2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

bende cok iyi hatirliyorum,eskiden cok girerdi.allah yardimcilari olsun,sagsalim kavusur insallah bebisine.neden olmus peki biliyormusun?

benim kaynanam gelicek.o cok pratiktir.ama bende kendim icin hazirlik yaptim :) recel falan yapip attim buzdolabina.kaynanam gittikten sonrda dogal seyler yiyebilim diye.zaten yurtdisinda oldugumuz icin turkiyedeki gibi gelen giden cok olmazuzak olmanin bazi guzel taraflarida var yani.karisan eden de olmicak,nasil istiyorsak oyle buyutecez kizimizi

saol canım aldım masa üstüne kaydettim

bi arkadaşımda söledi hurma ne için bebeğin ağzına sürcenmı diodu öle başka konu açıldı unuttum bi daha sormayı aydınlatırsan sevinirim

slm mayıs annelerive datlu bebeşleri

doktordan geldim nst çektirdim doktorum yarın bi daha gel dedi gene gitcem anlamadım valla ben bişe :18:

saol canım aldım masa üstüne kaydettim

bi arkadaşımda söledi hurma ne için bebeğin ağzına sürcenmı diodu öle başka konu açıldı unuttum bi daha sormayı aydınlatırsan sevinirim

Canım yenidoğan bebeğin damağına anne sütünden önce hurma sürmek sünettir.
Peygamber efendimiz bizzat kendisi mübarek dişleriyle hurmayı ezerek bebeklerin damaklarına yapıştırırdı.
Bu sünnetteki hikmet çocuğun ağız kaslarını, çene nahiyyelerini harekete geçirip kuvvetlendirmek ve böylece anasının göğsünü daha çabuk tutmasını sağlamaktır. (Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 16/377-378)
Ben de umreden getirdiğim hurmayı dualarla kuzuma tattırıp bir iki damlada zemzem vermek istiyorum.Tabi doğum sonrası bunu yapamam belki ama annem benim yerime yapacaktır.

Bu arada bir_dilim_pasta nickli arkadaş 34+6 günlük hamileydi sanırım.
Kibela24 nickli arkadaşın dediğine göre preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi nedeniyle doğuma alınmış.
Preeklampsinin en önemli belirtisi uzun süre yüksek tansiyon,idrarda protein ve ödemdir.
Tabi her yüksek tansiyonu veya ödemi olanda gebelik zehirlenmesi olacak diye bir kaide yok.Sadece böylesi durumlarda doktorun bilgilendirilmesi gerekir.
İnşaallah arkadaşımızın güzel haberlerini alırız en kısa zamanda.

merhaba bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum doktorum normal doğum olabileceğini söyledi.daha kesin belli değil doğum şekli ama öyle konuştu.bende kanamadan çok korkuyorum normal doğumda iğne birgün önceden nasıl kesilecek anlamadım

Ben de hastane çantami hazirladim kizlar
KENDIM IÇIN
_pijama takimi
_tülbent
_3-4 tane büyük külot
_emzirme atleti,sütyeni
_çorap,hirka
_islak mendil,peçete
_terlik
_orkid (gece olanindan)
_ayna,makyaj malzemeleri :)
_hastaneden cikarken giymek icin kiyafet
_bardak,kaşik,çatal
_göğüs pedi

KIZIM İÇİN
_hastane çıkışı
_yedek kiyafet(5'li takım)
_Çorap,patik
_15 tane bebek bezi
_islak mendiller
_ağiz mendil,tülbent
_penye battaniye,tulum battaniye
_burun aspratörü
_pamuk
_Alt açma örtüsü
kizlar ben orkid koydum ama bebegimin bezlerinden kullancam üstüm başim batmasin :)

kızlar bi cevap lütfen nstnin asıl amacı ne yani bebeğim doğru dürüst hareket etmedi ama doktor sonuç gayet iyi dedi neye göre iyi diyor??

kızlar bi cevap lütfen nstnin asıl amacı ne yani bebeğim doğru dürüst hareket etmedi ama doktor sonuç gayet iyi dedi neye göre iyi diyor??

canım nst de sadece bebeğin hareketleri ile değerlendirilen bişey değil.
Bebeğin kalp atışları ve kasılmaların olup olmadığına bakılıyor öncelikle.
Geçen benimde nstde bebeğim çok az hareket etti ama yinede sonuç iyi dedi doktorumuz.
Endişelenecek bir durum yok yani
Sen gün içerisinde bebeğinin hareketlerini sürekli kontrol et yeter.

merhaba canım bende 6.ayıma kadar iğne kullandım sonra coraspinle devam ediyorum hala günde bir tane içiyorum geçen doktora sordum 37. haftada kesicez dedi demekki kanama çok olmasın diye bıraktırıyor

doğum yapan arkadaşlarımız varmış rabbim hepsini korusun inşallah güzel haberlerini alırız

slm kızlar nasılsınız, keyifler yerindedir umarım.. kontrolüm wardı bugün artık her hafta gdiorum ve her gttiğimde nst ye giriorum agrım cıkmadı allahtan hersey yolunda dedi doktorum veee kızım 2970 gr 46 cm olmuş masallahı war 2 hafta önde gidiomuşuz yine bugün foto alamadık maaaaleseff eli burnundaydı 1 haftada 435 gr. almış kuzucuğum..

Canim bende sanci varmi bebegin kalp atislari kontrol ediliyo diye biliyorum

çok teşekkürler kızlar demek ki kasılmam falan yok Allaha şükür bakalım haftaya cuma ne olacak öptüm ikinizide..

Maşallah canim 3 kilo desene sen şuna

tuh tuh masallah bir haftada 435 gr bayagi iyi almis(balli sutle mi besliyon ) bu konuda doktor ne ediyor normal mi dedi benimki son bir ayda 900 gr aldi diye endiselenmistim cok kilo almasi bebegin normal dogmasini riske sokar diye :18:

gebelık zehırlenmesı olmuş 34 haftalıktı bebegımzı suan kuvezde ....kendısı ıyı...

mayıs gelmeden nısanın ılk haftası ıkı bebegımız oldu bakalım sırada kımler var

gebelık zehırlenmesı olmuş 34 haftalıktı bebegımzı suan kuvezde ....kendısı ıyı...

mayıs gelmeden nısanın ılk haftası ıkı bebegımız oldu bakalım sırada kımler var

Facebooktaki kızlardan haber getirdiğin için teşekkür ediyoruz canım.
Gebeliğin ilk aylarında hep beraber muhabbet ederken birden bire ayrı düştük ama hepimiz aynı şeyleri yaşadığımız için duygularımız bir.
Rabbim herkese hayırlı doğum nasip eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…