum hep ama sıradan olmasını istemiyorum. bir kaç şey buldum ve en son kuzucuklara karar verdim ve dün akşam çarşıdan beyaz ve krem renginde kumaşlar aldım. Aslında keçeden yapacaktım ama beyaz keçe yoktu ben de polar kumaş aldım. Umarım kumaşla becerebilirim. İçlerine lavanta doldurmayı düşündüm ama bulabilirsem sabun tozu da koyabilirim elyafla karışık. (bu fikir şu anda geldi aklıma ve çok hoşuma gitti. bulamazsam bile sabunu rendeler koyarım miz gibi de kokar valla) aşağıdaki gibi çubuklu da olabilir mıknatıslı da olabilir onun kararını henüz vermedim... bunları hem evde hem hastanede verebilirim. mevlüt için ayrıca külahlarda mevlüt şekeri düşünüyorum ama bakalım.

Yavrukuşun odasına da değişik süsler yapmak istiyorum. Tabii ki kuzu konseptli bişey olmadan olmaz. Kuzum çünkü o benim. Hatta geçen gün ilk oyuncağını aldık (meee leyen bi kuzu)
bu kuzulu bulutlu dönence gibi olanı tavan lambasına ilave edicem çeşitli yöntemlerle (denicem yani, inşallah olur) tavan lambası olarak mevcuttaki silindir şeklinde bez kaplama olan lambanın üzerine başka bir kumaş kaplama yapıp bu kuzu ve bulutları da çıtalarla vs (mimarlık okuduğum dönemden kalma -tabii kaldıysa- maket yapma yeteneğimle) tutturmayı düşünüyorum.

Kapı süsü olarak da şahane bi görsel buldum ama daha kesin değil çünkü 2 seçenek arasında kaldım. karar veremiyorum. şimdilik birini yüklüyorum diğer foto evde...

Tabii bi başlasam gerisi gelecek ama, bakalım ne zaman başlanacak bunlara

turuncu bebeğin kıyafetlerini ütülemek çok yoruyo değil mi.. ama insan seve seve yapıyo, neyse bitirmişsin artık , iyi günlerde kullanmayı nasip etsin rabbim..
sezeryan meselesine gelince bilmiyom ki napsam doktorum beni doğurtacak normal ama bakalım hayırlısı, çok ağırım yaa. havalar kötü gittiği için biraz avm de yürüyoruz hemen baskı yapıyo, hep arkda kalıyorum yürürken , daha uzun yürüyüşlere hiç başlamadım bile. halim de yok. birde işyerinde sürekli oturuyorum. yemek yapasım yok iştahım yok, kimse bana karışmasın oturayım hep istiyorumm

Benim tansiyonum her ölçüm sonrası gayet normal çıkıyordu ama kafama takıldı şimdi.Gerçi cumartesi kahvaltıdan sonra gittim doktora.Tam nabzımın çarptığı zamana denk geldi ve tansiyonum normal çıkmıştı.Ööff hayırlısıyla bi doğuraydık
Teşekkür ediyoruz deserte verdiği bilgiler için.

Turuncu:

Gerek kalmadı canım, hallettim.

Tamam canım

ah canım yaa aynı dert bizde de var 16-29 mayıs arasıymıs hem de. şehir dışına... benimki de iptal için uğraşıyo, edemezse istirahat falan alcak. gidemez kesinlikle kusura bakmasın kimse...

günaydın kızlar,herkes iyidir inşaallah,dün akşam oğlumun uyku setini yıkadım makinede dalan roxy sabun tozu ile.ilave durulama yapmama rağmen sabun tozları beyaz beyaz uyku setinde duruyor.durulanmıyor yani.bir daha durulama yapıcam galiba.bu sabun tozu zor mu eriyor.neden böyle oldu...

canım uyku setini çok sıkıştırarak koyduysan erimemiştir belki.
Ben dünden beri 10-12 makina çamaşır yıkadım ve hiç sorun yaşamadım.
Bu akşam uyku setini yıkayacağım ama işim garanti olsun diye bu sefer sabun tozunu (dalan roxy) sulandırıp öyle deterjan haznesine dökeceğim.

ilgine çok teşekkür ederim canım. ben de gece pek uyuyamıyorum. karnım mı ağrıyor midem mi keşfedemedim de. fitil de koyduğum için iyice rahatsız oluyorum ve uyuyamıyorum. ama insanın kafası çok meşgulse uyumakta sıkıntı yaşıyor gerçekten. biraz daha rahatlamaya çalış uyumadan önce belki uyursun canım. mantarım çok sıkıntılı umarım geçer

uyku setini iki parça şeklinde atmıştım makineye.aslında durulaması gerekirdi ama.keşke bende suda eritseydim deterjanı.yine iki parça olarak atsam durulama yapmaz galiba.üç parçaya böleyim bu sefer...

kızlaaaar 9.aya girdiiim ve bi kaç güngeçmiş bile!yeni fark ettim Allahıım doğum heyecanı bastı yaaaa!hep hafta filan sayıyodum ya o yüzden 9a girdiimi fark etmemişim yahuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…